Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2020 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
9.9k 757 2.9m 185

• @yalta Teşekkürler.Bilmediğim için sordum mantığı vardır diyerek.Saygılar.

• @sash Bana göre de bilmediğim konuda bilgi almak manasız ve gereksiz gelmiyor.Cevabınız için yine de teşekkürler.

• işin özeti şu , gelişmiş ülkelerde bir düzen , kurallar ve kanunlar vardır , uyarsınız. Sorgulamanın bir faydası yoktur zaman kaybı ve huzursuzluk nedenidir !

• Selamlar millet forumda çok gezemiyorum bu aralar ama Türkiyenin hali gerçekten çok kötü. Daha da kötü olacak. Umarım Türkiye gibi bir kafesten çıkış biletini kazanırız. Herkese bol şans dilerim.

• @hsndmn işimiz sadece o çıkış biletine kaldıysa durumumuz vahim.soğancı deposu basmaya kadar giden akıl tutulmasının yaşandığı bu ülkeden biran önce kaçıp kurtulmak için bu çekilişten başka yollarda aramak lazım.

• @barış iyi gunler.. mantık olmadıgı ıcın hıc bır yerde ..dogrudur haksızı savunmak ıcın elınden gelenı yapabılırler..ama oyle yada boyle bır kanıttır..madem usulsuz bu usulsuzluklerının uretımı yanı programlar nıye yasal ..ayrıca 3 kisi olmadan onlarda telefonlarında ses kayıdı alırlar..neyse umarım temenım guvenımız bosa cıkmaz sozlerınde dururlar oncelıkle hersey cekılıse bakıyor.. ıngılızce konusmanın artısı varmı mulakatta? tesekkurler

• Bu korku kapanında kurtulma umudu ile yine beklemedeyiz.. kafayı sıyyırmasak iyi

• @birumut herseyin bir sorumlusu bir suçlusu olduğu gibi, enflasyonunda sorumlusu bulundu.... :))) soğancılar... Soğan cücüğü kadar beyni olsa bunların, sorumlu değil çözümcü ararlardı...

• @birumut hocam İngiltere Ankara anlaşması ve Fransız yabancı lejyonu da birer alternatif. Mayıs ayı ile birlikte net kararlar alıp icraate dökeceğiz. "Halk" düşmanlarını ekranlarda dahi bir daha görmemek dileğiyle.

• @roccorocco merhaba , 1. mulakatta ne soruluyor ? neye bakılıyor neler onemlı 2. ıngılızce mulakatın turkce olana avantajı varmı ? 3. calısanlar ıcın haftasonuna mulakat tarihi alma durumu varmı? 4. tebrık ederım hangı şehire yerlestınız tesekkurler

• @honesthope Aslında önceden delildi ama sonradan birilerinin kayıtları ortalığa dökülünce kanıt olmaktan çıkartılı verdi.. Umarım sizi üzmezler hep beraber gideriz.

soru cevabı 2: İngilizcenin bir artısı bulunmamakta mülakatta. Arkadaşların önerisi ingilizce bilgisi orada yaşama daha rahat başlamak adına geliştirilmeli..

Bu arada Houstun gitmeyi planlıyorum gördüğüm kadarıyla çok fazla dost var orada yabancılık çekmeyiz sanırım:) (Çıkarsa tabi (İNŞALLAH ÇIKACAK):) benim gibi Houstun gitmeyi planlayan dostlarla da şimdiden tanışmak isterim Houstun gitmeyi planlayan el kaldırsın bi hele.... :-()
    Bu arada uyanmış uyanmamış ABD TÜRYİYE'DE herkese kocaman bir G Ü N A Y D I N

• ins .. boyle mübarek günlerde herzaman dua ediyorum .. Mayıs'ı dört gözle bekliyorum ki ins eninde sonunda bu iş olur :) sana da günaydın . Akrabam benim Florida da ama pek plan yapmıyorum ilk istegim çıkması sonrası zaten olur , nasip kısmet ...

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @honesthope merhaba.

1. mülakatta nereye gideceğiniz, ne iş yapacağınız ve mali geçiminizi kendiniz mi sağlayıp sağlamadığınız soruluyor genelde. Ds 260 formunda belirttiğiniz özellikli durumlar var ise onunla ilgilide sorular yönlendirebilirler.
    2. İngilizce veya Türkçe mülakat olması birşey farkettirmiyor. Ama ingilizceniz yeterli ise mülakatı ingilizce yapmanız iyi olabilir. Ve o an sizinle mülakat yapacak görevlinin Türkçe seviyesi yeterli değilse Türkçe konusunda anlaşamazlık olabilir. Bazen girişte, mülakatı Türkçe mi ingilizce mi yapmak istersiniz diye sorabiliyorlar.
    3. Konsolosluk hafta sonu ve resmi tatillerde ve ABD tatil günlerinde çalışmadığı için hafta sonu mülakat gibi bir durum söz konusu olmuyor. Onların veya KCC nin size bildirdiği mülakat tarihinde mülakata gitmelisiniz. Gidemiyorsanız sebebini belirtip erteleme talep edebilirsiniz ancak o ertelediğiniz tarihte iş günü olmak zorundadır.
    4. Henüz ABD ye gitmedim. Halen pasaportum elime geçmedi. Herhangi bir sorun olmaz ise ocak ayı içerisinde ülkeye girişi planlıyorum. Teşekkürler.

• Sonuçlara son 164 gün :)

• Herkese merhabalar Yeşilkartforum'un yeni üyesiyim herkesin şansı açık olsun .

• @murat34 DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

Herkese merhabalar Yeşilkartforum'un yeni üyesiyim herkesin şansı açık olsun .

size de bol sanslar :)

• ⭐⭐

Tuhaf tuhaf rüyalar görüyorum sürekli. Rüyamda green card çıkmış, sevinçten havalara uçuyorum. Mülakat günü geliyor, konsolosluğa gidiyorum ama oradaki herkes bana tuhaf tuhaf bakıyor, herkes bir soğuk. Ne oluyor anlamıyorum bir türlü. Mülakat sırası bana geliyor. Mülakat yaptığım görevli üzerimde niye IŞİD tişörtü olduğunu soruyor. Kafamı bir eğip önüme bakıyorum. Üzerimdeki tişörtte hakikaten IŞİD'in kullandığı sembol var. Bir panik olup bilmediğimi söylüyorum, özür üstüne özür diliyorum. Mülakat sonunda vize verilmiyor tabii. Şok halinde çıkıyorum konsolosluktan.

:/

• Yasaklı

Chromium fazla kafaya takmanın dogal sonucu bunlar size sakinleşmenizi aklınızı faydalı aktivitelere vermenizi (mesela ingiizce kursu) para biriktirmenizi ve stres azaltıcı lavanta çayı ya a ada çayı gibi şeyler içmenizi tavsiye ederim.

• ⭐⭐

@sinem-akçam Teşekkürler önerileriniz için. Kendime pek itiraf edemiyorum ama bu sefer de çıkmazsa gerçekten yıkılacağım sanıyorum. Sürekli ama seneye ama seneye diyorum ama, yetmiyor bilinç altına herhalde.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k