Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @crazycells
    çok teşekkür ederim ilginiz için benim abd banka hesabım yok eşim nvc ödeme gerçekleştirecek o zaman çok saolun

• @ayse23 Bizim CR1 sürecimiz 8 ay sürdü, daha çok sürmesini istemiştik çünkü Türkiye'de eşimle yaşıyorduk ve birkaç yıl İstanbul'un tadını çıkarmak istemiştik. Türkiye'de evlendikten 7-8 ay sonra başvurduk. Anladığım kadarıyla gelmek istemeyene daha çabuk gönderiyorlar.

• @puer-corde ne zaman yaşadınız bu süreci?Trump döneminde mi?

• @berry Evet 2017 Mayıs ayında belgeleri yolladık 2018 Ocak ayında vizemi aldım. 2016 Eylül ayında evlendik ama uğraşmak istemedik yeni evliyken, uğraşmak dediğim de aslında avukatla yaptık tüm süreci, iki tane formu doldurup çıktısını alıp avukata göndermedik. Dediğim gibi İstanbul'da mutluyduk.

Bir de vize görüşmesinde hiçbir soru sorulmadı, sadece Vukuatlı Nüfus Örneğimi istediler ve vizeniz onaylandı dediler. Halbuki ben ay ay resimlerimizi A4'lere bastırıp, otobüs uçak bileti, banka ekstreleri hazırlamıştım kocaman bir klasör yapmıştım forumlardan okuduklarımı baz alarak. Hepsi boşa gitti.

(Lakin ek bilgi olarak şunu vereyim, uzun yıllar Avrupa Komisyonu için çalıştım, nerdeyse tüm Avrupa ülkelerinden alınmış vizelerim vardı, daha önce Amerika'ya 5-6 kere turist vizesiyle giriş yaptım, bir de eşim evlendikten sonra benimle birlikte Türkiye'de yaşıyordu, sanırım bunları göz önünde bulunduruyorlar)

• Maşallah çok şanslısınız,daim olsun.Biz şubat 2018’de başvurduk,Ekim 2018 ‘de -tam 8 ay sonra - approve alabildik ve NVC denilen ikinci aşamaya geçtik.pofff,umarım kısa sürer çünkü ayrı kalmak çok zor geliyor.Eşim CA ‘da ben Türkiye’deyim.Şansınız hep böyle açık olsun,sevgiler...

• @berry Ayrı olunca zor geçer, haklısınız. 1-2 ay içerisinde mülakata çağrılırsınız diye düşünüyorum. Çok teşekkürler güzel dilekleriniz için.

• Merhaba. Size iki sorun Olacak cevaplaya bilirseniz cok memnun olurum.
    ..Nvc tum belgelerimi 31Ekim'de kabul etti. ( accepted yaziyor tum belgelerim icin) Mulakat icin hala bilgi gelmedi. Ne zaman bilgi gelir?
    ..Mulakattan sonra vize'nin gelmesi ne kadar surer?
    Tesekkurler.

• @fosfor IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

Merhaba. Size iki sorun Olacak cevaplaya bilirseniz cok memnun olurum.
    ..Nvc tum belgelerimi 31Ekim'de kabul etti. ( accepted yaziyor tum belgelerim icin) Mulakat icin hala bilgi gelmedi. Ne zaman bilgi gelir?
    ..Mulakattan sonra vize'nin gelmesi ne kadar surer?
    Tesekkurler.

Dosyadan dosyaya degisebiliyor ama NVC'ye sizinle iletisim kurmasi icin 1.5-2 aylik bir zaman verin, sonrasinda mulakat tarihi icin de yine o kadarlik bir zaman. Tatil sezonuna giriyoruz, islemlerde gecikmeler olmasi normal...
    Mulakattan sonra vize 1 hafta-10 gun icinde gelmis oluyor.

• @crazycells verdiginiz bilgi icin tesekkur ederim. Nvc'ye tum kagitlarimiz 26 Eylul'de ulasti. O günden 10 gün sonra eksiklik icin geri döndüler. herseyi tamamladık. En son 31 Ekim'de tüm belgeler kabul edilmiş onayını aldık. NVC sayfasında 3 hafta içinde mülakat icin geri dönülecek yazıyor. Sizin dediğiniz duruma göre benim toplam 4 ay daha beklemem gerekiyor yanlis anlamıyorsam. Bu çok can sıkıcı , cunku eşim is icin geri döndü. Ümit ediyorum biran önce bir bilgi gelir.
    Tesekkurler.

• @fosfor IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

@crazycells verdiginiz bilgi icin tesekkur ederim. Nvc'ye tum kagitlarimiz 26 Eylul'de ulasti. O günden 10 gün sonra eksiklik icin geri döndüler. herseyi tamamladık. En son 31 Ekim'de tüm belgeler kabul edilmiş onayını aldık. NVC sayfasında 3 hafta içinde mülakat icin geri dönülecek yazıyor. Sizin dediğiniz duruma göre benim toplam 4 ay daha beklemem gerekiyor yanlis anlamıyorsam. Bu çok can sıkıcı , cunku eşim is icin geri döndü. Ümit ediyorum biran önce bir bilgi gelir.
    Tesekkurler.

Siz ilk kismi gecmissiniz, ben NVC'ye dosyaniz USCIS'ten yeni gitti zannettim, sizin islemleriniz mulakat dahil 2-2.5 ay icinde bitmis olur kanimca.

• @crazycells İnsallah. Ben önünüzdeki hafta randevu icin döneceklerini düşünüyorum. Onemli olan Ankara'da randevu icin yer olması ve tabiki herşeyi sorunsuz atlatmak.
    Bizim case biraz uzun sürdü. Nvc'ye Usicis'ten kağıtlarımız 27 Nisan 2018'de ulaştı. Biz ancak 26 Eylul 2018'de NvC'ye istedikleri kağıtları toparlayıp gönderdik. Bizden çok fazla bilgi istediler özellikle finansal dokuman. 31 Ekim 2018 herseye onay vermişler. Randevu bilgisi gelince sizler ile paylaşacağım. Tekrardan tesekkurler.

• @fosfor sağlık muayenesini ne zaman olmanız gerekiyor?

• @berry IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

@fosfor sağlık muayenesini ne zaman olmanız gerekiyor?

Turkiye'deki mulakat gununuzden 1 hafta-10 gun once almaniz yeterli.

• Teşekkürler hızlı dönüş için.İlerleyen zamanlarda daha çok sorum olacak 😊

• Merhabalar bende deneyimlerimi paylasmak isterim , öncelikle zorlu bir sürecti bekleme aşamadı olarak , biz evraklarımızı 9Aralık 2017 de vermistk iceri , sonrasında onay mailini haziran 2018 de aldık , sonrasında eylül de vize center dan mail geldi dosyamızın konsolosluga gittigine dair , beklemye basladık görüsme tarihini , 10 Ekim 2018 de görüşme tarihimizin belli olduğu mail geldi , tarihi 9 kasım a vermislerdi , sonrasında saglık raporunu aldım ankaradan , sonucunu almaya gittigimde sadece cd ve yaptıkları aşıların kağıdını verdiler , yeni sisteme gecmisler o yüzden kendileri yolluyormus sonucu konsolosluga , bu sırada bütün evrakları hazırlamaya basladık yüklediğimiz evrakların orjinalleri , fotoğraflar , gittiğimz tatillerin ucak biletleri, otel rezervasyonları , eşimin gönderdiği paraların banka dökümleri , ve sonra görüşme tarihi geldi , sabah 7 de konsolosluk önünde hazır oldm sıraya girdim , içeri almaya basladılar , içeri girdik , ilk numara aldım evrakları teslim ettim , benden asıl evraklar dışında diğer hazırladığım fotoğraf vs hepsini aldılar , sonra biraz bekledikten sonra tekrar numaram yandı , cok tatlı bir bayan sorular sormaya basladı , nerde tanıstınız , nasıl tanıstınız , daha önce de ben amerika turist vizesine başvurmuştum onunla ilgili de sorular sordu , vizeniz cıkaaydı orda mı evlenicektiniz gibi , eşimin ikinci evliliği , onunla ilgili de sorular sordular gerçek bir evlilik miydi vs diye herkesin dediğinin aksine bana baya sorular sordular acıkcası ama herseyin gercek ve dogru oldugundan eminseniz hic endiselenmenize gerek yok , sonrasında vizeniz onaylandı dedi ve cıktım , hafta sonuna denk geldiği için kargoyu 3 gün sonra verdiler ve ertesi gün elimde oldu vize , suan Amerikadan yazıyorm bunları , gelirkende bir sorun olmadı ama bizim Türkiye den cıkarken güven güvenlik sordu ce

• Cd ve paketi , ülkeye girdiğimizde de sordular pasaportun yanında gelen yazıyı da cantama atmıstm , onu gösterince hic bsey demeden vizeyi işleyip çıkış yaptık , şimdi kartımı bekliyoruz , herkese kolaylıklar diliyorm , yazdıkları tecrübelerle yardımcı olan arkadaşlara burdaki ali bey e cok tesekkr ediyorm umarım herkes bir an önce ailesine kavusur ..

• @alizeb hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.

• Selam arkadaşlar benimde merak ettiğim bir konu vardı. IR-1 Sürecinde mülakatta eşler birlikte mi katılıyor?Yoksa sadece başvuru yapılan kişi mülakata tek mi giriyor? Son olarak da Green Kart işlemleri bittikten sonra ABD'ye ilk girişte Green kartlı tek başına giriş yapabiliyor mu?Tecrübeli arkadaşlar bu konuda bilgi verebilir mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ice IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

Selam arkadaşlar benimde merak ettiğim bir konu vardı. IR-1 Sürecinde mülakatta eşler birlikte mi katılıyor?Yoksa sadece başvuru yapılan kişi mülakata tek mi giriyor? Son olarak da Green Kart işlemleri bittikten sonra ABD'ye ilk girişte Green kartlı tek başına giriş yapabiliyor mu?Tecrübeli arkadaşlar bu konuda bilgi verebilir mi?

Hayir, sadece vize alacak kisi mulakata katiliyor.

Evet, kisiler teker teker ABD'ye girebilirler.

• Herkese merhabalar,

Amerikan vatandaşı eşimle beraber CR1 sürecine girdik. Aynı süreçte olanlara yardımcı olmak ve bazı sorularımı netleştirmek adına sürecimizi özetlemek isterim:

• I-130 formunu içeren CR1 paketimizi USCIS'e gönderdikten bir hafta sonra, 21 Mayıs 2018'de (priority date) NOA1 elimize ulaştı.
      -19 Kasım 2018 tarihinde USCIS onayımız geldi (Sanırım NOA2 deniyor). Dosyalarımızın NVC'ye gönderildiğini belirttiler. Böylelikle @crazycells in özetlediği CR1 sürecindeki "I-130 ve USCIS onay sürecini" başarıyla geçmiş olduk. I-797 NOA mektubunda yazana göre, NVC bundan sonraki adımlar için bizimle irtibata geçecekmiş. Bu da süreçteki "NVC Bildirim Aşaması"na tekabül ediyor. Anladığım kadarıyla NVC bir 'immigrant visa number' verilecek bize ve sonraki adımlara devam edeceğiz. Bize henüz NVC’den bir bildirim gelmedi, bu nedenle temsilci seçmekle başlayan 6 adımlık sürece geçmedik henüz (umarım doğru yapıyoruzdur). NVC bildiriminin ortalama ne kadar zamanda geleceğine dair bir bilginiz var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    221 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    2 İleti
    759 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 6 Oy
    3k İleti
    407k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k