Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 373.4k 438

• @wanti, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Texas icin araya gireyim. Herkes bu parali kurslari zorunlu gibi yaziyor.

Ama boyle degil.

Hepsini bedava olarak DPS den yapabilirsiniz. Ilk geldiginizde sinirli butcesi olanlar 33 dolara ehliyet isini bitirebilir. Ilki zaten test, biraz kural biliyorsaniz veya 1 gece once sorulara bakarsaniz halledebilirsiniz. Digeride direksiyon. Arac kullanan biri ters bir adama denk gelmezse rahat gecer.

Evet evet kesinlikle ole de bir tercih var , bu yontemle daha kolay alabilecegim icin ben bunu sectim. Ucretsiz olani da belirtmistim fakat net anlasilmamista olabilir.

• @bulent bey merhabalar , bos birakin o kismi bizleri ilgilendiren bir durum yok

• Selamlar arkadaslar,

Chicago’da yasiyorum ve illinois ehliyetimi almaya calisiyorum.
    Turkiyede’ki ehliyetimle rent a car firmasindan araba kiralayip driving teste girme sansim var mi? Yazili sinavi gectim permit verdiler, illa araba getirmelisin diyorlar driving test icin. Driving Schoollardan araba kiralamaya calistim ama pek secenek yok. Arabasini rica edebilecegim bir arkadasim da yok is yerindeki Amerikalilar pek yanasmiyorlar yardim etmeye.
    Baya bir zor durumdayim ne onerirsiniz arkadaslar? Bi sekilde driving teste goturebilecegim arabaya ihtiyacim var. Onerilerinize ihtiyacim var. Arabasini kiralayabilecegim Chicago cevresinde arkadaslar varsa ulasabilirsiniz ayrica :)

• @fenercag Merhaba, arabanızın nereden geldiğini sorgulamazlar ama geçici permitiniz varken yanınızda Amerikan ehliyeti olan biriyle gelmenizi talep edebilirler.

• @fenercag Arabanın insurance i olması yeterli onlar için dediğiniz gibi ve tabiki amerikan ehliyeti olan biri yanımda olmalı. Hala çözüm arıyorum. Tavsiyelere açığım.

• @fenercag Merhaba, ben Virginia da aldim turk ehliyetimle basvurarak buranin ehliyetini. ama yanimda ABD ehliyetli birisini istmediler. sadece bir form verdiler ABD ehliyetli birisinin o firmu imzalamasini istediler. formda da road test icin yailacak manevralari yapip yapamadigima dair sorular vardi. onu buradaki ABD ehliyetli ABD li arkadasa rica ettim doldurdu ve o formla tek basima yol testine girdim ve ehliyetimi aldim. belki sahsen gelmesine gerek olmayabilir bir arastirin isterseniz. elbette eyaletler arasi fark olabilir. Kolay gelsin.

• Türkiye'de ehliyeti olan bir kimse Texas eyaletinde ehliyet kursuna katılmak zorunda mı? Yoksa direkt yazılı ve direksiyon sınavına girebiliyor mu? Ayrıca başkaca bir eyaletten alınan ehliyetin diğer eyaletlerde geçerli olmadığını anladım. O halde yeniden sınava tabii mi oluyoruz yoksa sadece değişim mi yapılıyor?

• Direkt girebilirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ozpirinc, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Türkiye'de ehliyeti olan bir kimse Texas eyaletinde ehliyet kursuna katılmak zorunda mı? Yoksa direkt yazılı ve direksiyon sınavına girebiliyor mu? Ayrıca başkaca bir eyaletten alınan ehliyetin diğer eyaletlerde geçerli olmadığını anladım. O halde yeniden sınava tabii mi oluyoruz yoksa sadece değişim mi yapılıyor?

Türkiye'de ehliyet olsun veya olmasın, ehliyet kursu zorunlu değil.
    Ehliyet tüm ABD'de, Kanada'da ve Meksika'da geçerli. Ancak taşınma durumunda gittiğiniz eyaletin ehliyetini almanız gerekiyor. Herhangi bir sınav yok, sadece eski ehliyeti teslim edip yenisini alıyorsunuz.

• @knnrn Vermiş olduğunuz yanıt için çok teşekkür ederim.

• Ehliyetimi aldim arkadaslar. Kayinvalidem bizi ziyarete geldi. Kendisinin amerikan ehliyeti var. Enterprisedab araba kiraladim turk ehliyetimle ve insurance belgesini istedim. Additional driver olarak kayinvalidemin bilgilerini verdim. Road teste bu aracla girebildim insurance belgesini mutlaka istiyorlar. İllinois eyaleti icin amerikan ehliyeti olan birisi sinava benimle gelmek zorundaydi ve onunla birlikte sinava gittik. Sinav sadece 20 dk civari surdu. Dikkat edilmesi gerekenler yield kurallari, singal verme ve paralel park edebilme konulariydi.sinavi gecince gecici belge veriyolarlar ve asil ehliyet gelene kadar onunla istediginizi yapabiliyorsunuz. Sorulari olan arkadaslar varsa cevaplayabilirim tum sureci.

• Merhaba, ehliyet konusunda yazmak istedigim bir mevzuyu buraya yazmam daha dogru olacak sanirim. Benim 2007 yilinda Florida eyaletinden aldigim bir ehliyetim vardi. Onu da hatira olarak sakliyordum. Green kart cikinca yanimda getirmistim faydasi olur diye.

Ayrica araba icin insurance yaptirirken ehliyetin yasi insurance fiyatini etkileyen onemli faktorlerden biri oluyor. Maalesef bir kac farkli office den farkli sekillerde denememe ragmen bir turlu o ehliyetin kaydina ulasamadilar. Hatta ucret karsiligi alinan driver history gibi bir resmi onayli belge de aldim Tax Collector office'in den ama orada da cikmadi.

Daha sonra esime ehliyet alirken, cok tatli bir memur denk geldi. Bayagi muhabbet ettik. Istanbulun tarihine kadar muhabbet geldi. Dedim tam sirasi :) sorayim bu mevzuyu da. Eski ehliyetimin fotosunuda gosterdim. Arastirdi bayagi bir sonra o tarihte SSN'imin olup olmadigini sordu, olmadigini soyleyince bunun neden olabilecegini soyledi. Sonuc olarak insurance'a biraz fazla odeyerek devam ettik.

Eski ehliyetimin tek faydasi kendime ehliyet alacagim zaman memurlar kendi aralarinda konustular ve sadece yazili sinava girmem yetti. Ehliyet sinavi kolay bir sinavdi. Online kaynaklarda ki bilgiler fazlasiyla yeterli geldi. Yavas yavas yapmama ragmen Ilk 41 soruda 40 yaparak** 15 dk.da bitirdim. Driving teste sokmadilar. Ben zaten 14 yas civarinda cat pat ogrenmistim araba kullanmayi cok da farketmedi.

** Atladigim soru hatirladigim kadariyla soyleydi. '' Bir su birikintisinden gectikten sonra ne yapmaliyiz? - Cevabi tahmin ettim ama atlamak daha garanti geldi. Hafif bir fren yapmamiz gerekiyormus.

Okuyanlara tesekkur ederim. Selamlar..

• Selamlar. 2022 kasımda Nj ehliyeti aldım ve şimdi Texas a taşınıyorum. Texas ehliyeti almak için tekrardan herhangi bir sınav veya road test e girmeme gerek var mı yoksa direk nj ehliyetimle tx ehlieyrtini değiş tokuş yapıyorlar mı👀

• selam arkadaslar california ehliyet soru cevaplarina ihtiyacim var lutfen yardim edermisiniz

• @Jonas https://www.dmv-written-test.com/california/practice-test-1.html daha önce böyle bir site bulmuştum farklı eyaletleri de seçebiliyorsunuz.

• Merhaba,

California'da pasaport ile ehliyet alabilir miyim? SSN veya Green card zorunlu mu?

• Merhaba,
    New Jersey'de ehliyet başvurusu için nelerin gerekeceğine dair bilgilerin ve süreci anlamaya yönelik yerel site var mıdır?
    Greencard ile ilk defa gidip direkt başvuru yapmak mümkün olur mu?

• @Ercan-Geçgin merhaba new jersey dmv sitesinden bakabilirsiniz.
    https://www.nj.gov/mvc/#

• @bozyuruk Teşekkür ederim, siteye girip inceleyeyim.

• Merhabalar. Ohio eyaletinde ehliyet sınavları Türkçe yapılabiliyor mu? Deneyimi olan bir arkadaşımız bilgi paylaşırsa sevinirim.

Benzer Başlıklar

• açık arttırma (auction) ile araba almak

Ehliyet ve Araba
    8
    0 Oy
    8 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Ben eskiden arada sirada auctiondan alinan arabalara denk geliyordum. Ama hep bir sorunlari oluyordu. Genelde motorda degistirmeniz gereken parcalar oluyor. Zaten onceki sahipleri masraf yapmamak icin elden cikartmis oluyorlar. Yani arabadan ve motordan anlamaniz veya anlayanlari tanimaniz gerekir bence. Aksi takdirde, cok masraf acabilirler. Tabii ki sans faktoru de onemli!
  • en kolay ehliyet alma hangi eyalettedir

Taşındı Ehliyet ve Araba
    14
    0 Oy
    14 İleti
    5k Bakış
    daydreamerD
    @haleluja en kolay ehliyet alma hangi eyalettedir içinde söyledi: @daydreamer Peki uluslararası sürücü belgesi vs alsam konsolosluktan işe yarar mı? İlla yeni ehliyet mi gerekiyor bilginiz var mı? Konsolosluktan yeni ehliyet verilmiyor sanırım. Doğru, konsolosluktan ehliyet verilmiyor. Uluslararası ehliyet denen belgeyi de sadece Turing veriyor, onu da konsolosluktan alamazsınız, çok da pahalı üstelik. Zaten seneye o belgeye ihtiyaç da kalmayacak, yeni tip ehliyetler uluslarası ehliyet şeklinde düzenlenmiş. Direksiyon sınavına girmeniz gerekecek gibi görünüyor
  • Amerika'da kullandığın aracı satmak?

Taşındı Ehliyet ve Araba
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @freelander rica ederim, ben tasidim... "Ehliyet ve Araba" kategorisini, "Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam" basliginin altinda bulabilirsiniz... Ilgili oldugu icin su konuyu da belirteyim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/144/amerika-da-ikinci-el-araba-almak sizin sordugunuz soruya cevap olarak, benim bildigim sadece "letgo" adli bir application var. Maalesef bu tur konularda cok bilgim yok, bilgisi olan arkadaslar daha net ve ayrintili cevap verirler.
  • J1 vizesi ile ABD Ehliyeti Almak

Ehliyet ve Araba
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    M
    @Mustafa-Uğurlu , @crazycells New Jersey'den aldigim 4 yillik ehliyetimi, J1 vizesindeyken (ve grace period oncesi sadece bir ayim kalmisken) Maryland ehliyetine transfer etmek istiyorum. J1 vizesiyle uzun sureli bir ehliyet almam mumkun mudur?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k