Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

• @EmirhanKurt
    Benimde 23 mayısta gönderildi hala sistemde göremiyorum

• Arkadaslar merhaba
    j1 vizesi ile amerikaya geldim sonra evlendim ve j1 waive ine i-612 ile basvurdum. Basvurduktan sonra Marriage based greencard a da basvurdum. Suan I-612 reddedildi sizce ne yapmaliyim?

• @omerbulut Waiver başvurunuz red mi edildi ? Bu durumla hiç karşılaşmadım. Waiver red edilme oranı %1 falan olmalı. Evliliğiniz iyi niyetli bir evlilik miydi ?

• @omerbulut @ibuypower Hardship waiverina mi basvurdunuz? Maalesef hardship waiverlarinin no objection waiverlarindan daha fazla reddedilme riski var.

• Ever exceptional hardship e basvurdum ve red aldim Kimseye onermiyorum. Ozellikle 1 yil surdu ve red cevabi verdin bugun no objection islemini baslatiyorum. Hardship kesinlikle sacmalik ve 930 dolar gibi bir basvuru ucreti var

• @EmirhanKurt, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@crazycells Sayin Cell bana Washingtondaki Turkbuyukelciliginden j1 waiver onay yazisi geldi ,ve bana 6 haziran 2023 tarihinde ABD disisleri bakanligina belgenin gonderildigi soylendi ,fakat hala ben belgeyi sistemde gorememekteyim,sizce bu normalmidir ?
    Tessekkurler.

Normaldir, sitedeki bilgiler gecikmeli olarak guncelleniyor.

• @omerbulut, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Arkadaslar merhaba
    j1 vizesi ile amerikaya geldim sonra evlendim ve j1 waive ine i-612 ile basvurdum. Basvurduktan sonra Marriage based greencard a da basvurdum. Suan I-612 reddedildi sizce ne yapmaliyim?

Genelde bu isin en kolay yontemi "No Objection"dir, bu sekilde baslamamanizin bir nedeni var mi? Yoksa yanlis mi yonlendirildiniz?

• Arkadaslar tekrardan selam.
    Benim durumumu yasayabilecek arkadaslar icin bilgilendirme olsun.
    Ben belgeleri dosa yolladiktan sinra sponsorum bana baska bir sirketle birlestikleri icin baska bir Ds formu yollamisti.
    Bende bu durumla ilgili waiver departmanina durumu anlatan mail ve ds formumu ek olarak yolladim.Maile tam 1 gun sonra donus yaptilar ve yeni Ds-3035 doldurmama gerek olmadigi bu Ds 2019 formunu belgelerim arasina eklenecegine dair mail aldim.
    Ayni mailde no objection yazimin da gonderildigini ama sistemde gorunmedigini soyledim.
    Onu da tarih 20 haziran olmasina ragmen sistemde 22 mayista teslim alindi olarak guncellediler.
    Su an guncel durum belgelerim 18 mayis nosum ise 22 mayista recived olarak gorunuyor.
    Umarim en kisa surede hepimizin waiveri sonuclanir.

• Bende ozaman mail atayim waiver departmanina ,benimkide 6 haziranda gonderildi .

• image.jpeg

Merhaba benim durumum böyle henüz bir zarf alamadım. USCIS Aramaya çalışıyorum ama robot bir türlü doğru yere yönlendirmiyor receipt number öğrenip durumumu kontrol edemiyorum yardımcı olur musunuz

• @ibrahim-sakallı Merhaba ibrahim bey sizin no objection letteriniz cok hizli received edilmis nasil oldu bu ?acaba detayli bilgi verirmisiniz ?

• @EmirhanKurt konsolosluğa başvurudan 1 ay sonra mail gönderdim aynı gün geri dönüş yaptılar ama dos ordaki tarihten aylar sonra sisteme veri girişi yaptı, özel birşey yapmadım iki tarafada 1 kez mail gönderdim ekstra işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum.

• Arkadaşlar merhaba. Ben Türkiye'de mecburi hizmetimi tamamladım. Fakat şu an sağlık bakanlığı adına kadrosu ile yandal asistanlığı yapmaktayken research için amerikaya geldim. J1 vizem mevcut. Bir yandan burda kalmak için olanakları da araştırıyorum ve tekrar asistanlık düşünüyorum. Bu süreçte EB-2 vizesine başvurmayı düşünüyorum bunun için de öncelikle j1 waive etmem gerek. Fakat asistanlığa girmeden sınavları geçip match olmam eylül 2024'ü bulacak. Öncesinde şubat 2024'te j1 vize sürem doluyor. Vizemi bulunduğum kliniğin sponsorluğunda tekrar uzatmayı planlıyorum. Kliniğim farklı bir vize ya da 2 yıl kuralı olmadan j1 verme imkanı var mı? Ya da şimdi j1 waive'e başvursam uzayınca tekrar başvurmak zoruda mıyım? Türkiyede çalışıyor gözükmem j1 waive için engel mi? Yardımlarınız için teşekkürler.

• @Berkay-Kılıç, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Arkadaslar tekrardan selam.
    Benim durumumu yasayabilecek arkadaslar icin bilgilendirme olsun.
    Ben belgeleri dosa yolladiktan sinra sponsorum bana baska bir sirketle birlestikleri icin baska bir Ds formu yollamisti.
    Bende bu durumla ilgili waiver departmanina durumu anlatan mail ve ds formumu ek olarak yolladim.Maile tam 1 gun sonra donus yaptilar ve yeni Ds-3035 doldurmama gerek olmadigi bu Ds 2019 formunu belgelerim arasina eklenecegine dair mail aldim.
    Ayni mailde no objection yazimin da gonderildigini ama sistemde gorunmedigini soyledim.
    Onu da tarih 20 haziran olmasina ragmen sistemde 22 mayista teslim alindi olarak guncellediler.
    Su an guncel durum belgelerim 18 mayis nosum ise 22 mayista recived olarak gorunuyor.
    Umarim en kisa surede hepimizin waiveri sonuclanir.

harika haber, gozunuz aydin. kullandiginiz email adresini de aktarir misiniz?

• @ibrahim-sakallı, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

image.jpeg

Merhaba benim durumum böyle henüz bir zarf alamadım. USCIS Aramaya çalışıyorum ama robot bir türlü doğru yere yönlendirmiyor receipt number öğrenip durumumu kontrol edemiyorum yardımcı olur musunuz

cep telefonundan USCIS Emma Bot ile konustunuz mu acaba? belki bu sekilde birine ulasabilirsiniz, genelde bir gorevliye kisa surede erisebiliyorsunuz Emma uzerinden.

• @rzknlmk, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Arkadaşlar merhaba. Ben Türkiye'de mecburi hizmetimi tamamladım. Fakat şu an sağlık bakanlığı adına kadrosu ile yandal asistanlığı yapmaktayken research için amerikaya geldim. J1 vizem mevcut. Bir yandan burda kalmak için olanakları da araştırıyorum ve tekrar asistanlık düşünüyorum. Bu süreçte EB-2 vizesine başvurmayı düşünüyorum bunun için de öncelikle j1 waive etmem gerek. Fakat asistanlığa girmeden sınavları geçip match olmam eylül 2024'ü bulacak. Öncesinde şubat 2024'te j1 vize sürem doluyor. Vizemi bulunduğum kliniğin sponsorluğunda tekrar uzatmayı planlıyorum. Kliniğim farklı bir vize ya da 2 yıl kuralı olmadan j1 verme imkanı var mı? Ya da şimdi j1 waive'e başvursam uzayınca tekrar başvurmak zoruda mıyım? Türkiyede çalışıyor gözükmem j1 waive için engel mi? Yardımlarınız için teşekkürler.

Gecisi ne zaman yapacaginizi bilmeden direkt waiver basvurusu yapmamalisiniz.

Yeni bir J1 icin veya statunuzu uzatmak icin waiver almaniz gerekmiyor. Diger statulere gecis yaparken waiver gerekiyor.

Yeni bir vize almadan, guncel bir DS-2019 formuyla ABD'deki J1 statunuzu devam ettirebilirsiniz. Gecis yapacaginiz zamana gore de waiver basvurusu yapip tum DS-2019'lari tek seferde waiver'a katmalisiniz. Eger su an alirsaniz, daha sonra yeni DS-2019'lar icin yeniden almaniz gerekecek. Specifik olarak kendi programinizin suresini de ogrenin isterseniz, cunku bazi arastirma programlarindaki J1'i sadece 24 aya kadar uzatabiliyorsunuz, bazilarini da 5 yila kadar... daha sonra bu sinira takilmayin.

Turkiye'ye borcunuz yoksa calisiyor gorunmenizin sorun yaratmamasi lazim.

• @researchescholar
    Merhabalar,

Ben YLSY bursiyeriyim ve Su an Abd'de masterimin son donemindeyim. Bende green card başvurusu icin J1 waiver a başvurmayı düşünüyorum fakat MEB'e yaklaşık $125000 tazminatım var.

Yukarida 3. maddede borcunuzun tamam ibaresi kullanmissiniz ama benim bildigim kadarıyla tabi oldugunuz kurumda en az iki yıl gorev yapmış olmanız ya da bu iki yıla tabi olan borcunuzu ödemeniz gerektiği. Benim gibi bursiyer olan ve benzer süreçlerden gecen ya da durumla ilgili bilgisi olan arkadaslar varsa ve yazabilirse çok sevinirim teşekkürler.

• @Vera-0, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@researchescholar
    Merhabalar,

Ben YLSY bursiyeriyim ve Su an Abd'de masterimin son donemindeyim. Bende green card başvurusu icin J1 waiver a başvurmayı düşünüyorum fakat MEB'e yaklaşık $125000 tazminatım var.

Yukarida 3. maddede borcunuzun tamam ibaresi kullanmissiniz ama benim bildigim kadarıyla tabi oldugunuz kurumda en az iki yıl gorev yapmış olmanız ya da bu iki yıla tabi olan borcunuzu ödemeniz gerektiği. Benim gibi bursiyer olan ve benzer süreçlerden gecen ya da durumla ilgili bilgisi olan arkadaslar varsa ve yazabilirse çok sevinirim teşekkürler.

Sayin @Vera-0 , bu tur sartlar kurumdan kuruma veya programdan programa degisebilir. Size tavsiyem direkt bu programin sartlari ile ilgili MEB'in J1 waiver ile ilgili birimine ulasip sormaniz. Hangi sartlari saglarsaniz "No Objection Statement" icin onay vereceklerini sorarsaniz, net bir cevap verebilmeleri lazim.

• Çok teşekkür ederim.Borcumun %20 sini ödemem gerekiyormuş.İlgilenen arkadaşlar varsa işlerine yarayabilir. Herkese kolay gelsin.

• Merhabalar, 3 Temmuzda Favorable Recommendation onayini Department of State'ten aldim fakat USCIS'i aradigimda herhangi bir bilgi olmadigini reciept numberin olusmadigini soylediler? Acaba reciept'in olusmasi icin bir zaman gecmesi mi gerekiyor? Simdiden cevabiniz ve yardimlariniz icin tesekkurler.

Benzer Başlıklar

• Camp America J1 Kimsenin konuşmadığı

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    3
    3 Oy
    3 İleti
    215 Bakış
    ardausawA
    Hocam merhaba, bu program için türkiyeden başvuru şartlarında üniversite öğrencisi olmak zorunlu mu ? sanırsam program 2 başlıkta ilerliyor biri stuff olarak diğerisi ise consuler olarak, bu 2 kategori de başvuru şartları neye göre değerlendiriliyor ?
  • J1 Vizesini Amerika'dan Posta ile Yenilemek

10
    0 Oy
    10 İleti
    519 Bakış
    P
    Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
  • 1 Oy
    3 İleti
    563 Bakış
    crazycellsC
    @adiriker, içinde söyledi: J1 vizesi staj programları için kurulmuş ajanslar Merhabalar J1 vizesi için piyasada bir sürü ajans var. Bu ajanslar 3500-5000$ arasında fiyat talep ediyorlar. Bu ajanslar olmadan bütün işimizi kendimiz yapabilir miyiz, işimizi kendimiz bulduğumuz taktirde bu ajansların katkısı bize ne oluyor. Çok teşekkürler şimdiden Isinizi kendiniz de yapabilirsiniz, burada onemli olan sizi kabul edecek bir staj yeri bulabilmek. Ajanslarin bir kismi hem size bu yerleri bulmakta yardimci oluyor, hem de cogunlugu sonrasindaki vize islemlerini halletmekte yardimci oluyor. Ama gerekli degiller... Sadece isinizi kolaylastiriyorlar. Kendiniz de stajyerlik icin bir sponsor bulup, daha sonra J1 islemlerini araci kurumlar uzerinden (ajanslardan bahsetmiyorum) vizenizi alabilirsiniz. Bilgi icin su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/5088/j1-vizesi-staj-programı-için-hangi-kurumlar-sponsor-olabillir/
  • J2 ve 2 yil kurali (2 years home residency rule)

3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    R
    Herkese merhaba, Ben 20 Temmuz tarihinde Amerika'ya J vizesi ile giris yaptim. J vizemin suresi 1 yil ve en erken tarihte marriage based green card applicationi yapmak istiyorum. Sponsor okulda gorevim 1 Agustos'ta basladi. Acaba hemen waiver basvurusunda bulunabilir miyim, USCIS bunu supheli bulur mu immigrant intent nedeniyle? Bir de waiver basvurusu icin evraklari toplarken Amerika disina seyahat etmekte bir problem cikar mi (Eylul ortasi Kanada'ya gitmek istiyorum)? Simdiden tesekkurler cevap icin!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k