DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells Merhaba ,lojistik sektorunde calismaktayim,bir yukleme firmasindayim,j1 vizem bittikten sonra f1 a gecip H1B vizesi cikarsa onu bekleyecegim eger cikmazsa f1 vizesindeyken sponsor olabilecek bir sirket arayacagim .Sizce bu plan calisirmi ne dusunursunuz ?
    Tessekurler .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @EmirhanKurt, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @crazycells Merhaba ,lojistik sektorunde calismaktayim,bir yukleme firmasindayim,j1 vizem bittikten sonra f1 a gecip H1B vizesi cikarsa onu bekleyecegim eger cikmazsa f1 vizesindeyken sponsor olabilecek bir sirket arayacagim .Sizce bu plan calisirmi ne dusunursunuz ?
    Tessekurler .

    evet, J'den F'ye gecebilirsiniz. Hangi amacla F vizesi alacaksiniz?

    F'ye gecis yaparken veya H1B'ye gecis yaparken J1 2 yil kuralini kaldirmaniz lazim. H1B lotosunda bol sanslar dilerim.


  • @crazycells Sayın Cell Uscisten recipt aldım işlemlerime başlanıldığına dair. 6 haziranda ellerine ulaşmış. Proccesing time 4 hafta gösteriyor. Avukatlarla görüştüğümde Waiverdan önce başvurunun hala çok riskli olduğunu söylediler. Ama zamanım da kalmadı 11 temmuz ds-2019 un son tarihi. Ne yapsam bilemiyorum kafam çok karıştı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibuypower, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @crazycells Sayın Cell Uscisten recipt aldım işlemlerime başlanıldığına dair. 6 haziranda ellerine ulaşmış. Proccesing time 4 hafta gösteriyor. Avukatlarla görüştüğümde Waiverdan önce başvurunun hala çok riskli olduğunu söylediler. Ama zamanım da kalmadı 11 temmuz ds-2019 un son tarihi. Ne yapsam bilemiyorum kafam çok karıştı.

    Dil okulu icin F1'e devam edecektiniz, degil mi?

    Neticede DOS'un favorable recommendation'i elinizde. I-539 basvurusu yapip sureci baslatabilirsiniz ve soyle bir mektup ekleyebilirsiniz diye dusunuyorum:

    [Your Name]
    [Your Address]
    [City, State, ZIP Code]
    [Email Address]
    [Phone Number]
    [Date]

    United States Citizenship and Immigration Services
    [USCIS Address]
    [City, State, ZIP Code]

    Subject: Request for Consideration to Apply for Change of Status (COS) with Pending J-1 Waiver

    Dear Sir/Madam,

    I hope this letter finds you well. I am writing to respectfully request your consideration to allow me to apply for a Change of Status (COS) from my current J-1 visa to an F1 language school studen visa, despite the pending J-1 waiver with USCIS.

    I am currently in the process of pursuing my educational goals in the United States and have been accepted into a reputable language school. In order to continue my studies and maintain my legal status, I must transition from my J-1 visa to an F1 visa. The language school program is crucial for my academic and career development, as it will enhance my language skills and facilitate my integration into American society.

    On June 1st, I received a Favorable Recommendation from the DOS for the waiver of the two-year home residency requirement associated with my J-1 visa based on a "No Objection" Statement from my home country Turkey. However, I regret to inform you that I am still awaiting the final decision from USCIS regarding the waiver. Due to the time-sensitive nature of my situation, I kindly request your understanding and flexibility in considering my Change of Status application despite the pending waiver.

    I would like to emphasize that my intention to change my status to an F1 visa is solely to pursue my academic goals and further contribute to the United States. I have a genuine desire to comply with all immigration regulations and maintain a lawful status throughout my stay in this country. I understand the importance of the J-1 waiver process and assure you that I will abide by any decision made in that regard.

    I kindly request USCIS to take into consideration the favorable recommendation by the DOS, as it signifies the Department's acknowledgment of my eligibility for a waiver. Granting me the opportunity to proceed with my Change of Status application will allow me to pursue my studies without further delay, benefiting both my personal growth and the academic institution I have been accepted to.

    I am more than willing to provide any additional documentation or information that may assist in reviewing my case and making an informed decision. I understand that USCIS receives numerous requests daily, and I genuinely appreciate your attention and consideration in reviewing my application.

    Thank you for your time and consideration of my request. I look forward to a positive response and the opportunity to continue my education in the United States.

    Yours sincerely,

    [Your Name]


  • Bu ileti silindi!

  • @crazycells Sayin Cell bana Washingtondaki Turkbuyukelciliginden j1 waiver onay yazisi geldi ,ve bana 6 haziran 2023 tarihinde ABD disisleri bakanligina belgenin gonderildigi soylendi ,fakat hala ben belgeyi sistemde gorememekteyim,sizce bu normalmidir ?
    Tessekkurler.


  • @EmirhanKurt
    Benimde 23 mayısta gönderildi hala sistemde göremiyorum


  • Arkadaslar merhaba
    j1 vizesi ile amerikaya geldim sonra evlendim ve j1 waive ine i-612 ile basvurdum. Basvurduktan sonra Marriage based greencard a da basvurdum. Suan I-612 reddedildi sizce ne yapmaliyim?


  • @omerbulut Waiver başvurunuz red mi edildi ? Bu durumla hiç karşılaşmadım. Waiver red edilme oranı %1 falan olmalı. Evliliğiniz iyi niyetli bir evlilik miydi ?


  • @omerbulut @ibuypower Hardship waiverina mi basvurdunuz? Maalesef hardship waiverlarinin no objection waiverlarindan daha fazla reddedilme riski var.


  • Ever exceptional hardship e basvurdum ve red aldim Kimseye onermiyorum. Ozellikle 1 yil surdu ve red cevabi verdin bugun no objection islemini baslatiyorum. Hardship kesinlikle sacmalik ve 930 dolar gibi bir basvuru ucreti var

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @EmirhanKurt, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @crazycells Sayin Cell bana Washingtondaki Turkbuyukelciliginden j1 waiver onay yazisi geldi ,ve bana 6 haziran 2023 tarihinde ABD disisleri bakanligina belgenin gonderildigi soylendi ,fakat hala ben belgeyi sistemde gorememekteyim,sizce bu normalmidir ?
    Tessekkurler.

    Normaldir, sitedeki bilgiler gecikmeli olarak guncelleniyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @omerbulut, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Arkadaslar merhaba
    j1 vizesi ile amerikaya geldim sonra evlendim ve j1 waive ine i-612 ile basvurdum. Basvurduktan sonra Marriage based greencard a da basvurdum. Suan I-612 reddedildi sizce ne yapmaliyim?

    Genelde bu isin en kolay yontemi "No Objection"dir, bu sekilde baslamamanizin bir nedeni var mi? Yoksa yanlis mi yonlendirildiniz?


  • Arkadaslar tekrardan selam.
    Benim durumumu yasayabilecek arkadaslar icin bilgilendirme olsun.
    Ben belgeleri dosa yolladiktan sinra sponsorum bana baska bir sirketle birlestikleri icin baska bir Ds formu yollamisti.
    Bende bu durumla ilgili waiver departmanina durumu anlatan mail ve ds formumu ek olarak yolladim.Maile tam 1 gun sonra donus yaptilar ve yeni Ds-3035 doldurmama gerek olmadigi bu Ds 2019 formunu belgelerim arasina eklenecegine dair mail aldim.
    Ayni mailde no objection yazimin da gonderildigini ama sistemde gorunmedigini soyledim.
    Onu da tarih 20 haziran olmasina ragmen sistemde 22 mayista teslim alindi olarak guncellediler.
    Su an guncel durum belgelerim 18 mayis nosum ise 22 mayista recived olarak gorunuyor.
    Umarim en kisa surede hepimizin waiveri sonuclanir.


  • Bende ozaman mail atayim waiver departmanina ,benimkide 6 haziranda gonderildi .


  • image.jpeg

    Merhaba benim durumum böyle henüz bir zarf alamadım. USCIS Aramaya çalışıyorum ama robot bir türlü doğru yere yönlendirmiyor receipt number öğrenip durumumu kontrol edemiyorum yardımcı olur musunuz


  • @ibrahim-sakallı Merhaba ibrahim bey sizin no objection letteriniz cok hizli received edilmis nasil oldu bu ?acaba detayli bilgi verirmisiniz ?


  • @EmirhanKurt konsolosluğa başvurudan 1 ay sonra mail gönderdim aynı gün geri dönüş yaptılar ama dos ordaki tarihten aylar sonra sisteme veri girişi yaptı, özel birşey yapmadım iki tarafada 1 kez mail gönderdim ekstra işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum.


  • Arkadaşlar merhaba. Ben Türkiye'de mecburi hizmetimi tamamladım. Fakat şu an sağlık bakanlığı adına kadrosu ile yandal asistanlığı yapmaktayken research için amerikaya geldim. J1 vizem mevcut. Bir yandan burda kalmak için olanakları da araştırıyorum ve tekrar asistanlık düşünüyorum. Bu süreçte EB-2 vizesine başvurmayı düşünüyorum bunun için de öncelikle j1 waive etmem gerek. Fakat asistanlığa girmeden sınavları geçip match olmam eylül 2024'ü bulacak. Öncesinde şubat 2024'te j1 vize sürem doluyor. Vizemi bulunduğum kliniğin sponsorluğunda tekrar uzatmayı planlıyorum. Kliniğim farklı bir vize ya da 2 yıl kuralı olmadan j1 verme imkanı var mı? Ya da şimdi j1 waive'e başvursam uzayınca tekrar başvurmak zoruda mıyım? Türkiyede çalışıyor gözükmem j1 waive için engel mi? Yardımlarınız için teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Berkay-Kılıç, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Arkadaslar tekrardan selam.
    Benim durumumu yasayabilecek arkadaslar icin bilgilendirme olsun.
    Ben belgeleri dosa yolladiktan sinra sponsorum bana baska bir sirketle birlestikleri icin baska bir Ds formu yollamisti.
    Bende bu durumla ilgili waiver departmanina durumu anlatan mail ve ds formumu ek olarak yolladim.Maile tam 1 gun sonra donus yaptilar ve yeni Ds-3035 doldurmama gerek olmadigi bu Ds 2019 formunu belgelerim arasina eklenecegine dair mail aldim.
    Ayni mailde no objection yazimin da gonderildigini ama sistemde gorunmedigini soyledim.
    Onu da tarih 20 haziran olmasina ragmen sistemde 22 mayista teslim alindi olarak guncellediler.
    Su an guncel durum belgelerim 18 mayis nosum ise 22 mayista recived olarak gorunuyor.
    Umarim en kisa surede hepimizin waiveri sonuclanir.

    harika haber, gozunuz aydin. kullandiginiz email adresini de aktarir misiniz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

179
Çevrimiçi

41.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum