AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@findiklahmacun, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Arkadaşlar herkese merhaba. imza kısmımdan da anlaşılacağı üzere k1 serüvenim 26 Nisan'da Amerika'ya ayak bastım ve 21.05.2023 tarihinde evlendim. I-485 formu içerisinde askerliğe katıldınız mı gibi bir soru vardı, evet'i işaretledik. Bu sayfada tüm sorular tuhaf olduğu için sürekli "no" diye işaretliyorduk. Türkiye'de zorunlu askerlikten dolayı doğru işaretlediğime inanıyorum. Doğru mu yaptım acaba?

dogru yaptiniz, bir sorun yok. Eger sorulursa aciklama olarak
compulsory military service in Turkeydiyebilirsiniz... -
@Aleras, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Arkadaşlar merhaba,
Benim H1-B vize mülakat sürecim yeni sonuçlandı. İnşallah Ekim ayı ortalarında giriş yapıyor olacağım. Bununla beraber, GC sürecimi de ailemle beraber hemen başlatmak istiyorum. EB-3 düşünüyorum. Biraz bu süreci araştırdım. Şu anda geldiğim şirketin sahibi aynı zamanda benim akrabam. Şirket sahibinin akrabanız olması süreci olumsuz etkileyebiliyormuş. Bununla ilgili bir bilginiz varmı?
Bir diğer sorumda bu süreci aynı şirket ve aynı pozisyon için başlattığımda sürece yeniden 0 danmı başlamam gerekiyor yani demek istediğim 2-3 senelik süreç. Yoksa H1-B ile bulunduğum için süreç biraz daha kısalıyormu ya da başka bir yolmu izleniyor?
Şimdiden teşekkür ederim.
gozunuz aydin. H1B'lerin "dual intent" visa oldugunu unutmayin, gocmenlik sureclerinde oldukca avantajli. Surec bitmese bile H1B'nizi uzatabilirsiniz. dual intent visa oldugundan dolayi uzatma sirasinda gocmenlik islemlerinin devam etmesi bir problem yaratmayacaktir.
EB-3 'un hangi kategorisi? 3A? 3B? yoksa 3C?
Evet, eger sirketin sahibi akrabaniz ise, sizi "dogal olmayan nedenlerden dolayi" ise almis olabilecegini dusunuyorlar.
-
@findiklahmacun, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Arkadaşlar merhaba,
K1 üzerinden Aos ile green card almak istediğimizde form doldururken (I-693) doktor bilgileri içerisinde Civil Surgeon Identification Number adı altında bir numara istiyor. Muayeneyi Ankara'da olduğumuz için bu numara bende yok ve hiç hatırlamıyorum. K1 üzerinden değişiklik yapanlar forma ne yazdılar acaba?
Edit: aşı için verilen doküman yetıyor, formu doldurmaya gerek yok:)
I-693'u siz degil, ilgili doktor dolduracak... Ve size verecek, sizin tek yapmaniz gereken bu formu mulakata goturmek.
Maalesef Ankara'da almis oldugunuz formlar , I-693 yerine gecmiyor, I-693'u USCIS tarafindan onaylanmis bir doktordan almaniz gerekiyor.
-
@bilgeagrak, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Merhabalar, eşim I-485 formunu doldururken eşiniz de sizinle birlikte mi başvuruyor sorusunu nasıl cevaplamalı? Ben onunla AOS'a gitmedim, İstanbul'da kaldım ancak AOS fee benim adıma da yatırdı. Nasıl hareket etmeliyiz o kısmı yanıtlarken?
Surecinizi ozetler misiniz? Esiniz de Green Card aliyor mu?
-
@furkan3, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Merhaba, öncelikle başvurumu AOS ile yapmayı planlıyordum, ancak şimdi Konsolosluk aracılığıyla yapmam gerekecek. DS-260 formunu doldurdum, fakat henüz imzalayıp göndermedim. İlk sayfadaki mülakat yerini Ankara olarak değiştirmek istiyorum, ancak sistem buna izin vermiyor. Mülakat yerini nasıl değiştirebilirim? Teşekkür ederim.
Formu gondermeden hemen once son asamada degistirebilirsiniz. Forum video'sunda nasil yapacaginiz anlatilmis, bilginize: https://bit.ly/GCvideosu
-
Public charge 61.soruda cevabımız hala "no" olarak günceldir değil mi? Karara bağlanmamış bir konu olarak kalmış forumda. Son karar nedir?
Hangi kategoride basvuru yapiyorsunuz? Aile sponsorlu, Is sponsorlu veya Cesitlilik Vizesi ise
yes, diger durumlardanodiyebilirsiniz. Siz yeterli mali belgeleri yaninizda mulakata goturun, o soruya verdiginiz cevaptan bagimsiz olarak ilgili memur durumunuzu guncelleyecektir zaten... -
@berenelesabd, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
AOS sürecinde WALK İN ile parmak izi ve biometrik foto randevu tarihi nasıl öne alınabiliyor? cevaplarınız için teşekkürler
Maalesef artik bunu yapmak oldukca zor, pandemi oncesi bu mumkundu ama pandemi sirasinda ve sonrasinda artik her seyi "randevu"ya bagladilar ve randevunuz olmadikca sorun cikariyorlar.
Fakat yine de denemekten zarar gelmez, USCIS'in kapisina gidip durumunuzu aciklayip rica edin. Karar kendilerine ait...
-
@dxb_dxb, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Merhaba,
Work and travel ile Amerika'ya geldigi zaman aldigi SSN' i daha sonra ulkeye tekrar baska bir vize ile gelip kullanarak kacak calisan ve daha sonra bir sirket tarafindan sponsor olunup veya GC kazanip Adjustment of Status (AOS) yapabilen oldu mu aranizda? AOS yapmak icin randevuya girdiginizde SSN'ininizi kullanip kullanmadiginizi sordular mi? (Evlilik ile AOS yapma durumunda daha once SSN'inizi kacak olarak kullanmis olmanin hicbir onemi olmadiginin, evliligin yillardir kacak kalip overstay yapmis olmayi bile waive ettiginin farkindayim, ancak benim sorum tamamen H1B veya J1 veya E1/E2 veya EB kategorilerinden birine AOS yapabilmis, SSN'inin kacak kullandigi halde skintisiz bir sekilde AOS' u onaylanmis birileri var mi? )"unauthorized employment" yapmis kisiler maalesef AOS yapamiyorlar... Dediginiz gibi istisnalar disinda izinsiz calismis olmak, AOS basvurusunu engelliyor maalesef...
-
@crazycells eşim adına konuşuyorum. Kendisi DV talihlisi AOS'a gitti ben TR'de kaldım, tam da yukarıdaki yazınızda belirttiğiniz şeyin başımıza gelme ihtimali olabilir. Turist vizem var en kötü çağırırlarsa ben de giderim ya da aynı sorunu yaşarsak sizin bahsettiğiniz yazıyı göndeririz. Çok teşekkürler bilgilendirme için
-
@crazycells eşim adına konuşuyorum. Kendisi DV talihlisi AOS'a gitti ben TR'de kaldım, tam da yukarıdaki yazınızda belirttiğiniz şeyin başımıza gelme ihtimali olabilir. Turist vizem var en kötü çağırırlarsa ben de giderim ya da aynı sorunu yaşarsak sizin bahsettiğiniz yazıyı göndeririz. Çok teşekkürler bilgilendirme için
Eger 7. sayfadaki 10. sorudan bahsediyorsaniz...
- Is your current spouse applying with you?
noolarak cevap verin. Sorun yok, esiniz ABD'de vize aldiktan sonra (talihli kendisi, degil mi?) siz TR'de devam edebilirsiniz. Bu USCIS gorevlisinin yaptigi maalesef sadece isbilmezlik... Fakat esiniz hazirlikli olsun ve yukarida belirtmis oldugum ciktilari yaninda bulundursun. En azindan USCIS gorevlisinin yanlislik yapmasini engellemis olursunuz. -
@ozzgedenizz merhaba henüz AOS yapmadım.Ankara Temmuz dağıtımını bekliyorum.Sanirim 1 hafta içinde hayırlısıyla dağıtım yapılır
sonuca göre işlemi baslaticam. -
@zümrüt-Eryigit dün Ankara dağıtım yaptı zümrüt hanım
-
@ozzgedenizz Aaaaaa
ama bana mail gelmedi randevu için
1 günde dağıtılıyor ve gelmezse beklememek mi gerekiyor acaba? -
@zümrüt-Eryigit Mail gelemse de diger yontemlerle kontrol edin lutfen durumunuzu, her zaman mail aninda gelmiyor.
-
@lumos kazandigin zaman sistemde çıkan mektubu kontrol ettim aynı duruyor herhsngi bir tarih yazılı değil randevu için.Baska bakilacak bir yer var mi peki??
-
Arkadaşlar bilmediğim için sormak istedim adjustment of status fee payment yapılınca AOS süreci başlatılmış oluyor mu?
-
@zümrüt-Eryigit Submit tarihiniz imzada yer almıyor, geç mi submit etmiştiniz?
-
@Serapp 26 Mayıs tarihinde
-
@zümrüt-Eryigit ceac sisteöinden bakıp kcc veya ankara yazmasına göre de anlayabilirsiniz ama büyük ihtimalle mülakat gelmemiş bence en kısa zamanda aosa başlayın
-
@ozzgedenizz ceac dan baktim NVC yazıyor
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum