Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • @Özge-Dengiz pd 2022.. dq 2022


  • @ecom cok sagolun yazdim kendisine.


  • @Sibel-Demir Sibel hanım merhaba turist vizesine başvuru yaptınız mı sonuç nedir acaba bilgi verirseniz sevinirim iyi akşamlar


  • merhaba herkese , eylül bülteni açıklanmış arkadaşlar. F2A kategorisinin eylül ayı vize bülteni 01JAN2018.


  • @gizemaö 3 ay irellemis sadece


  • @gizemaö, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    merhaba herkese , eylül bülteni açıklanmış arkadaşlar. F2A kategorisinin eylül ayı vize bülteni 01JAN2018.

    Bende gördüm dün gizem hanım ne diyebilirim ki büyük gelişme. Beklediğimiz 3 yilin üzerine bir 5 daha eklersek tamamdır 8 yılda alıyoruz vizemizi. Kabus gibi günler. Önümüzdeki ay ne olacak çok merak ediyorum.


  • @ilkin-93 siz ilk onayınız geldimi ds 260 doldurdunuz? Doldurduğunuza göre nvc sürecindesiniz?Amerika içi mi başvurunuz


  • @ecom

    Ben hala ekim kasım gibi büyük bi ilerleme olacağına inanıyorum 😢.


  • @ecom
    Ben dediğimi yapıp döndüm. İmkanı olan arkadaşlara tavsiye ederim


  • @ICu Merhaba döndüm derken neyi kastettiniz acaba?


  • @moonlight
    Amerika'dan Turkiye'ye döndüm


  • @ICu temelli mi döndünüz bir süreliğine mi?


  • @gizemaö ben büyük bir ilerleme beklemiyorum açıkçası. Sadece kaldığı tarihe geri dönüp ay ay ilerlemesi yada arada biraz daha fazla örneğin iki üç ay gibi ilerlemesini bekliyorum. Çünkü yığılma çok verilen vize az. Büyük ilerleme için bu politikadan vazgeçilmesi lazim umarım olur. Ama geçmiş yıllarda yani f2a current değilken ay ay ilerlemiş. Az kaldı bekleyip görelim.


  • @ecom
    Şimdilik F2A sürecimiz bitene kadar diye düşünüyorum. Tabi bu şekilde vatandaşlık gecikecek belki ama çok da umurumda değil yani


  • @ICu eşini yanlız kırpmadansa en iyisi giriş çıkış yapar vatandaş olana kadar Allah yardımcımız Olsun bu zor5 süreçten en kısa zamanda bizi kurtarsın


  • @ecom peki acaba Dq olduktan sonra 1 sene gecince DS260 gecerliligini yitiriyor mu, bir daha mi doldurucaz mesela cok sacma bir sey oldu yani, vergi beyanimiz da ayni sekilde, bize mulakat verilene kadar hayatimizda bir suru sey degisiyor.

    Vize bultenine gelirsek de 2017-2018 den kalan dosyalarin esleri zaten vatandas olmadi mi. Kimin dosyalari yani bunlar. Tukendik!


  • @ICu hakkınizda hayırlısı olsun üzücü tabii. 6 ayda bir giriş çıkış yapmayı ihmal etmeyin lütfen sonra sorun yaşamayın.


  • @itsmebb ds260 formunu önemli bir değişiklik varsa guncellersiniz. Sanırım zaten konsolosluk randevu verince yönlendirmek yapar bu konuda. Ama sponsorluk evraklarinin guncelleri yuklenmeli tabiki ve yanınızda götürmeniz gerekir çıktı alıp son zamanlarda konsolosluk bunları istiyor diğer evraklarla birlikte.
    Diğer konu aslında radevulari durdurmak bu en geç randevu alan nüfus yoğunluğu nedeniyle hindistan Sanırım onlarda bile 2018 yılından bekleyen olduğunu sanmıyorum.
    Ekimden sonra çok hızlı bizdeki birikimi eritebilirler aslında koca forumda bile eski bekleyen bir avuç insan var digerlerinide hesaba katsak ne kadar kişi olabiliriz zaten birikim erirse bizden sonrakiler daha makul surelerde süreci tamamlar ankara kapasitesi yüksek bir konsolosluk, ama dediğim gibi o vizeleri birazda vermeye gönlü olmalı. Aksi olur yavaş giderse aydan aya ilerleme bekliyorum ben.


  • @ecom
    Teşekkürler. Amin, hepimizin.

    Evet 6 ay kuralına dikkat etmeye çalışacağım elimden geldiğince. Biraz böyle göçebe hayatı yaşayacağız gibi. Ayrı kalmaktan iyi olacağını ümit ediyorum


  • Eylül'den Ekim'e geçmiş yıllarda ne olmuş diye baktım. 2018'e kadar geriye dönük hep current. 2018'de Eylül'den Ekim'e geçerken tarih 1 ay ilerlemiş ama zaten o yıl neredeyse her ay 1 ay ilerleme oluyormuş. 2023'deki gibi bir abuk durum yokmuş. Velhasıl, ben Eylül'den Ekim'e de pek bir şey umut edemiyorum. Bu süreç daha uzayacak gibi geliyor. Ailem için Kanada'ye turistik vize başvurusu yaptım. TS2023 ile 3 yıllık oturum almaya çalışacağız. Alabilirsek orada yeniden başlayacağız. F2A sonuçlandığında duruma göre yeniden değerlendiririz. Dosya transferi ile ilgili de bir bilgi vereyim. Bir kaç ay önce Varşova devri kabul ettiklerine ve işlemleri başlatacaklarına dair mail attı lakin daha sonra hiç ses çıkmadı. Maillerime de cevap vermediler. Ya bu işte bir kasıt var, ya da ciddiyetsizlikte ABD devleti sınır tanımıyor.


Benzer Başlıklar

  • 43 Oy
    7k İleti
    565k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    E
    @Ekto-Oktan Hocam Hayırlı olsun. Tam bu konuda araştırma yaparken bir yeşilkartforum’a gireyim belki bilgi vardır derken bunu görmek inanılmaz oldu. Sizi özelden biraz rahatsız edebilir miyim ? :))
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum