DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Merhabalar bi sorum olucakti lisenin son yilinda okul degistirmistim yanlislikla baslangic ve bitis tarihini 1 yil ilerisi yazmisim herhangi bi sorun olusturur mu
-
@gorkem07 Merhaba, mulakat aldiginizida DS-260 formunuzdaki ilgili bilgiyi/veriyi guncellemek icin formu doldurumaniz yeterli olacaktir.
-
@tolga-a, @Emre-Kurtulmuş, @Serap-2, @arnblt
çok teşekkür ederim cevaplarınız için. -
@efe3535 mülakata gitmeyince paranızı iade etmeyecekler nasılsa. Yerinizde olsam giderim mülakata hatta amerika için planladığınız turist gezisini bir güzel açıklarım planımı daha önce yapmıştım buraları gezip edicem buralarda kalıcam şu kadar gün kalıp dönücem diye. Belki inandırıp alabilirsiniz turist vizesini belli olmaz alamazsanızda kaybettiğiniz bir şey olmaz zaten parasını vs ödemişsiniz önceden
-
@gorkem07 Kesinlikle mülakat almadan DS 260 Formunu açtırmayın.
-
Merhaba kısaca durumumu özetleyip hatırlatıcam, daha önce yazmıştım foruma bunla alakalı çünkü, eşim rus vatandaşı ve kendisi asıl talihli, kendisinin formunu gönderdikten sonra resmi evlilik yaptık, henüz benim formumu eklemedik, mülakat yeri varşova yazıyordu onda ama biz ds260 formu gönderirken ankarayı seçtik gönderdik, daha önce bu forumda yazdıgım sorulara aldıgım cevaplara istinaden kesinlikle ds260 formunu mülakat mailini alana kadar açtırmayın deniyordu, ve biz de mülakat maili gelince dosyamı ekleyecektik ve konsolosluga mail atıp bildirim yapacaktık, Ankarada mülakata girecektik, planımız bu yöndeydi, şimdi rus forum siteleri aklımızı karıştırdı, mülakat mailini beklemeden formunuzu ekleyin ve konsolosluga mail atın, yoksa Ankara sizi kabul etmeyecektir büyük bi ihtimal diyorlar, çünkü eşimin Türkiyeden oturumu yok Rusyada yaşıyoruz, "en iyisi en yakın zamanda türkiyeye taşınıp yaşama adresini türkiye gösterip kocanıda eklemek, Varşovadan kabul etmeyebilirler evragınızı" diyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz en iyi yol hangisi olacaktır? Dosyayı açtırıp ankaraya mail atıp erkenden türkiyeye taşınmak mı? Yoksa mülakat mailini her türlü bekleyip (ankara veya varşova hangisi gelirse gelsin) sonra ankaraya taşımak için gerekli eklemeleri yapıp ondan sonra mı mail atmak, en temiz en risksiz hangisi olur yardımlarınızı ricasıyla. Tek sorunum şuan rusyada yaşıyor olmamız, yaşadıgı adresi Rusya gösterdik çünkü bundan ötürü tekrar Ankara degil Varşova cıkacaktır diyor
-
@canym add applicant ile kendinizi ekleyin, mülakat aldıktan sonra hangi konsoloslukta girecekseniz iletişime geçip eşinizin formunu açtırıp güncelleyin.
-
@canym Merhaba, kendinizi esinizin dosyasi 'add applicant' olarak lutfen ekleyin, bunu bekletmenize gerek yok. Ankara'nin sizi kabul etmeme ihtimali ile ilgili goruslerin belirtilmesi, esinizin adresinize gore Rusya'da ikamet ediyor olmasidir, sizin dosyada olmamaniz degil, ifadenizden bunu anladim ama yanlis anladiysam kusura bakmayin. Her ne kadar CN'niz uc basamakli olsa da sayet Schengen sorununuz da yoksa Varsova'dan girmenizi ben kisisel olarak tavsiye ederim, bunlar benim gorusum tabii ki. 1 Ekim 2023 tarihinde sureciniz basladiginda KCC'e mail atarak dosyanizin nerede oldugunu ogrenip ona gore hareket edersiniz. Simdilik yapmaniz gereken sey kendinizi esiniz dosyasina eklemek.
-
@lumos şuan calıstıgım yerden green kartı alamama riskine karşın bırakıp gelemiyorum Türkiyeye, bu yüzden avrupa vizesine basvuramıyorum, eşim de Rus zaten ona vize vermeleri de ayrı bi sancılı süreç, bu yüzden en makulu Ankara olacak, Ankara konsoloslugu da iki türlü kabul etmeyebilir diye düşünüyoruz işte,
-
eşime TRden oturum alamıycam ama Rusyada yaptıgım resmi evliligimi konsolosluk aracılıgı ile TRde tescilleyecegim, bu sekilde mülakatımız geçerli sayılır umarım
-
Korkumuz da dedigm gibi mülakat varşova cıkmasına ragmen biz ankara yazdık, mülakat maili hiç gelmeme durumu olur mu ya da ankaraya gelmeme durumu olur mu gibi korkularımız var
Dediginiz gibi avukata yazdım, add applicant yolu ile ekletecegim kendimi tavsiyeleriniz için teşekkürler, sırf şansa bırakmamak için hem avukat tuttuk hem de foruma sürekli bakıyoruz hem rus forum hem de burası, rus forum ile bizimki çelişiyor genelde ama bence rusların bilgisizliginden gibi geliyor, yine de dikkate alıyorum ister istemez. avukat mail aldıktan sonra ekleriz ankaraya geçiririz diyor problem olmaz diyor, ben formumu ekleyelim demiştim daha önce formu actırmayalım dedi kendisi ama şimdi burdan ögrendim ki sıralamayı etkilemiyor add applicant, daha once gucarslan bey de böyle bi yazı yazmıstı okumustum.
-
-
@canym Anliyorum, tabii ki herskesin dinamikleri farkli.
- TR'den oturum alamayacaksaniz Ankara dosyanizi ikametinize gore kabul etmeyebilir. Ankara'dan bu kabulu istemeniz gerekecek bu durumda, yani dosyanizi Ankara'ya tasimaniz gerekebilir, bunun icin de oturum isteyebilirler.
- Bu durum olabilir, cunku Ankara ile baglantiniz yok, yoksa herkes baska postlari secerdi ikametinin olmadigi ve gidebilecegi.
Sizin CN bultende aktif olunca KCC'e durum sorgulama maili atip dosyanizin nerede oldugunu ogrenebilirsiniz 1 Ekim 2023 tarihinden sonra. Eger postunuz Ankara derlerse ve herkese mulakat gelip (excelden takip edersiniz) size gelmezse limboda kaldiginizi anlariz. Ama Varsova ise postunuz, Ankara secseniz de (ki bence buyuk ihtimalle boyle) size mulakat gelecegi icin, dosyanizi Ankara'ya tasirsiniz, mulakat aldiktan sonra daha kolay. tabii tum bunlari Ankara'ya Guvenmeyin ci bir insan olarak yaziyorum, tavsiye degil.
Ben kendim de add applicant yaptim ve boylece sadece kendi formumda degsiklik yapmam yeterli oldu mulakat mailinden sonra, ustelik mulakat mailinde esim de vardi ve bu islerimizi kolaylastirdi. Soyle dusunun cocugunuz da olabilir, ilk firsatta eklemenizde fayda var, yeter ki esas talihlinin formunu actirmayin.
-
@efe3535 imzama bakın :) hiçbir şey imkansız değil kesinlikle şansınızı denemenizi öneririm. Hele ki ödemeyi de yaptıysanız.
-
Selamlar herkese,
DV-2024 talihlisiyim. DS formunu Ankara'da görüşme yapacak şekilde girdim fakat DV2023 için yapılan görüşme tarihlerinin çok geç olduğunu görmekteyim. Şu anda Avrupa için uzun dönem vizeye sahibim fakat bu yaz süresi bitecek. Tekrar başvuru yapıp uzatma talebinde bulunacağım, vizenin çıkmamasına karşın ne olur ne olmaz diyerek Ankara olarak girdim DS formuna. Avrupa için vizemi aldıktan sonra bunu değiştirmek istiyorum. Bunun için DS formunu mu açtırmalıyım yoksa Kentucky Consular Center'a mail atmam yeterli olacak mıdır? Tam olarak nasıl bir yol izlemem lazım. Deneyimli veya bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.
-
@yvzdnc yeni olsam da tavsiyelerimi aşağıda bulabilirsiniz.
1- vize sürecinizi imzanıza taşırsanız, admin ve tecrübeli forum üyeleri daha doğru yönlendirir sizi, imzanızı nasıl düzenleyeceğinizi bu başlığın ilk sayfasında en üstte bulabilirsiniz.
2- DV 2023 aşamalarını mutlaka okuyun, bu forum bir bilgi denizi ve çok değerli bilgiler var. Okumaya üşenmeyin.
3- Case numaranız (CN) kaç bilmiyoruz ancak 2024 DV için her ay bülten açıklanacak ve CN’niz cut off olmadan dosyanızı başka bir elçiliğe taşıyamayacaksınız. O yüzden şimdiden KCC’ye bir email atmayın, atsanız da bir yararı olmayacak. Mülakat tarihi alıncaya kadar doldurduğunuz DS-260 formunu açtırmak için hiç bir girişimde bulunmayın, bu durum sizi daha da geriye götürecektir.
4- Her daim geçerli olan bir Schengen vizenizin olması sizin için yararlı olacaktır, sürecin (cut off) gidişâtına ve hızına göre başka bir elçiliğe taşımak için hızlı aksiyon almanıza sebep olacaktır.
Bol şanslar!
-
@ATS16 ufak bir düzeltme yapalım CN cutoff olmadanda dosya taşıması yapabilirsiniz. Cutoff olmadan önce KCC ile iletişime geçip gerekli evraklarınızı sunmanız gerekir sadece ama cutoff olursanız ilgili konsoloslukla iletişime geçip ikna etmeniz gerekir
-
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz. Hali hazırda Polonya'da yüksek lisans yapmaktayım fakat vizelerdeki son durumlardan ötürü emin olamayıp Ankara'yı seçip garantiye almak istedim. Cut-off sonrasında da bir ihtimal var ise bunu bu şekilde değerlendirmek daha doğru olur sanırım. Açıkcası 2023 için oluşturulan Excel tablosunu inceleyerek 20k larda kaldığını düşünerek görüşme gelmemesiyle alakalı şüpheye düştüm.
-
@lumos add applicant yapınca esas talihlinin dosyasını kontrol etme ihtimalleri oluyor mu? Düşük de olsa dosyayı açma ihtimalleri var mıdır yani?(ben talep etmeden) Kesin bilgiye sahip miyiz bu konuda yardımcı olabilir misiniz acaba, daha önce örnekleri oldugunu söylüyorlar nadir de olsa, yalan mı dogru mı bilmiyorum tabi.
Mülakat tarihi aldıktan sonra kesin add aplicant yapıp dosya düzenleme talebinde bulunacagız zaten, bişey kaybettirir mi mülakat maili geldikten sonra düzenlememiz? (Mail gelmeden dosyamızı açtırmayacagız her ihtimalde)
Örnek veriyorum mail geldi mülakat tarihi/yeri Varşova olarak geldi ve hemen kendi dosyamı da ekleyip eşimin dosyasını da evli olarak düzenleme talebinde bulunacagız ve dosya taşıma için ankaraya mail atacagız, bu durumda Türk eş de dosyaya eklendigi için bi tık daha kolaylaşacak iş diye düşünüyoruz( Ankaranın da insiyatifinde kesin olmamakla birlikte tabiki)
B planımız da var tabiki Ankaranın dosyamızı taşıma talebini reddetmesine karşın Schengen vizesi almak olacak, bunun için de ayrıca bir çalışma yapıyoruz başvuru vs. umarım gerek kalmaz ama şansa bırakmak istemiyoruz.
İnşallah ilk ihtimaldeki gibi mailimize olumlu dönerler ve Ankarada mülakat alırız bu bizim için daha iyi olacaktır, bu durumda shengen vs gerek kalmayacaktır.
Şimdiden cevaplarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
-
@canym Ilk is olarak, Add aplicant faydali bir hareket olur, boylece degisiklik talebini sadece asil talihlide yapmak yeterli olur mulakat alinca, diger turlu 'add applicant' yapamayip (mulakat aldiktan sonra bu eylem ancak sizin talebinizle oluyor, her zaman yapamiyorsunuz yani) bir de bunu talep etmeniz gerekecektir. Bu da iki is demek.
Ben kendim yaptim surecin basinda (Kasim Ayinda) ve mulakat mailinde ikimizin de adi yaziyordu, sadece bendeki ilgili guncellemenin yapilmasiyla islem kolay cozuldu.
Sonuc olarak siz bilirsiniz, once mi sonra mi yapamak uygun olur,a am sona kalinca yapamayabilirsiniz, ceac platformu bir sure sonra buna izin vermiyor.
Completed olan bir formu siz istemedikce acmaz KCC bu arada. isteseniz 10 kisi ekleyin... -
209xx'ler için şans görüyor musunuz ? Uzun süredir forumda bulunanlar, talihli olanlar ve genel bilgiye sahip olanlar görüyorum. Current olma durumunda ds260 formunu 18 Mayıs itibariyle onayladım, bu durumu sağlayan şeyler genel itibari ile nedir takip eden bilen var mı ?
-
Sayin @Semih-Gücük lutfen imzanizi guncelleyin, saniyorum ki DV2024 kazananisiniz, dosya numaranizda 2023 ile basliyor. Arada oluyor bu hatalar, yillar karisiyor :relieved_face: .
DV2024 adayi olarak simdilik onumuzdeki bultenleri bekleyeceksiniz. Sureciniz 1 Ekim 2023 itibariyle baslayacak.
-
M Murat 4 bu başlıktan bahsetti
-
@lumos evet, doğrudan kopyalayarak düzenlemiştim. Başını düzenlemeyi unutmusum. :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum