@leyla-fasllıu Merhaba, anladigim kadariyla teyzeninizin yol arkadaslari gelemeyecegi icin siz ona refakat etmek amaciyla basvuracaksiniz, bu uygun bir gerekce olacaktir. Aciklamama izin verin, gezmeye seven birisinin burnunun dibinde dunyanin en turistik yerleri dururken ilk gezisine ABD'ye gitmesi akla cok uygun degildir, bu sebeple ABD vizesine basvururken uygun bir gerekce bulmak cok onemlidir. Benim de ilk vizem ve yurtdisi seyahatim ABD'ye oldu ve henuz 19 yasimda universite 1. sinif ogrencisiydim. Gerekce work&travel idi ve vizemi aldim.
Sizin de durumunuzu mulakat esnasinda tutarli ve sakin bir sekilde konsolosa aciklamaniz halinde vize almaya ihtimaliniz oldugunu dusunuyorum. ABD vizesi icin baska ulkelere onceden gerceklestirilmis seyahatler onemli olsa da 8 ulkeye gidip ABD'den ret alan da var 50 sene hicbir yere gitmeyip vize alabilen de, dolayisiyla bu isin bir formulu yok, tecrubelerimiz makul bir gerekce ile basvuru yapip mulakatta kendini aciklayabilenlerin vizeyi alabildigini gosteriyor.
Ablanizin durumuna gelince, aile bireylerinin vize durumuna iliskin elimizde gecerli ve dogru bir veri yok, ablasina ret verdik kardesine de verelim ya da ablasina vize verdik kardesine de verelim gibi bir yaklasim icerisinde olduklarini sanmiyorum; ancak benzer seyahat gerekcesi ve icerigine sahipseniz arada bir baglanti kurulma ihtimali cok yuksektir.
Ben size basarilar dilerim, mulakata iyi calisin ve su 3 soruya birbirini destekleyen ve birbiriyle tutarli yanitlar vermeye calisin: 1-) Neden gideceksiniz, 2-) ne is yapiyorsunuz, 3-) daha once yurtdisina ciktiniz mi?
Bence su anki yasiniz ve lise ogrencigi olmaniz 2. ve 3. soruya vereceginiz yanitlari son derece kolaylastiriyor, dezavantaji avantajiniza cevirmeye calisin.
Bol sans dilerim.

️
o burada ksliyor ptt den alacaksiniz dedi. O kadar strese degmedi. Burdan sacma sorularima yanit veren herkese ozellikle 
? Ayrıca pasaportumun süresi 1 sene sonra bitiyor. 10 yıllık vize alsam eski pasaportumu giriş çıkışlarda kullanabilir miyim ?