Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • DS 260 doldurken hata veriyor ve düzeltmeme rağmen hata devam ediyor ne yapmalıyım


  • @Handan are you Turkish. It is so incredible.

  • Yasaklı

    merhaba arkadaslar ben yeniyim ama basit sorum var. bilgi bulmak zor ve yanlis yapmak istemiyorum. ben suan nisanlilik(k1) ve evlilik(cr1) vizeleri arasindayim. nisanlim turk ve abd vatandasi. kendisi turkiyeye sik gelemiyor. evlenmek istersek 2-3 ay beklememiz lazim ama nisanlilik vizesini hemen baslatabiliriz. tek istedigimiz en kisa surede amerikada birlikte hayata baslayabilmek. gordugum kadari ile iki surecte yakin surelerde bitiyor, bu dogrumu? k1 ile baslamak pismanlik yaratirmi? k1(nisanlilik) ile gidersem orda evlenmem ve orada green card'a basvurmam gerektigini biliyorum ama esas merak ettigim cr1(evlilik) vizesinin nisanliliktan kisa yada daha iyi olup olmadigi?

    kisaca k1(nisanlilik) vizesine hemen basvurabiliriz ama evlilik yaparsak surec 2-3 ay beklemek zorunda, bu beklemeye degermi? cevap verirseniz sevinirim. tesekkurler.


  • @VirginiaYasin overally if you want to start your case in k-1, usually take longer and you have to provide further evidences to prove your relationship but in cr-1 is shorter a little bit and documents are more significant and the officer can hardly to reject your case.


  • @Handan evet çok şükür. Vizemizi aldık. Eksik evrağımız vardı gönderdik onu. Hamileliğimden dolayı burda doğum yapıp gideceğim inşallah. Yeni doğan çocuk için nasıl süreç olucak bilmiyorum. Bakalım..
    Mail vs. atıyormusunuz? Bu kadar uzun sürmesine anlam veremiyorum.. Umarım en kısa sürede gelir randevu tarihi.!


  • arkadaşlar 2 yıllık bekleyiş sonunda bitti. 16 haziranda mülakata girdim ve kısa bir soru cevap aşamasından sonra görevli personel onaylandığımı ve 1 hafta içinde ptt den pasaportumu alabileceğimi söyledi. sevinçten kafayı yemek üzereyim. 3 yıldır beklediğim an sonunda geldi. onca mesafe onca özlem. evrakları toplarkenki çektiğim sıkıntılar hepsi ama hepsi artık bitti. umarım herkesin işi rast gider. çok ama çok stresli bir süreç. özellikle son an. çağırılan herkes tek tek gidiyor. eliniz terlemiş gerginsiniz hava sıcak o ayrı bir bunaltıyor heyecandan karnınızda kelebekler uçuyor. her bir kişinin mülakatı bitince gerginlik bir kat daha artıyor işte şimdi beni çağıracaklar diye. of of of çok heyecanlanmıştım ya xD asla unutamayacağım bir deneyim oldu. müalakata başlarken ingilizce biliyor musun dedi evet ama kendimi riske atmak istemiyorum o yüzden tercüman olursa iyi olur dedim. 😃 güldü tamam dedi 1 2 dk tercümanı bekledik. neyse geldi. adam bana soru soruyor(sorduğu sorulardan aklımda kalanlar : eşinin anne ve babasının adı,sana sponsor olan kişinin adı ve işi,sponsoru nereden buldunuz,daha önce yurtdışında bulundun mu,eşin aslen hangi ülke vatandaşı) tercüman tam çeviri yapacak ben direkt ingilizce cevaplıyorum boşu boşuna bizim mülakatı izlemiş oldu ahahaha 😃 şöyle tasfir edebilirim suya girmek gibi o ilk andaki şoku atlatınca gerisi geliyor. gergin olmayın rahat olun. gergin olup karşıdaki adamıda durup dururken tribe sokup germeyin. xD ben buna benzer sakin olmam gereken durumlarda hep olumsuzu düşünüp sanki olumsuz olacak gibi psikolojimi hazırlarım ve genelde işe yarar. heyecanımı %75 bastırdığını söyleyebilirim. iyi bir psikolojik taktik. tabi sizde nasıl sonuç verir bilmem. sorumluluk üstlenmiyorum. 😃 neyse çok uzattım. umarım herkes sıkıntısız bir şekilde sürecini tamamlar. bi tane de sorum var. giderken yanımıza maksimum 10.ooo euro mu alabiliyoruz nakit olarak? ben bi araştırdım 10k euro yazıyordu. cevabı kesin olarak bilen forumdaşlardan yardımlarını rica ediyorum. şimdiden teşekkürler. seviliyorsunuz ❤


  • @bahacan tebrikler! Dq tarihiniz ve interview maili aldığınız günüde belirtir misiniz?


  • @Amir-Bahman I am a U.S. citizen sponsoring my husband who was born and lived in France. Still waiting unfortunately.


  • @Naile-İlyas İyi çok sevindim sizin için. Maalesef hala bekliyor eşim ve bu süreç bizi çok yordu. Hayırlısı bakalım.


  • @Naile-İlyas Defalarca email attık, hatta ben burada Georgia State representative a rica ettim ilgilenmesi için sağolsun yaptı ama hep aynı sonuç, bana emailleri forwardladı ve hep ”case is approved, wait for interview email”. şeklinde. Hayret edici gerçekten.


  • @timtim DQ tarihiniz neydi ve kaçına randevu verdiler?


  • @timtim Sanırım siz expedited istediniz deprem bölgesinde olduğunuz için, çünkü DQ tarihiniz ve mülakat tarihiniz arasında sadece bir hafta var, doğru mu?


  • DS 260 doldurken ADRES ve geçmiş adreslerimin girişlerinde hata veriyor ve düzeltmeme rağmen hata devam ediyor kaydedip ilerleyemiyorum ne yapmalıyım. yardımcı olursanız memnun olurum


  • @Handan I am so sorry. So if your husband is from France, why didn't you select Paris as your appointment location? Ankara because of huge backlogs from middle east people, hardly sets appointment.


  • @Handan doğru


  • @ferda büyük I yerine İ yi kullanın


  • Merhaba arkadaşlar. 1 ay 2 gün sonra yani bugün greenkartım geldi. Evliliğimiz 3,5 yıl olduğundan otomatik 10 yıllık gönderdiler


  • @VirginiaYasin Benim sahsi fikrim 2-3 ay beklemeye deger. Nisanlilik vizesini baslatip daha sonra evlilige cevirme gibi bir seyler de vardi sanki ama tam emin degilim, lutfen arastirin. Eger yoksa ya da sorun cikaracaksa da bence direk evlilik vizesine basvurunuzu yapin. Nisanlilik vizesi su an hem daha uzun suruyor hem de Amerika'ya yerlestikten sonra yaklasik bir sene boyunca seyahat ya da calisma imkani vermiyor ki bana gore bunlar sorun teskil ediyor. USCIS'in sitesinden ve yabanci forumlardan da sureleri takip edebilirsiniz. Ona gore kararinizi verin derim. Iyi sanslar.


  • @ferda Eger Turkce karakter kullaniyorsaniz kullanmayin. Genel olarak onlar sorun cikariyor.


  • @Handan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Amir-Bahman I am a U.S. citizen sponsoring my husband who was born and lived in France. Still waiting unfortunately.

    Ne kadar dogru bilmiyorum ancak Facebook'taki "Visa filers from Turkey" grubunda paylasilan bilgiye gore Turkiye disinda dogmus Turk vatandaslari da Turkiye'de dogmus Turk vatandaslarina gore daha gec randevu tarihi aliyormus. Yani oncelik sirasi: Turkiye'de dogmus Turk vatandaslari, Turkiye disinda dogmus Turk vatandaslari, Turkiye'de ikamet eden yabanci devlet vatandaslari ve Turkiye'de ikamet etmeyen ancak Turkiye'den randevu almak zorunda kalan (Kendi ulkelerindeki buyukelciligin kapali olmasi vs gibi nedenlerden dolayi) yabanci devlet vatandaslari seklinde.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

127
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum