Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri


  • @gkmn Amin Gökmen Abim, hepimiz için umarım her şeyin en iyisi olur. :clapping_hands_light_skin_tone:


  • @clestial vizeniz hayırlı olsun.


  • @Whocares99 Tebriklerrr vizeniz hayırlı olsun.


  • @mstfak İnşallah teşekkür ederim ben de :)


  • 28 Temmuz 7.45’te olan görüşmemdeki deneyimlerimi paylaşacağım. İçeri girme süreci ve evrak teslimi herkesin bahsettiği gibi ilerledi. Benim için spesifik olan ve başkalarının sorularına cevap olabilecek noktalara değineceğim.

    Öncelikle bu sene üniversitede son senemdi ve tüm sınavlarım bitti ancak resmi olarak mezun olmadım. Bu sebeple sadece öğrenci belgesi ve transkriptim ile görüşmeye gittim. Ancak bu iki belgeyi de istemediler. Lise diplomam yeterli oldu.

    Öğrenci olduğum için hesabımdaki paranın detaylarını sorgularlar diye düşünmüştüm ama onu da sorgulamadılar. Sadece görüşme esnasında görüşmeyi yapan kişi birikimin gitmen için yeterli mi diye sözel bir soru sordu ve ben de yeterli olduğunu düşünüyorum cevabını verdim.

    Belge tesliminde benden istedikleri şunlar oldu:
    -Adli Sicil Belgesi
    -Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
    -Askerlik Durum Belgesi
    -Lise Diploması (Aslı ve Fotokopisi)
    -2 Adet Fotoğraf
    -Pasaport
    -Banka Hesap Dökümleri
    -Sağlık Raporu
    -Adres değişikliği yapmak istiyor musunuz diye sorduğunda evet diyerek yeni adresin yazdığı kağıdı teslim ettim ve sistemde adresi değiştirdikten sonra kağıdı geri verdi

    Bu belgeler dışında başka belge talepleri olmadı hatta AİS kaydının çıktısını ve DS-1810 formunu istemediler.

    Evrakları teslim ettikten sonra görüşme için sıramı bekledim. Sıram geldiğinde görüşmeyi türkçe mi ingilizce mi yapmak istediğimi sordular. İngilizce biliyorum ama türkçe devam etmek istiyorum dedim. Görevli beyfendi gülerek ama ben türkçe bilmiyorum dedi ben de gülerek tamam o zaman ingilizce devam edelim dedim. Ama edemeyecek olsaydım tercüman hemen yanındaydı duruma müdahil olmak için bekliyordu.

    Görüşme başladı ve ilk olarak yemin edildi. Yemini ettikten sonra parmak izleri alındı. Bana sorulan sorular şu şekildeydi:
    -Hangi bölümden mezunsun? Diş hekimliğinden mezunum. Bunu söylediğimde çok iyi dedi.
    -Amerikaya gittiğinde ne yapmayı planlıyorsun? Diş hekimi olarak çalışmak istiyorum
    -Hiç evlendin mi? Hayır evlenmedim
    -Amerikada kimin yanına gideceksin? İlk olarak Californiada arkadaşımın yanına gideceğim
    -Maddi birikimin yeterli mi? Evet yeterli olduğunu düşünüyorum.
    Bu sorular ve cevapları 1 dakika sürdü sürmedi ve tamam vizeni onaylıyorum 1 hafta içinde pasaportun elinde olur dedi. Lise diplomamın aslını ve hesap hareketlerini geri verdi. Ben bu kadar kısa ve hızlı sürmesinin şaşkınlığıyla konsolosluktan ayrıldım.

    Benim sürecim özetle böyleydi. 1 seneden fazladır sürdürdüğüm bu süreç bu kadar kısa sürede bitmiş oldu. Umarım daha nice böyle güzel haberler duyarız ve daha çok kişi vizeyi alır. Bu süreçte bu forum ve telegram grubumuz gerçekten her sorum olduğunda açıp baktığım ve aklımdaki sorulara cevap veren bir kütüphane gibi oldu. Deneyimlerini ve bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Bu yazdıklarım da başkalarına ulaşıp onlara yardımcı oluyorsa ne mutlu bana.


  • @emiroz imzaya mümkünse sürecin detayları açıklar mısınız? Dosya numarası falan..
    Başarılar yeni hayatta! Tebrikler!


  • @emiroz Vizeniz hayırlı olsun tebrikler.


  • @emiroz Vizeniz hayırlı uğurlu olsun, yeni hayatınızda başarılar.


  • @emiroz hayırlı olsun vizeniz. Yeni hayatınızda başarılar, mutluluklar dilerim.


  • @emiroz Çok tebrik ediyorum.. Umarım yeni hayatınız size başarı getirir. Mülakatınızın su gibi geçmesine çok sevindim.


  • @emiroz Yeni hayatınızda başarılar dilerim


  • ...........


  • @Ömer-Şerif-BAYAZIT Depremde hayatını kaybeden yakınlarınız için başsağlığı dilerim. Vizenizi iyi günlerde kullanın tebrikler.


  • @Ömer-Şerif-BAYAZIT başınız sağolsun. İnşallah yeni hayatınızda mutluluklar sizinle olur.


  • @emiroz Tebrikler vizeniz hayırlı olsun cok kolay almışsınız vizenizi :)


  • @Ömer-Şerif-BAYAZIT öncelikle çok geçmiş olsun başınız sağolsun. Umarım ileride kuracağınız hayat sizin için daha güzel ve güvenilir olur. Vizeniz için tebrikler


  • ..........


  • ..........


  • ..........


  • @clestial tebrikler vizeniz hayırlı olsun bol şans dilerim


Benzer Başlıklar

  • DV2025 Mülakat Deneyimleri

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    202k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • [Arşiv] Sayılarla DV2023

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    297
    4
    17 Oy
    297 İleti
    36k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum