F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@gembruce hakkınizda hayırlısı olsun. Ben çok karamsar değilim bizim yaptığımız bir nevi beyin fırtınası gerçekten ne olacak bilemiyoruz. Ama dq olmuş arkadaslarin şansı daha yüksek kota durumundan dolayı. Umarım gelecek aydan itibaren bol bol bu sayfada mülakat haberleri aliriz🙏 Birileri adına sevinmeyi bile özledim inanın .
-
@ecom çok teşekkürler. dilerim belirttiğiniz gibi olur ve randevu bekleyen herkes en kısa sürede tarih alır. Olumlu ilerleme durumunda randevu tarihinden kaç gün önce bilgi geliyor bilmiyorum ama doktor muayenesi gerekliliği nedeniyile Eylül ayı başında Ekim bülteni açıklanır açıklanmaz bir hareket olmalı. Bir ay kadar sonra vaziyet ak mı kara mı göreceğiz.
-
@ICu sizde çocuk var mı bilmiyorum.Çocuk olunda daha çetrefilli oluyor.Korona ile eve kapattık kendimizi geçen sene kreşe vereyim dedim beta salgını bitirdi.Aile olmak gerekiyorsa bazı şeylerden ödün verip bir arada kalmak lazım imkanlar elverdiği sürece bence en kısa zamanda söylediğinizi yapın derim.Hayatta en önemli yapı yaşı fiziksel ihtiyaçlardan sonra aile onu bilir onu söylerim.
-
@yasmin982
Evet katılıyorum. Umarım yersiz heveslerden veya önemli gibi gözüküp aslında önemsiz şeylerden ötürü gerçek önceliklerimizi ertelemeyiz.Henüz çocuk yok ama bu sürecin belirsizliğinden ötürü herhangi bir plan yapmaya da çekiniyor insan
-
Herkese merhaba . Ben ve eşim greencartlıyız . Ve 2022 ağustos ayında kızımız için -130 formu doldurup yolladık şimdi beklemedeyiz . Biz geçen yıl eylülde kızımız için turist vizesi alıp yanımıza getirdik , 6 ay kaldıkdan sonra uzatmaya başvurduk o kabul edildi . Şimdi ekim ayında vizesi bitiyor . Biz bir daha geri dönüb vize alip almama konusunda kararsız kaldık uzatma yaptığımız için vermeyeceklerini düşünüyoruz . Biz vize bitiminden sonra çoçuğu burda yanımızda kalırsa gelecketde bir problem olurmu diye düşünüyoruz . Çoçuk şimdi 1 yaşında bakıma muhtaç ve ülkemizde ona bakacak kimsede yok . Gelecektde i-130 dan bir haber çıktığında sorun olurmu ülkeden çıktığında deport olunurmu . Şimdi bakıyorumda -130 sonuçlanmasıda baya uzun bekleyenler var nerdeyse 4 yila vatandaşlığıda alıcaz biz . Sizin önerileriniz nelerdir?
-
@yasmin982 bende nvc surecinde
-
@gembruce randevular genelde en az 1 ay önce dağıtılıyor. Ekstrem durumlar oluyor ama nadir. Aynen dediğiniz gibi ak mı kara mı belli olur gidişat. Hangi yilin bulteniydi hatırlamıyorum ama incelerken bir iki ay yavaş gidip sonra baya bir ilerleme olmuş örneğin.
-
@Sevinc-Gamid bence böyle spesifik konularda iyi bir göçmenlik avukatindan tek seferlik bir danışmanlık alınabilir. Belki başka bir yol vardır bildiği size onerebilecegi. Sonuçta bu çocuk daha bir bebek. Belki sayın @crazycells bir bilgisi vardır. Kendisinede danışın derim.
-
@Sevinc-Gamid Adjustment of Status başvurusu neden yapmadınız? Hala da yapabilirsiniz. AOS sonucu beklerken ülkeden çıkmak gerekmiyor. Forumda konu ile ilgili başlık var.
-
Merhaba Arkadaşlar bir bilgilendirme yapmak istiyorum benim gibi f2adan ır1 vizesine vatandaşlık süreci sonunda başvuru hakkında avukatımıza mail attım bana geri dönüş sağladı.Biz kategori değişikliği için mektup yazdık uscisise ama bunu hemen vereceklerini garanti edemem yazdı.Ben önceden @gembruce nin önerisi aklıma geldiği için senatör ve ombudsman konusunu yazmıştım avukata mailin sonunda bu seçeneği değerlendirin faydası olacağı kanaatindeyim.Dedi bizde eşimin bulunduğu eyalet senatörlere form doldurcaz.inşallah en kısa zamanda bir faydasını görürüz sizi de bilgilendirmek istedim.
Ayrıca akıl akıldan yücedir senatörle iletişim önerisi verdiğiniz için @gembruce bey size teşekkür ederim saygılar.
Ayrıca konuyla ilgili bilgilerinden yararlandığım @cokbekledik86 arkadaşada ona bir ayda onay gelmiş ama benim gibi gelmeyenlerdir olabilir.Benim başvurduğum yöntemi değerlendirebilir diyebilirim çünkü kaybedeceğimiz birşeyimiz kalmadı?😮💨😮💨😮💨 -
@yasmin982 eşiniz vatandaş olmadan mı uscise bu bildirimi yaptmatı düşündünüz anlayamadım
-
@Özge-Dengiz evet ben öğrenince zaten hızlansın diye dilimden tüğ bitti sürekli başvur bunu deneyen arkadaşlar var işe yaramışki mülakat sürecine kadar gelmişler sağlık durumumuz oldu onuda ekle başvuruya yok vay efendim avukata para verdik o daha iyisini bilir vs iş aylarca sürdü vatandaş oldu ben yine aynı moddayım sürekli söylüyorum yok efendim avukat söyler olacak gibi görünmeyince eşimde Türkiyeye gelecek gelmeden bari başvursun diye ben avukata resmî dil kullanarak Google translate kullanıp yazdım avukatta benim dediğimi onayladı.Bende bana gelen maili eşime attım ozaman icraate geçtim diyor bakalım nolcak inşaallah senatöre yazıp geri olumlu bir yanıt alıp uscisle iletişime geçilirse bu çetrefilli süreçten aydınlık günlere bir adımda olsa 😞😞😞🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻
-
@yasmin982 eşiniz vatandaş olduysa zaten vize kategoriniz değişir uscise bildirdiginizde ve işlemleriniz hızlanır. Umarım en kısa zamanda sonuç alırsınız. En azından f2a daki bu tikanikliktan kurtulmuş olursunuz.
-
@ecom biliyorum inşallah umutlar bazen tıkanıyor psikoloji bitik🥺😮💨
-
@gembruce B1 B2 vizesinde olduğu zamanda başvurmak oluyomu?
-
@Sevinc-Gamid Evet. Herhangi bir vize turu ile ABD'ye gidip AOS başvurusu yapılabiliyor. B1-B2 ile gittikten sonra 90 gün bekleniyor başvuru yapmadan önce ama sizin için bu süre zaten aşılmış. Bir göçmenlik avukatından da yardım alabilirsiniz.
-
@crazycells I-30 formunun alındı çıktısı, adjustment of status yapmak için yeterli mi? Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen, bildiğim kadarıyla PD tarihinin gelmesini beklemek gerekmiyor muydu AOS yapabilmek için?
-
@lina merhabalar ,avukata sordum ,göçmen vize başvurunuz olduğu için red alırsınız dedi.o yüzden bsşvuru yapmadım
-
Herkese merhaba,
Sizlere bir konu hakkinda danismak istiyorum. Ben de herkes gibi Ekim ayinda surecimizde yasanmasi olasi gelismeyi bekliyorum. Fakat ola ki surec tahmin ettigimiz gibi ilerlemezse ve Ekim ayinda da ya da yil sonuna kadar mulakat daveti alamazsak Meksikaya yerlesip sureci orada beklemek ne kadar mantikli olur? Esim San Diegoda Meksika sinirina yakin bir bolgede calisiyor. Eger yakin bir zamanda bir gelisme olmazsa ne yapabiliriz noktasinda fikir alisverisi yaparken bu dusunce var son gunlerde aklimizda. Sanirim Meksikada yasamaya baslarsak mulakat icin de dosyayi oraya alabiliyoruz diye biliyorum. Sizlerin de goruslerini merak ediyorum. Simdiden tesekkurler. -
@Seher-Gürel , San Diego'nun Meksika komsusu olan Tijuana hakkında araştırma yaptığınızı yerleşmek için ve uygun bulduğunuzu (bence cesur bir karar olur) varsayarak, yerleştikten sonra dosyanızı transfer etmemenizi öneririm zira Meksika'da backlog dünyanın geri kalanına göre neredeyse her daim çok daha uzundur. Bkz. güncel vize bülteni. TC vatandaşlarının Meksika üzerinden ABD'ye iltica sayısındaki büyük artış nedeniyle, Meksika'ya turistik olarak gitmek dahi oldukça zor. Bu konuda da iyi bir plana ihtiyacınız var.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum