Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
-
@n-cavit, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
bir de henüz bitmemiş bir vizeyi yenilemek için başvurmak ile bitmiş bir vizeyi yenilemeyi talep etmek arasında konsolosluğun bakış açısını etkileyen bir fark olur mu? benim vizem ekim ayında bitecek şimdiden mi başvurmak daha iyi olur yoksa vize bitince mi diye düşünüyorum. henüz vizem varken başvurursam "zaten şu an vizesi var göçmek istese kalkar giderdi, demekki niyeti dönmemek değil" gibi bir iyi niyet göstergesi olur mu acaba.
Eger yapmayi planladiginiz ABD seyahati icin vize suresi yeterli degilse (sadece ilk giris tarihinin uyusmasi yeterli) o durumda yenilemelisiniz.
-
@gucarslan tebrikler, iyi yolculuklar.
-
@Erdal78 tebrikler, iyi yolculuklar.
-
@crazycells Mülakata girdim ve reddedildi. 214/b yazan sarı kağıtla uğurladılar...
-
Merhaba bende kısaca hikayemden bahsetmek isterim.
2010 F1 (3 Ay)
2012 F1 (9 Ay)
2013 B1/B2 vizesi sahibiyim. (3 Giriş-çıkış)Temmuz ayında bitecek Turist vizem için posta yoluyla yenilemek için başvuruda bulundum. Refused 221g turuncu kağıt ile evime pasaportum geri gönderildi. Yüzyüze görüşme için randevu almam istendi. İlk başta Mart 2024 tarihine randevu alabildim. 1 hafta sonunda 6 Haziran olacak şekildi güncelledim.
Görüşmeye çağrılma sebebim evlilik sandım fakat değilmiş.
Herkesin 2-5 dk süren vize görüşmesinde benim 15 dk sürdü.
Eşim daha önce vize mülakatında green card a başvurduk dediği için sorgulama uzun sürdü. Sorular aşağıdaki gibi;
Ne için Amerika ya gitmek istiyorsunuz?
-Her zaman ki gibi tatil
Nereye gitceksiniz?
-California
Daha önce GC ye başvurdunuz mu?
-Hayır
Şu an doğru söylemiyorsunuz ben ekranda başvurduğunuzu görüyorum.
-Ben başvurmadım
Ben ekran da görüyorum(Ekranı çevirdi ve fotoğrafım var)
-Ben ekranda göremedim ve başvurmadım dedim kendisine tekrar.
Eşimin adını söyleyip bu sizin eşiniz değil mi dedi
-Evet benim eşim.
Eşiniz GC başvurduğunuzu söylemiş
-Ben başvurmadım. Eşim Başvurmuş olabilir.
Bu sene mi başvurdunuz?
-Ekranda yazıyor olması gerekir. Ben başvurmadım dedim.
Kısa bir süre içeri gitti. Ve Geldi.
Siz göçmen olarak mı gitmek istiyorsunuz?- Ben göçmen olarak gitmek istemiyorum. Turist olarak gitmek istiyorum.
O zaman neden GC başvurdunuz dedi. Dv Lottery e başvurmuşsunuz dedi.
-Bu lottery sadece bir şans değil mi Eşimde şansını denemek istemiş olabilir. Yasal bir başvuru yok ortada dedim.
Yine içeri gitti ve daha önce eşime red veren kişi geldi aralarında konuşup gittiler.
Ne iş yapıyorsunuz diye sordu? - Söyledim(Özel sektör çalışanıyım)
Daha önce F1 ile gitmişsiniz ingilizce konuşmak istiyorum dedi. - Tabi ki dedim. Seviyem intermadiate diye belirttim. Sonra alttaki sorularla ingilizce devam ettik.
Eşimin ne iş yaptığını sordu?
Ailemin ne iş yaptığını sordu?
Ne kadar kalacağımı sordu?
Kimin ile gideceğimi sordu?( Ds160 da tek yazdığımı annemin sağlık problemi olduğunu iyileşirse birlite gideceğimizi söyledim)
O zaman tek mi gideceksin dedi?
Tek de gitmicem şu an gitmek istemiyorum Ucuz bilet bulursam giderim.
Ben sadece vizemi yenilemek istedim dedim.
İçeri gitti tekrar.........
Geldi.
Son olarak ne iş yaptığımı sordu. Tekrar açıkladım tamam tamam bunu sormuştum dedi.
Kısa bir pc işlemi eski pasaportumu uzattı ve vizemi onayladığını söyledi.
Herkese Bol Şanslar.
- Ben göçmen olarak gitmek istemiyorum. Turist olarak gitmek istiyorum.
-
SELAM UZUN ZAMANDIR YAPMADIK
B1 VİZEMİ YENİLEMEK İSTEDİM AMA BAKTIM OLACAK GİBİ DEĞİL ÇÖZEMEDİM VALLLAHİ :///
İSİM SOY İSİM GİRİYORUM ONUDA KABUL ETMIYOR
DS160 FORMUNU DOLDURMAK İSTEDİM YAPAMADIM
BİR KAÇ GÜN UĞRAŞIRIM YAPAMAZSAM
YARDIMA AÇIĞIM ARKADAŞLAR.
-
kabul etmıyor anlamadım
SELÇUK YILDIRIM
yazıyorum
 -
Turkçe karakter kullanmama izin vermiyor ama pasaportta ne yazıyorsa onu yazıyorum !!!!!
-
@serkanist Merhaba. Türkçe karakterler kullanmadan isminizi soy isminizi yazabilirsiniz. Bir de yazdığınız yerler siz büyük de yazsanız küçük de yazsanız büyük harfle yazar bundan dolayı Caps Lock açık olarak Türkçe karakterler kullanmadan yazarsanız sorun yaşamazsınız.
-
DENİYORUM
BİR KAÇ VİDEOYA BAKTIM YARIN SABAH ERKENDEN DENEYECEĞİM BUNUUMARIM OLUR GECE GECE CANIMI SIKTI :((
CAPS LOCK AÇIK EVE TÜRKÇE KULLANMADAN TAMAM .
YARIN SABAH BAKALIM
TEŞEKKÜRLER :)
-
@crazycells, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
bir de henüz bitmemiş bir vizeyi yenilemek için başvurmak ile bitmiş bir vizeyi yenilemeyi talep etmek arasında konsolosluğun bakış açısını etkileyen bir fark olur mu? benim vizem ekim ayında bitecek şimdiden mi başvurmak daha iyi olur yoksa vize bitince mi diye düşünüyorum. henüz vizem varken başvurursam "zaten şu an vizesi var göçmek istese kalkar giderdi, demekki niyeti dönmemek değil" gibi bir iyi niyet göstergesi olur mu acaba.
Eger yapmayi planladiginiz ABD seyahati icin vize suresi yeterli degilse (sadece ilk giris tarihinin uyusmasi yeterli) o durumda yenilemelisiniz.
aslında buda benim aklımada vizem bitmedi 11 mayıs 2024 bitiyor ama ben şimdiden yeniletmek istiyorum sorun olurmu --- ??? aklımdaki sorular.
bu arada pasaportun süresifr bitmiş durumda. tamam vizem var geçerli ama !!
-
arkadaslar vize yenilemek icin vizenin suresinin kesin bitmesimi gerekiyor, yoksa 6 ay icinde biten vizelerde online olarak mulakatsiz yenilenebiliyormu?
-
arkadaslar benim annem bosandigi icin soyadi degisti, 10 yillik turist vizesini yenilemek istiyoruz.
daha once ayni durumda olan insanlarin mulakatsiz vize yeniledigini duydum fakat bir baska kriter de ad-soyad in degismemis olmasi.
bu durumda ne yapmam gerekir? kisaca vizeyi evliyken alan, daha sonra bosanip soyadi degisen birisi mulakatsiz vize yenileyebilirmi?
tesekkurler -
@brewer-halid vizem ekim ayında bitecekti fakat ben geçtiğimiz mayıs ayında yeniledim. Yani beklemeniz gerekmiyor
-
Merhabalar, benim de mülakatsız B1/2 yenileme ilgili bir sorum var. Benim durumum biraz karışık. J1 vizesi ile eğitim aldım ve bu ay bitti, şimdi ABD'de iş buldum ve O1 vizesine başvurdum, ilginç bir şekilde USCIS den red cevabı geldi. Bu çok sorun değil yeniden başvuru yapacagım ama 14 Ağustostaki randevuma yetişmesi zor ve Eylülde ABD'ye dönmeyi planlıyordum.
48 aydan daha önce süresi dolmuş B1 vizem var. Sizce mülakatsız yeniletebilme şansım var mı, veya başka bir ülkede B1'a mülakatla mı başvursam çünkü TR'de çok sıra var. Öte yandan ABD'de iş bulmuş gitme hazırlığı yapan birine B1 vizesi verirler mi onu da bilemiyorum. Dönmek için acele etme sebebi eş ve çocukların yanında olabilmek.
Çok teşekkürler
-
gelen cevap usa konsolosluk mesaj yazdım alabilirmiyim dedim - ama hala bitmedi vizem ona anlamadım hala- 2024 e kadar var vizem.
Dear Applicant,
You will need to go through the entire visa application process each time you apply for a visa, even if your visa is still valid. However, those who are renewing a previous U.S. visa or who meet certain other age-related criteria may qualify for a waiver of the visa interview. Eligibility is determined based on the answers provided to questions during the appointment scheduling process. However, consular officers reserve the right to require an interview for any visa applicant.
There are some Consular Sections that have a visa renewal process where applicants who qualify, may not require an in person interview. Eligibility is determined based on the answers provided to questions during the appointment scheduling process. However, consular officers reserve the right to require an interview for any visa applicant.
Applicants who qualify for the “Renewal Interview Waiver” process will be given instructions on how to courier-in or drop-off their documents at the selected consular section after completing the visa appointment scheduling flow through this website.
The specific requirements may vary by country, but in general to be eligible for renewal interview waiver processing, applicants must meet some or all of the following requirements:
Be renewing a visa issued in the country where you are applying that is either still current or expired within the past 12 to 48 months
Be a local citizen or permanent resident of the country where submitting the application and be physically present in the country
All 10 fingerprints were taken at the time the last visa was issued
The previous visa was not lost, stolen, or revoked
The most recent visa application was not refused
Meet other eligibility requirements as applicableVisit the U.S. Embassy or Consulate website for country-specific information on the renewal interview waiver process at https://www.usembassy.gov/.
Sincerely,
The Contact Desk Support Team -
@brewer-halid vizem ekim ayında bitecekti fakat ben geçtiğimiz mayıs ayında yeniledim. Yani beklemeniz gerekmiyor
Doğrumu anladım dostum vizen bitmeden yinede alabildin öylemi ???
-
@serkanist aynen oyle oldu, henuz bitmemisti yine de yenileyebildim
-
Merhaba,
Mayıs 2023 de biten vizem için mülakatsız vize yenileme yapmak istiyorum.Önceki vizemi 20 yaşında almıştım yani yaşa da takılmıyorum.Aynı zamanda 10 aylık kızım için de başvuru yapmak istiyorum.Eşimin de 2019 da almış olduğu 10 yıllık turist vizesi var fakat henüz Abd’ye giriş çıkış yapmadı.2022 ekim ayında greencard çekilişine başvurdum fakat çıkmadı.
Sorum şu;
-Kızım ve kendim için yapacağım turist vizesi başvurumun greencard çekilişine katılmış olmam sebebiyle reddedilme ihtimali var mıdır?
-Eğer greencard çekilişinin turist vizesine olumsuz bir etkisi varsa yeni almış olduğum İngiltere turist vizemizle 2023 Kasım ayında ailece giriş çıkış yaptıktan sonra Abd vizesine başvurmam daha olumlu bir etki yapar mı? -
@serkanist aynen oyle oldu, henuz bitmemisti yine de yenileyebildim
Teşekkürler bende en kısa zamanda deniyorum :) bakalım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum