Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 373.3k 438

• @Ömer-Şerif-BAYAZIT ben Teksas Houstondan aldım ehliyeti orda göz testi bile yapmadılar, bende açıkçası gözden dolayı korkuyordum. Ama tabi bu göz testi yapmıyorlar anlamına gelmiyor benim gittigim yerde yapmıyorlardı. Lens ile girebilirsiniz bi sorun olmaz

• Ehliyeti New Jersey den alıp ve orada yaşayıp, New York ta çalışmak veya iş yapmak daha mantıklı gibi görünüyor.

• @āRîF Ehliyet konusunda detaylı bir açıklama olmuş. Çok teşekkür ederiz.

• .........

• @Tahsin-Sav abi inceliyorum sorulara ulasamiyorum assagida arkadas bir link paylasmis oda yeterli degil ehliyeti almam lazim.

• @Ercan-Geçgin https://www.nj.gov/mvc/# bu siteden bakabilirsiniz , eğer türkiyede yeni tip ehliyetlerden birine sahipseniz New Jersey göçmenler için en kolay ehliyet alınan yerlerden biri.Online test sonrası aplikatif herhangi bir sınav olmadan ehliyetinize kavusabiliyorsunuz.

• @tolgado, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@Ercan-Geçgin https://www.nj.gov/mvc/# bu siteden bakabilirsiniz , eğer türkiyede yeni tip ehliyetlerden birine sahipseniz New Jersey göçmenler için en kolay ehliyet alınan yerlerden biri.Online test sonrası aplikatif herhangi bir sınav olmadan ehliyetinize kavusabiliyorsunuz.

Teşekkür ediyorum ilginiz için. :folded_hands_medium-light_skin_tone: Siteyi inceleyip bilgi sahibi olurum.

• @Ercan-Geçgin Şimdiden kolay gelsin umarım her şey dileciginizce olur.

• Herkese merhaba, 30 Haziran’da NJ DMV’den ehliyetimi aldım. Interim ehliyeti verdiler ve kartı postalayacaklarını söylediler. Ancak bu tarihe kadar hala gelmedi. DMV’ye attığım mailden 7 Temmuz tarihinde tarafıma kargoladıklarını öğrendim ve biraz daha beklememi tavsiye ettiler. Eğer hala gelmezse dublicate ehliyet için bir başvuru daha yapabilirmişim. Tabii ki tekrar parasını ödeyerek olacakmış. Bu konuda ne yapabilirim. Bilgisi olan var mı?

Not: NJ DMV postaları takip kodlu göndermiyormuş. USPS üzerinden durumunu sorgulayamıyorum bu yüzden.

• Merhaba,
    Virginia'da ehliyet nasıl alınır sorusunun cevabını araştırırken şöyle bir video ile karşılaştım. https://www.youtube.com/watch?v=HQovPqdUAUI Bu videonun 6:15 dk'sında Virginia'da ehliyet sınavına Türkçe girilebildiği bilgisini geçiyor anlatan kişi. Ancak DMV'nin manual'inde böyle bir bilgiye rastlamadım veya gözden kaçırdım. Yakın zamanlarda Virginia'da ehliyet alan arkadaşlar bilgilendirebilirse sevinirim. Sınav Türkçe oluyor mu? Bir de yol testinde çevirmen kullanmak ya da eşlerin birbirlerine yardımı sözkonusu oluyor mu bilmek isterim.

• @tolgado çok teşekkür ederim, sağ olun

• Bu ileti silindi!

• @Emre-Birand-Karabayraktar Merhaba, Virginia da DMV ye ehliyet icin basvurdugunuzda sinava turkce girmek istediginizi soylerseniz sinava turkce girebiliyorsunuz. Road test e ne yazik ki tek gitmeniz gerekiyor. Yaniniza kimseyi alamiyorsunuz, esimin ingilizcesi iyi degildi ve yanina ben cevirmen olarak gitmek istedim yol testinde izin vermediler. Ama esim yol testinden gecti, sorun yasamadi. Ama benim tecrubeme gore sinava DMV kitapcigini detayli okuyarak girereseniz rahatlikla gecersiniz. Ayrica internette bir suru online sinav var onlarin bir kacini deneme amacli yaparsaniz sinava girmeden once eksiklerinizi gorebilir ve DMV kitapciginda o konulara daha fazla zaman ayirabilirsiniz. Yol testi de cok zor degil bir iki youtube videosu size fikir verecektir. Yazili sinavda ilk 10 soruda trafik isarteleri ile ilgili hic hata yapmamaniz gerekiyor. Eger bir hata yaparsaniz yazili sinavdan kaliyorsunuz ve en fazla uc defa yazili sinava girme hakkiniz var. Uc defada da yazili sinavdan kalirsaniz 100 usd vererek online egitim almaniz gerekiyor DMV nin onayladigi bir driver schooldan, sonra bu sertifika ile tekrar uc defa yazili sinava girebiliyorsunuz. Basarilar.

• @suzmanoglu, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@Emre-Birand-Karabayraktar Merhaba, Virginia da DMV ye ehliyet icin basvurdugunuzda sinava turkce girmek istediginizi soylerseniz sinava turkce girebiliyorsunuz. Road test e ne yazik ki tek gitmeniz gerekiyor. Yaniniza kimseyi alamiyorsunuz, esimin ingilizcesi iyi degildi ve yanina ben cevirmen olarak gitmek istedim yol testinde izin vermediler. Ama esim yol testinden gecti, sorun yasamadi. Ama benim tecrubeme gore sinava DMV kitapcigini detayli okuyarak girereseniz rahatlikla gecersiniz. Ayrica internette bir suru online sinav var onlarin bir kacini deneme amacli yaparsaniz sinava girmeden once eksiklerinizi gorebilir ve DMV kitapciginda o konulara daha fazla zaman ayirabilirsiniz. Yol testi de cok zor degil bir iki youtube videosu size fikir verecektir. Yazili sinavda ilk 10 soruda trafik isarteleri ile ilgili hic hata yapmamaniz gerekiyor. Eger bir hata yaparsaniz yazili sinavdan kaliyorsunuz ve en fazla uc defa yazili sinava girme hakkiniz var. Uc defada da yazili sinavdan kalirsaniz 100 usd vererek online egitim almaniz gerekiyor DMV nin onayladigi bir driver schooldan, sonra bu sertifika ile tekrar uc defa yazili sinava girebiliyorsunuz. Basarilar.

Bilgilendirme için teşekkürler. Bu bilgileri ben de merak ediyordum. Acaba A2 ile ilgili de bilginiz var mı? B ve A2 ehliyetim var orada ikisini de yazılı sınavla almak mümkün müdür acaba?

• @Ercan-Geçgin Merhaba, motor ehliyeti icin bir bilgim yok ama DMV web sayfasina girerseniz orada mutlaka bilgi bulursunuz, kolay gelsin,

• @suzmanoglu Teşekkür ederim, siteyi ayrıntılı inceleyeceğim, umuyorum ki cevap bulurum.

• Merhabalar. ABD'de ilk olarak New Jersey'e gitmeyi, orada ehliyet aldıktan ve banka hesabı açtırdıktan sonra Türkiye'ye dönmeyi düşünüyorum. Ehliyet almak bu eyalette ne kadar zamanımı alır? Süreci en hızlı şekilde ilerletmek için nasıl bir yol izlemeliyim? Ehliyeti aldıktan sonra Türkiye'ye dönmem gerekiyor. Bu eyaletten ehliyet alanlar beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

• @Turco ehliyet almak icin once nj dmv internet sayfasından randevu alman gerekiyor. Randevular şu an 1-2 ay sonraya veriliyor. Bu nedenle önce randevunu almanı tavsiye ederim. Ayrıca yanında adres kanıtı olarak banka hesap dökümünü de götürmelisin. Bu nedenle önce banka hesabını açman işine yarayacaktır.

• @neutrinos peki randevu gününden itibaren sınava girmek, sağlık kontrolü vs prosedürleri tamamlayıp ehliyeti almak ne kadar sürüyor? Geçici bir aylık bir adreste kalsam adres kanıtını nasıl sağlayacağım? Sadece banka hesabındaki New Jersey adresi bunun için yeterli olur mu?

• @Turco https://www.state.nj.us/mvc/license/firstlic.htm şu siteden daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ben realID için başvuru yapmıştım. Onun belgeleri biraz daha farklıydı. Eğer yeni nesil türk ehliyetiniz varsa, 1—2 güne alıyorsunuz. Ben 1 günde belgelerimi verip sınava girmiştim. 2. Günde elimdeki permit kağıdı ile ehliyete başvurdum o kadar. Ama ehliyeti vereceğiniz adrese postalıyorlar ve maalesef bu kısım biraz uzun sürebiliyor. Ben ehliyeti alalı 1.5 ay oldu ama hala adresime gönderilmedi mesela.

Benzer Başlıklar

• Ehliyet Gönderim Durumu

Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    229 Bakış
    MySeaM
    @crazycells Bende aynisini yazacaktim. Eyalet disina ehliyeti gondermeyebilirler. NY ehliyeti ile NY eyaletinde adresiniz olmasi beklenir.
  • Amerika'da Taksitle Taşıt Alma

Ehliyet ve Araba
    3
    0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    knnrnK
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1367/amerika-da-sıfır-model-araba-almak
  • Texas da ehliyet almak

Kilitli Ehliyet ve Araba
    3
    2 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    Su konuyu takip etmelisiniz, maalesef forumda her eyalet icin ayri bir baslik acmak uygun degildir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
  • Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
    3k
    106 Oy
    3k İleti
    720k Bakış
    N
    @melih-solmaz, yuksek faizi dusurmek kisa surede olacak sey degil sizin durumunuzda. Cunku sizin kredi gecmisiniz kisa. Yuksek faizi erken kapatarak kaybi azaltabilirsiniz. Ama yuksek faize girmek istemezseniz pesin almak en iyisi.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k