Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @enes5944 Bende aynı durumdayım. Tamda benzer soruyu sormak için foruma girmiştim siz sormuşsunuz. Kız arkadaşım kazandı, Biz süreç başlayacağı zaman Ekim Kasım gibi nikah planlıyoruz. Mülakat mailinden sonra dosya açtırıp düzenleme seçeneğini düşünüyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Serkan-Kaya evliliğinizi mümkün olan en kısa sürede yapın, sürecin başlamasını beklemenize gerek yok.
    kısaca, seviyorsanız gidin konuşun bence 😉


  • Herkese selamlar,
    Foruma yeni katıldım sizlere bazı sorularım var. 🙂

    1)Babam adına başvurmuştum. Dolayısıyla annemi ve kardeşimi de kapsadı. Babam sayesinde annem ve kardeşim de almış oluyor değil mi ?

    2)Ben 21 yaşından büyük olduğum için beni kapsamadı. Dolayısıyla ben alamıyorum. Fakat aileme çıkmış olmasının benim de sonradan alabilmem için bir kolaylığı olur mu ?

    3)Çıktıktan tam 1 hafta sonra DS 260 formunu doldurduk biz. Bununla ilgili bir sorun olur mu acaba?

    4)DS 260 doldurduktan sonra babama kardeşime ve anneme ayrı ayrı aşağıdaki gibi no-reply mailleri geldi. 8610d6a2-5c15-462a-9ee5-7bc7294192e5-image.png

    Şuan beklemekten başka yapmam gereken ne var acaba?

    Çok teşekkür ediyorum. Herkese iyi forumlar..


  • Herkese merhaba eşim 2024 green card talihlisi foruma yeni üye oldum. Kazanan arkadaşları şimdiden tebrik ederim. Diğer arkadaşlarında darısı başına. Benim bir sorum olacaktı. 2016 yılında 6 ay Polonya' da dil eğitimi için kalmıştım. Galiba kaldığımız ülkelerden hiç bir suça karışmadığımıza dair adli sicil belgesi almamız gerekiyormuş. Bu doğru mu? Eğer doğru ise bu belgeyi nasıl temin edebilirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • @Hi-Zakk Tebrikler, hoş geldiniz.

    1. Eş ve 21 yaşın altındaki bekar çocukları kapsıyor.
    2. Sizin için daha sonra, Green Card sahiplerinin 21 yaşından büyük bekar çocukları için başvuru yapması gereken F2B vizesine başvuracaklar. Bu konu için şuradan https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları?page=1 kapsamlı bilgi alabilirsiniz.
    3. Herhangi bir şey olmaz, gecikmemişsiniz ki.
    4. Önemli değil başvuru yapıldığını gösteriyor. Formların en sonunda sadece çıktısını alsanız da olurdu.
      Bundan sonra Ekim 2023 de süreç başladıktan sonra mülakat maili bekleyeceksiniz.

    Son olarak sorularınıza daha kolay cevap alabilmeniz için profil imzanıza babanızın başvuru sürecini girin. Gerekli bilgiyi şuradan alabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

    Son olarak 2024 talihlilerinin bulunduğu excel tablosuna bilgilerinizi girin. O da şurada https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hzWtWRX5sSBdSXkzYmnOWPtEXmJtRwBSmKgu5kjOrbg/edit#gid=0


  • Merhabalar sormak istediğim bir soru var söyle ki

    Ola ki mülakat öncesi Bankamız da belli bir miktar dolar göstermemiz gerekiyor bu miktar 15k olarak beliledik benim 1 senedir sürekli bu hesabıma attığım dolar var aylık olarak ama eylül ekim gibi attığım miktar 500 değilde 5000 bin civarı olucak bir kısmı kendimin bir kısmı tabiki de aileden ve etraftan gelen olucak ya ı girdi fazla gözükücek bu noktada konsolosluk görevlisi bunu bir sorun olarak algılar mi yani tabiki de kendi param olucak ama bu konudan bir sorun yaşanır mı AP gibi değil?


  • Arkadaşlar tekrar merhabalar. DS260 formunu doldururken önceden ikamet ettiğimiz yerler ile ilgili bir sorum vardı. Üniversiteyi şehir dışında okudum. Ve yaklaşık 3 ev ile kontrat yaptım. DS260 formunda ilk kaldığım evin tarihini tamamen girdim fakat ikinci eve geçtiğimde pandemi nedeniyle sadece 5 ay kalabildim. Ve aile evine geri döndüm. Ardından pandemi sürecinde açılmalar vs başlayınca son yıl geri dönerek 1 yıl kadar kaldım. Bu süreci ise forma birinci evdeki kalış tarihimin başlangıç ve bitişi ardından üçüncü ev için başlangıç tarihini ise ilk evdeki bitiş tarihinden kontrat sonlanma tarihini girdim. İkinci evi hiç hesaba katmadım. Bu bir sorun teşkil eder mi? Mülakat aldığımda bu bilgileri güncellemek gerekir mi? Aydınlatırsanız sevinirim.


  • @symbi0te Bu soru benim de aklıma gelmişti. Ben de sizin gibi ufak ufak dolar atıyorum hesabıma fakat mülakata yakın tarihte arkadaştan tl bazında borç alıp tl hesabıma atıp onu da göstereceğim ek olarak. Sorun olacagını sanmıyorum, sorarlarsa bankaya yatırmadıgım paraları bankaya yatırdım diyebilirim diye düşündüm. Tabi inşallah vizemi aldıktan sonra arabamı vs satacağım parasız gitmeyeceğim Amerikaya 🙂


  • @symbi0te hiçbir sorun olmaz merak etmeyin içiniz rahat olsun


  • @Hi-Zakk merhaba hayırlısı olsun, lütfen sürecinizi imzaya taşır mısnız?


  • Merhaba,
    İlk vize bülteni ne zaman açıklanıyor?
    İlk vize bülteni eylülde açıklanıp ekime mi randevu dağıtılıyor. Her ayın 15 inden vize bülteninin açıklandığını okumuştum. Yardımcı olur musunuz?


  • @ibrahimhalılll Sabit bir tarih yok Ağustosun ilk haftasıda açıklanabilir ikinci haftasıda,. Ankara genelde 2 ay sonraya verdiği için mülakatı bültenden sonra ekim ayına mülakat gelebilir açıklandıkdan sonra 1-2 gün içinde 2024 kazananları için.


  • @ibrahimhalılll ağustosta açıklanacak sadece günü belli değil takipte kalın


  • @ibrahimhalılll Sizler icin ilk vize Bulteni Agustos ortasi gibi aciklanacak . Genelde ayin2. haftasi Carsamba / Persembe gibi aciklanir . 12-16 tarihleri arasinda .


  • @kkaya Yaşadığınız yerler Türkiye 'de ise; hayır sorun olmaz. Bu kadar detaya girmiyorlar.


  • Merhaba aklıma bir soru takıldı. Eski Excel dosyalarına baktığımda case number a göre sıralanmış ama mülakat tarihleri karışık. Tahmini çağırılma tarihi hesaplamak istedim. 2binler de case number ekimde mi sıra gelir Kasım da mı acaba? Net bir şey söyleyebilir miyiz?


  • @eceersök kimse net bir şey söyleyemez 2022 de ilk 3 ay neredeyse hiç mülakat dağıtılmadı bu sene ise 2000 ler kasım aralık gibi gitti mülakata her senenin dinamiği çok farklı


  • @eceersök Case number düşük ve submit tarihiniz iyi. Erken çağırılma ihtimaliniz yüksek ancak bu konularda kimse net bir şey söylemez.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Kafama birsey takildi uyutmuyor 😅
    En başta daha Gc başvuru formunu doldururken kullandığımız dijital fotografta göz hizalarımda bir yamukluk oldugunu farkettim (belirtilen sinirin biraz altinda kaliyor sol gözüm), bu fotograf eger yanlissa mulakatta elenme ihtimali olabiliyormu, veya yanlis olsaydi zaten greencard lotosunu kazanma ihtimalim mi olmazdi? , fotograf yuzunden elenenler mulakata fiziki olarak götürdükleri fotograf yuzunden mi eleniyor yoksa ilk gc basvuru formunu doldururken kullanilan hatalı dijital foto yuzunden mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum