DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ozzgedenizz Çok teşekkür ederim Özge Hanım. Size de yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @Serapp Çok teşekkür ederiz Serap ablacım. İnşallah sen ve oğlun Muratcan'da çok mutlu olursunuz. İkinize de sevgiler🙏🙂


  • @deep_blue Çok teşekkür ederim. İnşallah en kısa sürede vizenizi almanız dileğiyle 🙏


  • @SemihPehlivan Bu konunun altinda sadece mulakat deneyimi paylasilmasi guzel olur diye dusunuyorsunuz. Bence haksiz da sayilmazsiniz. Bu durumda sizde vizeniz icin tebrik eden herkese “Tesekkurler” yazmak yerine iletiyi begenebilirsiniz.

    Vizeniz icin tebrikler, ABD’de ki hayatinizda basarilar dilerim.


  • @anubis Merhabalar bilgilendirme için çok teşekkürler vizeniz hayırlı olsun. Almanya'da ulusal vize ile bulunurken Ankara'daki dosyayı sizce Varşova'ya taşımak mümkün mü? Geçen gün mail attım, Varşova KCC'ye yazın dedi ve ben de numaramın cut-off içerisinde olduğunu izah eden ve KCC ile işimin olmadığına yönelik bir mail gönderdim. Sizce Varşova'nın tutumu nasıl olur, ikna edilebilirler mi? Çok teşekkürler.


  • @ozzy22 Gözünüz aydın tebrik ederim 🥳👏🏻 Yeni hayatınızda şans ve huzur sizinle olsun


  • Bu ileti silindi!

  • Herkese merhaba,
    06 Temmuz 2023, Perşembe doktor kontrolümüz ve 11 Temmuz 2023, Salı gününde Maskat Amerikan Elçiliğinde girdiğimiz mülakat deneyimini sizlerle paylaşmak isteriz.
    Öncelikle 102xxx lerde olan CN numaramız olduğu için uzunca bir süre malumunuz dosya taşımakla pek uğraşmayı düşünmemiştik. Hali hazırda benim Suudi Arabistan oturumum olduğundan böyle bi senaryoda çok rahat dosya taşıyabileceğimizi düşünerekten Nisan 2023’e kadar dosya taşıma ile ilgili bir aksiyon almadık. Ancak Ankara nedenini bilmediğimiz sebeplerden dolayı mülakat vermeyi Ocak 2023 ten sonra 2.5 aylığına askıya aldı ve Nisan ayında da beklediğimiz performansı gösteremeyince acaba sıra bize gelir mi gelmez mi düşüncesi ile dosya taşıma kararını aldık. Yıllardır ikamet ettiğim, mühendisler odasına kaydım olan, çalışma ve oturum izinlerimin, ehliyetimin olduğu Suudi Arabistan ile iletişime geçerek süreci detaylıca anlattım. Yirmiye yakın mail yazmama rağmen sadece altı birbirini tekrar eden cevapla Riyad Amerikan Elçiliği beni ciddi hayal kırıklığına uğrattı. Oturumum olmasına rağmen, telefonla görüşme taleplerime bile olumsuz dönen elçilik, Birleşik Devletlerin kendi koyduğu kanunlardan bir haber sürekli beni reddediyor KCC ile görüşmemi söylüyor, CN’in Current olduğunu belirtmeme rağmen böyle bir yetkimiz yoktur tarzında cevaplar atıyorlardı. Eğer bu deneyimi Suudi Arabistan’a dosya taşımayı düşünen arkadaş okursa lütfen dikkatli olsun ve alternatif yolları mutlaka denesin.
    Ben bir alternatif olarak herkesin dosya taşıdığı Viyana’dan yana kullanmayı tercih ettim, ancak onlar da doluyuz yanıtını verdi (Riyad elçiliğindekiler gibi değillerdi en azından mantıklı sebep belirtiyorlar)
    Burdan da eli boş dönünce https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/list-of-posts.html bu linkteki ailecek gidebileceğimiz her elçiliğe mail attım. Malesef onlar da olumlu dönüşlerde bulunmadılar.
    Başka elçiliklere dosya taşıma mailleri gönderirken, süreç içerisinde iletişim olduğum Andaç ile Maskat’a taşımanın tartışmalarını yapıyorduk. Detaylı yol ve yordamı kendisinden öğrendikten sonra Maskat Amerikan Elçiliğinin online formunu doldurduk ve kendilerinden cevap beklemeye başladık. (Bir yandan Riyad ile cebelleşir iken, bu süreçte Andaç sağolsun hem boşver Riyad ile uğraşmana değmez Maskat’a gel baskısı yaparak bana çok yardımı dokundu, hem de sürecin tüm adımlarında el verdi. Teşekkürü bir borç bilirim) Ancak bir ay boyunca dosya taşımanın çok kolay olduğunu düşündüğümüz Maskat, bir türlü beklediğimiz cevabı vermedi. Tam ümitler kesilmiş iken online formu 4. Dolduruşuma yanıt verdiler, geçerli vizemiz varsa taşıyabileceklerini belirttiler.
    Visit Visa Multi-Entry 1 Year vize türüne başvurumuz 1 günde onaylandı. Dijital kopyaları elçilik ile paylaştık ve en nihayetinde beklediğimiz dosya taşıma mailini aldık. Aldığımız vize üzerinde ülkeye en geç giriş tarihi belirtildiği için vizeyi temin ettiğimiz tarihten 1 ay sonra Umman’a giriş yapmak mecburiyetindeydik. Yoksa vizemizin yanma ihtimali olabilirdi. Açıkçası bununla ilgili sorgulama yapmadık, yetkililere konu ile ilgili danışmadık ve ilk giriş için 18 Haziran’a Umman biletimizi aldık. 12 Haziranda o çok beklediğimiz 2NL geldi. Hangi tarihte mülakata gireceğimizi öğrenmek için https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckStatus.aspx linkine tıkladığımızda şok olduk çünkü bizi 6 Haziran 2023 tarihinde mülakata bekliyorlardı 😊Böyle bir uyumsuzlukla karşılaşan tek biz değildik. Hemen elçiliğe mail attık online formu da doldurduk. 19 Haziranda bize mail yolu ile 11 Temmuzda mülakata beklediklerini belirttiler.
    Hemen bu bilgiyi Maskatta göçmenlik konusu ile ilgili sağlık muayenesi yapan NMC hastanesi ile paylaştık ve 6 Temmuza randevu aldık. Kendileri Türkiyede aşı konusunu halledin öyle gelin diye özellikle belirtti.
    6 Temmuzda ikinci kez Maskat’a uçtuk ve sağlık muayenemizi olduk. Aşıları olduğumuza dair Aile hekimimizden bir kapak yazısını ingilizce olarak alıp gitmemiz güzel oldu çünkü muayeneyi yapan yetkili sadece o rapora ve özellikle aşı tarihlerinin gün ay yıl olmasına dikkat etti. Ben ve asıl talihli eşimden kan aldılar ciğer filmi çektiler, boy kilo tansiyon ölçümümüz yapıldı, doktor göğüsümüzü sırtımızı dinledi, öyle soyunma vs olmadı. Altı aylık kızımın boy kilosunu ölçtüler ciğerlerini dinlediler kan alınmadı, ciğer filmi çekilmedi. Aşıları kontrol edildi ve muayenemiz bitti. Mülakattan bir gün önce saat 15-17 arası gelin dosyalarınızı alın dediler. Yetişkinler için kişi başı 75 OMR, bebek için 15 OMR ödedik. (1 OMR = 2.6 USD)
    11 Temmuz saat 07:15 sularında elçiliğin önünde boş yere parkedip güvenlik noktasında kurulan çadırda beklemeye başladık. Bizden önce gelen iki arkadaşımızı içeriye peyder pey aldıktan sonra sıra bize gelince serin ortama vardığımız için derin bir oh çektik. Sabah 7 olmasına rağmen hava gerçekten sıcak ve nemliydi. Güvenlik, bebek çantamızı ve hiçbir anahtarı içeriye sokmamıza izin vermedi. Çantadan ihtiyacınızı istediğiniz zaman gelip alabilirsiniz dedi, gerekli kontrollerden sonra, belgelerimiz pasaportlarımızı alıp avludan ana binaya geçiş yaptık. Güvenlik Türk kimliklerimizi alıp bize badge verdi, çıkışta badge’leri teslim edip kimliğimizi ve bıraktığımız çantamızı aldık.
    Bizden önce gelen iki arkadaşımız belgelerini verdikten sonra sıra bize geldiğinde dosyamızda bazı belgelerin fotokopilerinin olmadığını farkettim. Cashier’deki hanımefendi bizden önceki arkadaşlardan asıl belge ve fotokopilerini istiyorum dediği için biraz strese girdik. Cashierdeki hanımefendiye fotokopi çektirmediğimi söyleyince vaktiniz var dışarıya çıkıp çektirip gelebilirsiniz dedi. Eşim ve kızımı orada bırakarak fotokopi için dışarıya çıktım. Bir saat sonra elçiliğe gelerek tekrar cashierdeki kadının olduğu bankoya sıramız gelince girdik. Belgeleri bir orjinal bir fotokopi olacak şekilde, pasaport, iki fotoğraf, birth certificate, (biz formül A belgesini verdik. Çok dilli olduğunu belirttik.) evlilik cüzdanı orjinali, fotokopisi ve formül b, adli sicil temiz kağıdı, banka hesap dökümü (burada bize sponsorunuz var mı diye soruldu, olmadığını, kendi paramız ile kendimizi finance edebileceğimizi belirttik) sağlık muayene dosyası, lisans diplomasını teslim ettik. Kadına istediği belgeyi bir orjinal bir fotokopi olarak verdim. Lütfen herşeyin fotokopisini yapın 😊Benim özel olarak talebim askerlik belgesine ihtiyaçları olup olmadığın ile alakalıydı. Asıl talihli olmadığınız için gerek duyulmamakta cevabını aldık. Kendi banka hesap dökümümü eşimin dosyasına eklenebileceğini belirterek teslim aldı ve kişi başı 330 dolar ödemeyi talep etti.
    Mülakatı sarışın bir hanımefendi ile yaptık. Eşime yardımcı olabilir miyim sorusuna “Yes, sure” cevabı aldıktan sonra, neredeyse mülakat benimle yapıldı diyebilirim. Ne kadar yıldır evlisiniz, sponsorunuz var mı, Amerika’da nereye gideceksiniz, eşinin eğitim düzeyi ne, orada ne iş yapacaksınız diye soruldu ve bana sadece sen ne mezunusun diye sordu. Çok basit, net, kendinden emin ve kararlı cevap verdiğimi, iki kez kendisini duyamadığım için soruyu tekrar ettirdiğimi belirtmek isterim. En sonunda vizenizi onaylıyorum iki hafta içinde vizeniz basılacak size mail ile haber verilecek, gelip elçilikten teslim alırsınız öğlen 12 ila 1 arası dedi. Saat 07:40 sularında girdiğimiz elçilikten ufak bir rötar ile 11:20 dolaylarında mutlu mesut ayrıldık. Bu sürecin yolunu ilk keşfeden Ömer arkadaşımıza şükranlarımızı sunarız ayrıca. Vize alan tüm DV23 talihlilerini tebrik eder, mülakat bekleyen ve bu yolda mücadele veren arkadaşların ayaklarına taş değmemesini temenni ederiz.


  • Selamlar, eylül ayına mülakat maili aldım. ais kaydı yapmak istediğimde "randevu için hazır değil." uyarısı alıyorum. bu da muayene randevusu gibi son 1 ayda mı açılıyor acaba?


  • @sibrikoz merhaba çok detaylı bir şekilde forumda yazabilir misiniz


  • @Kramer çok teşekkkürler , tekrardan tebrikler


  • Merhaba herkese,

    DoctorUn sağlık muayenesi deneyimimizi paylaşmak istiyorum. Şimdiye kadar forumda okuduğum deneyimler sayesinde bizim için çok rahat bir süreç oldu. Forumu açan ve bugünlere gelmesini sağlayan herkese içtenlikle teşekkür ederim.

    Biz 3 kişilik bir aileyiz.
    Asıl talihli ben / Kadın – 47 yaş
    Eşim / Erkek – 53 yaş
    Çocuk / Erkek – 14 yaş

    DoctorUn (Unganlar) Sağlık Muayenesi:
    Randevuyu en erken 1 ay önce oluşturabiliyorsunuz. Randevu almadan önce http://doctorun.com.tr/ sitesini detaylıca okumanızı tavsiye ederim. Yanınızda ne getirmeniz gerektiği, sağlık muayenesi işlem aşamaları, testler, aşılar ve bilmeniz gereken detaylar orada mevcut.

    Randevumuzu Haziran ayında, 12 Temmuz 2023 günü için 10.00’dan başlayarak 5’er dk. ara ile oluşturduk. Randevu günü, 15 dk erken oradaydık. Bina Atatürk Cad. üzerinde, Kuğulu Park’ın hemen yanında. Park sıkıntısı olacağından biz arabayı Ayrancı’da bırakıp yürüyerek gittik. İlk önce 4. Kata çıkıp evrakları teslim ettik:

    • Pasaportlar,
    • E-devletten Covid 19 Aşı Sertifikalarımız (Türkiye ve AB Üyesi Olmayan Ülkeler),
    Oğlumuzun bebekliğinden beri olduğu aşılar için verilen kartlar, ayrıca e-devlette görünen aşılarının ekran görüntüleri,
    • DS260 Onay sayfalarımız (baktıktan sonra geri verdiler),
    • Konsolosluktan gelen davet epostasının çıktısı (AIS kaydından sonra gelen onay e-mailinin çıktısını aldım),
    • Eşimin kronik hastalığı için hastanesinden aldığımız epikriz raporu, benim kronik hastalığım için özel muayenesinde tedavi olduğum doktorumdan aldığım teşhis, tedavi ve kullandığım ilaç bilgilerini içeren belge, ayrıca bu belgeyi desteklemek için E-nabız’dan aile hekimimin çıkarttığı ilaç raporu,
    • İlaçlarımız,
    • Gözlüklerimiz
    • Oğlumuz için benim nüfus kayıt örneğim (geri verdiler)
    • Unganlar’dan gelen randevu onay e-posta çıktıları (istemediler)

    Ardından fotoğraflarımızı çektiler ve bizi 3. Kata, Düzen Laboratuvarı’na yönlendirdiler. Önce 70 USD karşılığı 1.825,04 TL kredi kartından ödedik. (Merkez bankası döviz alış kuru uygulanıyor) 14 yaş için herhangi bir işlem yapılmadı. Eşim ve benim için sadece göğüs röntgeni çekildi. Kan tahlili yapılmadı. (yaşımız tutmadı ☺ )

    Sonrasında tekrar 4. Kata çıktık. Muayene olmak için biraz bekledik. Çok sıra yoktu. Afgan bir aile ve birkaç İran vatandaşı vardı. Sıramız gelince önce eşim, sonra ben ardından da oğlum muayene olduk. Reşit olmayan çocuklar muayeneye anne veya babası ile beraber giriyor.

    Sürekli kullandığınız ilaç varsa onu istiyorlar. Size maske vererek muayenehaneye alıyorlar. Siyah önlüğünüzü verip giymenizi ve oturup beklemenizi söylüyorlar. Önlüğü duvarda astıkları resimdeki gibi giydim fakat baktım bağlama ipleri eksik☺ Meğer ters yüz etmem gerekliymiş. Giyinip bekledim. Sonra Dr. Handan Hn geldi. Bir dizi sordu. Hatırlayabildiklerim: Hamilelik var mı? Kaç kez evlilik yaptın? Şeker? Tansiyon? Bulaşıcı hastalık? Kanser? Sigara? Alkol? Kendine veya başkalarına zarar vermek istedin mi? Ameliyat oldun mu? Kronik hastalığın var mı?... Bu arada tansiyonumu ölçtü. Ciğerlerimi dinledi. Ardından 4 aşı yaptı ve muayeneyi bitirdi. Eşime de 4 aşı yapmış. Bu aşıların detayı ertesi gün raporla birlikte size veriliyor. Eşime ve bana yapılanlar Tdap, MMR, Hepatit B ve Varisella aşılarıydı. Tabi herkese aynı aşılar uygulanmıyor olabilir.

    Oğlumuzun muayenesi daha kısa sürdü. Önlük giymedi. Birkaç soru yanıtladı. 2 aşı oldu. Tam çıkarken Dr. Hanım tekrar çağırdı ve 1 aşı daha yaptı. Hepatit A, Menenjit ve Varisella eksik olan aşılarıymış.

    Bu arada gözlükleri sormadılar. Biz deskteki görevliye gözlüklerimizin numaralarını söyledik, o da iletti.

    Muayene ücreti olarak toplam 945 USD karşılığı 24.591 TL kredi kartından ödedik. Raporumuzu yarın 15.00 – 17.00 arası alabileceğimizi söylediler. Saat 11: 30 - 12:00 gibi dışarı çıktık

    Akşama doğru eşime bir e-mail geldi. Covid 19 aşı sertifikasında bir sorun olduğundan, E-nabız’dan ekran görüntüsünü alıp göndermemizi istediler. Öyle yaptık. Bir süre sonra aldıklarına dair e-mail gönderdiler. Ertesi gün 16.00 gibi raporumuzu aldık. Kapalı zarf + Aşı belgesi + Röntgen CD’si. Hangi belgenin ne zaman kullanılacağına dair bir not üzerinde var. Ayrıca görevliler de söylüyor. Sadece kapalı zarfı Büyükelçiliğe götürüyorsunuz. CD ve aşı belgesi ABD’de lazım olacak.

    Umarım deneyimimiz faydalı olur. Mülakat deneyimini de paylaşacağım. Herkese süreçlerinde kolaylıklar diliyorum.


  • @Emre-Birand-Karabayraktar tebrikler vizeniz hayırlı olsun


  • @Mehmet-Arslan İmzanızı güncellerseniz başka sorularda bilgiyi hızlı almak açısından iyi olur, sorunuz için de evet mülakat maili geldikten 1 hafta sonra denemiştim ben sıkıntısız halletmiştim.


  • @Emre-Birand-Karabayraktar tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @Emre-Birand-Karabayraktar tebrikler ! Yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum.


  • @Emre-Birand-Karabayraktar Çabalarınızın karşılığını almanız mutluluk verici. Vizeniz hayırlı olsun. Hayatınızın yeni döneminde kolaylık ve şans dilerim.


  • @Emre-Birand-Karabayraktar evraklarınızı apostil yaptırmış mıydınız ??

  • ⭐⭐

    @Emre-Birand-Karabayraktar Çok zorlu bir süreç yaşamışsınız. Neyse ki mutlu sonla bitmiş. Tebrikler, hayırlı olsun👏


  • 14 Temmuz 2023 8.15 Büyükelçilik Vize Görüşmemiz (Mülakat)

    Biz 3 kişilik bir aileyiz.
    Asıl talihli ben / Kadın – 47 yaş
    Eşim / Erkek – 53 yaş
    Çocuk / Erkek – 14 yaş

    “You have been randomly selected!” Bu yazıyı ilk okuduğum zamandan, kırık bir Türkçe ile “Vize onaylandi. Pasaport 1 hafta PTT Kargo” sözlerini duyana kadar geçen sürede ne heyecanlar, ne telaşlar, endişeler, korkular yaşandı. Yaşayanlar bilir 🙂 Bu zaman zarfında en başından beri Yeşilkartforum ve Telegram grubundan aldığım destek muazzam. Kar amacı gütmeyen bir oluşumun bu kadar derinleşmesi takdire şayan. Uğur Bey ve tüm adminlere gönülden teşekkür ederim. Her zaman olacaklardan bir adım önde olmak müthiş güven veren bir durum. Sayenizde çok rahat bir mülakat geçirdik.

    Yapıcı bir eleştiri olarak algılanması dileği ile üzüldüğüm bir konuyu dile getirmek istiyorum. 12 Temmuz’da tam Unganlar’dan çıktığımızda Telegram grubunda, 14 Temmuzda mülakatı olanların bir grup oluşturduklarını gördüm ve dahil oldum. Daha önceki aylarda okuduğum deneyimlerde başka bir grubun mülakattan bir gün önce bir araya gelip tanıştıklarını ve görüşme öncesi güzel birkaç saat geçirdiklerini okumuştum. Açıkçası böyle bir organizasyona dahil olabilmek ümidiyle yeni açılan gruba katılmıştım. Fakat o gün başka kişisel işlerimizden telefonuma pek bakamadım. Ertesi gün sabah mesajları kontrol ettiğimde belgelerle ilgili paylaşımlar yapıldığını, ardından Uğur beyden bir uyarı geldiğini ve birçok kişinin gruptan ayrıldığını, benim ise ana gruptan çıkarıldığımı gördüm. Mülakattan bir gün önce böyle bir durumu yaşamak açıkçası beni üzdü. İlla ki geçerli sebepler vardır. Yine de 1 seneden uzun süredir takip edip destek alıp destek verdiğiniz bir gruptan bir anda çıkarılmak en basit ifade ile hayal kırıklığına sebep oluyor. Benim önerim mülakat öncesi buluşmak isteyenlerin organizasyonu nasıl yapabileceğine dair bir bilgilendirmenin sabit mesajlara eklenmesi. Yeni bir ülkede yeni bir hayat kuracak insanların tanışması faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum?

    Mülakat deneyimimden bahsedeyim şimdi. 8.15’teki randevumuz için 7. 15 civarı Büyükelçiliğe geldik. Arabayı sorunsuz park ettik, bolca yer vardı. Ardından açık bir yer var mı diye baktık. Starbucks kapalıydı. Muhsin Yazıcıoğlu Cd. üzerinde 5 dk. yürüyüş mesafesinde Pelit var. Orada biraz zaman geçirdik. 20 dk kala büyükelçiliğin önüne geldik. Saate göre sıraya çağırıyorlar. 8.00 grubundan sonra, 8.30 u çağırınca ufak bir panikle sıraya girdik. Sıra bize geldiğinde pasaportlarımızı çekmeceye bıraktık. Ardından ismimizle çağrılınca binanın içine girdik. X-rayde bir sıkıntı yaşamamak için telefonlarımızı, çantalarımızı, tüm metal içeren eşyalarımızı arabada bırakmıştık. Evraklar, araba anahtarı ve bir analog saat ile içeri girdik. Güvenlik kontrolünden sonra bahçeye kısa bir yürüyüşle ana binaya geçiyorsunuz. En soldaki kapıdan girdik. Kapılar dışa açılıyor. İçeride biraz sıra bekledikten sonra soldaki deskte randevumuzu kontrol ederek vize tipini sordular. Çeşitlilik (Diversity) olduğunu söyledik. Pasaportlarımızın arkasına etiket yapıştırdılar. Bilgilendirme için bir kağıt verdiler. Çeşitlilik vizesinin koşulları ve iptal olan durumlar yazıyordu. Solda sandalyeleri gösterdiler. Beklerken okumamızı ve geri vermemizi istediler. Dediği gibi yaptık. Bu arada ödeme için sıramız yaklaşınca ismimizle çağırdılar ve gişe önünde sıraya girdik. Bu ilk gişede pasaportlarımızı verdik. Kişi başı 330 $, toplam 990 $ ödeme istendi. Biz nakit olarak tam tutarı ödedik. Kredi kartı ile de ödeme seçeneği var. Ödemeden sonra sıra numarası aldık. L şeklindeki salonun daha geniş ve çokça gişe bulunan bölümüne geçtik. Burada başka vizeler için bekleyenlerin oluşturdukları uzun bir sıra var. Orada geçmeyin, oradaki sandalyelere oturup ekranı takip edin. Ekranda sıramız ve gişe numarası belirdi. Görüşmeyi Türkçe mi İngilizce mi yapmak istediğimiz soruldu. Türkçe tercih ettik. Mülakattan 11 gün önce, Ankara-Public-IV [email protected] adresinden “Your immigrant visa appointment -- 14 July 2023 - 2023EUxxxx” konulu bir email almıştım. Bu emailde belgeleri bildiriyorlar. Evrak hazırlarken bu emaili baz almanızı öneririm.
    Belgeleri tek tek istiyorlar. Benim gibi hepsini toptan vermeyin 🙂 İstenen belgeler:

    Herkes için:
    • Pasaportlar (Fotokopilerini istemediler)
    • 2’şer fotoğraf (ABD nin istediği özelliklerde)
    • Adli Sicil Kaydı(Vukuatlı) Eşim ve benim için, 18 yaş altı için istenmiyor
    • Sağlık Raporları (kapalı zarflar)

    Daha önce başka evlilik yapıp yapmadığımız, Türkiye’den başka bir ülkede yaşayıp yaşamadığımız, Amerika’ya gidip gitmediğimiz, üzerinde geçerli bir vize bulunan başka pasaportumuzun olup olmadığı soruldu. Sanıyorum önceki evlilik belgeleri, diğer ülke polis belgesi ve iptal için diğer vizelerin kontrolü için soruluyor. Biz olumsuz yanıt verdik. AIS kaydını sordu fakat belge istemedi.

    Asıl Talihli benim için:
    • Diploma aslı ve 1 fotokopisi
    • Evlilik Cüzdanı aslı ve fotokopisi
    • Banka Hesap Dökümü (Bakiye 25.400$, 6 aylık, çift imzalı imza sirküleri – İmza sirkülerini geri verdi)
    • Adres belirtmemiştik. Onu sordu. Bir A4 kâğıdına adresi yazmıştık. Bir tanıdığımızın adresiydi. Postayı kimin alacağını sordu. Heyecandan ismi yanlış söyledim. Neyse ki oğlum düzeltti. Önerim postayı sizden başka biri alacaksa A4 e adresle birlikte ismi de yazın.
    • Nüfus kağıt Örneği (Vukuatlı)
    • Adli Sicil Kaydı (Arşiv Kayıtlı)

    Eşim için:
    • Evlilik cüzdanı fotokopisi
    • Askerlik Belgesi
    • Nüfus kağıt Örneği (Vukuatlı)
    • Adli Sicil Kaydı (Arşiv Kayıtlı)

    Oğlum için:
    • Nüfus kağıt Örneği (Vukuatlı) Benim adıma

    DS260 Onay Formları sorulmadı. Greencard çekilişi için en başta başvuru esnasında kullandığım tarihi geçmiş pasaportum lazım mı diye sordum. Gerek yok dediler.

    Görevli belgelerimizi aldıktan sonra bizi tekrar ödeme yaptığımız gişenin olduğu salona yönlendirdi. Burada aynı numara ile çağrılacağımızı belirtti. Bu aşamaya kadar karşılaştığımız bütün görevliler Türk’tü. Numaramızın tekrar yanması ile gişeye gittik. Amerikalı, renkli gözlü, sarışın, güler yüzlü bir bey ve yanında bayan bir tercüman vardı. Görüşme şöyle gerçekleşti:

    Görevli: Türkçe mi istiyorsunuz, İngilizce mi?
    Ben: Türkçe olsun
    Görevli: Ben Türkçe bilmiyorum
    Tercüman: Ben yardımcı olacağım

    Bu aşamada önce ben, sonra eşim ve oğlum parmak izlerimizi oradaki makinede okuttuk. Türkçe olarak yönergelerle. Sol dört parmak, sağ dört parmak, iki baş parmak.

    Görevli: Mezuniyetiniz nedir?
    Ben: Üniversite
    Görevli: Hangi bölüm?
    Ben: Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik

    Diplomayı kontrol edip aslını bu aşamada geri verdi.

    Görevli: İlk evliliğiniz mi?, Başka evlilik yaptınız mı?
    Ben: Evet, hayır

    Aynı soruları eşime de sordu. O da aynı yanıtları verdi. Evlilik cüzdanının aslını geri verdi.

    Görevli: Amerika’da nereye gideceksiniz?
    Ben: Michigan
    Görevli: Neden Michigan?
    Ben: Daha önce orada staj için bulunmuştum.
    Görevli: J1 vizesi ile mi?
    Ben: Evet. Hala bağlantılarım var. İş konusunda daha avantajlı olacağı için
    Görevli: Otelde mi?
    Ben: Evet
    Görevli: (Eşime)Siz Amerika’da bulundunuz mu?
    Eşim: Evet
    Görevli: Siz de çalışacaksınız herhalde?
    Eşim: Tabi
    Görevli:(Oğluma) Sen de okursun herhalde
    Oğlum: Evet
    Görevli: (Türkçe) Vize onaylandi. Pasaport 1 hafta PTT Kargo 🙂

    Sevinçle teşekkür edip ayrıldık. Uzun bir anlatım oldu. Umarım faydası olur. Sonraki adımlarımızı da forumda paylaşacağız. Herkese bol şans diliyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

179
Çevrimiçi

42.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum