DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, ds-260 formunu 07.06.2023 tarihinde re-submit ettim (pasaport sebebiyle). Sürecim olumsuz etkilenir mi?


  • @hashasinn case numberiniz kaç acaba ve sumbit tarihiniz ankaraya güven olmaz diyerek başka ülke araştırması yapın tavsiyesi verebilirim


  • @Mert-Çarkı selamlar, re-submit derken dosyanizi mi actirdiniz?

  • ⭐⭐⭐

    @Mert-Çarkı asıl talihlinin dosyasını açtırmış olduysanız submit tarihiniz güncellenmiş oldu buda dosya inceleme sırasında sizi geriye atmış olacak maalesef


  • @kkaya Ben de sorun olacağını sanmıyorum. Eğer hep yurt içindeyseniz adresler konusunda mülakatlarda bir soru sorulduğunu hiç okumadım eski tecrübelerde. Zaten mülakatta istenen evraklarda da adres detaylarıyla ile ilgili bir evrak bulunmuyor.


  • @Mert-Çarkı Umarım olumsuz etkilenmez. Ancak form submit tarihiniz güncellenmiş oluyor diye biliyorum ben de. DS-260 formunu doldururken eşimin başvuru sırasındaki bordo pasaportunun süresi dolduğu için yeni almış olduğumuz yeşil pasaport bilgilerini girmiştik. Daha sonra Hong Kong'taki mülakatımıza da eşim bu yıl yeni almış olduğu bordo pasaportu ile gitmişti (Yeşil pasaporta vize basma konusunda sorun yaşanabileceğini düşündüğümüz için). Görevli DS-260 formundaki yeşil pasaportu görmek istedi ve o sırada o pasaportu yanımıza almadığımızı farkettik ve çok stres olmuştuk. Durumu açıkladık detaylı bir şekilde ve görevli tamam diyip sistemde bu yeni pasaportunuz için güncelliyorum dedi. Bir sorun olmadı ve işlemlere devam etti. Belki benzer durumu yaşayacak kişiler olabilir diye yazmak istedim.


  • @kkaya, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Mert-Çarkı selamlar, re-submit derken dosyanizi mi actirdiniz?

    Evet, maalesef açtırdım. Mülakat tarihi sonrasında da açtırabiliyormuşum re-submit yaptıktan sonra öğrendim. 😞


  • @mehmetizmirli Siz bu bilgiyi verince acaba ben bu hatayı yaptım mı diye düşünmeden edemiyor insan. Keşke başvurumuzu görebilsek te böyle bir derdimiz olmasa


  • @mehmetizmirli çok teşekkür ediyorum. Özellikle dikkat edeceğiz 👍🏻


  • @Detroit2222 Muhtemelen reddedilecektir ancak aynı durumdayken vize alabilenlerin olduğunu duydum. Forumda aratırsanız özellikle aos niyetinde olanların bunu denediğini ve nasıl sonuçlandırdığını görebilirsiniz.


  • @kkaya Tabi ki olabilir. Ankara özelinde konuşacak olursak bu yıl 15k'ya kadar ancak mülakat verildi ancak bülten çok ama çok daha ileride. Dosya taşımaya ilişkin mülakat deneyimlerini okumak sizleri aydınlatacaktır. Orada birçok arkadaşımız deneyimlerini baştan sona eksiksiz bir şekilde paylaştılar.


  • @binbasitom merhaba örneğin sizinde bu sene geç gelmiş değil mi mülakat? 2022de aslında şubat mart aylarında bu cnler mülakat dağıtılmış, her sene kendine özel ve has tabiki. benim numaramda 7500 yakın ama bende re-submit yapıp en son tarihim 11. 05.2023. sizin submit tarihi geç olduğu için temmuza geldi mail sizce ?


  • @melikemim Selamlar,

    Evet bu sene gerçekten geç geldi. Hatta gelemedi.. Önceki yılların verilerine baktığımda ben benim mülakatımın ocak şubat aylarında olacağını düşünüyordum. Ancak benim caseim özelinde ds-260 submit tarihinden ziyade genel mülakat dağıtılmadığından geç geldi. Ben 6k üstü dağıtılan ilk mülakatlarda mülakat alabildim. Bu konuda forumun oluşturduğu excel de sürece ışık tutuyor. Gerçekten. Eğer bir sürpriz olmazsa mülakat alabileceğinizi düşünüyorum ancak her zaman söylendiği gibi "Ankara'ya güven olmaz"..


  • @enesyucel ben GC talihlisi değilim ama H1-B ile Chicago ya gideceğim. Daha önceden de Chicago da birçok kez akraba ziyaretleri nedeniyle bulundum. Çok uzun süreler geçirmedim ve her yerini bilimiyorum ama sık sık gittim. Bildiğim kadarıyla size cevap verebilirim.


  • DV2023 yıllarının istatisliklerine baktım. Ankara'nın performanı çok yavaş görünüyor mülakat verme konusunda. Mesela benım 5000-5300'lerin arasında numaram DV2023 performansına bakacak olursak ben mülakatı ancak şubat mart gibi alabileceğim görünüyor. Sizce bu senede benzer bir performans sergiler mi?
    Sizce 5000-5300'ler arası numaralara seviyesine hangi tarihlerde mülakat verilebilir. Tabi kesin bir tarih olamaz farkındayım ama aşağı yukarı hangi tarih olabilir. Harçama ve birikim dengesi oluşturmaya çalışıyorum. 4 kişilik aile giriyoruz o sebeble harcamalar çok fazla oluyor birikim yapmamız lazım da.
    Aşağı yukarı bir tahmini bir tarih ne olabilir?


  • @yusufalak bunu tam anlamı ile bilemesekte bence ağustos ve eylül ayında genel mülakat dağıtımda az çok tahmin edebiliriz diye düşünüyorum. çünkü 2023 yılı genelinde ve şubat mart ayında neredeyse hiç mülakat dağıtmamış. exceli inceledğinizde çıkan tablo bu, fakat 2022 yılında ilk aylarda dağıtılmamasına rağmen sonrasında çok hızlı ilerlemiş.
    Ama benim anladığım en net şey her sene kendi içinde dinamiği olan bir sene o yüzden adminlerin söylediği gibi her sene exceli ve forumu sıkı takip gerekiyor.


  • @binbasitom ah inşallah o mülakat mailini dört gözle bekliyorum. sizin için de hayırlısı olur inşallah.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yusufalak, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    DV2023 yıllarının istatisliklerine baktım. Ankara'nın performanı çok yavaş görünüyor mülakat verme konusunda. Mesela benım 5000-5300'lerin arasında numaram DV2023 performansına bakacak olursak ben mülakatı ancak şubat mart gibi alabileceğim görünüyor. Sizce bu senede benzer bir performans sergiler mi?
    Sizce 5000-5300'ler arası numaralara seviyesine hangi tarihlerde mülakat verilebilir. Tabi kesin bir tarih olamaz farkındayım ama aşağı yukarı hangi tarih olabilir. Harçama ve birikim dengesi oluşturmaya çalışıyorum. 4 kişilik aile giriyoruz o sebeble harcamalar çok fazla oluyor birikim yapmamız lazım da.
    Aşağı yukarı bir tahmini bir tarih ne olabilir?

    kural 1: süreç boyunca hiçbir planınızı ertelemeyin ve hayatınızı vizeyi alamayacakmış gibi yaşayın.

    bu elbette birikim yapmayın, takip etmeyin, umursamayın anlamında değil.
    sadece hayatınızı buna göre şekilllendirmeyin.
    sıkı takip edip, süreç ne gerektiriyorsa onu yapın ama bunu yaparken de sakın büyük hayallere kapılmayın.
    yoksa hayal kırıklığınız, kurduğunuz hayalden büyük olur.


  • @yusufalak Sizinkiyle aynı sıralamalarda on dv23 talihlileri Ocak ayında mülakata girmişlerdi. Dv24 sürecinde daha erken yahut daha geç girebilirler. Mulakat dağıtımları başladıktan sonra gidişata göre vaziyet almak lazım.


  • @yusufalak şubat-mart tahmininiz olası gözüküyor fakat bildiğiniz gibi ankaraya güven olmaz en kötü senaryoya göre hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

207
Çevrimiçi

42.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

432.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum