Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @nura Gozunuz aydin, tebrikler.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

  • Merhabalar, AOS için 9 Haziran'da Miami'den ABD'ye giriş yaptık. İlk işimiz banka hesabı açmak ve 2 kişi için 660USD fee ödemesini göndermek oldu. Akabinde @Figen Hanım'ın yönlendirmesi ile evraklarımızı hazırladık. 23 Haziran tarihinde evraklarımızı gönderdik. Şu an dosya numaramızı bekliyoruz.

    12 Haziran Pazartesi ilk olarak Medical Examination and Vaccination Record için Figen Hanım'ın yönlendirdiği kliniğe gittik ve sağlık raporumuz 3 günde çıktı. Randevu vs almadık, direkt kliniğe gittil.

    12 Haziran Pazartesi sabah 09:30 gibi klinkteydik. Önce I-693 için bilgilerimizi verdik. (Pasaport, evlilik cüzdanı, ABD adresimiz, telefon numaramız ve mail adreslerimiz) Akabinde muayene odasına eşim ile birlikte girdik. Boy-kilo ölçümlerimiz yapıldı. Tansiyonumuz ölçüldü ve kan verdik. Ardından tetanoz ve hepatit aşılarımız yapıldı. Sonrasında ise klinik rapor çıktığında bilgi vereceğini belirtti ve iki kişi için 780-USD ödeyerek ayrıldık. 14 Haziran sabahı klinik aradı ve raporumuzun hazır olduğunu, 14:00te doktor muayenesi için gitmemiz gerektiğini belirtti. Söylenen saatte gittik ve yine kan verdiğimiz odada doktoru bekledik. Yine eşim ile birlikte girdik ve muayenede de diğerimizin çıkması istenmedi. Doktor geldi ve önce bir kaç soru sordu. Daha önce ameliyat oldunuz mu? Düzenli kullandığınız ilaç var mı? gibi klasik sorular. İşin garibi bir soru eşime bir soru bana 🙂 yani muhtemelen birimizin cevabını ikimizin cevabı olarak aldı. Ardından sırtımızı dinledi ve karın bölgesini "burada ağrı var mı?" gibi sorular sorarak fiziki muayeneyi tamamladı. Toplamda 8-10 dakika sürdü.
    Ardından ortak alanda sarı zarflarımız için 15 dakika kadar bekledik ve kapalı zarflarımızı aldık. Görevliye "her hangi bir problem var mı?" diye sorduk ve sonuçlarımızın gayet iyi olduğunu söyledi.
    Ayrıca belirtmek istediğim bir konu; çocukken olduğumuz aşıların kartları olmadığı için Türkiye'den ayrılmadan enfeksiyon hastalıklarından tahlillerimizi yaptırdık. Ancak hiç bir geçerliliği olmadı. Burada yapılan kan testlerinde de buna baktıklarını, o sonuçlara göre diğer aşıların yapılması gerektiği bilgisi aldık. Ancak tetanoz ve hepatit her şekilde burada yapılıyor. Bu iki aşı dışında farklı bir aşı da istenmedi.

    Bunun sonrasında ilk etapta beklediğimiz bankadan almamız gereken çek oldu. Hesap açılışında toplamda işimize yarayan 3 adet çek verildi ancak maalesef benim birini yanlış doldurmam nedeniyle yeni bir çeke ihtiyacımız oldu ve bu çekin gelmesini beklemek durumunda kaldık. (1 çek iki kişi için 660-USD fee ödemesi, diğer iki çek ise her bir kişi için I-485 formu ve biometric ödemesi). Bankaya 69-USD ödeyerek 2 günde gelmesini sağladık. (Hızlı sonuç istiyorsanız maalesef bu şekilde ödemeler çıkıyor. Aksi halde 7 iş gününü bulacaktı)

    Bunların dışında tüm belgelerimizi tarattık, konsolosluğa giderek nüfus kayıt örneği aldık (kişi başı 11 -USD) ve yine Figen Hanım’ın yönlendirdiği tercümanlık bürosundan evraklarımızın çevirilerini yaptırdık.
    23 Haziran günü evraklarımızı kargoladık ve 26 Haziran’da sistemde teslim edildiğini gördük.
    Artık bekleme sürecine girdik. Süreç devamında bilgileri paylaşacağım. Umarız en kısa sürede tamamlanır…

    Güncelleme: Tekrardan selamlar. En son 7 Temmuz'da süreç hk durumu paylaşmıştım. 7 Temmuzdan 17 Ağustos akşam üzeri saatlerine kadar farklı bir gelişme olmamıştı. Her geçen gün haber beklemek ve hiç bir haber gelmemesi maalesef çok fazla strese sokuyordu. Hatta 13 Temmuzda dosyası teslim edilen farklı birine (yine Miami'de) Biometric randevusu gelmişti. Bizim dosyamızda hiç bir gelişme olmadığı için iyice stres olduk.
    Ardından Figen Hanım neler yapmamız gerektiğini, nereyi nereden nasıl "darlamamız" gerektiği konusundaki bilgileri paylaştı. 17 Ağustos sabah 7'de USCIS'i aramaya başladım. En sonunda live agent'a bağlanabildim ve agent sürecimde her hangi bir schedule olmadığını, tek yapmamız gereken şeyin beklemek olduğunu söyledi. Moraller yine yerlerde tabii.
    Figen Hanım ile görüştüğümüzde kendisi, Uscis sisteminde bir çok hata gördüğünü, bu nedenle moralimizin bozulmaması gerektiği söyledi.
    Ardından akşam üzeri o postayı aldık. Interview schedule olmuş, 5 Eylül tarihine 🙂 Daha sabah USCIS agent'ı "hiç bir durum"un olmadığını söylerken 14 Ağustos'ta interview oluşturulmuş, 15 Ağustosta da postaya verilmiş.

    Henüz biometric gelmedi ancak bunun sıkıntı olmadığını söyledi Figen Hn. Mülakatımıza kadar biometric bekleyeceğiz, gelmezse ya mülakat yerinde ya da oradan biometric için yönlendiriyorlarmış.
    5 Eylülde mülakat sonrasında yine deneyimlerimizi burada paylaşacağım.

    GÜNCELLEME: Yeniden merhaba. Yani ne desem bilmiyorum ancak buraya da belki birilerine yardımı dokunur diye düşünerek aktarmak istedim.
    5 Eylül tarihine mülakatımızı almamızın bir kaç gün sonrasında 28 Ağustos tarihi için Biometric randevumuzda geldi. Artık sevinçten havalara uçtuğumuz günlere gelmiştik. Biometric randevusuna gittik ancak hem eşimden hem benden sadece 1 tane parmak izi (sağ işaret parmağı) aldılar. Nedenini sorduk ancak hiç bir cevap tabii alamadık. Sorduk soruşturduk ancak kimsenin başına böyle bir şey gelmemiş.

    Neyse 5 Eylül sabah 07:00 daki mülakatımıza giyindik süslendik ve en güzel enerjimiz ile gittik. Mülakat çok güzel geçti, officer her şeyin uygun olduğunu ancak sistemde parmak izini göremediğini belirtti. Aynı gün bizi tekrar parmak izine yönlendirdi ve parmak izi sonrasında dosyamızı onaylayacağını, hatta bizi arayacağını söyledi. Yoğun koşturmalı günün ardından (çok kez bir çok merkeze git gel yaptık, o gün bile bir çok sıkıntı yaşadık) 5 Eylül 15:00 da parmak izimizi de tamamladık. Ertesi gün parmak izi sisteme düştü ancak 6 Eylül'de kotanın dolmak üzere olduğu bilgisi paylaşıldı. 7 Eylül tarihinde de kota dolmuştu...
    USCIS ofise her gün sayısız kez gittik, Emma ile sayısız kez görüşme yapmaya çalıştık ama mülakatı yapan Officer ya da farklı hiç kimseye ulaşamadık. Asıl üzüntü o zaman başladı. Her gün denedik, ne içeri alındık, ne telefon ile ulaşabildik. Derken 12 Eylül tarihinde sistemde dosyamız redde düştü. Hayallerimizin yıkılma anını uzun bir süre unutamayacağım. Kaç ay geçti hala çok taze.
    28 Ağustosa parmak izimiz tam alınmış olsaydı Green Card'ımızı almıştık. Tek parmak izinin nedeni de size gelen mektuplarda Code'lar olması. Code 3 olması gereken şey bizim mektupta "Code 2" olduğu için tek parmak alınmış.

    Maddi-manevi çok yıpratıcı bir sürecin ardından umutlarımız ve hayallerimizi tekrar valize koyup dönmek zorunda kaldığımız için çok üzgünüm.

    05.02.2024


  • @nura tebrikler Amerika'daki hayatınızda bol şanslar.


  • @OzdeNeslihan şimdiden tebrik ederim. yeni hayatınızda bol şanslar.


  • @OzdeNeslihan insallah hizlica kolaylikla GC gelsin 🙂


  • DV basvurusu yapan herkes , pek inanmasada kazanma ihtimaline karsi , kazanmadan once mumkunse basvurup bir B1/B2 vizesi alabiliyorsa alsa ve cebine koysa . Kazanip , sira numarasi nedeniyle sira gelmeyen ve gerekir ise AOS yapabilme kapisini acik tutabilmek amaci ile . Birde kazanmaya inancimiz pek az galiba kimse DV katilim belgesini download yada save etmiyor , hep bir ScreenShot ancak bulabiliyoruz is ciddiyete binince , Dosyaya koymamiz gerekince araki bulasin 🙂 Just a friendly reminder @crazycells @gucarslan


  • @OzdeNeslihan şu an bizde miamideyiz 3 kişilik aile olarak ve tüm süreçler sizin gibi ilerledi ve geliş tarihlerimiz de 10 haziran ve bizde şu an her şey teslim ettik mülakatı bekliyoruz hayırlısı artık south beach te tatil yapıyoruz


  • @nura Vizeniz hayırlı olsun,yeni hayatınızda başarılar ve güzel günler dilerim.Bu günlerde bizde aynı aşamaları geçmeye çalışıyoruz .🙏🙏🙏


  • @berenelesabd selam giriş tarihiniz 10 haziran oldugunu yazmissiniz ben şöyle biliyorum kötü niyet olmadığını gostermek icin min 1 ay giriş tarihinden sonra bekleyin deniyor hatta bunun süresi daha uzun ama min 1 ay .siz bu süreyi gecirmeden dosyanızı file ettiniz sanırım.


  • Bu arada, ilk başta Bank of America’dan hesap açmak istemiştim ama turist olduğum için açmadılar, halbuki turist olarak açabilenler tanıyordum. Muhtemelen şube ile alakalı ve oradaki görevli uğraşmak istemedi.

    Bank of America’dan hesap açamayanlar PNC bank’tan hesap açabilirler.


  • Karakter sınırından dolayı imzama taşıyamadım, aşağıdaki bilgiyi de vereyim:

    DV Fee paketini ilk 19/11/22’de gönderdim, ödendi receipt’inin gelmesi 27/12/22’yi buldu.

    Postalayacağınız DV Fee zarfının içine şunları koyuyorsunuz:

    -Mektup (dv fee ödediğinizi belirten bir yazı, forumda taslağı vardı)
    -Bankanızdan aldığınız ve doldurup imzaladığınız personal check (check’in üstünde isminizin altında abd adresinizin yazılı olması önemli, bankanızdan personal check’lerinizi adresli şekilde talep edebilirsiniz)
    -Üzeri, “gönderici onlar, alıcı biz” şeklinde doldurulmuş, katlanmış ve postalama ücreti de ödenmiş boş bir zarf (böylece yukarıdaki mektubun üstüne ödendi kaşesi basıp size bu zarf ile geri postalıyor olacaklar, kaşelenmiş bu belgeyi daha sonra AOS paketinize koyuyor olacaksınız)


  • @zümrüt-Eryigit selamasıl talihli olarak ben 26 nisanda giriş yaptm eşimve kızım 10 haziranda giriş yaptılar ben eksik yazdım sory

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nura tebrik ederim, abd'de güzel bir hayat diliyorum.
    size de ayrıca tebrik ederim @Figen hanım 😉


  • @nura tebrikler


  • @nura gözünüz aydın, tebrikler.


  • @nura tebrik ederim, abd'de güzel bir hayat diliyorum


  • Merhabalar, bugün mülakatımız sonrası AOS sürecimiz olumlu olarak tamamlandı. Tüm işlemlerimizi @Figen hanımla birlikte yürüttük. Bize her konuda destek olduğu ve tüm sorularımızı detaylıca cevaplandırdığı için öncelikle kendisine ve sonrasında AOS konusunda sürecin başından beri bizleri cesaretlendiren @gucarslan beye teşekkür ederiz. Nisan ayında B1/B2 vizesiyle Miami'den giriş yaptıktan 1 hafta sonra işlemlerimize başladık. Bu süre zarfında banka hesabı açtık, sağlık raporlarımızı aldık. Kcc feeleri ve sonrasında dosyamızı gönderdik. Tarihleri imzaya ekliyorum, süreç açısından sizlere de fikir verebilir. 6 Haziran için biometrics randevusu tanımlandı. 2 hafta sonrasında da 11 temmuz için interview mektubu geldi. Mülakata @Figen hanım da bizimle birlikte (tercüman olarak) katıldı. Yemin ettikten sonra görevli isimlerimizi, doğum tarihlerimizi, anne/baba isimlerini sordu ve I-485 formunda cevaplandırdığımız soruları tekrar bize okuyarak cevap vermemizi istedi ve tebrik ederim kartınız basılıp adresinize gönderilecektir dedi. Açıkcası mülakat konusunda turist vizesiyle girişimiz sorun olur mu vs gibi endişelerimiz vardı herkes gibi ama bununla ilgili bir soru gelmedi, hazırladığımız evrakları/orjinalleri de tekrar görmek istemedi:) 1 saat içinde sistemde durumumuz 'New card is Being Produced' olarak değişti. Toplamda 3 aylık stresli bir süreci olumlu bir şekilde sonuçlandırdığımız için mutluyuz. Umarım bekleyen herkes için süreç aynı şekilde sonuçlanır.


  • Merhaba,
    Work and travel ile Amerika'ya geldigi zaman aldigi SSN' i daha sonra ulkeye tekrar baska bir vize ile gelip kullanarak kacak calisan ve daha sonra bir sirket tarafindan sponsor olunup veya GC kazanip Adjustment of Status (AOS) yapabilen oldu mu aranizda? AOS yapmak icin randevuya girdiginizde SSN'ininizi kullanip kullanmadiginizi sordular mi? (Evlilik ile AOS yapma durumunda daha once SSN'inizi kacak olarak kullanmis olmanin hicbir onemi olmadiginin, evliligin yillardir kacak kalip overstay yapmis olmayi bile waive ettiginin farkindayim, ancak benim sorum tamamen H1B veya J1 veya E1/E2 veya EB kategorilerinden birine AOS yapabilmis, SSN'inin kacak kullandigi halde skintisiz bir sekilde AOS' u onaylanmis birileri var mi? )


  • @Figen, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    DV basvurusu yapan herkes , pek inanmasada kazanma ihtimaline karsi , kazanmadan once mumkunse basvurup bir B1/B2 vizesi alabiliyorsa alsa ve cebine koysa . Kazanip , sira numarasi nedeniyle sira gelmeyen ve gerekir ise AOS yapabilme kapisini acik tutabilmek amaci ile . Birde kazanmaya inancimiz pek az galiba kimse DV katilim belgesini download yada save etmiyor , hep bir ScreenShot ancak bulabiliyoruz is ciddiyete binince , Dosyaya koymamiz gerekince araki bulasin 🙂 Just a friendly reminder @crazycells @gucarslan

    bu dv katılım belgesi dediğiniz ne oluyordu Figen hanım?


  • @Sini-sini en en basta Ekim ayinda katiliyoruz ya basvuruya ve bir numara aliyoruz cekilis numarasi , sonra o numara ile kontrol ediyoruz kazanip kazanmadigimizi . Iste o Numaranin ciktigi ekrani pdf olarak save edebiliyoruz , etmeliyiz . yada en kotu print almaliyiz .


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum