Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @fyrnaa Sizin dosya numarası da benimki gibi yüksek. Siz dosyanızı farklı ülkeye taşımayı planlıyor musunuz? Eğer öyleyse size özelden yazıyorum bu konuyla ilgili yeni bilgi öğrendikçe birbirimizi update ederiz


  • @salih-atilla bize gönderdikten sonra mail gelmedi herkese geliyomu meil


  • @Serap-2 Bu çok etkiler mi Serap hanım? Ben de 05 Haziran'da doldurdum ds260'ı. Ya da farklı bi ülkeye dosyamı taşısam bu dezavantaj halen önüme çıkar mı? Hiç bana çıkacağından ümidim yoktu o yüzden bakmakta acele etmemiştim ama hata etmişim tabiki :(


  • @asper Çok teşekkür ederim bilgi için :folded_hands_light_skin_tone:


  • @adaderyaela yok öyle bisey form doldurunca eğer kendiniz isterseniz kendinize gönderiyorsunuz

  • ⭐⭐

    @adaderyaela Form doldurup submit ettikten sonra çıkan menüde kendinize mail olarak gönderme seçeneği mevcut bazı talihliler bunu yaparak kendilerine mail atmışlar bu sistem tarafından otomatik gelen bir mail. Size mail gelmemiş olması bu işlemi yapmamış olmanızdandır bir sorun değil yani mail gelmemesi. Asıl bekleyeceğiniz mail mülakat için olmalı fakat bazen mail gelmeyebiliyor bu sebeple süreci yakından takip etmeniz faydanıza olacaktır.


  • @baran-bozdogan merhaba Viyana ve hkg a nasıl mail attiniz direk konsolosluk adresine mi attınız acaba ? Mülakat aldığınızda mail kcc den mi geliyor ilgili konsolosluktan mı ? Bilgi verebilir misiniz tşk
    Case no .2023EU10XXX
    Ds260.confirmation .04/11/2023

  • ⭐⭐

    @Emy-0 Mülakat mailleri her zaman KCC tarafından gönderilir ve ceac sisteminden kendiniz kontrol edebilirsiniz. İlgili konsoloslukların mail adresleri web sitelerinde yazıyor dosya taşıma isteğinizi konsolosluklara mail ile iletebilirsiniz.


  • @omerars ankara performansının 2024 için iyi olacağını umut ettiğim için henüz planlamıyorum ama şayet bu sene gibi olursa tüm tuşlara basacağız. zaten forumda okuduğum kadarıyla dosya taşımak da öyle kolay bir şey değilmiş. bu sene viyana ve maskat, sağolsun yardımcı olmuşlar

  • ⭐⭐⭐⭐

    @omerars Ankara için etkiler ama sizin CN zaten 20binlerde mesela bu sene ancak 10binlere geldi onun üstündekiler Ankara'dan mülakat alamadı önümüzde bir ya da iki dağıtım daha var kaça kadar gelir bilmiyoruz. 10 bin üzeri olan arkadaşlardan dosyasını taşıyabilen taşıdı. Sizin zamanınızda ne olur bilinmez.
    Başka ülkeye taşırken submitin önemi yok.

  • ⭐⭐

    @fyrnaa Siz yine de fazla güvenmeyin ve B planı için geç kalmayın tavsiyem bazen tüm tuşlara basmak bile işe yaramıyor 1 gün geç kalınca.


  • @achillesoag current olmadan dosya taşıması yapamıyorum zaten değil mi? o yüzden current olmayı bekleyeceğim. teşekkürler tavsiyeniz için

  • ⭐⭐

    @fyrnaa Current olmadan dosya taşımayı eğer oturumunuz varsa KCC tarafından başka ülkeye taşıma yapılabilir , Bir diğer olay dosyanızı kabul edecek konsolosluk bulmanız eğer konsolosluk kabul ediyorum ben bu dosyayı alıyorum derse KCC transferinizi yapar Current durumuna bakmaz. Her sene farklı durumlar ile karşılaşılıyor en önemlisi süreci yakından takip edenler bir değil 3-4 adım önde oluyor o sebeple sürecinizi son güne kadar yakından takip edin.

  • ⭐⭐⭐

    @Serap-2 Submitin önemi yok diyemeyiz tam olarak, ozellikle kalabalık konsolosluklarda önemli, dosya taşıma olsa da. Her senenin dinamikleri farklı ama o başka. Şunu soylemekte fayda var ki erken davranmak avantaj.


  • @Serap-2 Ankara'nın 2023 performansına bakılırsa stresi en aza indirgemek için , pahalı olsa da sanırım en mantıklı çözüm "AOS" gibi görünüyor. Evet belki toplam masraf en az "X2" gibi artmış olacak ama (+3 ay konaklamanın getirdiği masraf + I-485 form ücreti Vb.) en azından belirsizliği ve bekleme sürecini yaşamadan adım atılmış gibi olacak diye düşünüyorum..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Redbeard Dediğiniz gibi, gitme imkanı olanlar için en iyi seçenek, en stressiz yol AOS'tur.


  • @fyrnaa şöyle bir örnek vereyim aynısını geçen sene DV23 için düşünüyorduk ilk başta, DV22 süreci pek iyi ilerlemiyordu ama bizde kendimizi umutlandırmak için ya işte pandemi yeni bitti, konsolosluk taşıncak DV23 güzel ilerler dedik ve sonuç DV22den daha kötü bir senaryo gördük. Onun için kendinizi umutlandırmadan yedek plan yapın, umarım DV24 düzelir ama pek umudum yok benim ankaradan


  • @crazycells teşekkürler :)


  • @achillesoag ds 260 gönderdikten hemen sonra banada eşimede ds 260 ulaştığına dair geri dönüş değerlemeye aldık süreci takip edin notu var


  • Merhabalar, umarım herkese randevu tarihi verilir. Daha önceki tarihli #DV vize başvurusu için konsolosluk değiştirme talebinde bulunan var mı ? Bu konuda bilgi almak istiyorum. Teşekkürler herkese..


Benzer Başlıklar

  • 33 Oy
    11k İleti
    784k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 40 Oy
    12k İleti
    677k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum