Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ICu eşini yanlız kırpmadansa en iyisi giriş çıkış yapar vatandaş olana kadar Allah yardımcımız Olsun bu zor5 süreçten en kısa zamanda bizi kurtarsın


  • @ecom peki acaba Dq olduktan sonra 1 sene gecince DS260 gecerliligini yitiriyor mu, bir daha mi doldurucaz mesela cok sacma bir sey oldu yani, vergi beyanimiz da ayni sekilde, bize mulakat verilene kadar hayatimizda bir suru sey degisiyor.

    Vize bultenine gelirsek de 2017-2018 den kalan dosyalarin esleri zaten vatandas olmadi mi. Kimin dosyalari yani bunlar. Tukendik!


  • @ICu hakkınizda hayırlısı olsun üzücü tabii. 6 ayda bir giriş çıkış yapmayı ihmal etmeyin lütfen sonra sorun yaşamayın.


  • @itsmebb ds260 formunu önemli bir değişiklik varsa guncellersiniz. Sanırım zaten konsolosluk randevu verince yönlendirmek yapar bu konuda. Ama sponsorluk evraklarinin guncelleri yuklenmeli tabiki ve yanınızda götürmeniz gerekir çıktı alıp son zamanlarda konsolosluk bunları istiyor diğer evraklarla birlikte.
    Diğer konu aslında radevulari durdurmak bu en geç randevu alan nüfus yoğunluğu nedeniyle hindistan Sanırım onlarda bile 2018 yılından bekleyen olduğunu sanmıyorum.
    Ekimden sonra çok hızlı bizdeki birikimi eritebilirler aslında koca forumda bile eski bekleyen bir avuç insan var digerlerinide hesaba katsak ne kadar kişi olabiliriz zaten birikim erirse bizden sonrakiler daha makul surelerde süreci tamamlar ankara kapasitesi yüksek bir konsolosluk, ama dediğim gibi o vizeleri birazda vermeye gönlü olmalı. Aksi olur yavaş giderse aydan aya ilerleme bekliyorum ben.


  • @ecom
    Teşekkürler. Amin, hepimizin.

    Evet 6 ay kuralına dikkat etmeye çalışacağım elimden geldiğince. Biraz böyle göçebe hayatı yaşayacağız gibi. Ayrı kalmaktan iyi olacağını ümit ediyorum


  • Eylül'den Ekim'e geçmiş yıllarda ne olmuş diye baktım. 2018'e kadar geriye dönük hep current. 2018'de Eylül'den Ekim'e geçerken tarih 1 ay ilerlemiş ama zaten o yıl neredeyse her ay 1 ay ilerleme oluyormuş. 2023'deki gibi bir abuk durum yokmuş. Velhasıl, ben Eylül'den Ekim'e de pek bir şey umut edemiyorum. Bu süreç daha uzayacak gibi geliyor. Ailem için Kanada'ye turistik vize başvurusu yaptım. TS2023 ile 3 yıllık oturum almaya çalışacağız. Alabilirsek orada yeniden başlayacağız. F2A sonuçlandığında duruma göre yeniden değerlendiririz. Dosya transferi ile ilgili de bir bilgi vereyim. Bir kaç ay önce Varşova devri kabul ettiklerine ve işlemleri başlatacaklarına dair mail attı lakin daha sonra hiç ses çıkmadı. Maillerime de cevap vermediler. Ya bu işte bir kasıt var, ya da ciddiyetsizlikte ABD devleti sınır tanımıyor.


  • @yasmin982

    Amin

    Evet biz de öyle düşündük.

    Zor olacağını zaten tahmin ediyordum ama bu kadarını beklemiyordum. Eşim hiç kaldıramadı. Yeme-içme ve uyku düzeni bozuldu. Evet belki dönmek de güllük-gülistanlık bir seçenek değil ama biraz olsun yapma imkanı olup da tereddüt eden arkadaşlar varsa kuvvetli tavsiye ediyorum. Kimse Abd hükümetinin keyfi kanunlarından ötürü hayatının en iyi yıllarını zehir etmemeli bence.


  • @gembruce

    Kanada'da yeniden düzen kurmaktan mı söz ettiniz? Eğer öyle değilse Kanada'da aileniz ile durmanız Abd vatandaşlığınıza katkı sağlamayacaktır sanırım, değil mi?


  • @ICu Evet, Kanada'da yeniden düzen kuracağız. ABD sınırında bir şehir olan Windsor'a yerleşmek var aklımızda. Benim işyerimin merkez ofisi Dearborn, MI'da. Arada bir nehir var sadece. Arabayla 15-20 dk'da işe gidip gelebileceğim ama uzaktan çalıştığım için buna gerek kalmayacak. Kanada'da yaşamanın ABD vatandaşlığına bir katkısı olmayacak elbette ancak vatandaşlığı riske atmış da olmayacağız çünkü sıklıkla ABD'ye girip çıkacağım. F2A çok uzun sürerse ve Kanada'dan memnun kalırsak orada da devam edebiliriz.


  • @gembruce hakkınizda hayırlısı olsun. Ben çok karamsar değilim bizim yaptığımız bir nevi beyin fırtınası gerçekten ne olacak bilemiyoruz. Ama dq olmuş arkadaslarin şansı daha yüksek kota durumundan dolayı. Umarım gelecek aydan itibaren bol bol bu sayfada mülakat haberleri aliriz🙏 Birileri adına sevinmeyi bile özledim inanın .


  • @ecom çok teşekkürler. dilerim belirttiğiniz gibi olur ve randevu bekleyen herkes en kısa sürede tarih alır. Olumlu ilerleme durumunda randevu tarihinden kaç gün önce bilgi geliyor bilmiyorum ama doktor muayenesi gerekliliği nedeniyile Eylül ayı başında Ekim bülteni açıklanır açıklanmaz bir hareket olmalı. Bir ay kadar sonra vaziyet ak mı kara mı göreceğiz.


  • @ICu sizde çocuk var mı bilmiyorum.Çocuk olunda daha çetrefilli oluyor.Korona ile eve kapattık kendimizi geçen sene kreşe vereyim dedim beta salgını bitirdi.Aile olmak gerekiyorsa bazı şeylerden ödün verip bir arada kalmak lazım imkanlar elverdiği sürece bence en kısa zamanda söylediğinizi yapın derim.Hayatta en önemli yapı yaşı fiziksel ihtiyaçlardan sonra aile onu bilir onu söylerim.


  • @yasmin982
    Evet katılıyorum. Umarım yersiz heveslerden veya önemli gibi gözüküp aslında önemsiz şeylerden ötürü gerçek önceliklerimizi ertelemeyiz.

    Henüz çocuk yok ama bu sürecin belirsizliğinden ötürü herhangi bir plan yapmaya da çekiniyor insan


  • Herkese merhaba . Ben ve eşim greencartlıyız . Ve 2022 ağustos ayında kızımız için -130 formu doldurup yolladık şimdi beklemedeyiz . Biz geçen yıl eylülde kızımız için turist vizesi alıp yanımıza getirdik , 6 ay kaldıkdan sonra uzatmaya başvurduk o kabul edildi . Şimdi ekim ayında vizesi bitiyor . Biz bir daha geri dönüb vize alip almama konusunda kararsız kaldık uzatma yaptığımız için vermeyeceklerini düşünüyoruz . Biz vize bitiminden sonra çoçuğu burda yanımızda kalırsa gelecketde bir problem olurmu diye düşünüyoruz . Çoçuk şimdi 1 yaşında bakıma muhtaç ve ülkemizde ona bakacak kimsede yok . Gelecektde i-130 dan bir haber çıktığında sorun olurmu ülkeden çıktığında deport olunurmu . Şimdi bakıyorumda -130 sonuçlanmasıda baya uzun bekleyenler var nerdeyse 4 yila vatandaşlığıda alıcaz biz . Sizin önerileriniz nelerdir?


  • @yasmin982 bende nvc surecinde


  • @gembruce randevular genelde en az 1 ay önce dağıtılıyor. Ekstrem durumlar oluyor ama nadir. Aynen dediğiniz gibi ak mı kara mı belli olur gidişat. Hangi yilin bulteniydi hatırlamıyorum ama incelerken bir iki ay yavaş gidip sonra baya bir ilerleme olmuş örneğin.


  • @Sevinc-Gamid bence böyle spesifik konularda iyi bir göçmenlik avukatindan tek seferlik bir danışmanlık alınabilir. Belki başka bir yol vardır bildiği size onerebilecegi. Sonuçta bu çocuk daha bir bebek. Belki sayın @crazycells bir bilgisi vardır. Kendisinede danışın derim.


  • @Sevinc-Gamid Adjustment of Status başvurusu neden yapmadınız? Hala da yapabilirsiniz. AOS sonucu beklerken ülkeden çıkmak gerekmiyor. Forumda konu ile ilgili başlık var.


  • Merhaba Arkadaşlar bir bilgilendirme yapmak istiyorum benim gibi f2adan ır1 vizesine vatandaşlık süreci sonunda başvuru hakkında avukatımıza mail attım bana geri dönüş sağladı.Biz kategori değişikliği için mektup yazdık uscisise ama bunu hemen vereceklerini garanti edemem yazdı.Ben önceden @gembruce nin önerisi aklıma geldiği için senatör ve ombudsman konusunu yazmıştım avukata mailin sonunda bu seçeneği değerlendirin faydası olacağı kanaatindeyim.Dedi bizde eşimin bulunduğu eyalet senatörlere form doldurcaz.inşallah en kısa zamanda bir faydasını görürüz sizi de bilgilendirmek istedim.
    Ayrıca akıl akıldan yücedir senatörle iletişim önerisi verdiğiniz için @gembruce bey size teşekkür ederim saygılar.
    Ayrıca konuyla ilgili bilgilerinden yararlandığım @cokbekledik86 arkadaşada ona bir ayda onay gelmiş ama benim gibi gelmeyenlerdir olabilir.Benim başvurduğum yöntemi değerlendirebilir diyebilirim çünkü kaybedeceğimiz birşeyimiz kalmadı?😮💨😮💨😮💨


  • @yasmin982 eşiniz vatandaş olmadan mı uscise bu bildirimi yaptmatı düşündünüz anlayamadım


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum