IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Bu ileti silindi! -
@Davut-Korkmaz Merhaba Davut Bey; Mesajınızın altında, NOA-1 tarihi olarak 28 Eylül görünüyor ancak çizelgede 28 Kasım. Hangisi doğru? Bizim başvuru tarihimiz 27 Eylül (California Service Center) olduğu ve bize en yakın tarihli süreci takip edebilmek için sordum. Teşekkür ederim.
-
Bu ileti silindi! -
@brewer-halid Tam olarak bir bucuk sene surdu
-
@Samet-Ünlü, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Mihok, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
I130 doldururken evlilik cuzdaninin cevirisini yuklemeye gerek var mi ? Uluslararasi deniliyor ama tam olarak ingilizce degil her yer.
Her sayfanın çevirisi mevcut ama siz yine de yeminli tercümana çevirtin 2 3 ay beklemekten iyidir. Orijinalinin her sayfasını dikey bir şekilde yüklediğinizden emin olun.
Evlilik cüzdanı bazı sayfalarda kendısı yan donuyor. Ben yan duran sayfaya cüzdanı actıgım gibi taratıp koyuyorum. Bu sekılde sıkıntı olmaz degıl mı
-
@Mihok şöyle düşünün bir pdf açtığınızda sayfa karşınızda dik okunabilir olmalı. O sayfayı memur çevirip duzeltmiyor okuyabilmek için düzeltip yukleyin diyor size.
-
@Naerys, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Samet-Ünlü, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Naerys, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Mihok Evlilik cüzdanının ve üzerinde İngilizceden başka herhangi bir dil olan bütün belgeleri yeminli tercümana çevirtip noter onaylı bir şekilde sisteme yüklemeniz lazım. Noter onayı kısmı değişti mi bilmiyorum ancak biz başvuru yaparken (Mart 2022) kullanım kılavuzunda noter onayı da yazıyordu diye hatırlıyorum.
Noter onayına gerek yok yeminli tercümesi yeterli
Yeminli tercümanların yaptıkları çevirilerin resmiyet kazanabilmesi için noter onayı gerekli. Zaten tercümanlar çevirileri yaptıktan sonra sizi bağlı bulundukları noterlere yönlendiriyorlar. Başvuru kılavuzunda da böyle bir şey yazıyordu. Ama emin olmak için müsait olunca tekrar kılavuza bakacağım. Biz evlilik için de belgelerimizi notere onaylattığımız için belki çok dikkat etmemiş olabilirim ancak yine de kılavuza tam olarak bakmakta fayda var. :smiling_face_with_smiling_eyes:
Adana'daki çeviri büroları evrakları çevirip mail atıyorlar notere yönlendireni görmedim zira kılavuzda da noter ibaresi yer almıyor. Çeviri bölümü şu şekilde açıklanmış: "Translations. If you submit a document with information in a foreign language, you must also submit a full English translation. The translator must sign a certification that the English language translation is complete and accurate, and that he or she is competent to translate from the foreign language into English. The certification should also include the date, the translator's signature and printed name, and may contain the translator's contact information." Forumda sayın @crazycells de ara ara söylemişti, noter çevirisine ihtiyaç bulunmuyor tekrardan yazmış olalım.
Dediğim gibi, evlilik belgeleriyle birlikte yaptığımız için ve onlar noter onaylı olmak zorunda olduğundan emin olamadım o konuda. Zaten her yorumumda “tam emin değilim, kılavuza bakmak lazım” deyip durdum. Adana’yı bilmem de İstanbul ve Kocaeli’de (ben Kocaeli’de yaşıyorum, İstanbul’da da işimiz çok var) tercümanla iş yaptığınız zaman direk bağlı bulunduğu notere sizi yönlendiriyor. Zira yine dediğim gibi, belgelerin geçerli sayılabilmesi için noter onayı lazım. Ama USCIS için gerekli değilmiş, kılavuzun paylaştığınız ilgili kısmında yazdığı üzere.
Ayrıca, madem bileğilerimizi düzeltiyoruz, şunu da ekleyelim; çevirilere tercümanın sertifikasını da eklemeyi unutmasın başvuru yapacak arkadaşlar. Önemli o kısım. :smiling_face:
Hepimizin maksadı aynı. Doğru bilgiyi yaymak. Kolay gelsin herkese size de teşekkürler 🙃
-
Arkadaşlar merhabalar, doktor muayenesinde aşıların içinde tetanoz aşısı oluyor mu? Ben 2021 yılında hem tetanoz hemde 4 doz kuduz aşısı olmuştum ama e nabızda o aşıyı olduğum bölümü yazdıramıyorum.covid 19’daki aşı kartı oluştur gibi bir şey yok malesef bu durumda ne yapmam gerekir?
-
@Samet-Ünlü
Selamlar .
Ben de direkt Ankaraya yazmistim . Ankara da NVcye email atmami soyledi.
Gonderdim bekliyorum .
Sizden kanit olarak neler istendi ? Neler gonderdiniz , paylasabilir misiniz ?
Ben de net bir bicimde, Esim adina en erken tarihe bir IV appointment istedim.
Deprem zamaninda kurulan yasam alanlarini iceren birkac fotograf ekledim (esimin gonderdikleri).
Siz henuz bir haber alabildiniz mi ?
Expedite request gondereli bayagi bir zaman gecti cunku ?
Iyi sanslar! -
@meryem-b
Selamlar . Biz NVC DQ olduktan sonra hizli randevu tarihi icin expedite request gondermistik . -
Bu ileti silindi! -
Merhabalar, 12 temmuzda mülakatım vardı. benden eşimin geliriyle ilgili transkriptini istediler. Pasaportum onlarda kaldı. Önce refused olarak görünüyordu. bugün Administrative Processing olarak görünüyor. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı?
-
Mülakat tarihi alan arkadaşlar, mülakat tarihi de DQ olduğumuz NVC ekranına mı düşecek? Oradan mı takip etmeliyim?
-
@Muratti-Mavrutsio, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Samet-Ünlü
Selamlar .
Ben de direkt Ankaraya yazmistim . Ankara da NVcye email atmami soyledi.
Gonderdim bekliyorum .
Sizden kanit olarak neler istendi ? Neler gonderdiniz , paylasabilir misiniz ?
Ben de net bir bicimde, Esim adina en erken tarihe bir IV appointment istedim.
Deprem zamaninda kurulan yasam alanlarini iceren birkac fotograf ekledim (esimin gonderdikleri).
Siz henuz bir haber alabildiniz mi ?
Expedite request gondereli bayagi bir zaman gecti cunku ?
Iyi sanslar!Merhaba, Nvc'den gelen maili aşağıya ekliyorum.
" Good Day:Per your previous correspondence, we forwarded your request for expeditious processing to the U.S. Embassy or Consulate in ANKARA, TURKEY for review. In order to complete their review, the U.S. Embassy is requesting additional information. Please see the request from the U.S. Embassy below:
Please have the applicant provide evidence of any damage to his house. Is he still residing at home?
Please respond to this correspondence with the requested information as soon as possible. Once a response is received, we will forward the information to the U.S. Embassy for review."
Bu maile yanıt olarak evin hasar durumunu içeren e-devletten aldığım belgeyi ve evin çatlaklarının fotoğraflarını ekledim. 16 haziranda mail geldi, 18 haziranda cevap verdim, 22 haziranda cevabınızı Ankara'ya ilettik diye mail attılar o günden bu güne mail falan göndermediler.
-
@baharg merhabalar,
Istedikleri transkript yaninizda çıktı olarak vardı ya yine de sisteme yuklemenizi mi istediler yoksa ya inizda goturmediginiz icin mi ? -
@baharg bahar hanım daha öncede yazdığım gibi pasaport kargoya verilene kadar bir kaç güncelleme oluyor. Sorun yok şuan için herkesin süreci bu şekilde devam ediyor. Konsolosluğun yeni bir talebi olursa size e mail gönderirler yada teknik bir sorun olursada örneğin pasaportu gönderme max süresini aştılar o zaman zaten konsolosluk ile iletişime geçersiniz. Şu an her şey normal gözüküyor.
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
@Muratti-Mavrutsio anladım teşekkür ederim
-
-
@Davut-Korkmaz Teşekkürler. Süreçlerimizin bir an önce tamamlanması dileğiyle...
-
@baharg Cevabınız için çok teşekkür ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum