[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Merhabalar bazı arkadaşlara çeşitli ülkelerden KCC artık mülakat vermeyecek diye bilgi gelmiş yeterince vize basımından dolayı böyle olabiliyor mu yani daha öncesinden böyle birşey oldu mu hiç bilgisi olan var mı? Eğer doğruysa çabalamamızın mantığıda yok gibi :(
-
@Emre-Kurtulmuş umarım biz de olumlu sonuçlanmasını çok istiyoruz. ama neden ap ye kaldığımızı da bilmiyoruz benim tahminim gc kazandıkdan sonra evlenmiş olmamız olabilir diye düşünüyorum. peki bu yıl ankara'dan ap ye kalanlar var mı varsa ne kadar sürede cevap geldi geldiyse ap den red alan oldu mu ??
-
@ogzylmz Bazı konsolosluklar DV vize kotalarını doldurduğuna ve DV23 süreci için daha fazla mülakat vermeyeceklerine dair mailler attı ancak KCC'den gelen böyle genel bir bildirim oldu mu bilmiyorum, ben görmedim. Bence sizin kastetmek istediğiniz de benim ilk yazdığımdır diye düşünüyorum.
Çıkmadık candan umut kesilmez. DV22 sürecinde son haftalarda neler yaşanmış forumdan mutlaka okuyun, inceleyin. Mali yıl bitti, dükkanı kapattık demedikleri sürece pes etmeyin.
-
@fthsnmz1 Öncelikle geçmiş olsun. Umarım süreciniz olumlu sonuçlanır. Birçok sebepten AP'ye kalanlar oldu bu süreçte. Birçoğunun olumlu sonuçlandı ve ret alana henüz rastlamadım. İsim benzerliğinden eksik ve hatalı evrağa kadar birçok sebepten AP'ye kalmış olabilirsiniz. Bazılarının 1-2 haftada bazılarının aylar sonra sonuçlanıyor. Bu süreci hızlandırmak veya değiştirmek kimsenin elinde değil. Sık sık mailinizi kontrol edin ve Ceac Visa Status Check'ten dosya durumunuzu kontrol edin. Ve tabi ki sabırla soruşturmanın bitmesini bekleyin.
-
@Emre-Kurtulmuş AP süreciniz için lütfen bu başlığı takip edip sorularınız o başlıkta sorun.
-
@shangrila anladım bekleyelim bakalım ne kadar sürecek. teşekkür ederim size de
-
@fthsnmz1 evlilik sebebiyle kalmış olsaydınız evlilik kanıtı istenirdi sizden bu da konsoloslukla alakalı bir süreç olurdu. Büyük ihtimalle isim benzerliğinden kalmış olabilirsiniz kesin olmamakla beraber.
-
-
@ozzgedenizz anlıyorum ama evleneli 11 ay oldu ve yanımız da nikah da çekilen fotoları ve düğün davetiyemizi götürmüştük bunu az görmüş vs olabilir diye düşündük eşimin ailesinin adlarını sordu falan bana o yüzden bu düşünceye girdik biraz da.
-
Biz de 221(g)'den kaldık, 31 yıl önce bitmiş askerliğime ait orijinal imzalı, mühürlü askerlik tezkeremi kabul etmeyip, e-devletten askerlik durum belgesi vermemi istediler, onu da elden istemediler, ptt ile göndermemi istediler, aynı gün ptt ile gönderdim. Umarım sonucu olumlu olur.
-
@Beykentli herşey gönderdiniz, olumlu olur.
Ama kabul etmemeleri enteresan. -
@Beykentli Sonuçta istedikleri belge net olarak belli, bu belge elinizde var ve bu belgeyi yollamışsınız. Korkacak bir durum olduğunu sanmıyorum, olumlu olacaktır. Umarım en kısa sürede sonuçlanır.
-
@lutfitunca Teşekkür ederiz. Geçmiş yılları inceledim. Bu yılı da takip ediyorum. Sona kalmadan önlemimizi almaya çalışacağız. Öyle ya da böyle herkes için hayırlısının olmasını diliyorum.
-
@lumos Doğru söylüyorsunuz. Kesin yargıda bulunmak yanlış oldu.
-
@norta Önceki yıllara bakarak 2023 talihlileri için kötü bir yıl. Yine de herkes için hayırlı olmasını diliyorum.
-
@stagerlee evet çok doğru.. eşim asıl talihli, en son ana kadar Ankara’ya güvendi..hata bana şubattan beri yine mi yazdın? Neden yazıyorsun ya… (onun emailden onlarca başka konsolosluklara email yazdığımda😄)… son dedim ki oh şükür Maskat bizi alıyor..eşim hala gerek yok, emin misin…
Şimdi de Ankara 14.900 yılı bitirdiğinde eşim diyor ki iyi ki uğraştın! Hallettin, yoksa kazandığımız hiç bir anlamı olmazdı…
Yani anlayacağınız green card kazanmak hiç bir şey ifade etmiyor…
Umarım 2024 daha iyi olur ve umarım Amerika’ya gitmek isteyen herkes mülakat tarihi alır -
@incomprisa Eşlerden biri hep böyle mi olur ya. Bizde de ben kısmen eşiniz gibiydim😀
-
@ogzylmz bu bilgi nereden geldi global gruplardan mı? Kccnin artık mülakat vermeyecegiz diye mail atması pek olasi gelmedi bana açıkçası
-
@incomprisa 😂 +1 … Aynı modelden bir tane de bizim evde var… 😅 Açık konuşmak gerekirse sürecin başında (ama en başında) “Dur bakalım bu sene Ank. performansı nasıl olacak?” kafasındaydım. Ama sağolsun değerli adminler sık sık Ank.ya güven olmaz diye uyarınca anladım ki ya dosyamızı taşıyacaktık ya da hayallerimizin ardından bakakalacaktık…
Yeri gelmişken bir kere daha söyleyeyim. İyi ki bu forum var, iyi ki forum kurucuları ve destekleyen arkadaşlar var.
Yoksa yanmıştık yani…
-
@zeynomistan Bence eşlerden biri mutlaka böyle 😂 Benim eşim de hiç oralı değildi sürecin başından beri.
Garibim zannetti ki mülakat gelecek de, istersek gideriz falan.Belgrad konsolosluğuna mülakat için girdiğimizde gel dedi seni bi alnından öpeyim 😂 red bile verseler şu CN ile bize mülakat aldırdın ya , o bile yeter dedi 😂😂
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum