Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

F4 vize basvurusu yapan arkadaslar, lutfen islemlerin takibini kolaylastirmak icin su cizelgeyi doldursunlar: https://bit.ly/F4BasvuruTakibi

https://bit.ly/F4BasvuruTakibi

• @suzers, içinde söyledi: F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

@crazycells merhaba, bugün konsolosluktan randevu öncesi son check maili geldi.

Applicant 3: Ege Baran SUZER
    Status: Over 21 years of age, not eligible
    Documents and/or Actions Required: None

Böyle yazıyor benim için. Daha önce konsolosluktan gelen mailde ismim listede vardı ve böyle bir şey yazmıyodu. Ben vize alamayacak mıyım bu durumda, yoksa son hesaplama konsoloslukta mı yapılıp karar verilecek? CSPA hesaplamadan yaşım 25 diye böyle yazmış olabilirler mi? Bu mail fena halde umudumu kaybettirdi bana… Bir tavsiyeniz var mı?

Sayin @suzers maalesef cok buyuk ihtimalle F4 uzerinden vize alamayacaksiniz demek. Anne veya babaniz sizin icin daha sonra F2B basvurusu yapmalilar.

Dilerseniz konsolosluga suradan direkt yazin ve vizeye uygun olup olmadiginizi acikca sorun. Size verilen cevaba gore hareket edersiniz: https://tr.usembassy.gov/visas/contact-immigrant-visa-section/

• Merhaba. Forumda yeniyim ve F4 vize sürecinin uzun olduğuna dair yazılar okumaktayım. Eşimin ablası 1 yıl önce eşim için F4 vizesine başvurdu. Ve geçtiğimz ay National visa center tarafından şöyle bir mail aldık.

Thank you for your interest in immigrating to the United States of America. The Department of State's National Visa Center (NVC) received your approved immigrant visa petition from U.S.
    Citizenship and Immigration Services (USCIS). NC's role is to ensure you are prepared for your immigrant visa interview at a U.S. Embassy/Consulate General, and to schedule your interview appointment.
    NVC is responsible for collecting any applicable fees, the Immigrant Visa Application, supporting civil documents, police certificate (s), Affidavits of Support, and financial documents, if applicable, prior to your visa interview at a U.S.
    Embassy/Consulate General. Do not mail documents to NVC, even if you received instructions to mail documents to NVC in the past.
    You will need to log on to the Department of State's Consular Electronic Application Center (CEAC) at https://ceac.state. gov/IV to check your case status, pay any necessary fees, upload and submit documents, and read messages from NVC.
    If you are logging into CEAC for the first time, please be aware that it can take up to three days (72 hours from receipt of this

hangi aşamada olduğumuzı öğrenebilir miyim

• Bu USCIS in sitesindeki account umda soru sormak icin site ici email gondermeye calisirken sinir krizine girdim. Isimizi yapmalari icin yuzlerce dolar para odedigimiz koskoca devlet kurumunun internet sitesi bes para etmez!! bir case icin bir email gonderemiyorum ve bu durumu anlatabilecegim kimse yok. Yaziklar olsun!!!

• merhaba ben de kardeşimi yanıma almak istiyorum ama henüz vatandaş değilim vatandaş olmak zorunda mıyım

• @Neslihan-Yaşar evet vatandaş olmanız gerekiyor.

• @Zeyno tamam teşekkür ederim

• @suzers Selamlar gorusme nasil gecti

• @oprmngr merhaba, bütün ailem vize aldı, ben hariç. CSPA age 21 yıl 9 ay 11 gün çıktı, bu yüzden bana vize vermediler. Dosyam da kapanmış zaten. Onun dışında ailemin almasında herhangi bir problem olmadı.

• @suzers Benim abimin oglununda ayni sekilde dosyasi kapandi . Bizde randevu gelmesini hasret ile bekliyoruz

• @oprmngr çoğu aile en çok çocukları için istiyor aslında. Bu kadar beklemişken yararlanamamak gerçekten üzücü oldu. Babam 25 yaşında GYT’li (Greencardda yaşa takılanlar) oldun diyor :)

• @suzers cok üzücü bir durum gerçekten, ama aileniz sizin için hemen GC başvurusu yapabilrler ve sanırım en azından 3-4 yıla siz de Gc sahibi olabilirsiniz😊

• @Bberturk 8-9 sene şu an bekleme süresi var ki visa bulletin de düzenli olarak ilerlemiyor, muhtemelen süre daha da artacaktır. 21 yaş üstü için maalesef bir şans yok gibi bir şey artık.

• @suzers Abimlerde vazgecmek uzere onlarda cocuklari icin istiyordu.

• Maalesef mali yılın son bülteninde de hareket yok.

• İnşallah geçen yıl olduğu gibi olmaz. Nisan ayına kadar hiç ierleme olmamıştı

• @Zeyno tum umidimiz hizla ilerlemsi yonunde , Yillar gecip gidiyor beklemek cok yipratici

• @oprmngr çok haklısınız. Gittikçe de daha stresli oluyor. Benim kızım 20 yaşında. Vize dışı kalırsa benim için de gitmenin bir anlamı kalmaz. Dilerim gelecek ay bir ilerleme görürüz.

• Merhaba,
    4 kardeşiz, 2 kardeşim ABD vatandaşı, Abim yaklaşık 20 yıldır, kız kardeşim de 7 yıldır ABD vatandaşlıklarını greencard yolunla kazandılar.

Ben ve diğer kız kardeşim de Türkiye'de yaşıyoruz. Her iki kardeşim greencard kazandıklarında ve vatandaş olduklarında ben ve kız kardeşim için F4 vizesi almamız-greencard sahibi olmamız için herhangi bir başvuru yapmadılar ve herhangi bir form doldurmadılar o dönem. (I-130 formu). O dönem çok istekli değildik, süreç çok uzun sürecek dendi. Kardeşlerimiz o yüzden de bizim adımıza herhangi bir başvuru yapmadılar.

Forumdan okuduğum kadarıyla F4 vizesi almak 15 yılı buluyor. Eğer 20 yıl önce vatandaş olan kardeşim şimdi bizim için başvuru yaparsa en az 15 yıl mı beklememiz lazım? Yoksa başvuru süreci kardeşimin vatandaş oldu tarihten itibaren geriye dönük olarak başlatılabilinir mi?

• @Cafer-Gebetas sizin adınıza başvuru yaptığı zaman süreç başlar.Benim eşimin kızkardeşi 2008 yılında Amerikan vatandaşı olmuştu ama sizin dediğiniz gibi bizde istekli değildik.2015 yılında eşimin kardeşi başvuru yaptı.Bu arada her yıl greencarda başvuru yaptım ve geçen yıl kazandım şimdi mülakat gününü bekliyorum.Kardeşiniz hemen başvuru işlemlerini başlatsın ve sizde her yıl greencarda başvuru yapın şans belli olmaz.Unutmayın yıllar çabuk geçiyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k