Amerika'da Muhasebecilik / CPA
-
@Elif-Unal Tebrik ederim. 8 ayda tamamindan ve ilk seferde gecmeniz harika olmus. MACC programinin da sinavlari gecmek icin faydasi oldu mu ?
Ben de sonunda NASBA'dan denklik alabildim. eksik krediler icin bir yol ariyordum. benim de 30 kredi eksigim var. Hepsini ayri ayri tamamlamaya kalksam uzun ve pahali olacak sizin MACC burslu aldiginiz program hakkinda bilgi verebilir misiniz ? Hangi okul, online egitim veriyorlar mi, burs kosullari nedir ? gibi biraz bilgi verirseniz memnun olurum.
Ayrica staj sarti bulundugunuz statede kac yil ve nasil tamamlamayi planliyorsunuz ? Tesekkurler.. -
@beyhan-doğdu Merhaba, sorularinizi yeni gordum hemen cevaplayayim. Eger calisma izniniz yoksa ABD'de yasamiyorsaniz hic tavsiye etmem. sinava girmek icin SSN ( sosyal guvenlik numarasi, greencard yada vatandaslarin sahip oldugu numara ) olmadan basvuru yapabiliyorsunuz ancak lisansi alirken sizden calisma izni istiyorlar. 150 krediyi tamamlamak icin dersler alacaksiniz (3 kredi 500 usd gibi rakamlar ) degerlendirme ucretleri basvuru ve sinav ucretleri, ders calismak icin egitim setleri oldukca pahali. hele de turkiye'de kazanip bu islere kalkisacaksaniz cok daha agir gelir tahminimce. ustelik tum gereklilikleri saglayip sinavi gecseniz bile 2 yil staj sartini tamamlamadan lisansi alamazsiniz. Ingilizce seviyeniz advance olmali bence, cunku buradaki sinavlari amerikali ogrenciler bile ana dilleri olmasina ragmen zor buluyorlar. Ingilizceniz iyi ise biraz da reddit gibi yabanci forumlardan arastirabilirsiniz. Yine de tum bu zorluklara ragmen istiyorum, alacagim derseniz ben de Elif hanim gibi, surecte ilerledikce bilgilerimi paylasirim.
-
@ayhan-karagoz-vm Merhaba, Ben hic CIA ile ilgili arastirma yapmadim o nedenle hic bilgim yok.
-
@mnemosyne Merhaba, çalıştığım şirket master programını karşıladı, ve zaten controller olarak çalıştığım için müdürüm sponsor oldu çalışma süresine. Başvurumun sonucunu bekliyorum.
-
@Elif-Unal Cincinnati Xavier üniversitesinde tamamladım MACC programını 10 ders 30 kredi aldım. Direk CPA üzerine bir program idi çok destek oldu sınav için
-
@elo 05/15/23 itibari ile CPA sertifikasını aldım. 2 senelik permit ücreti 120 usd imiş.
-
@Elif-Unal Tebrikler 🎉
-
@ayhan-karagoz-vm merhaba, CIA sertifikasını 2009 senesinde almıştım. Amerika’da çok bilinen bir sertifika değil malasef; finans müdürü/controllership açısından CPA daha geçerli. CPA external auditor/ tax consultant olarak bireysel şirket kurarak çalışabiliyor. CIA öyle bir yeterliliği yok.
-
herkese kolay gelsin 2023 yılı green kart talihlisiyim ds260 doldurdum mülakat tarihini bekliyorum şuan türkiyede muhasebe bürom var mali müşavirim yaşım 59 büromu benim gibi mali müşavir kardeşime bırakıp amerikaya gideceğim diploma mali müşavirlik ruhsatı smmm oda kayıt belgesi transkip vs ingilizce tercüme yaptırıp yanıma alacağım benim sorum şöyle CPA olmak istemiyorum mali müşavirlik belgemi 1987 yılında aldım yaşım 59 türkiyede bıktım amerikada iowa fairfield gideceğim ben şirketlerde basit muhasebe elemanı olarak çalışmak istiyorum ayrıca depolarda stok tutan eleman gibi bu tarz işler için gideceğim mesleki kuruluşlar varmı ne yapmalıyım
aslında çalışmadanda yaşayacak gelire sahibim ama 35 yıllık muhasebeciyim çalışmadanda olmaz eğer orada basit muhasebe elemanıda olamama ihtimaline karşı istanbulda forklift operatörlüğü kursuna başlayacağım yol gösteren arkadaşlara teşekkür ederim saygılar -
@salih-atilla çok zor yerdenmi sordum tık yok sadece muhasebe elemanı olarak çalışmak için işkur gibi başvuru yapılacak mesleki kuruluşlar varmı diye sormuştum
-
@Elif-Unal tebriklerrr elif hanımmm bu başlıkta nihayete eren birisini görmek beni en az kendim başarmışım kadar sevindirdi. Süreç bir hayli uzun ama biz yeşilkartforum kadınlarından kaçmazz 🎉🎉 başı çektiniz tebriklkler 🌸🌸🌸🌟
Amerikalıların bile geçmekte zorlandığı çokzor 4 sınavı 8 ayda verebilmek gerçekten alkışlıyorummmm sizii darısı başıma inşallahhh :))) -
@salih-atilla selamlar atilla bey, sistemler birbirinden farklı olduğu için, burda da zannımca bir kurs alırsanız iş bulmanız daha kolay olur. Empati kuruyorum suan ben bu durumda olsaydım işe başvurduğumda bana neler yapsbildiğimi sorduklarında söylediklerim onların işine yaramazsa geçmiş tecrubeler onların nezdinde bi işe yaramayabilir. O yüzden burasının sistemi hakkında fikir sahibi olmak için bir seyler okumak yada kurslarla desteklemek gerektiğini düşünüyorum..
-
konu hakkında güncel durumları yazabilecek tecrübeli arkadaşlar var ise sevinirim.
-
öğrendiğim kadarıyla gittiğiniz yerde başvuru yaptığınızda eksik olan dersler için yönlendiriyorlar eğitim alıyorsunuz en az 2 sene bittikten sonra 2 yıl daha mali müşavir yanında staj yapıyosunuz her şey yolunda gitse 5 yıl benim o kadar zamanım yok sıradan muhasebe elemanı mikrosft programları kullanıyor türkiyedeki gibi ön muhasebe elemanı eğitim kurumlarında sertifika veriyorlar bu konuda forumda ayrıntı bulmadım ama ben bu yoldan giderken hangi işi bulursam onu yapacağım
-
@salih-atilla hangi süreçtesiniz acaba şuan siz
-
@mesut1905 su anda cn aktif oldu Şubat gibi. Mail alabilirsem her şey yolunda giderse diploma transkrip SMMM ruhsatı oda üye belge vs gideceğim eyalette cpa ofisine sunacağım oradan çıkacak sonuca göre karar vereceğim
-
@salih-atilla üstad merhaba şimdi gördüm Gc talihlisiymişsiniz tebrik ederim hayır olsun.
hangi eyalete gideceksiniz planlarınız da cpa değilde basit muhasebe personeli olarak çalışmak istediğinizi okudum prosedürlerle uğraşmamak için bunu düşündünüz sanırım ama ABD de CPA'lık iyi kazandırıyor belki basit muhasebe işleri sürecini orada ki zorunlu eğitim ve staj ile geçirebilirsiniz sonrasında TR'dekinden daha az çalışarak daha çok kazanabilirsiniz mesleğimizin değeri oralarda daha iyi biliniyor emin olun.
mesajınızda ki CN aktif oldu demenizi anlamadım CN nedir -
@mesut1905 merhaba sayın kardeşim benim yaşım 59 2024 greenkart talihlisiyim case number (cn) 5xxx şu ana kadar 6000 kadar olan cn aktif ( mülakat alabilir) durumda olduğu için mülakat maili almaya durumum açık ama cn1300 kadar mülakat maili verildiği için aksilik olmazsa ankara konsolosluğa mart yada nisanda gideceğimi düşünüyorum tabiki her şey yolunda giderse ve vize onaylanırsa.
abd cpa türkiyede smmm aynı ünvan ama araştırdığım kadarıyla türkiyedeki mesleğimi orada yapamıyorum çok yakın arkadaşım olduğu için ve barınma sorunum olmadığı için öncelikle iowa fairfield gideceğim oradaki cpa odası yada ne ile ifade edilirse diploma transkrip belgesi smmm ruhsatı oda üyesi olduğuma a.t vs belgelerle başvuru yapacağım onlar değerlendirip eksiklerle ilgili eğitim alınmasını yeterli kredi notunu tutturduğumda başka bir cpa yanında 2 yıl staj yaptıktan sonra cpa ünvanını alabiliyorum bu durumda yaş 65 olur o yüzden bir kursa gidip muhasebe ile ilgili sertifika alsam orada ön muhasebede mikrosoft programları kullanılıyor o yolda ilerleyeceğim bu arada ne iş olsa yapacağım forklift ehliyetim var gideceğim eyalette çok aranıyor ama yaşım 30 40 gibi olsa eksik krediyi tamamlar cpa olurdum çünkü çok iyi kazanıyorlar saygılar -
@salih-atilla üstadım çok sevindim sizin adınıza umarım önce mülakat sonra Cpa işlemlerini hızlıca çözersiniz. bence staj sürecinde kıdeminiz ve yaşınızdan dolayı sizden yararlanacaklarını güzel teklifler geleceğini ümit ediyorum. hakkınızda hayırlısı olsun
-
merhabalar,
tr'de ingilizce işletme mezunuyum. finansal raporlama alanında deneyimim var. amerika'da cpa kazançları nasıldır?
ayrıca cpa alabilmek için kredi tamamlamak adına ne tavsiye edersiniz?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum