DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @erme11 forumda Karadağ diye arama yapın derim birde bazı konsolosluklar oturum istiyor bazısı id kart istiyor bazısı sadece gel diyor bazısı vizen varsa gel diyor. Bencede şimdiden yol alın kcc ile haledebilirseniz mükemmel olur. O ülkenin konsolosluğunun çalışma performansına bakın derim. Ankaraya bırakmayın işinizi


  • @Mesut-Isler öncelikle mulakat maili Almadan hiç bir şekilde dosya açtırmıyoruz yeni pass ile mulakata gider siniz ama dv2024 aşamalari 1. Sayfa da madde 2 de detaylı anlatılmış pasaport ile sorunlar.


  • @nura teşekkürler bu bilgi için forumda derin bir arastırma yapacagım hafta sonu


  • @cebrailoz ama diyorsunuz ki current olmadan halledersen ihtimali cok yüksek konustugum acenta 1 ayda oturum iznini ve adresi ayarlıyor


  • @erme11 kcc ile yüksek olabilir ama Belgrad çok sıkıntılı konsolosluk dv2023 aşamaları başlığın da sayfa 500 ile 511 de 2 deneyim var cut off olmadan tasiyamanlar da var siz bir sayfaları okuyunn fikir verecektir.


  • @Mesut-Isler Merhaba, eşimin de başvurudaki pasaport süresi dolduğu için o sırada yeni almış olduğumuz yeşil pasaport ile Ds-260 formunu doldurmuştuk. Biz dosyamızı hiç açmadık sonrasında. Mülakatta da vize basılması için daha sonra çıkardığımız bordro pasaport ile gitmiştik. Konsolosluktaki görevliye durumu anlattık ve sistemde pasaport numarasını yenisiyle güncelledi. Ancak eski pasaport, kimlik, yeni pasaport hepsini yanınızda götürün mutlaka.


  • @Mesut-Isler Arkadaşlar bilgilerini doğru şekilde size aktarmışlar ama ben bir kere daha altını çizeyim. Mülakat almadan kesinlikle ds260 formunuzu açtırmayın. Ayrıca endişelenmenize gerek yok. DV2023’de buna benzer bir çok pasaport değişiklikleri oldu ve hiç kimse bu sebepten ret almadı.


  • @Redbeard teşşekğr ederim hocam detaylı açıklama için teşekkürler hocam


  • @nura polonyaya gitmek cok zor bizim için mülakat yerimiz polonya, eşim rus ben türk, schengene basvurucaz ve daha masraflı olacak, kesin olacagını bilsem masraf da sorun degil, daha önce schengen almadık, zor vereceklerdir, bu yüzden ankaraya dosya taşımamız gerek


  • @canym Siz bence de Ankara’dan devam edebilirsiniz. Çünkü yanlış görmediysem CN’niz baya düşük (2XX) ve submit tarihiniz erken. Formunuzu kesinlikle açtırmayın. Mülakat gelmeden önce KCC’ye dosya taşıma talebinde bulunabilirsiniz, dosyanızı Ankara’ya taşımak için


  • @erme11 Evet süreç henüz başlamadan mutlaka araştırma yapın


  • Merhaba.
    Bülten yayınlanmadan önce İlk vize bülteni ile kaç numaralı cn ye kadar mülakat vereceklerine dair bilgi paylaşımı oluyor mu?
    2022 yılında 7500 e kadar verilmiş hatta benim gibi 6000 lerde olupta mülakat alan bile olmuş. Sürecin nasıl işleyeceğini ilk vize bülteninden sonra anlayabiliyoruz değil mi? Daha öncesinde fikir sahibi olabileceğimiz bir alan var mı diye merak ettim açıkcası

    Şimdiden teşekkürler.


  • @ibrahimhalılll İlk bültenden sonra hangi dosya numaralarının current olduğunu anlıyorsunuz. Her sene birbirinden çok farklılık gösterdiği için ilk bültende kaça kadar geleceğini kimse bilemez. Sadece fikir sahibi olmak için şu an 2022-23 Excel verilerini inceleyebilirsiniz. Ne zaman dosya numaraları aktif olmuş, ne zaman mülakat almışlar gibi. Bu size şu an için genel bir bilgi verir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibrahimhalılll bu başlıkta detaylıca anlattım, inceleyebilirsiniz;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6398/sayılarla-dv2024/1


  • @canym Siz bu cn ile yüksek ihtimal ilk dağıtımda mülakat alırsınız. planlarınızı seri bir şekilde gerçekleştirmeniz gerekiyor.


  • Herkese Merhabalar,

    Eşimin GC talihlisi olmasıyla başlayan sürecimiz sayesinde forumun da müdavimi olmuş olduk.
    Ds-260'ı submit ettiğimiz tarihte henüz evli değildik. 04/06 da evlendik ve henüz benim için add aplicant yapmadık.
    Süreci takip etmek adına forumu okuyoruz ve add applicant yapmak ıcın doğru zamanı kestirmeye çalışıyoruz.
    Ancak yeni gelen sorular arasında gördüğüm yurt dışında bir ülkede yaşadınız ise polisten evrak kaydı almalısınız diyer detaya denk geldim ve karman çorman oldu kafam.
    Kafa karışıklığına mahal vermeden sorumu sormaya çalışayım.
    Mesleğim (Denizci-Gemi Kaptanı) nedeniyle yaşamım boyunca çok fazla yurt dışı seyahatim oldu.
    İlk sorum şu -> 2010-2014 yılları arasında çalıştığım teknenin yurtdışında ikamet ediyor olması nedeniyle 7-8 ay İspanya Mallorca'da ve yılda 9-10 ay olacak şekilde Hırvatistan'da bulunmuşluğum oldu tekneyle. Bu süreç boyunca herhangi bir adli vaka yaşamadım. Bu zamanlar için polis kaydı almam gerekiyor mu ? Bu konu ile ilgili özel bir başlık var mıdır ? Bilen var ise link iletebilirse çok sevinirim ben bulamadım malesef.


  • @Tahsin-Sav süreç artık çok yormaya başladı daha mülakat alamadan bir dünya bilgi birbiriyle çelişiyor, rusların forumunda baska sey okuyorum, globalde baska bişey, bizim forumda baska bişey, eşimin rus vatandaşı olması ve asıl talihlinin kendisi olması bütün süreci karmaşıklaştırıyor,

    Daha önceden forma yazıp da içinden çıkamadıgım bütün sorularımı tekrar yazıp mesgul etmek istemiyorum, vize mülakat maili gelene kadar bekleyecegim, mail gelir gelmez schengene basvurup aynı zamanda ankara konsolosluguna mail atacagım dosyamızı ankaraya taşımaları için, eğer taşırlarsa avrupaya gitmeme gerek kalmayacaktır, taşımazlar ise schengeni deniyor olacagım zaten, eğer schengenden ret alırsak tekrar reddimizi gösterip ankaraya basvuru yapacagız dosya tasımak için, dosyayı taşır ise ne zamana yeni mülakat verir o da meçhul tabi, umarım sorunsuz atlatırız süreci, CN güzel ama işte sürecimizi zorlaştıran şeyler var maalesef, hayırlısı. Bir de sonradan evlendik ve add applicant ile dosyamı ekledim ama henüz eşimin dosyasını güncellemedik, mülakat maili gelince dosya açtırıp güncelleyecegiz, insallah bu da ret vs. sebebi sayılmaz, çünkü konsolosluk yolu ile dosya açtırıcaz yanlıs bilgi verdiniz vs. demezler sonrasında umarım. Geçmiş tecrübelerde herkes böyle yapmış o yüzden biz de o şekilde yaptık, zor süreç kısaca. Allah herkesin yardımcısı olsun.


  • @canym Bu süreç ile alakalı en güncel ve doğru bilgilerin olduğu yer bana kalırsa bu form. Çok fazla yere bakıp kafa karışıklığı olması çok normal ama buradaki tecrübeli adminler ve daha önceki deneyimler sayesinde her bilginin doğru olduğuna inanabilirsiniz. 1 yıldır forumun kendimle ilgili tüm başlıklarına bakıyorum her kelimesini tek tek okuyorum. İnanılmaz bir bilgi havuzu olduğunu görüyorum. Buradaki bir çok admin konsololsluk hatta kkc çalışanından daha bilgili durumda. Buradaki bilgilere güvenip buraya göre bir rota belirlemenizi tavsiye ederim.

  • Yasaklı

    @canym mülakat aldıktan sonra dosya taşımak, almadan önceye göre daha kolay olabiliyor. özellikle sizin numaranızda biri için sorun olacağını düşünmüyorum. mülakat almadan taşımak isterseniz de şimdiden cut-off'a girmeden KCC ile taşıyın. umarım zorlanmadan vizenizi alırsınız.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   M maximtk 

  • @canym öncelikle tebrikler. kazananlar arasında en şanslı numaralardansınız. Başka forum arkadaşlarımın da bahsettiği gibi en güvenilir ve doğru bilgiyi bu forumda bulabilirsiniz. Hatta kafa karışıklığına bile gerek kalmayacak şekilde bilgiler burada net. Formdaki bilgileri detaylıca deneyimlerle birlikte okursanız söylediklerinizin doğruluğuna ve kafanızı karıştıracak bir durumun olmadığını göreceksiniz. Bende kazandıktan sonra forma üye oldum. Ancak çok aktif takip ederek ve buradaki bilgilerle ve adminlerin yol göstermesi ile Avusturya'dan vizemi alabildim. Sizin CN çok iyi olduğu için dosyanız hangi konsoloslukta olursa olsun rahat mülakat alabileceksiniz diye düşünüyorum. DV23 Aşamaları ile Mülakat Deneyimleri başlıklarını incelemenizi tavsiye ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

43.1k
Kullanıcı

4.5k
Konu

437.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum