Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
1.2k 234 69.9k 220

  • @n-cavit, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    bir de henüz bitmemiş bir vizeyi yenilemek için başvurmak ile bitmiş bir vizeyi yenilemeyi talep etmek arasında konsolosluğun bakış açısını etkileyen bir fark olur mu? benim vizem ekim ayında bitecek şimdiden mi başvurmak daha iyi olur yoksa vize bitince mi diye düşünüyorum. henüz vizem varken başvurursam "zaten şu an vizesi var göçmek istese kalkar giderdi, demekki niyeti dönmemek değil" gibi bir iyi niyet göstergesi olur mu acaba.

    Eger yapmayi planladiginiz ABD seyahati icin vize suresi yeterli degilse (sadece ilk giris tarihinin uyusmasi yeterli) o durumda yenilemelisiniz.


  • @gucarslan tebrikler, iyi yolculuklar.


  • @Erdal78 tebrikler, iyi yolculuklar.


  • @crazycells Mülakata girdim ve reddedildi. 214/b yazan sarı kağıtla uğurladılar...


  • Merhaba bende kısaca hikayemden bahsetmek isterim.

    2010 F1 (3 Ay)
    2012 F1 (9 Ay)
    2013 B1/B2 vizesi sahibiyim. (3 Giriş-çıkış)

    Temmuz ayında bitecek Turist vizem için posta yoluyla yenilemek için başvuruda bulundum. Refused 221g turuncu kağıt ile evime pasaportum geri gönderildi. Yüzyüze görüşme için randevu almam istendi. İlk başta Mart 2024 tarihine randevu alabildim. 1 hafta sonunda 6 Haziran olacak şekildi güncelledim.

    Görüşmeye çağrılma sebebim evlilik sandım fakat değilmiş.

    Herkesin 2-5 dk süren vize görüşmesinde benim 15 dk sürdü.

    Eşim daha önce vize mülakatında green card a başvurduk dediği için sorgulama uzun sürdü. Sorular aşağıdaki gibi;

    Ne için Amerika ya gitmek istiyorsunuz?
    -Her zaman ki gibi tatil
    Nereye gitceksiniz?
    -California
    Daha önce GC ye başvurdunuz mu?
    -Hayır
    Şu an doğru söylemiyorsunuz ben ekranda başvurduğunuzu görüyorum.
    -Ben başvurmadım
    Ben ekran da görüyorum(Ekranı çevirdi ve fotoğrafım var)
    -Ben ekranda göremedim ve başvurmadım dedim kendisine tekrar.
    Eşimin adını söyleyip bu sizin eşiniz değil mi dedi
    -Evet benim eşim.
    Eşiniz GC başvurduğunuzu söylemiş
    -Ben başvurmadım. Eşim Başvurmuş olabilir.
    Bu sene mi başvurdunuz?
    -Ekranda yazıyor olması gerekir. Ben başvurmadım dedim.
    Kısa bir süre içeri gitti. Ve Geldi.
    Siz göçmen olarak mı gitmek istiyorsunuz?

    • Ben göçmen olarak gitmek istemiyorum. Turist olarak gitmek istiyorum.
      O zaman neden GC başvurdunuz dedi. Dv Lottery e başvurmuşsunuz dedi.
      -Bu lottery sadece bir şans değil mi Eşimde şansını denemek istemiş olabilir. Yasal bir başvuru yok ortada dedim.
      Yine içeri gitti ve daha önce eşime red veren kişi geldi aralarında konuşup gittiler.
      Ne iş yapıyorsunuz diye sordu?
    • Söyledim(Özel sektör çalışanıyım)
      Daha önce F1 ile gitmişsiniz ingilizce konuşmak istiyorum dedi.
    • Tabi ki dedim. Seviyem intermadiate diye belirttim. Sonra alttaki sorularla ingilizce devam ettik.
      Eşimin ne iş yaptığını sordu?
      Ailemin ne iş yaptığını sordu?
      Ne kadar kalacağımı sordu?
      Kimin ile gideceğimi sordu?( Ds160 da tek yazdığımı annemin sağlık problemi olduğunu iyileşirse birlite gideceğimizi söyledim)
      O zaman tek mi gideceksin dedi?
      Tek de gitmicem şu an gitmek istemiyorum Ucuz bilet bulursam giderim.
      Ben sadece vizemi yenilemek istedim dedim.
      İçeri gitti tekrar.........
      Geldi.
      Son olarak ne iş yaptığımı sordu. Tekrar açıkladım tamam tamam bunu sormuştum dedi.
      Kısa bir pc işlemi eski pasaportumu uzattı ve vizemi onayladığını söyledi.

    Herkese Bol Şanslar.


  • SELAM UZUN ZAMANDIR YAPMADIK

    B1 VİZEMİ YENİLEMEK İSTEDİM AMA BAKTIM OLACAK GİBİ DEĞİL ÇÖZEMEDİM VALLLAHİ :///

    İSİM SOY İSİM GİRİYORUM ONUDA KABUL ETMIYOR

    DS160 FORMUNU DOLDURMAK İSTEDİM YAPAMADIM

    BİR KAÇ GÜN UĞRAŞIRIM YAPAMAZSAM

    YARDIMA AÇIĞIM ARKADAŞLAR.


  • kabul etmıyor anlamadım

    SELÇUK YILDIRIM

    yazıyorum

    ![alt metni](Ekran Resmi 2023-07-01 22.04.44.png görsel url)


  • Turkçe karakter kullanmama izin vermiyor ama pasaportta ne yazıyorsa onu yazıyorum !!!!!


  • @serkanist Merhaba. Türkçe karakterler kullanmadan isminizi soy isminizi yazabilirsiniz. Bir de yazdığınız yerler siz büyük de yazsanız küçük de yazsanız büyük harfle yazar bundan dolayı Caps Lock açık olarak Türkçe karakterler kullanmadan yazarsanız sorun yaşamazsınız.


  • DENİYORUM
    BİR KAÇ VİDEOYA BAKTIM YARIN SABAH ERKENDEN DENEYECEĞİM BUNU

    UMARIM OLUR GECE GECE CANIMI SIKTI :((

    CAPS LOCK AÇIK EVE TÜRKÇE KULLANMADAN TAMAM .

    YARIN SABAH BAKALIM

    TEŞEKKÜRLER :)


  • @crazycells, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    @n-cavit, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    bir de henüz bitmemiş bir vizeyi yenilemek için başvurmak ile bitmiş bir vizeyi yenilemeyi talep etmek arasında konsolosluğun bakış açısını etkileyen bir fark olur mu? benim vizem ekim ayında bitecek şimdiden mi başvurmak daha iyi olur yoksa vize bitince mi diye düşünüyorum. henüz vizem varken başvurursam "zaten şu an vizesi var göçmek istese kalkar giderdi, demekki niyeti dönmemek değil" gibi bir iyi niyet göstergesi olur mu acaba.

    Eger yapmayi planladiginiz ABD seyahati icin vize suresi yeterli degilse (sadece ilk giris tarihinin uyusmasi yeterli) o durumda yenilemelisiniz.

    aslında buda benim aklımada vizem bitmedi 11 mayıs 2024 bitiyor ama ben şimdiden yeniletmek istiyorum sorun olurmu --- ??? aklımdaki sorular.

    bu arada pasaportun süresifr bitmiş durumda. tamam vizem var geçerli ama !!


  • arkadaslar vize yenilemek icin vizenin suresinin kesin bitmesimi gerekiyor, yoksa 6 ay icinde biten vizelerde online olarak mulakatsiz yenilenebiliyormu?


  • arkadaslar benim annem bosandigi icin soyadi degisti, 10 yillik turist vizesini yenilemek istiyoruz.
    daha once ayni durumda olan insanlarin mulakatsiz vize yeniledigini duydum fakat bir baska kriter de ad-soyad in degismemis olmasi.
    bu durumda ne yapmam gerekir? kisaca vizeyi evliyken alan, daha sonra bosanip soyadi degisen birisi mulakatsiz vize yenileyebilirmi?
    tesekkurler


  • @brewer-halid vizem ekim ayında bitecekti fakat ben geçtiğimiz mayıs ayında yeniledim. Yani beklemeniz gerekmiyor


  • Merhabalar, benim de mülakatsız B1/2 yenileme ilgili bir sorum var. Benim durumum biraz karışık. J1 vizesi ile eğitim aldım ve bu ay bitti, şimdi ABD'de iş buldum ve O1 vizesine başvurdum, ilginç bir şekilde USCIS den red cevabı geldi. Bu çok sorun değil yeniden başvuru yapacagım ama 14 Ağustostaki randevuma yetişmesi zor ve Eylülde ABD'ye dönmeyi planlıyordum.

    48 aydan daha önce süresi dolmuş B1 vizem var. Sizce mülakatsız yeniletebilme şansım var mı, veya başka bir ülkede B1'a mülakatla mı başvursam çünkü TR'de çok sıra var. Öte yandan ABD'de iş bulmuş gitme hazırlığı yapan birine B1 vizesi verirler mi onu da bilemiyorum. Dönmek için acele etme sebebi eş ve çocukların yanında olabilmek.

    Çok teşekkürler


  • gelen cevap usa konsolosluk mesaj yazdım alabilirmiyim dedim - ama hala bitmedi vizem ona anlamadım hala- 2024 e kadar var vizem.

    Dear Applicant,

    You will need to go through the entire visa application process each time you apply for a visa, even if your visa is still valid. However, those who are renewing a previous U.S. visa or who meet certain other age-related criteria may qualify for a waiver of the visa interview. Eligibility is determined based on the answers provided to questions during the appointment scheduling process. However, consular officers reserve the right to require an interview for any visa applicant.

    There are some Consular Sections that have a visa renewal process where applicants who qualify, may not require an in person interview. Eligibility is determined based on the answers provided to questions during the appointment scheduling process. However, consular officers reserve the right to require an interview for any visa applicant.

    Applicants who qualify for the “Renewal Interview Waiver” process will be given instructions on how to courier-in or drop-off their documents at the selected consular section after completing the visa appointment scheduling flow through this website.

    The specific requirements may vary by country, but in general to be eligible for renewal interview waiver processing, applicants must meet some or all of the following requirements:

    Be renewing a visa issued in the country where you are applying that is either still current or expired within the past 12 to 48 months
    Be a local citizen or permanent resident of the country where submitting the application and be physically present in the country
    All 10 fingerprints were taken at the time the last visa was issued
    The previous visa was not lost, stolen, or revoked
    The most recent visa application was not refused
    Meet other eligibility requirements as applicable

    Visit the U.S. Embassy or Consulate website for country-specific information on the renewal interview waiver process at https://www.usembassy.gov/.

    Sincerely,
    The Contact Desk Support Team


  • @n-cavit, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    @brewer-halid vizem ekim ayında bitecekti fakat ben geçtiğimiz mayıs ayında yeniledim. Yani beklemeniz gerekmiyor

    Doğrumu anladım dostum vizen bitmeden yinede alabildin öylemi ???


  • @serkanist aynen oyle oldu, henuz bitmemisti yine de yenileyebildim


  • Merhaba,
    Mayıs 2023 de biten vizem için mülakatsız vize yenileme yapmak istiyorum.Önceki vizemi 20 yaşında almıştım yani yaşa da takılmıyorum.Aynı zamanda 10 aylık kızım için de başvuru yapmak istiyorum.Eşimin de 2019 da almış olduğu 10 yıllık turist vizesi var fakat henüz Abd’ye giriş çıkış yapmadı.2022 ekim ayında greencard çekilişine başvurdum fakat çıkmadı.
    Sorum şu;
    -Kızım ve kendim için yapacağım turist vizesi başvurumun greencard çekilişine katılmış olmam sebebiyle reddedilme ihtimali var mıdır?
    -Eğer greencard çekilişinin turist vizesine olumsuz bir etkisi varsa yeni almış olduğum İngiltere turist vizemizle 2023 Kasım ayında ailece giriş çıkış yaptıktan sonra Abd vizesine başvurmam daha olumlu bir etki yapar mı?


  • @n-cavit, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    @serkanist aynen oyle oldu, henuz bitmemisti yine de yenileyebildim

    Teşekkürler bende en kısa zamanda deniyorum :) bakalım.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    6 İleti
    743 Bakış
    B
    Arkadaşlar f1 dan dün red aldım, b1/b2 turistik vizem var , 2022 ve 2023 yıllarında ıkı şer haftalık giriş çıkışım var. Sizce tekrardan giriş yaptığım da bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım? Bostonda bir dil okulundan red aldım , tekrar bostona giriş yaparken bir sorun olur mu ? Yaşayan arkadaşlar bilgi verirse çok memnun olurum🙂
  • 0 Oy
    4 İleti
    564 Bakış
    B
    Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm. Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var: 180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor? 2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak? Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur? Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
  • Bebek için turist vizesi

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    967 Bakış
    ?
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2001/14-yaşından-küçük-çocuklar-için-b1-b2-başvuru-süreci?_=1670221835224 bu konu başlığını okuyun lütfen detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
  • 1 Oy
    247 İleti
    61k Bakış
    R
    @celinesy vizeniz geçerli olduğu sürece giriş yapabilirsiniz, sıkıntı olmaz. Dönüş bileti almanızı tavsiye ederim. Dönünce posta yolu ile yenilemeye başvurabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum