Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Taşındı İletişim ve Teknoloji
1.4k 291 176.8k 249

  • @crazycells biz de sizin aileye girebiliyor muyuz =)


  • @schadow maalesef ben authorized user degilim :) ama forum uyeleri ABD'ye yerlestikten sonra birbirine yakin yasayan uyelerle benzer bir grup olusturmaya calisabiliriz :)


  • @crazycells =) grup içinde faturasını ödemeyenin ödeyenlere zararı oluyor mu? kredi skoru vb?


  • @schadow hayir ikisinin alakasi yok.

    bu bahsettigim aile plani... Planin bir authorized user'i var, o kisi her ay faturayi oduyor, biz de her ay kendisine parayi geri oduyoruz. Yani faturanin odenmemesi gibi bir durum yok. Aslinda iyi oldu sordugunuz, ben bahsetmeyi unuttum... Bu bahsettigim plan auto-pay ile gecerli, yani kartinizi hesaba bagliyorsunuz ve otomatik olarak kesiliyor. Auto-pay olmadan sanirim kisi basi 10 dolar daha fazla oluyor. En azindan biz aldigimiz zaman anlasmanin sartlari boyle bir sey idi, su an degismis olabilir.


  • verizon ile konuştuğumdada bu aile planı vardı. verizon gounlimited paketi 1kişi 75$ 2 kişi 65 $ 3 kişi 50 $ 4+$ 40$ idi. paket LTE,sms ve arama sınırsız.
    Ben aile için düşünüyordum. @crazycells sizin yazınızı okuyunca bir sorayım verizona öyle grup olursa çok avantajlı olacak :D


  • @orhanvegs evet, ama zaten plandaki diger uyelerin kim olduguyla ilgilenmiyorlar. Yani illaki aile uyeleri olmasi gerekmiyor, arkadaslar da olabilir grupta.


  • hızı düşmeyen sınırsız internet yok galiba cep telefonu için amerikada :(


  • @yekta sanirim cep telefonu sebeke operatorleri icin soyluyorsunuz? Cunku eve bagladiginiz internette hiz siniri ya da kota diye bir problem yok.

    Cep telefonu planlari icin zaten 4-5 yil onceki planlarla su anki planlar arasinda bile bence cok fazla fark var, hizmet kalitesi ve hiz olarak... teknoloji ve alt yapi hizli bir sekilde gelisiyor, dolayisiyla su an eminim birinde vardir bu olanak eger yoksa bile cok yakinda hepsinde buna benzer sinirsiz yuksek hizda veri olanagi olacaktir, ama cogunlukla su an verilen miktar da yetiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bizde T mobile aile paketi var... Hersey sinirsiz ve hiz dusumu olmaksizin hat basina 27 dolar gibi bir sey oduyoruz... daha ucuzu yok herhalde...

    Telefon olayina bende bakiyorum ama genelde yeni hatla ikinciyi bedava veriyorlar. Ben mevcut hatlar uzerinden almak istiyorum. Bakalim olabilecek mi...


  • @semavi biz o 2. Bedava telefonu gelir gelmez alamıyoruz ama değil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bilemiyorum maalesef. Yeni hat Darth varmis. Bizede vermediler

  • ⭐⭐⭐

    Bende soyle bir bilgi vermek istiyorum, hat kapsama alani olarak Tmobile ve Verizon denedim. Tmobile ara sira cekip, ozellikle bina iclerinde cekmezken, Verizon dagda bayirda her yerde cekiyor. Verizon aylik $50 prepaid kullaniyorum; ses ve mesaj sinirsiz, internet ise 7 gb ama kullanmadiginiz bir sonraki aya devrediyor.

    Bilgilerinize

  • ⭐⭐⭐

    Son bir bilgi olarak; iPhone kullanmayacaklar icin Google’in hattini oneririm (iPhone’da tam calismiyor). Bu Google’in hatti nereye giderseniz gidin, en iyi cekim kuvveti hangi hattaysa ona otomatik geciyor ve internet sadece kullandiginiz kadar oduyorsunuz. Hizmetin ismi Project Fi


  • @freeworld madem adi gecti, ben de yazayim... Google Fi yukarida bahsettigimiz sirketlerden Sprint, T-Mobile ve U.S. Cellular adli sirketin agini kullaniyor. Sizin de dediginiz gibi hangisi gucluyse ona baglaniyor...

    Yukarda iletisim agi saglayan 4 sirket var demistim ama aslinda bir tane daha var, o da US cellular. Bunlar da diger 4 buyuk sirketten farkli olarak kendi aglarini kullaniyorlar.


  • @orhanvegs ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:

    verizon ile konuştuğumdada bu aile planı vardı. verizon gounlimited paketi 1kişi 75$ 2 kişi 65 $ 3 kişi 50 $ 4+$ 40$ idi. paket LTE,sms ve arama sınırsız.
    Ben aile için düşünüyordum. @crazycells sizin yazınızı okuyunca bir sorayım verizona öyle grup olursa çok avantajlı olacak :D

    @crazycells ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:

    @orhanvegs evet, ama zaten plandaki diger uyelerin kim olduguyla ilgilenmiyorlar. Yani illaki aile uyeleri olmasi gerekmiyor, arkadaslar da olabilir grupta.

    Verizon ile konuştum. 4+ demişler ama en fazla 5 kişiyi kabul ediyorlar. Grup olarak kabul ediliyor ama bir isim üzerinden oluyormuş. Yeni tanışılan kişiler ile grup oluşturmak mantıklı gelmedi. 75$ gidecek gibi :) . Verizon seçmemin sebebi trnin turkcell i gibi her yerde çekiyor. Kötü tarafı diğer gsmlere göre pahalı


  • @crazycells ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:

    @orhanvegs evet, ama zaten plandaki diger uyelerin kim olduguyla ilgilenmiyorlar. Yani illaki aile uyeleri olmasi gerekmiyor, arkadaslar da olabilir grupta.

    Verizon ile konuştum. 4+ demişler ama en fazla 5 kişiyi kabul ediyorlar. Grup olarak kabul ediliyor ama bir isim üzerinden oluyormuş. Yeni tanışılan kişiler ile grup oluşturmak mantıklı gelmedi. 75$ gidecek gibi :) . Verizon seçmemin sebebi trnin turkcell i gibi her yerde çekiyor. Kötü tarafı diğer gsmlere göre pahalı

    Evet, bu plandaki kisiler surekli gorustugunuz kisiler olmali dogal olarak, aranizda sik sik para alisverisi olacak. Fatura otomatik olarak "authorized user"dan kesiliyor, digerleri de istedigi sekilde kendisine geri oduyor. Bizim grubumuzdaki kisiler 10+ yildir birbirini taniyan ve sik sik bir araya gelen kisilerden olustugu icin bir sorun yasamiyoruz.

    Gider gitmez degil belki ama zamanla guvenilir kisiler kazandiktan sonra boyle bir ise girisebilirsiniz.


  • @crazycells Doğrudur :) Herşey için acele etmemek gerekiyor. Bunlar zamanla yerine oturur.


  • @orhanvegs aynen oyle :) ilk yil ben de prepaid hat kullanmistim, tabii neye ne kadar ihtiyaciniz oldugunu tam kestiremiyorsunuz en basta, eminim yapacaginiz ise gore de degisecektir telefon kullanimi... zaten ilk aylarda cok da arama yapmadiginiz icin genelde benim ihtiyacimi karsiliyordu. Tabii zamanla cevreniz genislediginden daha cok arama ve mesaj gondermeye ihtiyac duyuyorsunuz, oyle olunca tarifeli hatlara gecis yapiyorsunuz.

  • ⭐⭐

    ilk geldiğimizde en cok ihtiyaç duyulacağımız şey internet bence hem türkiye baglantısı hem de orda iş ve ev arama ilanlara bakma yanına belli bir süre iş ve ev buluncaya kadar da arama ihtiyacı olur anca ama internet elzem özellikle sınırsız internet


  • Yesilkart Forum Facebook Grubundaki Eklemeleri Aktariyorum:

    Es.:

    T-mobilr ve att cok kotu....verizon en iyisi...sakin faturali almayin en temizi pre-paid hem ucuz hem ayni hizmrt nerdeyse...telefonu taksitlr almak icin faturali hatta gecenler orta ve uzun vadede ciddi kazik yiyor

    At.:

    konusma,vb vs gibi seylere bagli aslinda prepaid tatil amacli iyide uzun sureli pek tavsiye edemem faturali dedigimiz olayda 2-3 gibi kisiler ( aile veya arkadas ) ortak alanirsa cok uygun tek alinirsa pahaliya gelebilir ben simdiye kadar t-mobile, spring ve at&t kullandim

    Mi.:

    Land line(ev telefonu) olarak Vonage kullaniyoruz. Cell phone a yonlendirilebiliyor ve tum dunyayi bedava arama optioni var. Fiyatlari 12 senedir degismedi.

    Ze.:

    Spring kullanmayin hangisini alirsaniz fark etmem spring tam bas belasi bence en iyisi at&t

    Ne.:

    At&T prepaid yıllık kontor alınırsa(107$+), Amerika dışında 3 aydan fazla kalınsa bile hat kapanmıyor.

    Em.:

    Ben Sprint kullanıyorum. aylık 55 dolar sınırsız her şey. tek sıkıntı telefon görüşmesi yaparken internetin kesilmesi. Fikir olarak bulunsun şurada. :) E.... Boston/MA'den bildirdi.

    At.:

    yada direk metropcs hatti alirsin sabit numaralar bedava :)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum