DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@gucarslan tesekkur ederim ugur bey
-
Eşim üniversite son sınıfta okuyor. Kendisi green card talihlisi. Green card başvurusu yaparken eğitim kısmına lise mezunu seçtik. Ds-260 formuna ise universty no degree olarak seçtik. Bu durum bir sıkıntı yaratır mı? Aynı zamanda inşallah bu yaz mezun olacak ve mülakat tarihi aldıktan sonra eğitim kısmını üniversite olarak düzenleyeceğiz. Bir sıkıntı olmayacağını düşündük başvuru sırasında lise mezunu yapıp ds-260 formu sırasında universty no degree yapmanın fakat yine de içimize bir kurt düştü.
-
@mustafa_27 Iciniz rahat olabilir, yanlis bir sey yok. Guncellemnize de gerek yok. Onemli olan formu doldurdugunuz zamanki egitim bilginizdir. Is gorusmesi gibi dusunmeyin. Yine de guncellemek isterseniz, Mulakat Aldiktan Sonra olmak kaydiyla, Ankara icin bu form araciligiyla degisiklik yapabilirsiniz.
-
@lumos Teşekkür ederim. İnsan mantıksız olduğunu biliyor ama yine de düşünüyor işte. Ds-260 formunu doldururken üniversitede okuduğu için universty no degree seçmişsiniz ancak green card başvurusu sırasında da üniversitede okuyormuş neden lise mezunu seçtiniz derler mi diye korktuk. Böyle bir durum yok o zaman.İçimizi rahatlattınız. Çok teşekkür ederiz tekrardan.
-
Bu ileti silindi! -
@mustafa_27 Rica ederim, cok normal. Ankara icin ogretim ile ilgili basvurudaki hata sorun teskil etmeyecektir. Eger universite mezunu secmis olup, diplomayi mulakata yetistiremeseydiniz sorun olurdu.
-
@mustafa_27 bu arada biz ds-260 formunu gönderdikten sonra evlendiğimiz için mülakat tarihi aldıktan sonra formumuzu güncelleyeceğiz. Form güncelleme tarihinde eşim üniversiteden mezun olmuş olacağı için üniversite bilgisini de güncellememiz gerekir değil mi?
-
@lumos Green green card başvurusu sırasında lise mezunu seçmiş olmak bir hata mıydı o halde? İçime tekrardan bir kurt oturdu:beaming_face_with_smiling_eyes: Çünkü üniversty no degree seçeneği yoktu başvuru sırasında
-
@lumos Çok teşekkürler. Tavsiye değildir diye not almışsınız, tavsiye olarak söylemediğinizi mi kastettiniz yoksa Türkiyede mülakat almamızı önermediğinizi mi kastettiniz acaba?
-
@Summer-0 Ankara'nin zayif mulakat planlama performansi nedeniyle mulakata Almanya/Frankfurt'da girmek daha mantikli oldugu icin oyle soyledim.
-
@lumos çok teşekkürler. Gördüğüm kadarıyla geçen yıl ilk randevular ağustos ayında verilmeye başlamış. Yine benzer bir tarih olur herhalde.
-
@lumos Anladım çok teşekkürler. Ne gibi sıkıntılar oluyordu acaba geçen yıllarda Ankara randevularında?
-
Excelde hala 300 kişi olunmuş değil çekiliş açıklananı 1 ay oldu. Sizce bu rakam gecen senelere göre az mı ilk bir ayda girilen kişi sayısı ve daha az türkiyeden kazananın oldugunun göstergesi de olabilir mi?
-
@horizon59 ağustos bülteni açıklanmadan bunu bilmemiz çok da mümkün değil. ama şuan için az olduğunu söyleyebiliriz evet..
-
@Summer-0 tek sıkıntı yeteri kadar mülakat dağıtmaması ve boş slotlar için tercihlerini AS'den yana kullanması diyebiliriz.
*Türk kazananlar EU regionından mülakat alır.
-
@horizon59 Ya da kazananların büyük çoğunluğu hala burayı keşfetmediğinin göstergesi belki de..
-
@gucarslan Uğur abi konsolosluğun önceliği o ülkenin vatandaşına vermesi gerekmez mi mantıken? Önce kendi vatandaşını bitir sonra Afrikadan mı Asyadan mı alıyorsun napıyorsan yap yani bilemedim bu stratejiyi
-
@gucarslan Uğur Bey, AS ne oluyor acaba?
-
@Gamer Ben Asya diye anladım
-
@misha90 mantıken gerekir ama, siyasi ve politik sebepler buna imkan vermiyor.
bir de AS bölgesi konsolosluğu'nun kapalı olması buna etken. tabi öncelik elbette EU'da olmalı.. ama..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum