Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @roccorocco merhaba , 1. mulakatta ne soruluyor ? neye bakılıyor neler onemlı 2. ıngılızce mulakatın turkce olana avantajı varmı ? 3. calısanlar ıcın haftasonuna mulakat tarihi alma durumu varmı? 4. tebrık ederım hangı şehire yerlestınız tesekkurler


  • @honesthope Aslında önceden delildi ama sonradan birilerinin kayıtları ortalığa dökülünce kanıt olmaktan çıkartılı verdi.. Umarım sizi üzmezler hep beraber gideriz.

    soru cevabı 2: İngilizcenin bir artısı bulunmamakta mülakatta. Arkadaşların önerisi ingilizce bilgisi orada yaşama daha rahat başlamak adına geliştirilmeli..

    Bu arada Houstun gitmeyi planlıyorum gördüğüm kadarıyla çok fazla dost var orada yabancılık çekmeyiz sanırım:) (Çıkarsa tabi (İNŞALLAH ÇIKACAK):) benim gibi Houstun gitmeyi planlayan dostlarla da şimdiden tanışmak isterim Houstun gitmeyi planlayan el kaldırsın bi hele.... :-()
    Bu arada uyanmış uyanmamış ABD TÜRYİYE'DE herkese kocaman bir G Ü N A Y D I N


  • ins .. boyle mübarek günlerde herzaman dua ediyorum .. Mayıs'ı dört gözle bekliyorum ki ins eninde sonunda bu iş olur 🙂 sana da günaydın . Akrabam benim Florida da ama pek plan yapmıyorum ilk istegim çıkması sonrası zaten olur , nasip kısmet ...

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @honesthope merhaba.

    1. mülakatta nereye gideceğiniz, ne iş yapacağınız ve mali geçiminizi kendiniz mi sağlayıp sağlamadığınız soruluyor genelde. Ds 260 formunda belirttiğiniz özellikli durumlar var ise onunla ilgilide sorular yönlendirebilirler.
    2. İngilizce veya Türkçe mülakat olması birşey farkettirmiyor. Ama ingilizceniz yeterli ise mülakatı ingilizce yapmanız iyi olabilir. Ve o an sizinle mülakat yapacak görevlinin Türkçe seviyesi yeterli değilse Türkçe konusunda anlaşamazlık olabilir. Bazen girişte, mülakatı Türkçe mi ingilizce mi yapmak istersiniz diye sorabiliyorlar.
    3. Konsolosluk hafta sonu ve resmi tatillerde ve ABD tatil günlerinde çalışmadığı için hafta sonu mülakat gibi bir durum söz konusu olmuyor. Onların veya KCC nin size bildirdiği mülakat tarihinde mülakata gitmelisiniz. Gidemiyorsanız sebebini belirtip erteleme talep edebilirsiniz ancak o ertelediğiniz tarihte iş günü olmak zorundadır.
    4. Henüz ABD ye gitmedim. Halen pasaportum elime geçmedi. Herhangi bir sorun olmaz ise ocak ayı içerisinde ülkeye girişi planlıyorum. Teşekkürler.

  • Sonuçlara son 164 gün 🙂


  • Herkese merhabalar Yeşilkartforum'un yeni üyesiyim herkesin şansı açık olsun .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat34 DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Herkese merhabalar Yeşilkartforum'un yeni üyesiyim herkesin şansı açık olsun .

    size de bol sanslar 🙂

  • ⭐⭐

    Tuhaf tuhaf rüyalar görüyorum sürekli. Rüyamda green card çıkmış, sevinçten havalara uçuyorum. Mülakat günü geliyor, konsolosluğa gidiyorum ama oradaki herkes bana tuhaf tuhaf bakıyor, herkes bir soğuk. Ne oluyor anlamıyorum bir türlü. Mülakat sırası bana geliyor. Mülakat yaptığım görevli üzerimde niye IŞİD tişörtü olduğunu soruyor. Kafamı bir eğip önüme bakıyorum. Üzerimdeki tişörtte hakikaten IŞİD'in kullandığı sembol var. Bir panik olup bilmediğimi söylüyorum, özür üstüne özür diliyorum. Mülakat sonunda vize verilmiyor tabii. Şok halinde çıkıyorum konsolosluktan.

    😕

  • Yasaklı

    Chromium fazla kafaya takmanın dogal sonucu bunlar size sakinleşmenizi aklınızı faydalı aktivitelere vermenizi (mesela ingiizce kursu) para biriktirmenizi ve stres azaltıcı lavanta çayı ya a ada çayı gibi şeyler içmenizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐

    @sinem-akçam Teşekkürler önerileriniz için. Kendime pek itiraf edemiyorum ama bu sefer de çıkmazsa gerçekten yıkılacağım sanıyorum. Sürekli ama seneye ama seneye diyorum ama, yetmiyor bilinç altına herhalde.


  • @chromium sıkıntı yapmanıza gerek yok tek yolunu gc ye bağlamayın sanırım üni. okuyosunuz benim kuzen işini ayarladı netten hollandaya gitti 2 gün önce üni. bittikten sonra başka alternatifleride deneyebilirsiniz. Ben lise mezunuyum üni. mezunu olsaydım çoktan çıkmıştım biyerlere bu loto sonuçta sağlıcakla kalın.


  • İlk başvurumuz. Beklemek hiç bu kadar zor olmamıştı

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Arkadaslar beterin beteri var kendimi anlatsam halinize sukredersiniz. Iki dili cok iyiye yakin biliyorum sertifikam var. Piyasada ''Süper ''denilen bir uniden mezunum fakat sevdigim bölümü okumadım .yas bugun itibariyle. 30 oldu 7 8 senedir düzgün iş gucum yok. Hersene dead line ve fotograf hatirlatmasını , basvuruları kendim yaparım.eskaza babama cıktı. onunda Dil meslek hepsi yerinde.Gitmem dedi. Canadada diploma programına yazılmıstım yazılırken CAD 3.00 tl idi. Oturum da aldım gittim vardım. Eylülde 5.30 oldu cad. Tuition fee ye kiyip veremedim.10 gün kaldim döndüm. Belki babam anam giderse onlar kullansın bu parayı dedim. Geri döndüm. Ve belirsizlik süper depresyonlar içinde bekliyorum. Hakkimda hayirlisi ölmek ise onada raziyim. Sikildim artık olan bitenden . Onunicin halinize süküredin. Asgari ücretle A101 BİM bile işe almadı beni


  • Sayın @Calibraturbo gerçekten ciddi şanssızlıklar yaşamışsınız, herşeyin hayırlısı diyelim, inşallah bari bundan sonra herşey gönlünüzce olur, işte bu forumun en sevdiğim özelliği de bu, bu bekleme sürecinde yalnizligimizi gideriyor, aile gibi. Herşey gönlümüzce olsun...

  • ⭐⭐

    @calibraturbo sakıncası yoksa hangi bölümden mezun olduğunu öğrenebiliriz?


  • Bende makina müh . is sıkıntısı yasıyorum birtürlü saglam yere giremedim .. bunlar nasip isi yine de sükür halimize , saglık olsun deyip geçiyoruz

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Bilkent iç mimari

  • ⭐⭐ Yasaklı

    sentrılpark teşekkür ederim herşey gönlünüzce olsun


  • @calibraturbo Üzmeyin kendinizi sonuçta hayat hep olacağına varıyor umarım forumda bekleyen bütün arkadaşlarıma çıkar hep beraber gideriz. 🙂 Ülkede çalışan kişilerde şuan bir çok insan maaşlarını ya gecikmeli alıyor yada benim gibi 2 ayda 1 ülkede çalışmakta sorun 41 yaşındayım evliyim çocuğum var ama 2 aydır maaşlar ödenmiyor. Bu sene ilk defa artık yeter dedim ve greencard başvurdum.Yani ülkede çalışıyor olmak bile bazen işe yaramıyor üzmeyin kendinizi umarım hepimize çıkar hep beraber gideriz..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum