DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @canym Anliyorum, tabii ki herskesin dinamikleri farkli.

    1. TR'den oturum alamayacaksaniz Ankara dosyanizi ikametinize gore kabul etmeyebilir. Ankara'dan bu kabulu istemeniz gerekecek bu durumda, yani dosyanizi Ankara'ya tasimaniz gerekebilir, bunun icin de oturum isteyebilirler.
    2. Bu durum olabilir, cunku Ankara ile baglantiniz yok, yoksa herkes baska postlari secerdi ikametinin olmadigi ve gidebilecegi.

    Sizin CN bultende aktif olunca KCC'e durum sorgulama maili atip dosyanizin nerede oldugunu ogrenebilirsiniz 1 Ekim 2023 tarihinden sonra. Eger postunuz Ankara derlerse ve herkese mulakat gelip (excelden takip edersiniz) size gelmezse limboda kaldiginizi anlariz. Ama Varsova ise postunuz, Ankara secseniz de (ki bence buyuk ihtimalle boyle) size mulakat gelecegi icin, dosyanizi Ankara'ya tasirsiniz, mulakat aldiktan sonra daha kolay. tabii tum bunlari Ankara'ya Guvenmeyin ci bir insan olarak yaziyorum, tavsiye degil.

    Ben kendim de add applicant yaptim ve boylece sadece kendi formumda degsiklik yapmam yeterli oldu mulakat mailinden sonra, ustelik mulakat mailinde esim de vardi ve bu islerimizi kolaylastirdi. Soyle dusunun cocugunuz da olabilir, ilk firsatta eklemenizde fayda var, yeter ki esas talihlinin formunu actirmayin.


  • @efe3535 imzama bakın 🙂 hiçbir şey imkansız değil kesinlikle şansınızı denemenizi öneririm. Hele ki ödemeyi de yaptıysanız.


  • Selamlar herkese,

    DV-2024 talihlisiyim. DS formunu Ankara'da görüşme yapacak şekilde girdim fakat DV2023 için yapılan görüşme tarihlerinin çok geç olduğunu görmekteyim. Şu anda Avrupa için uzun dönem vizeye sahibim fakat bu yaz süresi bitecek. Tekrar başvuru yapıp uzatma talebinde bulunacağım, vizenin çıkmamasına karşın ne olur ne olmaz diyerek Ankara olarak girdim DS formuna. Avrupa için vizemi aldıktan sonra bunu değiştirmek istiyorum. Bunun için DS formunu mu açtırmalıyım yoksa Kentucky Consular Center'a mail atmam yeterli olacak mıdır? Tam olarak nasıl bir yol izlemem lazım. Deneyimli veya bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.


  • @yvzdnc yeni olsam da tavsiyelerimi aşağıda bulabilirsiniz.

    1- vize sürecinizi imzanıza taşırsanız, admin ve tecrübeli forum üyeleri daha doğru yönlendirir sizi, imzanızı nasıl düzenleyeceğinizi bu başlığın ilk sayfasında en üstte bulabilirsiniz.

    2- DV 2023 aşamalarını mutlaka okuyun, bu forum bir bilgi denizi ve çok değerli bilgiler var. Okumaya üşenmeyin.

    3- Case numaranız (CN) kaç bilmiyoruz ancak 2024 DV için her ay bülten açıklanacak ve CN’niz cut off olmadan dosyanızı başka bir elçiliğe taşıyamayacaksınız. O yüzden şimdiden KCC’ye bir email atmayın, atsanız da bir yararı olmayacak. Mülakat tarihi alıncaya kadar doldurduğunuz DS-260 formunu açtırmak için hiç bir girişimde bulunmayın, bu durum sizi daha da geriye götürecektir.

    4- Her daim geçerli olan bir Schengen vizenizin olması sizin için yararlı olacaktır, sürecin (cut off) gidişâtına ve hızına göre başka bir elçiliğe taşımak için hızlı aksiyon almanıza sebep olacaktır.

    Bol şanslar!

  • ⭐⭐⭐

    @ATS16 ufak bir düzeltme yapalım CN cutoff olmadanda dosya taşıması yapabilirsiniz. Cutoff olmadan önce KCC ile iletişime geçip gerekli evraklarınızı sunmanız gerekir sadece ama cutoff olursanız ilgili konsoloslukla iletişime geçip ikna etmeniz gerekir


  • Teşekkür ederim bilgilendirmeniz. Hali hazırda Polonya'da yüksek lisans yapmaktayım fakat vizelerdeki son durumlardan ötürü emin olamayıp Ankara'yı seçip garantiye almak istedim. Cut-off sonrasında da bir ihtimal var ise bunu bu şekilde değerlendirmek daha doğru olur sanırım. Açıkcası 2023 için oluşturulan Excel tablosunu inceleyerek 20k larda kaldığını düşünerek görüşme gelmemesiyle alakalı şüpheye düştüm.


  • @lumos add applicant yapınca esas talihlinin dosyasını kontrol etme ihtimalleri oluyor mu? Düşük de olsa dosyayı açma ihtimalleri var mıdır yani?(ben talep etmeden) Kesin bilgiye sahip miyiz bu konuda yardımcı olabilir misiniz acaba, daha önce örnekleri oldugunu söylüyorlar nadir de olsa, yalan mı dogru mı bilmiyorum tabi.

    Mülakat tarihi aldıktan sonra kesin add aplicant yapıp dosya düzenleme talebinde bulunacagız zaten, bişey kaybettirir mi mülakat maili geldikten sonra düzenlememiz? (Mail gelmeden dosyamızı açtırmayacagız her ihtimalde)

    Örnek veriyorum mail geldi mülakat tarihi/yeri Varşova olarak geldi ve hemen kendi dosyamı da ekleyip eşimin dosyasını da evli olarak düzenleme talebinde bulunacagız ve dosya taşıma için ankaraya mail atacagız, bu durumda Türk eş de dosyaya eklendigi için bi tık daha kolaylaşacak iş diye düşünüyoruz( Ankaranın da insiyatifinde kesin olmamakla birlikte tabiki)

    B planımız da var tabiki Ankaranın dosyamızı taşıma talebini reddetmesine karşın Schengen vizesi almak olacak, bunun için de ayrıca bir çalışma yapıyoruz başvuru vs. umarım gerek kalmaz ama şansa bırakmak istemiyoruz.

    İnşallah ilk ihtimaldeki gibi mailimize olumlu dönerler ve Ankarada mülakat alırız bu bizim için daha iyi olacaktır, bu durumda shengen vs gerek kalmayacaktır.

    Şimdiden cevaplarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @canym Ilk is olarak, Add aplicant faydali bir hareket olur, boylece degisiklik talebini sadece asil talihlide yapmak yeterli olur mulakat alinca, diger turlu 'add applicant' yapamayip (mulakat aldiktan sonra bu eylem ancak sizin talebinizle oluyor, her zaman yapamiyorsunuz yani) bir de bunu talep etmeniz gerekecektir. Bu da iki is demek.
    Ben kendim yaptim surecin basinda (Kasim Ayinda) ve mulakat mailinde ikimizin de adi yaziyordu, sadece bendeki ilgili guncellemenin yapilmasiyla islem kolay cozuldu.
    Sonuc olarak siz bilirsiniz, once mi sonra mi yapamak uygun olur,a am sona kalinca yapamayabilirsiniz, ceac platformu bir sure sonra buna izin vermiyor.
    Completed olan bir formu siz istemedikce acmaz KCC bu arada. isteseniz 10 kisi ekleyin...


  • 209xx'ler için şans görüyor musunuz ? Uzun süredir forumda bulunanlar, talihli olanlar ve genel bilgiye sahip olanlar görüyorum. Current olma durumunda ds260 formunu 18 Mayıs itibariyle onayladım, bu durumu sağlayan şeyler genel itibari ile nedir takip eden bilen var mı ?

  • ⭐⭐

    Sayin @Semih-Gücük lutfen imzanizi guncelleyin, saniyorum ki DV2024 kazananisiniz, dosya numaranizda 2023 ile basliyor. Arada oluyor bu hatalar, yillar karisiyor 😌 .

    DV2024 adayi olarak simdilik onumuzdeki bultenleri bekleyeceksiniz. Sureciniz 1 Ekim 2023 itibariyle baslayacak.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Murat 4 Murat 4 

  • @lumos evet, doğrudan kopyalayarak düzenlemiştim. Başını düzenlemeyi unutmusum. 🙂


  • @lumos @gucarslan merhaba size bir şey sormak istiyorum. Case number çok yüksekler de değil fakat ds260 formunu açtırıp kapattığım (11.05.2023 submit tarih) için aklımda sürekli bir soru işareti var. 31 ocak-10 şubat arası viyana ve budapeşte bölgesinde olacağız ailecek.(pegasus kampanyasından çok önceden alınmış biletim var.) Tahmin ediyorum ki current olur o zamana kadar numara, acaba gittiğimizde veya gitmeden önce Viyana ile görüşmek mantıklı olur mu?
    DV2023 excel tablolarında 7xxx li olaup mülakat alamayan kişiler var, onlar güncelleme mi yapmadılar sizce ? yoksa mülakat mı alamadılar?

    çok uzun oldu şimdiden herkese teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @melikemim Merhaba, dosya tasima icin mail atabilirsiniz (DV2024 sureci baslayinca ve biraz 2024 dinamiklerini gorunce) istediginiz bir yere, ama turistik bir ziyarete denk getirmek mumkun olmayabilir, malum cok ilgili konular degil ve bu sekilde mailinizde de belirtmemenizi tavsiye ederim. Herkese dosya tasima cok rutin gorundu bu son iki sene nedeniyle ve ozellikle yuksek CN'li arkadaslar mutlaka sanslarini arttirmali (Ogrenim olabilir, is bulunabilir, ikamet degisirse her sey kolaylasir) ama oturumsuz veya benzeri bir ikamet olmadan bu islem bir onceki emsallerini her zaman tekrar etmiyor. Hatta ayni sene icinde bile konsolosluklar karar degistirebiliyorlar.
    Kisissel tavsiyem Ocak 1 (2024)'u bekleyip, tam veri ve aksiyon kapasitelerini gormek, henuz cok erken bu ongoruler icin, bilhassa kosulsuz dosya tasima aksiyonu icin. Bu sene tasiyan bir yer seneye tasimayabilir, bu sizi yildirmasin cunku daha once tasimayan bir yer de tasimaya OK diyebilir. Planlari bu parametreleri bilerek yapmakta uzun vadede fayda var.


  • @lumos ceac platformunun izin vermeme durumu ne oluyor? Bunu biraz açma şansınız var mıdır acaba?


  • Bu ileti silindi!

  • Malum excel verileri çok önemli, talihliler gelecek yıl verilerine bakıp kendilerine sıra gelip gelmeyeceğinin analizini yapmaya çalışıyor. Ancak bu genelde mümkün olmuyor. Çünkü excele kaydolan talihli sayısı tarih ilerledikçe sürekli artıyor. Bu nedenle şu anda 2024 yılı excel talihli listesine bakan bir kişi, toplam 300 küsür talihliyi görünce kendisine sıra geleceği umudunu taşırken, aynı talihli ARALIK ayına doğru excel tablosuna baktığında, excele toplam 800-900 kişi kaydolduğunu görünce hayal kırıklığına uğruyor ve yaptığı tahminler asla tutmuyor. Bu nedenle excele kayıt yapılırken, EXCELDE, EXCELE KAYIT TARİHİ ve EXCELE KAYIT SIRASI DİYE bir sutun açılmalı. Böylelikle bir talihli, bugün 02 temmuzda excel listesine bakarken, geçen yılın excele tablosuna bakarken 2 temmuzdaki EXCELE KAYIT TARİHİ VE EXCELE KAYIT SIRASI sütununa bakarak çok daha net verileri irdeleyebilir...

  • ⭐⭐

    @mustafa_27 Add applicant islemini her an yapamazsiniz. Surec ilerledikce bu secenek platformdan kalkar (nadiren kalkmadigi da oluyor, ama cogu zaman ekleme secenek iptal olur), bir de bunun icin KCC'a ulasmak gerekir. Firsat varken ve dogru zamansa (dogum, nikah vs gerceklestikten sonra) kisi eklemeyi yapin, sonra sistemde goremezseniz bir islem daha gerekiyor cunku.


  • @sanaldeniz hocam gerek var mı bilmiyorum çünkü ağustos bülteninde zaten kazanan sayısı paylaşılacak büyük ihtimalle ama düzenleme geçmişinden dediğiniz istatistik çıkartılabilir isteyen için. excel'deki sayı dosya adedi olduğu için kazanan sayısını bulmak için 1.8-2 gibi bir sayı ile çarpmak suretiyle aile bireylerinin de dahil olduğu bir sayıya ulaşılabilir.Bunun yanı sıra aslında dv23 için her kazanan 3 kişiden 2 sinin verisi excel tablosuna eklenmiş bunu da göz ardı etmemekte fayda var. Merak eden ve uğraşmak istemeyen için kendi tuttuğum veriyi paylaşayım;
    11.06:490(dv23)-302(dv24)
    01.07:550(dv23)-340(dv24)
    01.08:616(dv23)
    01.09:715(dv23)
    01.10:815(dv23)
    01.12:950(dv23)
    01.01:1001(dv23)
    güncel:1194(dv23)


  • @lumos Mülakat maili aldıktan sonra add applicant butonunun açılması için ankara konsolosluğuna yazılması gerekiyor değil mi? KCC’ye yazmıyoruz mail aldıktan sonra.Cevabınız için de çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @mustafa_27 Ankara icin artik mail de atmiyorsunuz, bu linkten zamani geldiginde talep edersiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144
Çevrimiçi

42.3k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum