Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ozlcy covid aşısını ne yazık ki diğer aşılardan ayrı tutan kurallar var. biz de aynı durumdaydık, alanında uzman bir çok doktor arkadaşımıza danıştıktan sonra yaptırdık.


  • Bu ileti silindi!

  • Teşekkürler bilgi için, insiyatif kullanılmazsa zaten yaptırmak zorundayız. Yalnızca zaman kazanmaya çalışıyoruz. Umarım dedikleri gibi antikor değeri düşer.


  • @ozlcy Geçmiş olsun inş. çocuğunuz aşı olmak zorunda kalmaz. Rica etsem aşı ile ilgili sondurumdan bizleri haberdar eder misiniz? Mülakat sonrası güzel haberlerinizi bekliyoruz.


  • @deep_blue tabii ki yazarım.. umarım olumlu haberle dönüş yaparım.


  • Bir güncelleme paylaşmak istiyorum.

    DS5535 formunu gönderdikten bir hafta sonra benim statüm issued oldu ve ardından vizem basılarak geldi.

    Şimdi de 13 yaşındaki oğlumun durumu 221g olarak görünüyor. Onun pasaportu da geldi fakat vizesiz olarak.

    Şimdi haber bekliyoruz büyükelçilikten 221g durumu ile ilgili.

    Sonuçlandığında paylaşacağım.


  • @uraz-mert Mert Bey, Mülakata eşimle beraber katılacağız. Mülakatta bir kapalı zarf veriyorlar. Benim sorum aslında kapalı zarfın 2 tane olması için (yani benim için ayrı eşim için ayrı) bir imkan var mıdır? Çünkü ben önce gideceğim, eşim 2 ay sonra gidecek. Yoksa bunun için önceden acil bir telefon randevusu mu almalıyım?


  • @shilaaygun vize verilecek her aile bireyi için ayrı zarf veriliyor, asıl talihli ilk girişi yapmadan aile bireyleri giriş yapamıyor. siz ilk girişi yaptıktan sonra aileniz gelebilir, vize üzerinde son giriş yapabilecekleri tarih yazıyor.


  • @evrimooloji
    Tebrikler , umarım bundan sonra herşey sorunsuz ve gönlünüzce olur.


  • Merhaba arkadaslar ,
    7/11/2023 saat 09.30 da Muscat'da mulakatimiz vardi esimle.
    Gruptan tanistigim ve ara ara konustugumuz Emre arkadasimizin mulakati 7.30 da oldugu icin saat 8 de konsolosluk girisinde olduk. Gidip diger mulakati bekleyen arkadaslarla oturduk. Ama disarisi cok asiri sicak ve nem oldugu icin 9'a dogru iceri girdik. Mulakatimiz 9.30 da oldugu icin iceride biraz bekledik e 9.30 dogru evraklarimizi verdik. Kadin teker teker sirasiyla sordu istedigi evraklari. Sirasini tam hatirlamiyorum ama dogum belgesi, diploma, evlilik belgesi, adli sicil kaydi ( bende arabistan'a ait oldugu icin onu ayri soylerek verdim) , banka dokumu , iki ayri bankadan 4 farkli hesap dokumu vardi dolar , euro , gold olarak hepsini ayri ayri verdim.Askerlik belgesini sormamisti ve bende hic hatirlatmadim.

    Adli sicil kaydi ile acmam gereken bi parantez var ben 2015 den beri arabistanda da calisiyordum ve green card aciklanmadan once isten ayrilmaya karar verdim ve green card aciklandiktan 4 - 5 gun sonra arabistandan ayrildim ve ds 260 yanlis bilgi girmemek icin hala calisiyor olarak kaydettim. sonraki surecte adli sicil kaydini istedim sirketten baglantim kopmadan ve 2022 tarihli olarak aldim. Ancak avrupa planim gerceklesmedi sozde almanya ya gidip dil ogrenip hem is bakacaktim hem de green card surecini orada karsiayalaktim ankaranin performansi yuzunden . ancak 2.5 ay olmasina ragmen vize halen aciklanmadigi icin ve beni geri arabistandan cagirdiklari icin geri dondum ise ancak oturumum iptal olmustu ve mulakat tarihi gecmis olmasina ragmen henuz yeni oturumumu cikaramamisti sirket ve bu yuzden adli sicil kaydim eski tarihli olarak kaldi.bunun sorun olup olmayacagini pasaprtumu aldiktan sonra gorecegim, cunku son 6 ayimin 5 ayini arabistan gecirdim bussines vizesi ile.

    Gisede numaramiz yandi ve cama yaklastik;
    ilk olarak kadin yemin ettirdi ve parmak izlerimizi aldi. Cihaz biraz sorunlu oldugu icin 2 3 dakka kaybettik orda.
    Herneyse o arada esimin ingilizcesinin iyi olmadigini ve yardimci olabilrmiyim diye sordum. O da tabi dedi sevecen bir sekilde zaten asil talihli sizsiniz dedi.
    Ne kadarlik evli oldugumuzu sordu , bende 1 ay 1 gun dedim. kadin guldu. ben just married dedim.

    Birde evlilik ile parantez acmam gerekiyor. Dugun tarihimizi 10 haziran olarak almistik nikahida ayni gun yapacaktik , nikahi once yapmak istememe ragmen esimin babasinin yuzunde yapamadik ve bende vardir bunda da bir hayir diyerek ustelemedim. Andac arkadasimin sayesinde dosyayi Muscata tasidim ve 11 temmuz mulakat aldik. Ve sirf esimin dosyasini ekletmek icin 2 gunlugune Turkiyeye gidip Nikah yaptik ve 2 gun sonrasinda da vizemin yanmamasi icin arabistana geldikten sonra musacata uctum saglik muyanesi icin. Benim icin cok cok masrafli oldu. Ancak esimin pasaportu 2-3 gun icinde gelmis ve bende konsolosluga mail atmistim evlendim esimi kayit etmek istiyorum diye. 5 Haziranda mail geldi girip duzeltmemi ve islem bittikten sonra confirmation page ile mail atmami soylediler. Siteye girdigimde esimin ismi soyismi ve pasaprtu halihazirda kayitliydi ve gerisini doldurup mail attim. Ancak kendi dosyama giremiyordum onu acmamislardi . Ve attigim mailde kendi dosyami revize etmeme gerek varmi diye yazmistim . Sagolsunlar mulakattan sadece 5 gun once geri donus yaptilar 1 aydan fazla sure sonra dosyani update et diye . Bu sefer dosyama girebilyordum ve duzelttim. Yine confirmation page ile donus yaptim konsolosluga.

    Mulakata geri donersek; memur nerede nasil tanistiniz dedi ve bende dershaneden birbirimiz bildigimizi ancak son 3 yildir konustugumuzu soyledim. Onun ustune soru sormadi. Soru sormaya devam etseydi yanimizda getirdigimiz dugun nisan fotograflarini verebilirim diyecektim kanit olarak ama ustelemedi. Sonrasinda bir suca karistinimiz dedi hayir dedim. Hala arabistan da calisiyorsunuz sanirim dedi , bu soruyu beklemiyordum adli sicil kaydi ile sorun yasarim diye ancak sormustu bende evet visit visa ile dedim.
    Sonra esim ile ilgili sordu baska bir ulkede bulundumu dedi hayir dedim .
    Sonra benim icin dosyanizda hic bir sorun yok dedi ancak esiniz ile ilgili bir mesale var dedi ve ap sureci baslayacak dedi. Ben evlilik ile ilgili olabilecegini dusundugum icin hemen yanimizda destekleyici evraklar var dedim ancak kadin hayir oyle birsey degil dedi. Tam olarak sorun ne dedigimde ise yine hersey benim icin tamam ama ap ile ilgili bir mail yollanacak ogleden sonra onu yanitlayin dedi.
    Ve orjinal evraklarimiz ile esimin pasaprtunu bana geri verdi.

    Bu surecte surekli konustugum basta kader ortagim Andac arkadasima cok tesekkur ederim.Dosyami Musacata tasimama ve nikahi hemen yapip esimi ds260 a kaydettirmeme vesile oldugu icin . Tabi ki bu grubun kuran ve bu bilgi akisini saglayan Gucarsalan ve yine ozelden her soruma cevap veren kafasini sisirdigim Tuba hanima cok tesekkur ederim.
    Ancak bir de sitemim var bu grubun ruhuna ters olan bencil arkadaslara, Viayanadan mulakat alinmaya basladiginda ozelden yazdigim bazi insanlar ya cevap vermedi ya da sikayet edercesine ana gruba yazarak yaygara yaptilar ve tartisma ortamina sebep oldular. Sirf kendi surecleri icin bencillik yaptiklarini dusunuyorum . Adminler bile ozelden sorulari cevaplarken iki uc soru soruldu diye triplere giren arkdaslar sizede selam olsun . Sen ne yaptin derseniz muscattan mulakat maili dahi almamis olmama ragmen bir suru kisinin ozelden mesajina cevap verdim belki bazilarinin green card almasina vesile oldum ki bence bu grubu kuran kisinin ve insanlarin bu forumda bekledigi de bu.

    Saglicakla,


  • @erkan-serpinli son cümlelerde haklı oldugunuz konular var tebrikler vizeniz için.


  • @erkan-serpinli umarım vizelerinizi sorunsuz alırsınız.


  • @erkan-serpinli tebrikler vizeniz hayırlı olsun


  • @Kramer çok teşekkürler bilgi için , peki sonrasında nasıl kapattırdınız ?


  • @erkan-serpinli umarım ap süreci kısa sürede biter, hayırlı olsun vizeniz.


  • @erkan-serpinli Kalan sürecide sorunsuz atlatırsınız umarım.


  • @ozlcy Geçmiş olsun umarım aşı istemeden raporu verirler kızınız için. Bizimde 8 yaşında bir kızımız var ve (sizi bu konuda çok iyi anlıyorum) bizde aşı yaptırmak istemiyoruz. Sırf bu yüzden dosya taşımaktan vazgeçtik. Kaderimizi Ankaraya bıraktık neyseki bizede 4 Ağustosta mülakat geldi. Umarım vizenizide sorunsuz bir şekilde alırsınız.


  • @erkan-serpinli Evliliğiniz hayırlı olsun vizenizde en kısa sürede gelecektir. Tebirkler.


  • Dün akşam itibarıyla büyükelçilik sayfasında oğlumun durumu 'Process Completed' olarak görünüyor. Ceac'da da güncellenmesi ve ABD büyükelçiliğinin email atmasını bekliyoruz.


  • @mstfak Mülakatınızda başarılar diliyorum. Ben de yarın sağlık randevum sonrası sizin gibi deneyimlerimi paylaşacağım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

66
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum