Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar,
    Ungan’lar sağlık muayenesi deneyimimizi paylaşmak istiyorum.
    5 Temmuz saat 11:00 randevumuz için 10:30 ‘da Ungan’lara ulaştık. 4. kata çıkıp ben ve eşim için pasaportlar ve covid aşı belgelerini, 1 yaşındaki oğlumuz için sadece pasaportu teslim ettik. Resimlerimizi çektiler. Ardından 3. kattaki Düzen Laboratuvarına inip sadece ben ve eşimden röntgen çekilip kan alındı. Burada 95$ (kart ile o anki merkez bankası güncel kurdan TL olarak) ödeme yapıp tekrar 4. kata çıktık. Öğleden sonra 12:45 de gelebilirsiniz dendi ama 12 gibi biz yemekteyken müsaitiz gelebilirsiniz diye aradılar. (Daha erkende çağırılabiliyorsunuz) 12:45 te önce beni odaya aldılar ve Handan Hanım’dı sanırım muayene ederken herkese sorulan soruları sordu. Kaçıncı başvuruda kazandığımız kaç kişi muayeneye geldiğimiz gibi ekstra sorularda sorarak sohbet havasında muayene etti. Aşı yapacağını belirtip sağ ve sol koluma 2 adet toplamda 4 adet aşı yaptı. Eli baya hafifti.
    Eşimde benzer muayeneden aynı aşıları olarak çıktı.
    1 yaşındaki oğlumuz için şimdiye kadar yapılan tüm aşılar ve bizim özel olarak yaptırdığımız rotavirüs ve menenjit gibi aşıların kayıtlı olduğu aile hekiminden çıktısını kaşeli ve imzalı olarak almıştık. Bu evrakı sunduğumuz için oğlumuza 1 adet Hepatit A aşısı yaptılar. Buradada ödemeyi yine kartla 770$ karşılığı TL olarak ödedim. Sonraki gün 15:00 sonuçları alabilleceğimizi belirttiler ama ben erken gidip 14:00 te sonuçları aldım.
    Sağlık muayenesi ben eşim ve 1 yaşındaki oğlumuz için toplam 865$ tuttu.


  • @Erkan-Gürsoy tebrikler, abd'deki hayatınızda başarılar.


  • @escolorita tebrikler, yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar.


  • @achillesoag tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun, sonuna kadar haketmişsiniz, ailenizle birlikte mutlu ve başarılı bir hayat amerikada sizinle olsun.


  • @Emrey34 tebrikler, abd'deki hayatınızda başarılar.


  • @mstfak geçmiş olsun, mülakatta başarılar.


  • @mstfak Geçmiş olsun


  • @mstfak mülakatınızda başarılar.


  • @mstfak Hayırlı olsun. Çocuğunuza özelde yaptırdığınız aşılar için sağlık ocağında onlarmı yazarak verdiler çıktıyı? Yoksa sizin hazırladığınız çıktıya kaşemi imza mı yaptılar?


  • @bozyuruk onlar çıktı alıp verdiler. Dışarıda yaptırdığımız aşıları barkod okutarak sisteme girdikleri için, kutularını atmayıp yapıldıktan sonra sağlık ocağına getirip kayıt yaptırmıştık.


  • @tolga-a Teşekkür ederim.


  • @Fayuk Teşekkür ederim.


  • @teamspirit Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kramer sevgiliden ayrılmadan önceki devasa mail gibi ileti.. 😃
    bu kadar detaylı ve güzel anlatımınız için teşekkürler öncelikle. forum, bu ve bunun gibi deneyimlerle ayakta duruyor ve duracak.
    emeğinizin karşılığını almış olmanız en güzel haber. size güzel bir hayat diliyorum abd'de.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun..


  • @Kramer Detaylı güzel bir anlatım olmuş emeğinize sağlık. Tebrikler yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • 11 Temmuz 2023
    09:00
    Belgrade U.S Embassy

    Saat 09:00’daki mülakatımız için eşim ve kızımızla birlikte 08:22’de Belgrad konsolosluğu önünde hazırdık. 10 dk konsolosluk önünde bulunan banklarda oturup bekledikten sonra güvenlik görevlisi olduğu belli olan bir bey birlikte beklediğimiz kalabalığa yaklaştı ve çocuklu aileler öne gelsin diyerek küçük bir sıra oluşturdu.
    Bizden önce 2 çocuklu Sırp ailenin pasaportlarını istedi ve listeden kontrol ederek güvenlik odasına doğru yönlendirdi ve ardından bizim için aynılarını tekrar edip güvenliğe doğru yönlendirdi. Kapı önünde çanta ve üst araması yapıldı telefonlarımızı kapatıp üzerimizdeki tüm eşyaları bir kutuya koymamız istendi. Ardından bir dedektörle eşimin ve benim üstümüzü aradılar kızımıza da oyun oynar gibi yaklaşıp güldürerek kontrol ettiler ve içerideki ana güvenlik binasına alındık.
    Telefonlarımızı bir görevli aldı ve bize bir kupon verdi.
    X-rayden geçen diğer tüm eşyalarımızı cüzdan pasaport ve belgelerimizi aldık. Önce bir bahçeden geçen yola ve konsolosluk bölümü olan binaya yönlendirildik.
    İçeri girince güler yüzlü bayan bir görevli pasaportlarımızı aldı kısaca süreci anlattı ve bize bir numara verdi. Çocuklar için oyun alanı olan tarafa yönlendirdi ve tüm ihtiyaçlarımız için dilediğimizde yardım isteyebileceğimizi söyleyip bizi güler yüzle bekleme salonuna aldı.
    502 olan sıra numaramız ilk yandığında bir beyefendinin bulunduğu bankoya gidip :

    1-önce pasaportlarımızı ( güncel ve us visa olanlar)
    2-Her birimiz için 2’şer adet biometrik fotoğraflarımızı
    3-Sırpça tercümeleri ile;

    • Nüfus kayıt örnekleri ve fotokopileri( mülakat sonu geri verildi)
    • Diploma orjinali ve fotokopisi
    • Formul A belgelerimiz ( mülakat sonu geri verildi)
    • Formul B belgelerimiz ( mülakat sonu geri verildi)
    • Aile Cüzdanımız ve 2’şer fotokopisi
    • Adli sicil kayıtları ve fotokopileri ( sadece e-devletten aldığımız ingilizce olanlar alındı ıslak imza ve sırpça tercümeli olanlar geri verildi)
    • Eşimin askerlik durum belgesi ve fotokopiisi ( geri verildi)
    • Sağlık kontrolü zarflarımız
    • Önceki evliliğime ait boşanma gerekçeli kararı ve fotokopisi ( mülakat sonu geri verildi)

    Bunları verirken Lise diplomamdaki 3 yıl ibaresi soruldu; bende toplam 12 yıl eğitim aldığımı ve halen bir üni.de öğrenci olduğumu belirttim, transkripti uzattım ama gerek olmadığı söylendi.
    Parmak izlerimiz alındı.
    Ödemeyi nasıl yapacağımız soruldu.
    Us Dolars- Nakit olarak yanıtladık.
    Sonrasında yerimize geçip ismimizin anons edilmesini beklememizi istedi.
    10 dk bekleme sonrası Ödeme bankosu olduğunu anladığımız bankodan ismimiz anons edildi ve 3 kişi için 990dolar ödemeyi yaptık. 50 dolarlık bir banknotta küçük bir yırtık olduğu için görevli almak istemedi iade etti fakat kredi kartı yada euro harici başka dolarımız olmadığını söyleyince oldukça sinirli bi şekilde homurdandı ve ok beklemeye devam edin dedi. Makbuz falan hiç birşey vermedi.

    Bu esnada Karadağ ve Sırp vatandaşları olduğu belli olan 2 aile çok kısa sürede standart mülakat sorularıyla vizelerini alınca biraz rahatladım, bundan sonrası bizim için de aynı olur sandım fakat;
    502 numarası bizim için tekrar yanıp bankoya geçtiğimizde sert bir yüz ifadesiyle görevli bize önce ödeme makbuzunu uzattı ve bir beyan okutacağını hangi dilde tercih ettiğimizi sordu. Ben ingilizce eşim sırpça istedi.
    Önce ben okudum ve okurken bir sorun olduğunu hemen anladım. Bizden öncekilerin mülakatı böyle başlamamıştı. Okuduğum beyanda ‘ödediğimiz vize ücretlerinin geri alınamayacağı, yalan beyanda bulunursam veya herhangi bir sebeple vizemiz red alırsa hak talep edemeyeceğimi ve DV süreci için gereken koşulları sağlamazsam dosyam görüşmeden diskalifiye etme hakları olduğunu kabul ettiğim yazıyordu.
    Okumalar bitince bankodaki hanımefendi bana DV vizesi için şart olan Lise Mezuniyeti koşulunu karşılamadığımı bu yüzden diskalifiye edeceğini söyleyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Eğer izin verirseniz durumumu izah edeyim diye izin istedim ve açıklamaya başladm. Ben anlattıkça görevli konu değiştiriyordu, daha önceki evliliğin ne zaman başladı ne zaman bitti? O evlilikten çocuğun var mı? Kızınız bu evlilikten mi sorularına geçti. Ardından tekrar diploma konusuna döndü ve lise diploması yeterliliğini doğrulayamıyorum dedi. O anda eski THY personeli olduğumu 8 yıl üniformalı ve min. lise mezuniyeti gerektiren bir mesleğim olduğunu söyledim. Kanıtlayabilir misin desi THy’de çalıştığını, tabi ki diyip tüm sertifikalarımı uzattım. Biraz inceleyip önüne aldı ve bilgisayara birşeyler yazmaya başladı. O anda sözsüz iletişime geçtik. Birkaç dakka sonra eşin ve kızın otursun yorulmasın biraz zaman alacak kontrollerim dedi. 10-12 dk kadar böylece geçti ve birden başını kaldırıp hiç beklemediğim bir anda ışıl ışıl gülen bir yüzle o meşhur cümleyi kurdu:
    ‘ I approve your visas! Cong.! Have a safe and happy move to U.S ‘ ve devamında pasaportlarımız hazır olunca onlardan bir mail alacağımı ve belirttiğim DHL ofisinden gidip teslim alabileceğimi söyledi.
    Şok, sevinç, sinir, kaygı…
    Tüm duygularım birbirine karıştı. Sanki tümü koca bir eşek şakası gibiydi.
    Keşke nereye gideceğimizi ya da maddi durumumuzu sorsaydı normal insanlar gibi diye düşündüm 🙈
    Eşim ve kızımın yanına gidip o sevinçle
    ‘We’re going to USA’ diye bağırdım ve tüm görevli ve bekleyenler güldü 😂 Sonra bahçeden çıkıp güvenlikten telefonlarımızı geri alıp binayı terk ettik.
    Şimdi statünün sistemden ‘ISSUED’ olmasını bekliyorum.
    Başta @gucarslan ve @cerkezkizi09 olmak üzere tüm yeşilkartforum ailesine çok ama çok teşekkür ederim.
    Yardımlarınız ve desteğiniz olmasaydı, sabırla bizlere yol göstermeseydiniz gerçekten bunu başaramazdık!
    İyi ki bu güzel kalpli insanlarla dolu ailenin bir parçası oldum. Dileyen herkes vizelerine ve hayallerine bir an önce kavuşur dilerim🙏🏻
    Sağlıkla kalın 🌸🧡

    Evrim


  • @mstfak teşekkürler cevabınız için


  • @evrimooloji tebrikler, biraz zor ve stresli gergin bir mülakat olmuş ama sonunda hakkınız olanı almışsınız, abd'deki hayatınızda bol şans.


  • @evrimooloji Zorlu bir süreç ve bir o kadar zorlu mulakattan sonra vizenizi almanız çok sevindirici. Bundan sonraki hayatınızda kolaylık ve şans dilerim.


  • @evrimooloji çok çabaladınız ama sonunda başardınız tebrikler vizeniz hayırlı olsun 🎉


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum