Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @lutfitunca Çok teşekkür ederim, evet geçen senelerin DV talihlilerinden bir kişi adres konusunda yardımcı oldu sağolsun.


  • Vizesini alan herkese tebrikler umarım bekleyen herkes hayallerine kavuşur


  • @sevilt çok sevindim sorunsuz geçmesine darısı başımıza


  • @sevilt mülakatta başarılar ☺


  • @Nurca, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @T-C-Kubilay-Dikici Güzel bir karar almışsınız. Insallah gerçekleşir. Bende, iyi bir firmada yönetici pozisyonun da çalışan biri olarak, hiç düşünmeden sıfırdan başlamayı göze aldım. Her şey çocuklarımızın geleceği için.

    Merhaba , ben de sizin gibi yönetici pozisyonunda çalışan bir kişiyim ve ben de çocuklarım için sıfırdan başlamayı göze aldım. Ancak beni burada en çok zorlayan şey kardeşim haricinde hiç kimsenin bu yaklaşımımı doğru bulmaması ve bana destek olmaması. İnsanlara sadece bugün için benim sahip olduğum imkanlar yerine bundan 5-10-20-30 yıl sonra neler olabileceğini düşünerek kararıma saygı duymalarını bekliyorum. Umarım size destek olan kişi çoktur. Yoksa bu durumda oldukça insanı yıpratıyor.


  • @mertekremh Umarım vizenizi de problemsiz şekilde alırsınız.


  • @sevilt Mülakatta başarılar, umarım vizenize hemen kavuşursunuz


  • @tohma31 Kayıplarınız için baş sağlığı diliyorum. Çok uzun ve emek gerektiren bir sürecin sonunda karşılığını almanıza çok sevindim.. Umarım Amerika'da, yaşadığınız süreçlerden sonra daha iyi hissedeceğiniz güzel günleriniz olur, yolunuz açık olsun


  • @tohma31 Başınız sağolsun. Dedemizin mekanı cennet olsun inşallah.. Hem mutlu mutlu okudum, hem de hüzünlendim.. Umarım çok güzel bir hayat kurarsınız. Şans ve fırsatlar sizinle olsun.
    Saygılarımla,


  • @Fire-Family, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Nurca, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @T-C-Kubilay-Dikici Güzel bir karar almışsınız. Insallah gerçekleşir. Bende, iyi bir firmada yönetici pozisyonun da çalışan biri olarak, hiç düşünmeden sıfırdan başlamayı göze aldım. Her şey çocuklarımızın geleceği için.

    Merhaba , ben de sizin gibi yönetici pozisyonunda çalışan bir kişiyim ve ben de çocuklarım için sıfırdan başlamayı göze aldım. Ancak beni burada en çok zorlayan şey kardeşim haricinde hiç kimsenin bu yaklaşımımı doğru bulmaması ve bana destek olmaması. İnsanlara sadece bugün için benim sahip olduğum imkanlar yerine bundan 5-10-20-30 yıl sonra neler olabileceğini düşünerek kararıma saygı duymalarını bekliyorum. Umarım size destek olan kişi çoktur. Yoksa bu durumda oldukça insanı yıpratıyor.

    Benim bu ülkeden gitmeyi isteme nedenlerimin başında bu iletide yazdığınız şey geliyor, kimse kimsenin kararına saygı duymuyor maalesef. Umarım vizenizi alıp çocuklarınız için arzu ettiğiniz hayatı kurabilirsiniz


  • @Fire-Family Sizi çok iyi anlıyorum biz de aynı şeyleri yaşıyoruz. Bu kararları vermek hiç kolay değil. Bazen hayallerimize ulaşmak için kulağımızı dışarıdan gelen seslere kapatmamız gerekiyor. Bu en yakınlarımız bile olsa… Belki de en güzeli; insanların sizi anlamasını beklememek. Çıktığınız bu yolda iyi şanslar dilerim.


  • @Fire-Family kulagınızı, gözlerinizi bu tarz insanlara karşı kapamak en iyisi. Anne, baba dahi olsa gerçekten "hı hı tmm" deyip gecip gitmek en guzeli. Herkes kendi dogrularindan bahseder ama senin hayalin ne? Beklentin ne? Sormaz bile. Bir holdingde muhendis olarak calisma hayatima basladim 15 yil once. 4 yil dayanabildim. Burasi bana gore degil dedim istifa ettim kıyamet koptu. Vay orasi birakilir mi millet kendini yirtiyor girmek icin vs. Vs. Milletten bana ne dedim ticarete girdim ciddi kredi cekip. Ayni evin icinde annem 7 ay gunaydin bile demedi bana bu yuzden. 11 yil gecti. anne baba rahmetli oldu bu surec icinde, ben cok guzel bir konuma geldim gerek ekonomik gerekse calisma sekli olarak. Oturdugum yerden para kazanir oldum. Simdi ailede yapamazsin diyen kim kaldiysa imreniyor, cekemiyor.
    Amerika macerasi basliyor simdi. Ayni filmi tekrardan izleme durumu... deli misin manyak misin, bu is birakilir mi sirlet kapanir mi vs vs...
    Diyecegim o siz hayalinize odaklandiktan, kendinize guvendikten sonra gerisi fasa fiso.. motivasyonunuz tamsa hersey zaten guzel olacaktir. Ozellikle ilk 1 yıl zor gececektir diye dusunuyorum herkes icin. 10k$ la da 1m$ la gitse de. Sonra yavas yavas isler rayina girince desteklemeyen istemeyen herkes değisiyor...


  • @Fire-Family ben kendi şirketimi kapatıp bu ülkeden gideceğim ekimin 3ünde eşimle birlikte herşeyimizi bırakıp gidiyoruz aklımda kalan yanımda çalışan 8 insan buradan gitmek sırf bunun için zor olacak... Yılların emeği herşey biticek.


  • @Fire-Family Bence doğru olanı yapıyorsunuz. Kısa vadeli planlar yapmak yerine uzun vadeyi düşünerek plan yapmışsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım hayırlısıyla vizenizi de alırsınız.


  • Öncelikle basta @gucarslan, adminler ve foruma destekleri ile bu seviye getiren herkese teşekkür ederiz.
    Uzun bir bekleyişin ardından sonunda bize de burada deneyim yazmak nasip oldu. Süreç ilk başladığında çok kötü olmayan bir senaryo gibi göründü gözümüze ve 117xx lerde olan sıra numaramız kendi yaptığımız kaba bir hesapla Mart-Nisan ayları gibi mülakat alıyordu. Ancak zaman ilendikçe Ankara’nın performansı ortaya çıktıkça ve 2 ay mülakatsız geçince bizi de bir panik havası aldı. Sıra bize gelmeyecek mi vs diye. Telegram grubunda başta Uğur bey ve diğer admin arkadaşlar sürekli Ankara’ya güven olmaz imkanınınız varsa dosya taşıyın aos yapın uyarıları yapıyorlardı.
    Gidişat üzerine bizde 40 civarı ülkeye mail attık dosya taşımak için. Viyana boşluk olduğunda dosyamınızı taşıyabileceğini belirtti. Ancak orada mülakata girenlerden öğrendik ki 8 yaşındaki kızımıza da covid aşısı gerekiyordu. Biz kızımıza bu aşıyı yaptırmak istemiyorduk. Başka ülkelere biraz baktıktan sonra kaderimizi Ankara’ya bırakma kararı verdik.
    Umudumuzu hiç kaybetmeden beklemeye başladık ve o müjdeli mail 21 haziran akşamı geldi.
    2 Ağustos sağlık kontrolünden sonra 3 günlük bir Ankara tatili ardından bu gun mülakata girdik.
    Sabah 8.45 teki mülakatimiz icin 8 de konsoloslukta hazır bulunduk. Ve 8.30 da sıraya girip pasaport teslimi ardından güvenlikten geçip ana binaya girdik. Girişte türk bir görevli yönlendirmesi ile pasaportlarımiza barkod yapıştırıldi. Ardindan 3 kişi için 990 usd ödeme yapıp evrak teslimine gectik. Türk bir hanım efendi gayet güler yüzlü ve kibar bir şekilde evraklarımizi teslim aldi. Daha önceki deneyimlerin aksine olduca pozitif bir hanım efendiydi.
    Evrak tesliminden sonra beklemeye başladık yarim saat kadar bekledikten sonra bizi görüşme icin çağırdılar. Once yemin ve parmak izi alindi. 8 yasındaki kızımız icin talihli olan anneden sadece sol el dört parmak izi alındı.
    Mülakat yari Türkçe yarı İngilizce olarak yapıldı. İlk evliliğiniz mi? Ne mezunusunuz. Ne is yapmayı düşünüyorsunuz. Nereye gideceksiniz. Ardından bana siz İngilizce biliyor musunuz diye sordu ve vizenizi onaylıyorum bir hafta içinde ptt den alabilirsiniz dediler.
    Bekleyen hersin hayırlısı ile vizelerini almalarını dileriz.


  • @bozyuruk vizeniz hayırlı olsun Abd de bol şans dilerim


  • @bozyuruk Hayırlısı olsun, darısı bekleyenlerin başına.


  • @bozyuruk Vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda başarılar🙏🏻


  • @Gül-Kazancioğlu Mülakat alabildiniz mi?


  • @bozyuruk Vizeniz hayırlı olsun tebrikler.


Benzer Başlıklar

  • 296
  • 4883
  • 4650
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum