Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @tolgado nasıl mülakat alabilir agustos ayında sub etmiş çok geç değil mi var mı öyle bir örnek?

• @OA-OA Bende aynı durumdayım eşim ve çocuklarım rus vatandaşı current olduktan sonra dosyamız varsova'ya taşımak istedim eşimin ve çocuklarımın rus pasaportları gönderdim tanımayız demediler sadece dosyanın KCC de olduğunu eğer bir mülakat maili alırsam dosyamı işleyeceklerini söylediler. 3 ay boyunca ikna etmeye çalıştım varsova ve KCC yi .Sonuç henüz mülakat alamadım. Bence cn aktif olmadan KCC tarafından mülakat location u değiştirin derim varsova olarak. en iyi çalışan konsolosluklardan birisi kanımca. Yinede forumda daha iyi bilen @gucarslan @achillesoag @crazycells @lumos sizlere daha iyi yardımcı olabilir. Aynı durumda olduğumuz için bilgi vermek istedim.

• @tolgado DV23 talihlileri arasında 15 Haziran'dan sonra submit edip Ankara'dan randevu alabilen yok. Aynı durum bu mali yılda da devam ederse Ankara'dan mulakat zor gibi duruyor maalesef.

• Selamlar @Serkan-Kaya dosya taşıma aşamasında maalesef mesleğinizin ya da ABD toplumuna ne kadar uyumlu ve faydalı olacağınız gibi kriterlerin DV23 sürecinde gözlemlediğimiz kadarıyla herhangi bir etkisi yok. Evet belki dalga geçiyor gibi olacak ama, tek kriter var, talepte bulunduğunuz konsolosluğun dosyanızı taşımayı istemesi.

DV23 sürecinde Viyana, Maskat ve Hong Kong Türk talihlilere kapılarını açtı. Bu üç konsolosluktan bahsetme sebebim toplu şekilde talep kabul etmeleri ve 50'nin üzerinde Türk talihliye varsa aileleriyle birlikte kapılarını açmaları ve vizelerini alabilmeleri için imkan vermeleri. Daha detaylı olarak bilgi edinmek için DV23 süreciyle ilgili başlığa da bakmanızı öneririm. Ancak ne yazık ki, bu konsoloslukların DV24 sürecinde de aynı şekilde davranacaklarının garantisi yok.

Bu sebeple süreciniz başladıktan sonra ABD vizeniz var ise AOS yapmayı değerlendirin ya da dosyanızı taşımak için herkes gibi mail atıp, rica etmek dışında elinizden pek bir şey gelmeyecek. NIW ise bambaşka bir konu, o konuyla ilgili daha bilgili arkadaşlardan ve adminlerden bilgi edinmenizi öneririm.

• @halil832 merhaba, bizim ailede ben de Rusum (artık çift vatandaşım) çocuklar da çift vatandaş (Rus/Türk) ben bu Rusların hakkı ilkbaharda kullanmaya çalıştım, Kazakistan Uzbekistan Varşova..direk rusum Ankara çok dolu lütfen dosyamızı alın dedim hatta İngilizce ve Rusça yazdım..ama yok olmadı, hatta düzgün cevap da alamadım..
    Sonuç - herkese Türk pasaportları çıkartıp Türk olarak Maskata gittik..
    Şu an biraz geç oldu ama yine umarım bir şans bulup bir konsoloslukta yer bulursunuz…

• @OA-OA siz 2024Dv talihlisiniz. Direk KCCye yazarak evlilik cüZdanı ekleyerek ve eşinin Rus pasaportu ekleyerek dosyanızı taşıyabilirsiniz (current olmadan) bana böyle cevap geldi Rus DV telegram grubundan. Ayrıca böyle telegram grupları aynı bu forum da sürekli takip etmekte fayda var. Bol şans. Sizin yerinizde olsam aynısını yapardım. Hemen ilk baştan Avrupa’ya dosyayı taşınmak. Sonra da shengen almak İçin uğraşırdım. Umarım her şey olur

• Merhabalar. Green Card talihlisi bayan hamileyse röntgene giremediği için sağlık raporu alamıyor ve dolayısıyla vize randevusuna giremiyorsa, eşi bayan olmadan kendi başına mülakata girebilir mi?

• @norta sanırım bir kriter vardı o da çok büyük bir bilim adamı vs olmak ve bunu kanıtlamak gibi bir şey vardı.

• @incomprisa Cevap için teşekkür ederim, ben KCC'ye mail attığımda bana otomatik mail dışında bir mail atmadılar. Bir de acaba benim Rusya'da ikametimin olması gerekiyor mu acaba eğer gerekiyorsa ikametimi taşıyacağım

• @Serapp Bilgi için çok teşekkürler Serap hanım

• @Vusal-Mansurov Asıl talihli vize mülakatına girmezse, diğer aile bireyleri mülakata giremezler. Ama (Ankara için söylüyorum) siz mülakat alırsanız ve o tarihe kadar sağlık raporu alamazsanız, sağlık raporu olmadan da mülakata katılabilirsiniz. Vizeniz pasaporta basılmaz. Vizeniz sağlık raporunu aldıktan sonra basılır.

• @incomprisa yani siz aslında benim izlediğim yolun aynısını izleyip buna rağmen mi sonuç alamadınız? Yoksa siz cutoff olduktan sonra mı KCC üzerinden Varşova'ya taşıma işini denediniz?

@halil832 benim de tam olarak amacım bu cutoff öncesi KCC dosyamı taşırsa mükemmel olacak

• @deep_blue çok teşekkür ederim

• @OA-OA ben Ankara’ya güvendim, Current olduktan sonra taşımaya başladım.oyüzden tek tek konsolosluklara yazdım yalnız bizim için Rus vatandaş olmak işimize yaramadı. Konsolosluk doluydu sanırım
    Bu orada eşin Türk asıl talihli.

• @OA-OA bana böyle bir cevap geldi telegramdan
    Mart ayında.
    Rus vatandaşlığınız varsa dosyayı Varşova'ya devredebilirsiniz. KCCC'ye yazmanız, bir evlilik cüzdanı ve doğum belgenizi eklemeniz gerekir.

• @baran-bozdogan NIW için diyorsanız evet, bazı alanlarda uluslarlarası tanınırlığa sahip olmak önemli bir kriter.

• @misha90 genelde ilk yada ikinci hafta açıklanıyor. Ondan sonra ise mülakat dağıtımı yapıyor Ankara.
    Bu 2023'de bizim yaşadığımız durum tabiki değişiklik gösterebilir.

• @baran-bozdogan her ne kadar zor olsada belli olmaz sürecin nasıl ilerleyeceğine göre değişebilir. Mesela geçen DV23 süreci için ilk 3 ayki cutoff sayıları sabit kalmasaydı biz haziran submitliler içinde mülakat almak zor olacaktı çünkü dosyalarımız daha işlenmemiş olacaktı. Belki dosya işlemede bu sene daha hızlı ilerler, belki bülteni ağırdan alır tahmin etmek zor. Ama size katılıyorum Ankara için zor bir submit tarihi

• @Vusal-Mansurov hamile birey içinde röntgen çekiliyor ozel korunaklı kıyafet giydiriliyor

• @Emre-Kurtulmuş 2023 basında hatırlıyorum ilk 15 mayısa kadar vermıstı sonra haziran ortası sublarına kadar genişletmişlerdi, 2022 de 3 haziran ı baz almıstı Ankara 2024 için ds-260 sub tarihi Agustos ayı cok iyimser olur arkadas sürece baksın ama tasıması yararına olacak gibi.

Benzer Başlıklar

• 17 Oy
    8k İleti
    916k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k