DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@yusufalak Maalesef Ankara özelinde kesin şöyle olur diye öngörebileceğimiz bir durum değil bu. Her ay 20şer talihliye de mülakat dağıtabilirler, 200er de. Ankara DV2023 sürecinde talihlileri çok bekletti, üzdü, hayal kırıklığına uğrattı. Aklınızdan çıkarmamanız gereken tek şey Ankara’ya güvenmeyip kendinize alternatif yaratmanız gerektiği.
-
Yeni visa bülten hayırlı olsun :)
Artık ekimde ilk 4500CN mülakat alabilirler inşallah alırlarda. -
@ozkan-akbulut, içinde söyledi: Sayılarla DV2024
Moralimiz dip yaptı resmen, cuteoff numaralarını daha yüksek aciklasalarda bir an önce sıramiz gelse dosya taşımak için çabalasak
Moralinizi bozmayın. Son 8 yılın DV Bültenlerini incelerseniz eğer bazı aylarda cut-offun aynı kaldığını göreceksiniz. İlk açıklanan rakam yüksek olursa ertesi ay aynı kalabiliyor.
-
@OA-OA KCC’ye ve özellikle konsolosluklara binlerce email geliyor..oyüzden tavsiyem net ve kısa.. en gerekli CN numarası adını ve doğum tarihi ve bir cümle- onu kesin okurlar… kompozisyon yazmaya hatta evrakları eklemeye gerek yok ilk emailde..isterlerse evet..ama ilk email’in amacı cevap alabilmek
Hatta ben başlıkta bile lütfen CN numaramızı taşıyın yazıyordum dikkat çekmek için -
@Mervc, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba herkese,
Umarım hepimiz için hayırlı olur..
Bir sorum olacak erkek arkadaşımla 7 yıldır olan arkadaşlığımız var ve geçen seneden beri sevgiliyiz. Bu haftada nişanlanıyoruz. Tüm bunlarında kanıtlarıda bulunuyor. Süreç çok hızlı ilerlediği için bende emin olamadım. Başvurumu bekar olarak yaptım ama düğünümüz 2024’te olacak. Bu durumda mülakat belli olursa eğer nikahı hemen öncesinde mi yapmak uygun olacaktır acaba? Çok tereddütte kaldık durumla ilgili. Cidden sürecin en zor kısmı galiba beklemek ☺️
Birde mail bekliyoruz ama mülakat sürecini nereden ayrıca takip edebiliriz.
TeşekkürlerDosya Numarasi: 2024EU4XXX
DS-260 Gonderimi: 08/05/2023
Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
Vize Onayi: gg/aa/yyyy
Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
ABD Ilk Giris: (XXXX)Düğünü bilmem ama hemen nikah yapmalısınız. CN 4 binlerde olduğu için acele etmelisiniz.
-
@ozkan-akbulut Dosya tasimak icin CN'nizin aktif olmasi gerekmiyor ki. Bir de ne moral bozacak ne de mutlu edcek kadar veri henuz yok.
-
@Revolter Önceki senelerin DV talihlileri olarak bizler, forumdaki adminler, herkes, elimizden geldiğince, vakit buldukça sizlere bu forum üzerinden destek olacağız hiç merak etmeyin. Bu forumun amacı zaten tam bu.
Unutmadan, bizim sürecimiz başladığında bilge bir adam “Ankara’ya güvenmeyin” demişti, ben de “Ne kadar kötü gidebilir ki ya?” demiş, hızlı davranmanıştım. Sürecin sonunda ben haksız çıktım. Vizemizi biraz çaba, biraz da şans ile gidip Hong Kong’dan aldık. O yüzden, bunu sık sık hatırlamak lazım.
-
@incomprisa mailim tam olarak şu, sizce düzeltmem gereken bi yer var mı öneri olarak?
Mail Başlığı:
DV2024 Case Transfer Requestİçeriği:
Case Number: 2024EU20xxxxx
Name - Surname: Omer AxxxxDate of Birth: xxxxx
Dear KCC Officer,
I'm a DV2024 winner. My wife is citizen of Russia and we would like to transfer our case from U.S Embassy Ankara to U.S Embassy Warsaw. Could you please do the transfer. You can find my wife's passport and marriage certificate in the attachment. If you need any other document i can send it to you.
Best regards,
Omer -
@Mervc Dosya numaranız şu an cut-off un içinde. Bu da demek oluyor ki sürecin ilk aylarında çağırılma ihtimaliniz var. Eğer mümkünse, nikahınızı da en kısa zamanda yapıp, bol bol kanıt, belge toplamak sizin için en mantıklısı olacaktır.
-
@lumos Siz KCC ile mi taşıdınız dosyanızı cutoff öncesinde?
-
sayın @gucarslan ve @lumos eşimle zaten güney koreyi turist olarak ziyaret etmek istiyorduk şimdiden dosyamızı oraya taşımaya çalışsak diye düşündük ama sonuçlarda güney koreyi göremedik güney korede greencard çekilişi yapılmıyor mu yoksa ben mi yanlış bakıyorum?
-
@lumos cut off olmadan taşımak için oturum olması gerekmiyor mu?Bu işlemi sadece kcc yapıyor diye biliyordum
-
merak ettiğim mülakat maili hangi zamanlarda geliyor acaba?
-
@hsn-kartal cut off olmadan mülakat alamazsınız
-
@Mervc mülakattan önce nikahınızi yapıp ds260 formunuzu güncelleyebilirsiniz. Mülakata gitmeden bütün belgelerinizle kanıt dosyasınızi hazırlarsıniz. Biz de eşimle yeni evlendikml. Mülakatta ne zaman tanıştınız, nasıl tanıştınız, birbirinizin bölümü ne, aileniz nikaha geldi mi gibi sorular soruldu evliliğimizle ilgili. Dosyamiza koyduğumu fotoğraflara baktılar. Bu konu ile ilgili detaylı bilgileri Abd yolunda evlilik kısmından da bulabilirsiniz.
-
@Selio forumda aradığınız her bilgiliyi bulabilirsiniz benim önerim sürekli güncel bilgileri takip etmeniz.
-
@emrea hiçbir şeyin garantisi yok maalesef. İlk bültenle göre açıklanan sayılar ilk etapta vize mülakatı alacak demek.
-
3 aydir surekli takip ediyorum siteyi, Amerika vizeniz varsa öncelikle AOS deniyor ama sürec olarak sanki dosya tasimak daha kolay gibi (AOS'a gore). Benim yanlis anladigim yada dusundugum bir sey olabilir mi arkadaslar?
-
@jtcarlos forumda aos süreci ile ilgili detaylı bilgileri başlıkta bulabilirsiniz.
-
@Azad-Bilmez Evet Guney Kore cekilis kapsaminda olmayan bir ulke. Bu demek degil ki Seul'deki ABD konsoloslugu DV vizesi mulakati yapmasin, farkli konular. Bununla birlikte Turist olarak gitme niyetinin dosya tasimakla ilgilisi de yok biliyorsunuz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum