DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 7 Ağustos Unganlar deneyimiz sabah 09.00’da olan randevu için yarım saat erken gittik ama çalışan görevliler tam saat 9’da geldiler ve beklemeye başladık pasaportları, covid aşı kartlarını ve ds 260 formundaki case numarası yazan belgeyi verdik. Sonra sırayla çağırarak web kamera ile fotoğraflarımızı çektikten sonra 3. kattaki Düzen laboratuvarına gittik. Burada kızımdan kan ve idrar tahlili alındı eşim ile BM’den yaştan dolayı sadece akciğer filmi çekildi burada 5054 TL kredi kartından ödeme yaptıktan sonra tekrar 4. kata çıkıp pasaportları verdik bize saat 10.30’da muayene için gelin dediler bizde giriş katta a4 cafe’de çay içmek için gittik.Tekrar 4.kata geldik burada yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra sırayla doktor hanım bilinen klasik sorular(kendine veya başkalarına zarar vermeyi düşünüyor musun, uyuşturucu kullandın mı alkollü araç kullandın mı gibi) sorular sordu bana ve eşime 3 aşı kızıma ise iki aşı yaptı.Burada da 22718 TL kredi kartımdan ücreti verdim yarın saat 15-17 arası sonuçları alabilirsin dediler.Artık 25 Ağustos’taki konsolosluk mülakatını bekliyoruz. Umarım bekleyen herkes bu süreçleri sıkıntısız atlatır


  • @Saner-Mesçioğlu Hayırlı olsun. Uzun ve stresli sürecin güzel bitmesine çok sevindim. Yolunuz açık olsun.


  • @tolgado Bu arada geçmiş dönem aşıları için götürdüğümüz aşı belgesi en son 2002 de işlenmiş eski , okullarda verdikleri pembe aşı cüzdanıydı.İmza ve kaşe bile yoktu ama Unganlarda bu belgenin geçerli olduğunu söylediler.


  • @gknatak97 tebrik ederim, yeni hayatınızda mutluluklar


  • Selamlar 3 Ağustos’taki Unganlar deneyimimi aktarmak istiyorum.

    Ben, eşim ve kızım olarak 3 kişiydik. 10.40 daki randevumuza erken gittik, biraz bekledikten sonra bizi aldılar. Güncel pasaportlarımızı, covid aşı sertifikalarını, benim ve kızımın aşı defteri vardı onları verdik ama bana yine aynı aşıları yaptılar. Ds 260 sayfasını sadece case numarasına bakmak için aldı sonradan geri verdi. Kızımız 15 aylık olduğu için sadece muayene yapıldı aşı, röntgen, kan alma vs. bir işlem uygulanmadı. Laboratuvara yönlendirildik eşim ve benden kan alındı röntgen çekildik. Toplam ikimiz için 95 dolar istediler. Nakit 100 dolar verdik ve para üstünü tl olarak verdiler. Yaklaşık 1.30 saat sonra tekrardan gelmemizi söylediler. Sırayla fiziksel muayeneye aldılar. Mehmet bey yaptı muayenelerimizi. Klasik sorular nereye gideceksiniz, ne yapacaksınız, ne iş yapıyorsunuz gibi sorularla muhabbet ederken hızlıca iki tane aşı yaptı, ilkine tepki bile veremeden hemen ikincisini yaptı biraz da acıttı açıkçası. Kişi başı 310 dolar, bebek içinde 100 dolar aldılar. Toplamda 720 dolar da Unganlara ödedik. Tüm raporun maliyeti testler ve muayeneler dahil 815 dolar oldu. Sonra hayırlı olsun diyerek gönderdiler ertesi gün saat 15.00 de sarı zarfları aldık. Mülakatımız 8 Eylül de işimden izin alamayacağımdan sağlık muayenesini 35 gün kadar erkene almış olduk. Ankara’ya iki kez git gel yapacağız. Süreci devam eden herkese başarılar dilerim. Sorunsuzca vizelerimizi alırız. Hoşçakalın.


  • @gknatak97 Vizeniz hayırlı olsun darısı başımıza inşallah


  • @Ercan-Geçgin son zamanlar okuduğum en kolay mülakat idi! Tebrikler! Hem de çok güzel ve net yazmıştınız, teşekkür ederim. yine de Ankara’da olduğunuz İçin şanslısınız, umarım Amerika’da da böyle kolay olur alışmanız!


  • @gknatak97 vizeniz hayırlı olsun


  • @gknatak97 Darısı vize almak isteyen herkesin başına. Vizeniz hayırlı olsun.


  • Merhabalar Umman, Muscat sağlık muayenesindeki deneyimlerimi paylaşmak isterim;
    7 ağustos 2023 tarihindeki sağlık kontrolüm için 6 ağustos günü Umman’a girişimi yaptım. Airbnb’den bir arkadaşla oda tutmuştuk direkt olarak oraya gittim. Ertesi gün 10.30’daki randevum için 9.45 gibi hastaneye geldim. Hastaneye geldiğimde doktorun odasının önünde talihlilerden bir aile vardı ve onların işlemlerinin bitmesini bekledim. Tahmini olarak 15-20 dakika sonra doktor beni çağırdı ve benden evraklarımı istedi.
    İstediği evraklar; “2NL mülakat maili çıktısı, 1 adet pasaport kopyası, 5 adet vesikalık fotoğraf, Covid-19 aşı belgesi, antikor testi ve aşı belgesi” şeklindeydi. Belgelerimi verdikten sonra doktor bey bana doldurmam gereken formu verdi, formun geneli belli spesifik hastalıklarımın olup olmadığını konu eden seçenekler içeriyordu. Açıkcası hepsine “no” deyip tekrardan doktora verdim çünkü formdaki hastalıkların ne birine sahiptim ne de öncesinde geçirmiştim. Doktora formu ilettikten kısa bir süre sonra benden ödeme yapmamı istedi ve “75 omr”lik ücreti nakit olarak doktora ilettim. Ardından koridorda oturup beklememi istedi ve koridora geçtim. Yaklaşık 5-10 dakika sonra bir hemşir yaklaştı ve beni tekrardan doktorun odasına çağırdı. (bundan sonraki bütün işlemleri hemşir ile beraber yürüttük.) Hemşir öncesinde tansiyonuma baktı sonrasında da acı verici bir kan alma eylemine girişti. Bu işlemleri hallettikten sonra hemşir ile beraber göğsümü ve vücudumun belirli noktalarını stetoskop ile dinleyecek doktorun yanına gittik, sadece üstümü çıkartıp genel bir kontrol yaptı. Bu kontrolün ardından yine hemşir ile beraber göğüs röntgeni için bir odaya girdik. Burada da sadece üstümü çıkartıp röntgenim çekildi.
    Çok şükür hiç bir problem yaşamadım her hangi bir işlemde. Son röntgen mevzusundan sonra işleminiz bu kadar mülakattan bir gün önce sağlık raporunuzu gelip alabilirsiniz dedi ve hastaneden ayrıldık. Totalde yaklaşık olarak 1 saatlik bir sürede bütün işlemlerim bitti. Şimdi ise 22 ağustos tarihindeki vize mülakatım için gün saymaktayım.
    Umarım bu yazdığım bilgiler birilerine ulaşır ve işlerine yarar. Okuduğunuz için teşekkür eder kolaylıklar dilerim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   norta norta 

  • @gknatak97 Vizeniz hayırlı olsun gayet güzel anlatım 🙂


  • Merhabalar,
    Sizlere Hong Kong’a dosya tasıma sürecimden bahsedeceğim.
    Üniversite yıllarımdan beri defalarca Green card a başvurmuş ve çıkmamış biri olarak, nasıl olsa bana çıkmaz diye düşünerek, birazda iş güç, yoğunluk, yüksek lisans, bitirme projesi derken tamamen aklımdan çıkmış ve sonuçlara bakmamıştım. Temmuz ayı olmuştu. Bir akşam otururken 14 yaşındaki kızımın hadi baksana demesiyle siteye girip baktım tabi şok oldum. (You have been randomly selected) Kazanmıştım. İnanamadım, hep beraber sevinç yaşadık. Ds-260 formunu nasıl dolduracağımı araştırdığımda Yeşilkart Forum u buldum, oradaki bilgilerden faydalanarak formu en kısa sürede doldurdum ve gönderdim. Case numaram küçük olmasına rağmen geç submit in bir dezavantaj olduğunu geçen sene formu geç submit edenlerin mülakat alamadığını okuyunca ümitsizliğe kapıldım. Bu fırsat, çocukların geleceğiydi. Onların yurtdışında okuma ve bir hayat kurma şansı benim yüzümden kaçabilirdi. Forumda telegram grubunun olduğunu okudum, telegramı hiç kullanmamıştım, önceleri nasıl bir grup acaba diye tereddüt etsem de sonra gruba girdim, iyi ki de girmişim. Grup sayesinde elimden kaçmak üzere olan şansımı tekrar yakaladım. Buradan grup yöneticilerine yardımları için çok teşekkür ediyorum.
    Visa bulletin den takip ediyordum. Aralık 2022 de case numaram current olmuştu. KCC den sorguluyordum (Your case number is now current for interview processing) diyordu fakat hala Ankara’dan mülakat gelmiyordu. DV2023 Türkiye grubunda dosya taşımaktan bahsediliyordu. Eşimle konuştuk ve dünyanın neresi olursa olsun gitmeye karar verdik, vize isteyen istemeyen birçok ülkeye mail atmaya başladım. Mart ayında Viyana dosya kabul ediyordu, ben de belirli aralıklarla mail atmaya başladım. Dosya kabul etmeye başladıklarında, değerlendireceklerini yazıyorlardı. Benim dosyamı da kabul edebilirler ümidi ile Schengen vizesine başvurduk. Daha önce Almanya’ya gittiğim için vize almam zor olmadı, bütün aile için çoklu giriş ve uzun süreli vize aldık. Nisan başında Viyana tekrar dosya kabul etmeye başladı. Grupta Viyana’ya çok yazmayın sıraya alıyorlar vs deniyordu fakat öyle olmadığı çok kısa sure sonra ortaya çıktı. ilk defa nisanda başvurup ta dosyası taşınanlar vardı, oysaki ben martta başvurmuş ve hala olumlu cevap alamamıştım. Bence, o anda kimin mailini görüyorlarsa listelerine onu alıyorlar diye düşünüyorum. Çok mütevazi olmamak ve sürekli kendini hatırlatmak lazım, bir sure sonrada herkese kapasitemiz dolu diye dönmeye başladılar. Kıl payı Viyana’yı kaçırmıştım. Neyse ki Schengen vizemiz boşa gitmedi, Selanik’e gidip Atatürk’ün evini gezdik, çocuklara güzel bir anı oldu.
    Bu arada, bütün dünyaya mail atmaya devam ediyordum. Haritada yerini bile bilmediğim yerlere yüzlerce mail attım. Bütün ülkeler olumsuzda olsa dönüyorlardı fakat Ankara’dan hiç cevap alamadım. 2NL Updates grubunda da o anda dosya taşımayı kabul eden ülkelerden bahsediyorlardı. Bunların içinde Tunis, Bucharest, Hong Kong ve Riyad vardı. Ben 1 mayıs ta Hong Kong a zaten yazmıştım, sonra tekrardan sitelerindeki inquiry formu doldurdum. Kısa bir süre sonra dosyamın nerede olduğunu, taşımayı kabul edip etmediğimi sordular. Hemen kabul ettim. Dosyamı taşıyacaklarını beklerken, 8 mayıs ta kapasitelerinin dolu olduğunu ve ileride kapasite açılırsa belki değerlendirebileceklerini yazdılar. Bu kadar yaklaşmışken tekrar bir hayal kırıklığı yaşadım. Fakat pes etmedim. Bir sure sonra grupta Umman’ın dosya kabul ettiği paylaşıldı. Umman’dan, vizeniz varsa kabul ederiz şeklinde mail aldım, hemen aynı gün 18 mayıs ta hızlıca vize alıp mail attım. 22 mayısta dosyamı KCC den istediklerini bildirdiler. Umman vizesi internet üzerinden alınıyor ve kolay. Hatta eşime ve çocuklara da alarak onların vizelerini de gönderdim. KCC den dosyamı sorguladığımda Umman’da olduğu bilgisi geldi. Bu arada birkaç gün içinde Ummana çok başvuran ve kabul alan kişi olmuştu. Evraklarımızı hazırlamaya, antikor testlerimizi yaptırmaya başlamıştık. 25 mayıs ta tekrar Hong Hong tan mail aldım. Tekrar değerlendirdikleri ve temmuzda mülakat verebilecekleri yazıyordu. Aylarca dosya taşımaya çalışıp hayal kırıklıkları yaşarken bir anda 2 yerden kabul almıştık. Şaka gibiydi. Düşünüp mantıklı karar vermeye çalıştık ve tarih belli olduğu için uzak bile olsa Hong Kong’u seçtik ve kabul ettiğimizi bildirdik. Böylece dosyamız Umman/Muskat tan Hong Kong ‘a gitti. Özetle söylemek gerekirse gerçekten çok çabalamıştım ve sonu güzel oldu.

    Başarıda şansın büyük payı vardır, ancak şansın gelmesini beklemek yerine onu yakalamak için çaba göstermek gerekir.” – Samuel Goldwyn


  • Merhabalar,
    Mülakat deneyimimi anlatmaya başlamadan önce @gucarslan beye ve Yeşil kart forum yönetimine teşekkür etmek istiyorum. Onlar olmasaydı dosya taşıma olayından haberimiz olmayacaktı. Pek çok insana faydaları oldu ve olmaya devam ediyor.
    Uzun süren çabalar sonunda mülakat mailimiz gelmişti. U.S. Consulate General Hong Kong & Macau’da 11.07.2023 salı günü 8:30 da mülakatımız vardı. Doktor randevusu almak için Dr. Nicolson & Associates ve Drs. Anderson & Partners’a mail attım. Aradaki saat farkını da (5 saat) göz önüne alarak sabah saat 6 da Dr Nicolson’u aradım, daha önce mail atığımı, eşim, ben ve 14 yaşındaki ikiz çocuklarımız için randevu talep ettiğimi söyledim, kontrol edip döneceklerini söylediler, çok kısa sürede bize dönüş yaptılar ve diğer günlerin dolu olduğunu söyleyerek bize 12.07.2023 tarihine randevu verdiler.Gelen mailde ‘önce görüşmeye gidebilirsiniz, daha sonra US konsolosluğu tarafından kabul edilen tıbbi muayene yapılır.’ Seklinde bir açıklama yapmışlardı. Grupta, önce mülakata sonra sağlık muayenesine giren başka arkadaşlarda olduğunu ve bunun sorun olmayacağını biliyorduk ve randevu tarihini onayladık, konsolosluğa da mail atarak bu durumu bildirdik.
    Sağlık randevusu belgelerimizi hazırlarken, Konsolosluğun istediği aşılar için antikor testi yaptırıp eksik aşılarımızı olduk. Hepsi tamamlanınca aşı karnelerimizi işletip sağlık ocağından bütün aile için imzalı çıktısını aldık. Yeminli tercüme ettirdik. Buna rağmen muayene sırasında konsolosluk ekstra aşı yapabiliyor. E nabızdan Covid-19 ası sertifikalarını aldık. Geçmişte geçirdiğimiz bütün ameliyatların epikriz raporlarını hastaneden İngilizce aldık. Ayrıca kronik hastalığı (diyabet, kalp..vb.) olanlar e devlet üzerinden bu hastalıklar ile ilgili raporlarını ve kullandığı ilaçları belirten belgeleri alıp sunabiliyorlar. Bulaşıcı bir hastalığınız olmadığı sürece diğer hastalıklar sorun teşkil etmiyor. Kullanmış olduğunuz numaralı gözlükleri de sorabilirler
    Konsolosluk için hazırlanan evraklar:
    Pasaport fotokopisi ve aslı
    Kimlik kartı fotokopisi ve aslı
    DS-260 onay sayfası
    DV Program sayfası
    Diplomalar( Lise, üniversite, yüksek lisans), Transcript (Türkçe olanlar yeminli tercüme yapıldı)
    İş tecrübeleri ile ilgili belgeler - e devletten hizmet dokumu ilk ve son sayfaları yeminli tercüme yapıldı, son çalışılan yerler den ingilizce referans yazısı alındı
    Banka ekstresi (bankadan İngilizce alındı)
    Tapular (yeminli tercüme yapıldı, ekspertiz raporu alındı)
    Police certificate ( e-devletten İngilizce arşiv kayıtlı apostilli, bu belge ptt ye para yatırılarak alınıyor)
    Formul A- Doğum sertifikası, NVI (nüfus vatandaşlık işleri) den İngilizce alınıyor
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği detaylı, NVI den alındı (yeminli tercüme yapıldı)
    Formül B -Evlilik sertifikası NVI den İngilizce alınıyor.
    (Varsa boşanma ile ilgili mahkeme kararı alınıp İngilizce tercümesi yapılabilir)
    Evlilik cüzdanı fotokopisi ve aslı, çocukları da cüzdana işlettik, tercümeye gerek yok.
    Askerlik kaydı belgesi eşim için (yeminli tercüme yapıldı)

    Konsolosluğa yakın olduğu için, ve çoğu arkadaş orada kaldığı için Bishop Lei International House’da rezervasyon yaptırdık ve etrafı keşfedebilmek için 2 gün önceden gitmeye karar verip biletlerimizi aldık. İstanbul Havalimanında diğer iki aile ile buluştuk, aynı gün aynı uçak ile aynı otele gidiyor olmak güzel bir tesadüf oldu ve kısa sürede kaynaştık.

    Mülakat günü, bizimle aynı gün mülakatı olan arkadaşlarla erkenden gittik. Biraz tedirgindim fakat beklediğimden çok kolay geçti. Bütün belgelerimiz tam ve düzenliydi. Hepimiz için konsolosluk ve klinik olarak ayrı dosyalar yaptık. Önce belgeleri şeffaf poşet dosyalara koyup üzerlerine ne olduklarını yazdık ve dosyalara taktık. 4 kişi olduğumuz için bir klasör evrakımız olmuştu
    Sadece telefon, cüzdan ve mülakat ile ilgili evrakları alıp Konsolosluğa gittik. Güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra telefonu alıp, teslim almak için bir numara verdiler ve içeri girdik. Mülakat odasında 4 tane gişe ve oturmak için sandalyeler vardı. Asıl talihli ben olduğum için Hong Kong’lu görevli beni çağırdı, istediği evrakları bütün aile için sırasıyla verdim. Bir kağıda yazıp önceden hazırladığım US adresimi de o sırada görevliye verdim. Başka arkadaşlardan istedikleri bazı evrakları bizden istemediler. Sonra ödeme yapmak için gönderildim. Kişi başı 330$ (4 kişi için 1.320$) ödeyip makbuzu görevliye teslim ettim ve beklemeye başladık. Bir süre sonra bizi çağırdılar. Eşim ben ve çocuklar hep beraber gittik. Güler yüzlü Amerikalı bir hanımefendi bizimle mülakat yaptı. Yemin ettirdi, parmak izi aldı. Basit birkaç soru sordu, Nereye gideceksiniz? Ne zaman evlendiniz? Hong Kong ‘da nereleri gezdiniz? Çocuklar mı gitmek istedi? Evet dedikten sonra, çocuklar için güzel bir gelecek olacak dedi. Tebrikler. Sağlık raporunuzu getirin vizenizi basalım dedi. Teşekkür ettik. Aylardır endişe ettiğimiz mülakat su gibi aktı gitti. Bu kadar kolay olmasına şaşırmıştık

    Ertesi günü sağlık muayenemize girdik, Hazırladığımız aşı belgelerini teslim ettik. Eşime ve bana birer aşı yaptılar. Ciğer filmi çekildi, göz muayenesi yapıldı, doktor muayenesine girdik, önceki ameliyatlarımızın belgelerini sunduk, doktor genel bir muayene yaptı. Hong Kong a özel, çocuklara yapılması gereken bir test varmış. Çocuklardan kan alıp teste gönderdiler ve 5 iş günüde çıkacağını, daha erken veremeyeceklerini söyleyip bizden Urgent fee almadılar. 9.980 HK Doları ödedik. İşimiz haftaya kalmıştı. Araya hafta sonu girdi, üstelik sürprizle karşılaştık, pazartesi günü de tayfun nedeniyle resmi tatil ilan edilmişti. Diğer aileler gittiği ve sadece biz kaldığımız için biraz canımız sıkılmıştı. Arda gidip testin çıkıp çıkmadığını sorguladık, neyse ki çarşamba günü sonucunuz çıktı gelip alabilirsiniz dediler. Konsolosluğa mail atarak, raporu alıp hemen onlara getireceğimizi bildirdim. Gittiğimizde kapıda sadece eşimin ve benim ismim yazıyordu, çocukları dışarda bırakıp biz girdik, sağlık raporlarımızı ve pasaportlarımızı verdik, ertesi gün 14.30 da gelip alabilirsiniz, gelirken çocuklarda gelsin dediler. Ertesi gün almaya gittiğimizde de çok samimi ve içten davrandılar hatta nasıl taşıyacaksın deyip 4 tane sarı zarfı koymam için bir çanta bile verdiler. Artık meşhur sarı zarf ile resim çektirme sırası bizdeydi.
    Kısaca Hong Kong tan bahsetmek gerekirse, sıcak aşırı rutubetli bir havası var. Şehir merkezinde gökdelenlerden dolayı hava sirkülasyonunun olmadığı, insanlarının çok saygılı olduğu, sokakları temiz, aynı zamanda mercimek çorbası ve pilav üstü döner yiyebileceğiniz Türk vatandaşlarının da olduğu bir yer. Kaldığımız otelden, sabah saat 10 a kadar escalator ile şehir merkezine iniş ve saat 10 dan sonra da sadece çıkış olması, eğer saatleri kaçırdıysanız merdiven çıkmak bayağı yorucu oluyor ve kilo veriyorsunuz. Metro ağı çok gelişmiş. Trafik soldan akıyor. Ocean park ve Victoria tepesi bizim gezdiğimiz yerler arasındaydı. Tian Tan Buddha mutlaka görülmesi gerek bir yer. Tekrar dosya kabul ederlerse gidecek arkadaşlara şimdiden başarılar.


  • @Nurca Vizeniz ailenize ve size tekrar hayırlı olsun Aynur Hanım. Sizinle tanıştığımız için çok mutlu olduk. Sizin ve eşinizin adapte olmakta zorlanmayacağınıza inancımız tam, belge teslimi ve mülakat aşamalarınızı izlerken "Aaa zaten tüm sorulara Aynur Hanım kendi cevap veriyor çevirmene hiç gerek yokmuş" diye diye keyifle izlemiştik. Çocuklara başarılar dileriz, çok şanslılar.

    Yalnız, biz kendi dosyamızı sizin dosyanızı görene kadar kalın sanıyorduk ama sizinkinin gerçekten maşallahı vardı 😂


  • @Nurca Tebrikler.Fazlasıyla mücadele etmissiniz bunun icin , vizenizin onaylanmasına cok sevindim.


  • @norta Cok bekleyip, çok emek sarf ettiğimiz için riske atmak istemedik. 🙂 Bu kolay olacağını bende bilmiyordum. Acemilik işte 🙂
    Bizde sizinle tanıştığımıza çok memnun olduk. Hong Kong da cok değerli insanlarla tanıştık siz de onlardan birisiniz. İyi ki de tanımışız.
    Umarım Amerika da da görüşürüz.


  • @tolgado Çok teşekkür ederim. Sizin de vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda başarılar


  • @Nurca vizeniz hayırlı olsun. Heyecanlı ve stresli bir süreç olmuş sizinki de. Umarım ABD de hayat siz ve çocuklarınız için çok rahat ve mutlu geçer.


  • @orhant Heyecanlı bir süreç olmuş. Ama sonuç güzel olmuş. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.

  • ⭐⭐

    @Nurca Çok tebrik ederim. Ben oğluma iyi ki Viyana olmamış diyorum orayı görmüştük daha önce. Bahaneyle Hong Kong'u görmek çok güzel oldu. Aynı otelde kalmışız. Yürüyen merdivenler büyük kolaylıktı umarım kullanmışsınızdır. Biz her yeri gezdik. Çok memnun kaldık. Vizeniz hayırlı uğurlu olsun inşallah.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

224
Çevrimiçi

42.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

432.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum