Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ama gerçekçi olmamış derken şöyle soyliyim kız arkadaşım 2 sene türkiye de beraber yaşadık onun ailesi abd yaşıyor ve başvuruları oldu en sonunda kabul edildi ve gitti şimdi beni getirmek istiyor ve evlenmek istiyoruz ailesi ile tanıştık herşey yolunda ama sadece sorun gidebilmek kanatlarım fotolarımı whatsup konuşmalar herseyim var beraber yaşadığımızı dair

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @idrtny K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ama gerçekçi olmamış derken şöyle soyliyim kız arkadaşım 2 sene türkiye de beraber yaşadık onun ailesi abd yaşıyor ve başvuruları oldu en sonunda kabul edildi ve gitti şimdi beni getirmek istiyor ve evlenmek istiyoruz ailesi ile tanıştık herşey yolunda ama sadece sorun gidebilmek kanatlarım fotolarımı whatsup konuşmalar herseyim var beraber yaşadığımızı dair

    isterseniz sorunuzu surada sorun:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik

    Cunku yanlis konudasiniz. Sizin nisanlilik vizesine su an basvuru yapmaniz mumkun degil, bu konuda sadece nisanlilik vizesiyle ilgili durumlari konusmalisiniz.

    Size yukarida sizinle ilgili konulari verdim, o konularin ilk iletilerini okudugunuza emin olun lutfen.


  • Teşekkür ederim bilgileriniz için hemen bakıyorum


  • Merhaba arkadaşlar ,

    02 Kasım 2018 tarihi itibariyle Form I-797C Biometrics Appointment Letter elimize ulaştı bu belge parmak izi için gönderilen randevu daveti oluyor.Belgeye göre 16 Kasım 2018 tarihi saat 14.00 de beni parmak izimi almak amacıyla Birmingham/AL USCIS ofisine davet ediyorlar.

    Güncel Tarihlere Gelecek Olursak

    Amerikaya Giriş : 22 Eylül 2018

    Evlilik Tarihç : 24 Eylül 2018

    AOS Başvuru Formları Gönderim : 16 Ekim 2018

    USCIS Received Date : 19 Ekim 2018

    USCIS Notice Date : 24 Ekim 2018

    USCIS den evraklarımızın ulaştığı ve işleme alınıp diğer aşamalar hakkın da bilgilendirme yapan I-797C Formunun bize posta yoluyla ulaştığı tarih : 30 Ekim 2018

    Form I-797C Biometric Appointent Letter: 02 Kasım 2018

    Biometric Appointment Tarihi: 16 Kasım 2018


  • @kewanee size cevap gelse bende de umut olusacak bizim surecle ilgili size cevap geldikten bir ay sonra bize cgelir sanirim


  • Selam arkadaşlar,

    Dün 16 Kasım 2018 saat 2 de Aos için USCIS Birmingham/AL ofisin de Biometrik randevumuz vardı.

    Saat 1.40 gibi içeri girdik daha önce almıyorlarmış her randevu saatinden 20 dakika önce içeriye alım başlıyormuş bizimkisi tamamen tesadüf olarak bu saate denk geldi ve girdik.

    Girişte bankoda ki hanımefendiye bize gelen randevu mektubunu ve pasaportumu verdik kendisi sıra numarasıyla başka bir formu zımbalayıp lütfen bunu doldurun sıra numaranız yanınca sizi çağıracağız dedi.Verdiği form da ad soyad,ülke bilgisi,göz ve saç rengi,boy,kilo ve etnik bilgileriniz soruluyor.

    Sıra numaranız yandıktan sonra çağrılıyorsunuz görevli hanım formu sizden alıp, orada bulunan bir makinenin yanına fotoğrafınızı çekmek için oturmanızı söylüyor.Fotoğraf çekildikten sonra elektronik imzanızı almanızı sağlayan cihaza imza atıyorsunuz ardından bütün parmaklarınızın izi alınıyor ve I-797C randevu formunuza kaşe vurup işlemi tamamlıyorlar.

    Bu aşamadan sonra çalışma ve seyahat izninin gelmesinin ve interview tarihi için beklemekten başka birşey kalmıyor sanırım.


  • Merhaba degerli forumdaslar,
    Kisaca bizim surecimizden bahsedecegim:

    Dosya gonderme tarhimiz: 6 Ekim 2018
    Dosyanin teslim alindigina dair gelen mesaj Actiono1: 18 Ekim 2018

    Dosyayi Tr deki adrese istedik ve gelisi gec oluyor . Sitede 10 kasima (Cuma) kadar dosyalar posta olarak gelmezse onlari aramamizi istediler.
    O yuzden 13 kasimda aradik; dosyanin 16 Ekimde Türkiye’ye gonderilmek uzere postalandigini ilettiler ve bize 2 hafta daha beklememizi eger gelmezse o zaman da ABD’ deki bir adresi gostermemizin islemleri daha cok kolaylastiracagini soylediler.
    Boylece ABD disina da posta gonderdiklerini bizzat kendi agizlarindan teyit etmis olduk. Fakat islem uzuyor basvuracak arkadaslarin bunu goz onunde bulundurmalarini tavsiye ederim.
    Bugun itibariyle (17 kasim 2018) noa1 evraklari istanbuldaki evimize ulasti.
    Simdilik bu kadar gelisme katettikce eklemeye calisacagim.

    Hepinize bu yolda basarilar dilerim.


  • @Rookie sizin adınıza gerçekten çok sevindim. Çoğu bitmiş azı kalmış diyebiliriz. Aos için aldığınız nüfus kayıt örneğinizi Turkiyeden mi temin ettiniz? Eger boyle ise. Yeminli Tercümanli nüfus kayıt örneğiniz aos işlemleri için yararlı oldu mu? Çünkü benimde gideceğim yerde konsolosluğumuz oldukça uzak. Bu yüzden bende türkiyeden almak istiyorum giderken. Tabi ki. Bu bekleme süreci bir an önce biterse 🙂


  • @kewanee çok teşekkür ederim evet nüfus kayıt örneğini Aos süreci için gerekeceğini bildiğim için Türkiyeden aldım ve tercüme ettirdim.Sizin ve diğer arkadaşların da öyle yapmasını şiddetle tavsiye ederim.Umarım en kısa zaman da olumlu haberler alırsınız.


  • Merhaba, K1 vizesi ile Amerika'ya giris yapip, AOS surecine baslamadan ya da sureci devam ederken SSN almis olan arkadaslar var mi? Varsa tecrubelerini paylasabilirler mi? Tesekkurler


  • Bu ileti silindi!

  • @kewanee sizin sürecte bir gelişme yokmu baya oldu sizin surecte gelişme yoksa bizim işimiz zor bizden iki ay önce baslattınız sureci


  • @sekinbicer 2-3 gün önce bildirimimizi aldık. Rfe ile sonuçlandı. Ama rfe neden kaynaklandığını bilmiyoruz henüz. Tahminlerimiz var ama net birşey söyleyemem mail almadan önce. 19 Aralığa kadar bir bildirm alacağımız söylendi. Size süre açısından şunu söyleyebilirim. 6 ay 10-20 gün de sonuçlanıyor.


  • @sekinbicer sizin case tarihi ne zaman bilmiyorum. Zaten herkesin süreci farklılık gösteriyor. Sakin olmanızı tavsiye ederim.


  • @kewanee uzuldum hayirlisi olsun


  • @sekinbicer rfe genelde avukatla işlem yapmayanlar karşılaşıyor.avukatla yapanlarda yaşıyor çoğu zaman eksik belge kağıdı ekstra belge istiyorlar. Bu yaygın bir durum korkulacak birşey olmuyor yani.


  • @rookie Merhaba, oncelikle forumda paylastiginiz detayli ve faydali bilgiler icin tesekkur etmek isterim. Benim SSN konusundaki deneyimim ve internetten arastirdigim kadariyla edindigim bilgiler sizin belirttiginizden farkli yonde. K-1 vize sahibi olarak, SSN alma hakkimiz mevcut. Ozellikle visa journey adli forumu takip ediyorsaniz bir cok kisinin (bazen sorun yasayarak da olsa) aos oncesinde ssn aldigini gorebilirsiniz. Benim sahsen yasadigim sorun, Social Security Office'teki gorevlinin tum bilgilerimi dogru girdigini soylemesine ragmen sistemsel bir sorun yasadigini belirtmesiydi. Buna benzer bir durum yasayan oldu mu ve olduysa nasil cozum getirdiler diye bilgi edinmek istemistim. Herkese bu uzun ve yorucu surecte kolayliklar diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @texan K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @rookie Merhaba, oncelikle forumda paylastiginiz detayli ve faydali bilgiler icin tesekkur etmek isterim. Benim SSN konusundaki deneyimim ve internetten arastirdigim kadariyla edindigim bilgiler sizin belirttiginizden farkli yonde. K-1 vize sahibi olarak, SSN alma hakkimiz mevcut. Ozellikle visa journey adli forumu takip ediyorsaniz bir cok kisinin (bazen sorun yasayarak da olsa) aos oncesinde ssn aldigini gorebilirsiniz. Benim sahsen yasadigim sorun, Social Security Office'teki gorevlinin tum bilgilerimi dogru girdigini soylemesine ragmen sistemsel bir sorun yasadigini belirtmesiydi. Buna benzer bir durum yasayan oldu mu ve olduysa nasil cozum getirdiler diye bilgi edinmek istemistim. Herkese bu uzun ve yorucu surecte kolayliklar diliyorum.

    cevrenizde baska bir SSA ofis var mi? Eger varsa oraya gidip basvurmayi deneyebilirsiniz? Geldikten kac gun sonra basvuru yaptiniz? Ve ustunden kac gun gecti?


  • Rica ederim sayın @texan bende size teşekkür ederim.Açıkçası böyle bir ihtimal olduğunu ilk kez sizden duyuyorum gerekirse bende gider sorarım lakin ben ihtimal vermiyorum Aos öncesinde Social Security Officete ki görevli size neye dayanarak Ssn verebilir ki? K1 vizenize istinaden mi veriliyor ? En iyisi gidip sormak eğer veriyorlarsa bu çok iyi olur ☺


  • Merhaba arkadaşlar ,
    Dün SSA ofisine gittim görevliye K1 vizesi ile geldiğimi nişanlım ile geldikten daha sonra evlendiğimizi söyleyip SSN almak istediğimi belirttim.Görevliye pasaportumu evlilik sertifikamı ve Aos başvurumu kanıtlayan evrakları verdim.Görevli Aos evraklarımı pek incelemedi yabancı forumlar da I-94 un da olması gerektiğini okumuştum sorduğum da görevli gerek olmadığını belirtti.Annemin, babamın isimlerini ve benim telefon numaramı bir kağıda yazdırarak başvurumu gerçekleştirdi.6 hafta için de size ulaşır ama genel de 2 haftaya geliyor dedi.Buradan sayın @texan 'a çok teşekkür ederim sayesin de SSN alıp işlerimi daha erken yoluna koyabileceğim kendisinin duacısıyım ☺ K1 vizesi ile gelecek arkadaşlar evlendikten sonra pasaportunuz ve evlilik sertifikanız ile SSA ofisine gidip başvurabilirsiniz zaman kaybetmeyin lütfen.


Benzer Başlıklar

  • 114
  • 2908
  • 644
  • 1468
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum