Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz:
-
@bravist, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@karacafamily, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@zuar10 Bilgilendirme için teşekkürler. Pause durumu nedeniyle davaya katılma konusunda hâlâ kararsızım. Ancak bu tarz haberlerden sonra, davaya katılmayanların da haktan yararlanabileceği yönündeki durum “Acaba 500 dolar verip katılsak mı?” algısına neden oluyor.
Forumda davaya katılıp katılmama kararının bize bırakılmış olması ve bu konuda yönlendirme yapılmaması normal; sonuçta herkes kendi değerlendirmesini yapıp karar vermeli. Ancak ortaya çıkan yeni gelişmeler ve haberler, kararsız kalan kişiler açısından kafa karışıklığı yaratabiliyor.
Merhaba, dün yapay zeka ile google ile bu dava olaylarını araştırdım epey. Şuan pause kararının iptali için açılmış davalar devam ediyor hakimin haziran ortası gibi bir ara karar vermesini bekliyorlar.
Avukatlık firmaları hemen 2. tur davalar açacağız diye açıklama yapmış. Kimi başvuru son tarihini 15 haziran yapmış kimi 19 haziran. Kimi firma 500 Dolar ön ödeme (dava kazanılırsa vizeyi alıp Amerika'ya giderseniz 2000 dolar da orada alacaklar) kimi 1000 dolar ön ödeme istiyor.
Davaları kazanma garantisi yok. Dava kaybedilirse avukata ödenen parayı geri alma imkanı yok, 30 Eylül gibi sürecin kesin bir bitiş tarihi olduğu için dava kaybedilse bile temyize gitmenin anlamı yok (süreç bitmiş oluyor).
Hakimin vizeleri rezerv etme imkanı yok (30 Eylül den sonra hiçbir şekilde vize basılamıyor). Hakimin herkesi kapsayacak bir karar alması da CASA 2025 kararları ile (federal yargıçların aldığı kararları herkes için alamayacağına dönük üst mahkeme kararı) kısıtlanmış gibi duruyor.
Araştırmalarımda şunu gördüm; Hakim davacılar lehine bir karar verdi diyelim, bu durumda davacı listesi konsolosluklara iletiliyor (DOS aracılığıyla) elçilikler iletilen listedeki davacıları hemen çağırıp vizesini verebilir. Bu vize verme süresi hükümet avukatlarının hakimin kararının yürütmesini durdurma kararı alana kadar (stay) geçerli oluyor. Bu süre belki saatlerle, belki günlerle belki haftalarla sınırlı. Kesin bir süre belli değil. Bu boşlukta mahkeme kararı ile vize alan davacılar olabilir.
Hükümet tarafı davayı kaybederse büyük ihtimalle yürürlüğü durdurma ve kararı temyiz etme haklarını kullanacaktır. Bunu yapmayıp hakim sadece davacılar lehine karar verdi, bu haksız ve adaletsiz bir karardır, biz herkese vize vermeye başlıyoruz demeleri büyük bir mucize olur.
Anlayacağınız davalara katılmak çok çok küçük bir ihtimal veriyor vizeye kavuşmak için. Avukatlara büyük bir kazanç sağlıyor.
Bu arada 2. Tur davalarının 1. Tur davaları ile birleştirilme ihtimali de var. 2. Tur davalarının ayrı işleme durumu ve Eylül ayına yetişmeme ihtimali de var.Tüm bu ihtimal ve bilgilerle her birey davalara katılmak veya katılmamak konusunda kimseden etkilenmeden kendi kararını kendi vermeli bence.
Dileğim herkesin vizesine kavuşması.
Herkesin gonlunden gectigi gibi olmasi ve istedikleri sonuca kavusabilmesi dilegiyle. Yapay zeka, google vb tum olanaklar kullandiklari algoritma ve arama secenekleri ile belirli bir seviyede yorum yapabiliyor. Canli olarak neler yasandi, bu yasananlar nasil etkiler birakti, o donem ile bu donem ne kadar birbirine benziyor, buyuk umitleree kapilmamak ama umudunuzu da kaybetmemenizi hatirlatacak tum bilgiler asagidaki linkte ve devamindaki yonlendirme linkinde mevcut. Musait zamaninizda okumaniz faydali olacaktir. Bol sans!
-
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri
-
Merhabalar, henüz mülakat alamamış arkadaşlar için belki bir faydası olur diye yaşadığımız bir tecrübeyi yazmak istedim. Dosyamızı Hong Kong'a taşımadan önce bir sürü ülkeye mail atmış beklerken eşim tamamen uzaktan çalıştığı için Nomad (Long Term D Type) vize alabileceğini öğrenmişti. Bu vizeyi alabileceğimizi belirten bir şekilde Nomad vize alabileceğimiz ülkelerin listesini yapıp tekrar mail attık hepsine. Sadece Letonya vizenizi aldıktan sonra bize tekrar ulaşın gibi olumlu bir sinyal içeren cevap verdi. Biz çok heyecanlanıp bu vize için başvuru şartlarını öğrenmek için Ankara'daki Letonya elçiliğini aradık ve onlar da Letonya'daki göçmen ofisi ile görüşmemizi istedi. Biz de göçmen ofisine durumumuzu açıklayan bir mail atıp bilgi istedik. Ancak Letonya'nın şartları arasında uzaktan çalışılan iş yerinin OECD üyesi bir ülkede olması gerekiyormuş. Eşimin çalıştığı şirket Dubai merkezli olduğu için UAE de de OECD üyesi olmadığı için mümkün olmadığı cevabını verdiler. Türkiye aslında OECD üyesi ama biz bu durumdan faydalanmamış olduk. Eğer olumlu olsaydı sonrasında nasıl bir süreç olurdu bilmiyorum. Ancak şu an mülakat umudu kalmamış ve bu şekilde uzaktan çalışan insanlar belki bu alternatifi denemek ister diye düşünüp yazmak istedim. Umarım birilerinin işine yarar ve mülakat alabilmesine yardımcı olur.
-
@tugbaokutan tebrikler Tuğba Hanım ve Ender Bey sizlerle tanışmak özelikle Kerem le tanışmak cok güzeldi

.Keremi o sıcaklarda kilometrerce taşımanız onun geleceği için bu zorlu yolculuğa çıkmanız takdire şayan
Çok pozitif enerji dolu bir ailesiniz iyiki sizi tanımışım yolunuz açık olsun
Amerikada inşallah yollarımız kesişir çocuklarımız dost olurlar her daim bir telefon kadar uzaktayım Ender ve Tuğba aeolun -
@vecihi umarım vizenizide de sorunsuz alırsınız tebrikler
-
@SemihPehlivan tebrikler yeni hayatında basrilar
-
@KERTMEYENKELE hayır adamlar kendi ülkesinde sizin o dönemde attığınız adımları biliyor zaten dert etmeyin

-
@Şener-Uysal tebrikler Şener bey güzel açıklayıcı bir yazı olmuş amerikada görüşmek üzere

-
@norta Tebrikler Nedim Bey guzel bir yazi olmus sizlerle tanışmak cok güzeldi Amerikada tekrar buluşmak üzere yolunuz açık olsun


-
@Mehmet-Dikici Mehnet bey çok teşekkür ler siz ve diğer arkadaşların açtığı ve deneyimlerimlerle bizlerde o yolari kolay aştık yolunuz bahtınız güzel olsun teşekkür ederiz


-
@mehmetizmirli Çok teşekkür ederiz. Biz de seni iyiki tanımışız, yardımların için çok teşekkür ederiz
Buralara kadar geldik ne kadar da uğraştık derken sizin gibi insanlarla da tanıştığımız için bir yandan iyiki de gelmişiz dedik. Umarım tekrar yollarımız kesişir. Her şey gönlünce olsun. Bizlere bu tanışma ve yardımlaşma fırsatını veren @Yesilkart-Forum a da tekrar teşekkürler. -
@tugbaokutan çok teşekkür ederim


aynen @Yesilkart-Forum iyiki var güzel ve kaliteli bir topluluk -
@norta Emeğinizin karşılığını almanız gerçekten çok güzel, tekrar tebrikler. Hong Kong'un bizler için unutulmaz bir yeri olacak artık
Yeni hayatınızda her şey gönlünüzce olsun. -
@tugbaokutan çok teşekkürler

emeklerimiz zayi olmadı çok şükür -
HONG KONG MÜLAKAT DENEYIMI
Merhaba Hong Kong sürecim tamamlandı ve vizem basıldı 3 temmuz sağlık görüşmem ie başlayan 14 temmuz mulakatim olumlu geçti ve aynı gün vizem basıldı.19 Temmuz Şuan Chicago dan girişi yaptim.Bu süreçte öncelikle @gucarslan Uğur Bey @cerkezkizi09 Gökçe Hanım ve @lumos Tuğba hanıma ve @ozgurcc beye çok teşekkür ederim.
Yol arkadaşım ve belgelerimi Hong Konga getiren ve sürecime çok katkida bulunan @Saydemir Süleyman Bey ve Namık Beye @Madnavy1989 @devrim09 Devrim Beye çok çok teşekkür ederim hakları ödenmez


Uğur beyin grupta verdiği ''Ankaraya güven olmaz '' uyarısıyla Telegram ve Yesilkart formu tabiri caizse 7x24 takipteydim dosyasını taşıyıp bilgiyi bizden esirgemeyen herkese teşekkür ederim

Aralık ayında başladığım dosya taşıma işlemlerine öncelikle Avrupa kapılarını aşındırdım.Shengen vizem olmadığından olmaz diye viyanayi kaçırdım. Polonyada bir arkadaşımın vasıtasıyla D tipi vize işlemleri başladım 4 ay kadar sürüyor tam vizem basilcakken Eski iş arkadaşımın referansiyla Yunanistanda D tipi vizesi başvurusu yaptım bir haftada onaylandı.Avrupa shengene sahiptim burdan süreci avrupayi daha yakın takip ederim derken fakat yunanistan ve polonya ve bir çok ülke oturum ve id karti istiyordu süreç uzayacaktı. Mayis ayıdı 3 ay gerekliydi.
Yunanistana adım attım ve 5 gun sonra ummandan , 10 gün sonra hong kongtan mail geldi Daha sonra Hong kong temmuz ayı için mülakat günü ayarlayabilir diyince rota Hong konga çevrildi.
Muscat taşıma maili atarken heyecandan çok mail attım ve spama düşmüştüm herkesin dosyası taşınırken benimki geride kalmıştı Ve modum düşmüştü ve surecim sekteye uğrayacak diye çok üzülmüştüm. @lumos Tuğba Hanim çok sağolsun moral vermesiyle dipten çıktım


Hong kong tercih etmemizi muscatin ne zaman mülakat vereceği belli olmadigindan maile dönüş yaptık Beklemeye başladık kabul aldık ve mülakatlar dagitildi
Hong kong grubu ile irtibata girdik ve bizlerde o zorlu süreçleri yasayan ve bizlere yolunuza ışık olan herkese teşekkür ediyorum tecrübelerinden faydalanarak onların zorluklarını yasamadan kolaylıkla sürecimiz tamamladı.HASTAHANE SÜRECİ
Bizleri iki hastahane bekliyordu Anderson ve Nicolson her iki hastahanede iyi ama
Benim gönlüm Andersondan yana çünkü çok iyi ve anlayışla davranışta bulundular bir çok arkadaşımıza erken çıkmasında yardimci oldular.ANDERSON HASTAHANE RAPORU SURECI
Mülakatı telefon uzerinden aliyorsunuz WhatsApp numarası +85291385571 raporu 10 gün içinde verebiliriz diyorlar ama 4 5 güne rica ile alabildik. bir çok ülkeye hizmet veriyolar yiğilma olmasın diye bu şekilde bir vakit veriyolar Eger erken alacaksanız sekreterlik birimi var ordan rica edin derim çünkü hemşirelerin işi değil rapor hazırlama. çok tatlı insanlar hemşire birimi de çok yardımcı oluyolar..İngilizce 0 bile olsa yapamam diye düşünüp tercuman tutmayın Bir arkadaşımıza az olan ngilizcemiz ile yardımci olarak 650 dolari cepte kaldı
Eeee bize yanlış yapmicaklardi..Bir çok arkadaşa iki hastahanede yardimci olduk artik beni ve suleymani tanıyorlardi.yandex programı diyalog kısmıyla anlasabilirsiniz.Istenilen bütün antikor testi ve aşıları olup gidin ve bunlara sağlık ocağından doktor kaşesi bastırın e devlet e nabız ingilizce çıktısını kabul ettiler. Renkli olsun bütün evraklariniz sizin faydanıza renkli fotokoplileri bile orjinal olarak degerlendirdiler
( covid aşıları hatta bir arkadas siyah beyaz çıkarmış bunun orjinali nerde diyorlar ikiside fotokpi aslinda )NİCOLSON HASTAHANE RAPOR SURECI
[email protected] adresine mail atarak randevu alıyorsunuz
Mail ve WhatsApp mesaj örneği
Başlık case numberi yazın ve pasaportu ekleyin
Hello, I am a Turkish citizen. I and my family are 2023 Green Card winners.
We got the date of interview from Honk Kong on 14 July 2023 and now we would like to make an appointment with you for the medical examination.Could you please help me about this issue?
I will be a medical examination for the dv interview.Name .......
Mobile No:+90 ......
I would like to make an appointment on July 05, 06 or 07.only one person(Tarihleri belirtiniz kaç kişi geleceğinizi)
Name Surname (....years old)
Bura tercih etmeniz raporu erken çıkarmak için bir ödeme yapıyorsunuz ve erken çıkıyor bence hepsi erken çıkıyor ben kendi raporumu dedikleri tarihten 1 gün önce almaya gittiğimde muayene olduğum gün rapor tarihi arasında 4 gün var bekletmeleri sebebi yığılma olmasını istememeleri. Genelde baş hemşireler çok katı oluyor lar iki tarafta da kızıl saçlı hemşire vardı aynı demekki standart oluyor

demekki otoriter olması gerekir direk tersleme modunda 

ben almaya gittigimde obür hemşireye yaklaştım ve verdi bu baş hemşireye gitseniz vermezdi bu tarih demişiz bugün gel derdi
@Madnavy1989 göre meslektaşları bal gibi
sagolsun Namık arkadaşımız hastahanede bana çok yardimci oldu.MULAKAT GUNU KONSOLOSLUK GÖRÜŞMESİ
Evrakları kontrolünü geceden yaptım.Ingilizcemiz yeterli olmadığı düşünerek tercüman tuttum konsoloslugun sitesinde Ahmet beyi tavsiye etmişlerdi fakat eski fiyati 1000 hong kong dolari saat başı 130 dolarken fiyat konusunda güncellemeye gitmiş 1 saatte lsa 2 saat fiyatini alacagini direk 400 dolara yapacağını söyledi. Başka birini buldum 1000 hkd anlaştık ama görüşme gününe 7 8 gün kala bir mesaj 400 dolar yaptım dedi anlamadim dedim bu şekilde devam edicez tabikide Ahmet bey sağolsun bütün tercumanlari aramış ve bu fiyattan yapacaksınız demiş.Firsatcilik budur işte.Suleyman arkadaşımızın tercümanı Asli Hanıma ulaştık ve normal fiyat olan 1000 hkd benim mülakata girmesini söyledik. Sagolsun kırmadı çok teşekkür ederim kendisine ve eger süreci orda olacak olursa bundan sonraki seneler tavsiye ederim.
Mülakat saati geldi içeri girdik evraklarla alakalı hiç yormadilar relax çalışanlar istenilen evraklar standart evraklar tercume ettirilecek evraklar noter veya apostile gerek yok ilk giden arkadaşlar sağolsun lar bizde bu şekilde diyerek ikna etmişler.
Evrakları verince başka bir görevli gelerek pazartesi gelin dedi vizeniz onaylanip onaylanmicagi kesin değil dedi tercuman redmi yedin ki dedi gidin diyor sordum dedi olmaz dedim daha yemin etmedim yada soru sormadılar beni başka arkadaşla karıştırmış olabilir dedim. Gidip sorduk adam baya şaşkın ve evet hata yaptım kusura bakmayin ben sizin bitti zannettim görüşmeniz dedi.Eger o anda dönüp gitsek pazartesi gelsek

süreç bitecekti eğer telafisi yoksa yanmıştık evraklqri verirkende israrci olun benim saglik raporunu almamisti istemwdi bile resmen zorla verdik esksiksiz evraklarinizi kontrol amacli bunuda almadiniz diyerek check ettim
bekledik ve Konsolosluk görevlisi sarışın hanımefendi çağırdı Bütün konsoluklarda ayni herhalde sarisin bir hanimefendi olmasi 

Yemin ettirdi ve sorulara başladı. Mantıklı ve karşı tarafı ikna edecek cvp vermeniz süreci çok kolaya ve sıkıntısız bitirmenizi sağlar- çocukların ve eşin gelmemiş dedi
evet pasaportları yetişmedi dedim ok dedi mantığına yattı
*çalışmıyorsun dedi neden dedi
greencardi kazandigimi duyunca işi bıraktım sürece odaklandım dedim. Mantığına yattı.
Ne iş yapiyordun önceden banka subesinde 9 yıl operasyon da çalışıyordum dedim ayriyeten programciyim universitede egitimini aldim dedim Ok dedi. Ne yapacaksın ne is yapacaksın nerde yasicaksin sormadı çocuklarına ve eşine söz vermeyelim eğer gelirlerse hong konga mail attarsin onlarada mülakat ayarlayalım dedi kabul oldu dedi ve teşekkür ettim
vizemi bugün basabilirmisiimz dedim kardeşimin düğünü var arkadaki görevliye dördü sordu söz veremem ama mail bekle dedi 1 saat sonra mail geldi ve saat 3 de gelin dedi 2 de gittim sarı zarfi ve vizemi basılmış şekilde aldım. Çok şükür 
Hong kong grubuna ve bu yolu başlatan ilk maili atan ve bize vesile olan orda tanıştığım bütün güzel insanlara çok teşekkür ederim.
ULKE ŞARTLARI
YEMEK
Kesinlikle çok pahalı Ülkeye giderken konserve ve tost ekmeği goturmenizi tavsiye ederim 1 Ekmek 50 hkd yani 180 tl civari
otelde kalırsanız bir cok arkadaşın yaptığı gibi yumurta haslama makinesi götürmeyi unutmayın özelikle çocuklu aileler kurtarıcı. Airfryer xiaomide cok ucuz keske gidince alsaydik dedik son gunu bi deneme yaptik tavuk yaptik mukemmel oldu
Caysiz yapamam diyenede kotu haber siyah cay bulamadık
yemekleri çok baharatlı denemekte fayda var ama bir çok arkadaş uyum sağlayamadı mc donalds kurtarici oldu.Turk restoranti var anatolia diye sahibi de çok iyi bir insan yemekleride porsiyonuda iyi turk cayida var
Neden bukadar yemekte takinti oldu demeyin daha once giden arkadaslar bahsettigi deneyimlerle bizin deneyimleri ayni ilk fiden arkadasarin mide ilaci alin lazim olucak demesinden ve gercekten de herkesin yiyeceklere ve bu kulture alisik olmamamizdan.Amanbejce yerel leszetleri deneyin derim bir dahada gitmek zor bu coğrafyaya.
RESTORANT LISTESI
1.Cappadocia Turkish Kebab
Adress;118 Lockhart Rd, Wan Chai, Hong Kong
2.Islam Food Since 1950 80 100 hkd
Adres :Shun King Building, 33-35 Tak Ku Ling Rd, Kowloon City, Hong Kong 60-100 hkd
3.Tsim Chai Kee Noodle
michellin ödüllü restoranti noddle üzerine biz balık karides tercih ettik etleri tercih meselesi (domuz ürünleri var) 60 hkd
Shop B, G/F, 98 Wellington St, Central, Hong Kong
4.Kam's Roast Goose
Kaz eti var ödüllü restorant ama biz yiyemedik çok yoğun kalabalık öğlen gidin derim beğenme de oldu beğenmeyenler arkadaşlardan.60 70 hkd
Adress:226號 Hennessy Rd, Wan Chai, Hong Kong
5. Mc Donalds ve Burger King (heryerde yok sadece viktoria tepessinde gördük)
tam bir kurtarıcı 50 60 hkd ortalama
MARKET
1.wellcome
Kessinlikle uygun bir market 1 alana 1 bedavalar oluyor.Suyu en ucuz burdan alabilirsiniz 5 7 hkd dışarıda çok pahalı 20 30 40 hkd civarı
2. 7 eleven
Pahalı ama gece geç saatlere kadar açık ve her köşe başında var yemekleri var denemedim burda mikrodalga fırın sıcak su gibi hersey var ülkede bir cok kişi hazır Ir yemekleri burda hazırlayıp burda bir köşede yiyor.
3. Halk pazarı
Kesinlikle ugramaniz lazim fiyatlar marketlere göre yarı fiyatına tropikal meyvelerde taze anderson sağlık kuruluşuna yakın bir çok arkadaşımızı gezdirmek için götürdük bu pazara
FOTOĞRAFCI
Acil resim cekilmeniz gerekirse bu adres ama Türkiye de halletmeniz tavsiyem hem bütçe hemde kalite açısından
Kodak Express - World Wide (Euro) Company
90 hkd
Shop 108 World Wide House, Des Voeux Rd Central, Central, Hong KongALİŞ VERIS MAĞAZALARI
Elektronik eşya ucuz diye düşünürken ama Türkiye ile ayni.1.Mi Home (Chong Hing Square Store)
Sadece xiaomi mağazaları ucuz yarı fiyatına hatta 3 te 1 fiyatına bir cok ürün tavsiye ederim Andersan hastahanesine yakın.Baska mağazaları da var.Adres:Hong Kong, Mong Kok, Nathan Rd, 601號地下D-F鋪 Chong Hing Square
2.Sony store ve Apple store mağazaları
PlayStation severler fiyatları uygun arkadaşlardan alan oldu.
Iphone vergi olmadigindan vergi iadesi ile ugrasmassiniz.Ama turkiyede ödenecek tutara göre hareket edilmeli.3.Golden Computer Arcade
Bütün elektronik ürünler var ama aciliyeti yoksa alacağınız turkiyeden alin.
Hong Kong, Fuk Wa St, 黃金大廈146-152號Apple mağazası tercih edibilir.GİYİM MAĞAZALARI
1.Adidas outlet mağazası var turkiye ile 3 te 1 fiyatına gayet ucuz.
Adres: 515 Nathan Rd, Yau Ma Tei, Hong Kong
2. COLIMBIA MAĞAZALARI
HAVA ŞARTLARI
Hava şartları çok boğucu ve sıkıcı yağmur aniden indirebilir. Hatta bazı arkadaşlar ne yazikki vizelerin alacağı gün tayfun olması nedeniyle bütün devlet ve resmi kurumlar tatil edildiğinden alamadılar biletleri yandı
Giysi olarak bol tişört ve şort götürün siyah yada beyaz renklilerle ter kuramadiginda belli oluyor
durmadan terliyorsunuz ve rahatlamak için magazalara alışveriş merkezlerine atiyorsunuz kendinizi.Hatta açık mağazaların kapılarından o gelen serinlik sizi kendinize getiriyor



OTEL BARINMA
Otel tercihi bir çok arkadaş adada BiShop lie
tercih etti ama okadar dik bir yokuştaki çocuk lu aileler tercih etmemeli yürüyen merdiven var ama çok uzun ve her saat olmuyor sabahl 10 kadar asagi yönde 10dan sonra yukarı yönde oluyor.
Adres:bishop lei international house robinson road mid-levels hong kongDaha önce ahong kongta yaşamış bir tanıdık vasıtasıyla otelleri sorduğunuzda ülkede tehlike olacak bir durum yok cok güvenilir bir sehir ve bölge dedi Öneriyi alinca otel bölgesini gösterince yarı fiyatına olacak sekilde otel tercihini airnb üzerinden şehrin ana kara uzerideki tsim sha tsui bolgesindeki otellerden tercih ettik.Herseyin merkezi burası bence ve gece çok hareketli alışveriş merkezleri burda hastahane ve konsolosluğa çok yakın tabiki tercih sizin internetten arastirabilirsiniz.
Adres :Chungking Mansion, 36-44 Nathan Rd, Tsim Sha Tsui, Hong KongHem fiyat performans açısından iyi kesinlikle tek tutmayın tek kişilik odayla iki kislik oda fiyatları ayni fiyat tek bekar kazanan arkadaşlar bukusup anlasabilirse ayni fiyata iki ayri yatakli tutabilirsiniz burası girişi bir çok ulus olmasından kaynaklı karsik gelebilir ama güvenli pasajda elktronik esya priz donusturuculeri.yemek bagaj camasir yıkama alanları aklınıza gelebilecek hersey mevcut 4. 5 . Kattaki oteller çok güzel kötü otelerde var pasaj içinde paranızı göre bütçeye göre bizim tuttuğumuz yeri sadece uygulama üzerinden tutulabilirsiniz.kednimiz başka arkadaşlar tutalım dedik kabul etmediler.
DÖVİZ BÜROLARI
Chungking Mansion, 36-44 Nathan Rd, Tsim Sha Tsui, Hong Kong
Bu pasajta en uygun fiyata bozabilirsiniz kur makas aralığı çok düşük .Ben gezgin olsam kesinlikle bu yakadan tutarim ana karanin hakkini yememek lazim hersey bu tarafta.GEZILECEK YERLER
HAVALIMANLARI AKTARMALI SEFERLER
Ben Qatar Airways Doha aktarmalı gittim bir çok arkadaşta bu aktarma yi tavsiye etti .Bangkok üzerinden de gelen arkadaşlar da sorun yaşamadım ama uzun bekleme sureleri oluyor.Ucakta verilen yemekler baharatli
tavsiyem dana et ürünleri bi tık daha iyi tavuğa göre.Polis kontrolünden bagaj kontrolünden once şişeleri atarız malum ama Bir cok ülkenin havalimalarında su içecek yerler var mataraniz varsa buralardan doldurabilrsiniz.ULAŞIM
Havalimanından octopus kart almanız ve bu kartla şehrin heryerinde geçmekte alisveris icin her yerde market eğlence yerleri restorant otobüs metro aklınız agelebilecek heryer.. 50 hkd dolar depozito var dönüşte iade ediyolar.
Otellere gideceğiniz yere metro (120 hkd) seçenek hatta hong kong duragindan otellre servis var ben sehri gezerim diyorsaniz ana karayi tercih edin derim. otobüslerde (35 hkd) 3 te 1 fiyatına biz dönüşü cift katlı otobüsle yaptık gezerek şehri güzelce son kez değerlendirdik.Sehir içinde uber taksi mevcut ama fazla gerek yok metro ahları çok geniş ve ucuz
İLETİŞİM INTERNET
Havalimanlari ve metroda ücretsiz internet var.
Havalimaninda çıkışta doviz bürolarında satılmakta 80 hkd 80 gb İnterneti paketler.Ama şehrin wellcome marketlerinde bu ayni hatlar 1 alana 1 bedava tavsiye ederim biz öyle aldik bizden sonra gelen arkadaşlarda yardimci olmak için alıp verdik.Hqtti aktivasyonunu internet plan bir yerde pasportunuzla aktif edebilirsiniz bu hatlarda kontrat yok 3 ay sonra kapnmakta.TERCUME ve TERCÜMAN
Yazi tercumesi
VEZIROGLU TERCÜME Tekin Gültekin
Adres:Bağlarbası Neşe Pasajı Asma kat-179/6, Cumhuriyet Cad. ALTUNİZADE - ÜSKÜDARWhatsApp GSM: 0555 960 55 24 www.veziroglutercume.com
Tekin beyi tavsiye ederim izmirde yasamama rağmen istanbuldan yaptirdim.Hizli ve güzel tercume ediyor bir cok yere göre fiyatida uygun .
Mülakat Tercumanı
Kesinlikle Aslı Hanım Sözünde duran fırsatçılık yapmayan ve tecrübeli cuma günleri çalışıyor diye biliyorum ama irtibat kurmakta fayda var.
Translator Asli Gargili Kueh
Konsolosluğa Mail atarak tercuman isteğimiz olduğunu belirtiyoruz.Mail örneği
[email protected]
Dear Officer
My translator Aslı Gargili Kuehl will accompany me on my appointment on July 14, 2023.
Asli Gargili Kuehl, sworn in translator of the Consulate General Turkiye,
Phone number: .....
Best regards.
Case number:2023EU00027XXX
Principal Applicand:SURNAME NAMEYeşilkart forum ailesini iyiki tanımışım bundan sonra bu aileye ahde vefa borcum var. gönüllü olarak her şekilde destek vermek boynumun borcu @gucarslan Uğur Bey ve bütün adminlere bilgiyi paylaşan yol gösteren herkese teşekkür ederim.



- çocukların ve eşin gelmemiş dedi
-
@mehmetizmirli Tebrikler mehmet bey , Yeni hayatınızda şans sizinle olsun. Bir süredir deneyimleri okuyorum fakat yoğunluktan tebrik mesajlarını biraz ihmal ettim bu vesile ile vizesine kavuşan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.
-
@achillesoag teşekkürler hersey için emekleriniz çok hakkınız ödenmez sizinde


-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri
@KERTMEYENKELE hayır adamlar kendi ülkesinde sizin o dönemde attığınız adımları biliyor zaten dert etmeyin

banada öyle geldi
ama insan son ay AP ye kalmamak için yine de her şeyden emin olmak istiyor 
-
@mehmetizmirli Tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Mülakat deneyimini aşmış tam kapsamlı bir honkong bilgi rehberi olmuş resmen. Daha sonra gidecek arkadaşlar için çok değerli bilgiler vermişsiniz.
-
@ekorkut Ne güzel bi mülakat olmuş sizin için umarım bundan sonrası da hep böyle geçer. tebrikler yeni hayatınızda başarılar diliyorum.
-
@mehmetizmirli Gelecek sene HongKong’da mülakata girecekler için aydınlatıcı bir deneyim olmuş. Yeni hayatınızda başarılar

-
@mehmetizmirli Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Hayatınızın yeni dönemi şans ve kolaylık getirsin.
Benzer Başlıklar
119
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum