Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?

• ⭐⭐⭐

Merhabalar,
    ABD’de yaşayan bir avukata oturum olmasa dahi turist vizesi alabilir miyim diye bi soru yönelttim ve gelen cevap alabilir miyiz/alamaz mıyız sorusuna cok net cevap vermektedir. Kısacası 3.dünya ülkelerinden başvuruların daha rahat olduğu gelişmiş olan ülkelerin ise biraz irdeleyebileceği yönünde ancak güzel bir sebep ile de vize alınabileceği yönünde.

“As a broad rule, someone is allowed to apply for a nonimmigrant visa, such as a tourist, student, or other temporary visa, at any visa-issuing U.S. consulate or embassy. It doesn't have to be a consulate in the person's home country. Although it might be more difficult to qualify for a nonimmigrant visa when you are already outside of your home country, applying at a third-country consulate can be convenient if you're traveling or living outside your home country and want to travel to the United States.”

• @waterman Yani imkansız değil, denenebilir hocam..

• Çocuklar Kuveyt'ten aldı, kesin bilgi, hepsi de gitti, ordalar şuan. Alan alıyor. Tek akıllı sen misinden ziyade, tecrübenizi ve yol haritanızı yazın lütfen.

• @NightShadow kuveyt konsolosu ne gibi sorular sormuş yani neden ülkenden almadın dememiş mi öğrenebilir misiniz?

• Youtube'da bi video izledim, 5 kez red yedikten sonra nasıl onay aldım diye. Videodaki abi daha önceki 10 yıllık B1/B2 vizesini uzattığı için -yasal olarak- hep dinlemeden red vermişler. Abi de Guatemala'dan denemiş ordaki officer en azından dinledi, sonra onay vverdi diyordu. Bence de cidden diğer ülkelerde imkan varsa denenmeli

• Ben azerbaycan doğumluyum trden red aldım.Ordan başvurabilir miyim Türkiyede yaşıyorum kamuda çalışıyorum

• Ah bu duyumlar 🙂 Turist vizesi bile alamıyoruz maalesef. Önden bi görsek de Gc çıkarsa yaşayabilir miyiz birazcık bilgimiz olsaydı. Üstelik merak ettiğimiz bir ülkeyi yaşadığımız ülkenin ekonomik, siyasi vb. problemleri yüzünden görememek çok acı. Almanya'dan B1/B2 denemeyi düşünüyorum. Daha önce Türkiye'den red aldım. Neden kendi ülkeden başvurmadın derlerse hem red aldığım için bekleme süresi, hem ziyaret ettiğim kuzenimin de Abd seyahati düşünmesi sebebiyle Almanya'dan başvuralım burada o kadar beklemeyiz ve beraber gidelim demesi ne kadar tatmin edebilir muallak. Tecrübe edinen olursa paylaşması hepimiz için bir fikir oluşur.

• ⭐⭐

@Sserturk bu inanilmaz onemli bir bilgi bu arada.
    Zamaninda bende uzatmayi dusunuyordum :)

B1 uzatinca,sonraki b1lere red verildigini ogrenmek iyi oldu

• Makedonya'da okuyan akrabam için DS 160 (B1-B2 )vize müracaat lokasyonunu Makedonya'yı seçerek yaptık ve başvuruyu onayladık ve onay sayfasında :Müracaat yerini Location Selected: **SKO U.S. Embassy Skopje Str. Samoilova Nr.211000 Skopje North Macedonia olarak gördük.Mail adresine gelen onay linkini tıkladıktan sonra açılan form Türkçe olarak geldi .(Daimi ikametgah'ı North Macedonia olarak seçmiştik) Daha sonra kurye bilgisine devam ettiğimizde İstanbul PTT adres seçeneği çıktı.Müracaat Mkedonya USA konsolosluğu pasaport iade yeriİstanbul çıkıyor.Garip değil mi,?
    Bir yerdee yanlışlık var sanırım.
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim

• ⭐⭐⭐⭐

Başka ülkeden alan Sayın @About-You deneyimini deneyimini yazmış. Belki faydası olur diye bu başlıkta paylaşmak istedim.

• SerappS Serapp bu başlıktan bahsetti
  • SerappS Serapp bu başlıktan bahsetti

• Herkese merhaba dün vize parasını yatırdım.Paranın yattığına dair onay geldi.Randevu tarihine girdim 2024 Mayıs 20-21-22 vs uygun tarih gün gözüküyor.Tarihi seçtiğimde İŞ DIŞI BİR GÜN SEÇTİNİZ yazıyor.Tüm yılı kontrol ettim uygun günleri işaretledim sonuç hep aynı İŞ DIŞI BİR GÜN SEÇTİNİZ randevu tarihi alamadım.Yurt dışında çalıştığım için bulunduğum ülkenin ABD konsolosluğundan vize başvurusu yaptım Bu konuda ne yapmalıyım deneyimleriniz ve önerileriniz paylaşır mısınız Teşekkürler.

• @Ferit bugün tekrar randevu almak için denemeler yaptım.Yurt dışında Türk firmasında çalışıyorum.2 ay sonrasına randevu aldım.Konsolısluğun web sayfasını okursanız.Başka ülkeden vize baş vuruşunda bulunabilirsiniz ifadesi var.Kendi ülkenizde yoğunluk nedeninden dolayı. Hangi ülke kaç gün veya ayda randevu veriyorsa birini seçin randevu aldıysanız randevu tarihinde o ülke ABD konsolosluğun da olmanız gerekiyor.Genelde neden başka bir ülkede vize başvurdunuz sorusunu soruyorlar.Kendi görüşmem den sonra durumumu burdan yazarım.

• @charon Merhaba.. Daha once abd'de overstay yapmis olanlar kendi ulkelerinden basvurmak zorundalar diye birsey var mi? Yani bu tip kisiler oturumlari olmayan baska bir ulkeden basvuru yapamiyorlar mi? Tesekkurler

• ⭐⭐

@Bushra993 overstay yaptiğinizda entry ban aliyorsunuz bildiğim kadarıyla. Başvurma hakkınız bile yok.

• @charon Ban alinmayacak kadar kaldim. Konsoloslugun sitesinde overstay yapmis olanlarin basvurusu ile ilgili bir detay yok ancak resmi amerikadaki sitesi olan DHS'li bir siteleri var ya.. orada overstay yapmis olanlar sadece home countrylerinden basvurabiliyor yaziyor. Ben arada kaldim sonucta turkiyedeki gocmen olmayan vize bolumunde boyle bir detay yok. Size danismak istedim.

• Merhabalar, B1/B2 vizesini Kuveyt'ten nasıl aldığıma dair tecrübemi paylaşmak isterim.

Öncelikle TR'de bekleme süreleri 1 yılı aştığı için Kuveyt ya da Katar'dan başvurma fikri öne çıkmıştı ancak Kuveyt biletleri daha ucuz olduğu için Kuveyt'ten başvurmayı tercih ettim. Başvuru sürecini, ödeme işlemini, mülakat deneyimini ve pasaport teslimi konusundaki tecrübemi detaylı bir şekilde açıklayacağım.

--Başvuru Süreci--

Öncelikle DS-160 formunu doldurduktan sonra USTRAVELDOCS.COM sitesinden Kuveyt için hesap oluşturuyorsunuz. Temel bilgilerinizi girdikten sonra sizden DS-160 formundaki barkod numarasını giriyorsunuz. Sonraki aşama ise vize başvuru ücretini ödemek.

--Ödeme İşlemi--

Kuveyt'ten başvurmanın en büyük dezavantajı ödemeyi online yapamıyorsunuz. Bunun için Kuveyt'e gidip BurganBank şubesinden şahsen ödeme yapmanız gerekiyor. Aracı vasıtasıyla da ödeme yapılabildiğini söyleyenler olmuştu ama kesin bir bilgi değil.

Ödemeyi yaptıktan hemen sonra randevu alamazsınız. Ödemeyi yaptıktan sonraki iş günü saat 11:00 itibarıyla sistemden randevu alabiliyorsunuz. Eğer şanslı iseniz 1-2 gün sonrasına randevu bulabilirsiniz. Aksi takdirde randevu için 4-5 gün beklemeniz gerekebilir. Zaten sistemde ödemeyi yapmadan da en yakın randevu tarihini sol üst köşede görebiliyorsunuz. Ona göre bir plan yapabilirsiniz. Bu arada aklınızda bulunsun, Cuma günleri resmi tatil ve elçilik kapalı. Pazar günleri ise açık. Ben ödemeyi yaptıktan hemen sonra TR'ye döndüm ve randevu için tekrar gittim.

--Mülakat süreci--

Mülakat İngilizce yapılıyor. O yüzden dil probleminiz varsa mutlaka öncesinde hazırlık yapın, sorulabilecek tüm soruları çıkarın ve cevaplarınızı hazırlayın ve ezberleyin. Gelebilecek sorular alternatif nasıl sorulabilir, bunlara çalışın. Çünkü kendi cevabınıza çalışsanız bile, elçilik görevlisinin ne sorduğunu da iyi anlamanız gerekiyor. Listening ve speaking pratiği yapın.

Benim mülakatım sabah 07:30 da idi. Sabah 07:00 itibarıyla binaya almaya başladılar ve tüm işlemler yaklaşık 1:15 dk sürdü. Mülakata başlamadan önce farklı bir memurla görüşüyorsunuz ve size "Turistik amaçla mı gideceksiniz", "Yalnız mı gideceksiniz", "ABD'de yakınınız var mı" diye soruyor. Sonrasında parmak iziniz alınıyor ve son olarak mülakata başlıyorsunuz.

--Mülakatta sorulan sorular--

1. ABD'ye ne amaçla gidiyorsunuz?
    2. Daha önce A2 vizesi almışsınız, bu neyle ilgiliydi (Önceki çalıştığım kurumda bir eğitime katılmak amacıyla yaklaşık 10 yıl önce A2 vizesi almıştım. Bunu sistemden gördü ve sebebini sordu)
    3. Kuveyt'e ne zaman geldiniz? Niçin geldiniz? (Önceki akşam geldiğimi söyleyince, vize başvurusu için geldiğimi anladı ve bana teyit ettirdi)
    4. Yalnız mı gideceksiniz?
    5. ABD’de nereye gideceksiniz?
    6. Ne iş yapıyorsunuz?
    7. Şirketteki rolünüz nedir? Sahibi misiniz? (Pet ürünleri satan bir küçük ölçekli bir şirketim var)
    8. Aylık geliriniz nedir?
    9. Evli misiniz? Çocuk var mı? (Bekarım ve çocuk yok)
    10. Aile bireyleriniz TR’de mi? (Evet)
    11. ABD’de yakınınız var mı? (Hayır)
    12. Daha önce yurtdışına çıktınız mı? Hangi ülkelere gittiniz? (son soruydu) (2023 sonunda birkaç Avrupa ülkesine gitmiştim, pasaportta son 1 yıl içinde alınmış 2 Schengen vizesi vardı ama birini kullanamamıştım)

Profili anlamanız için bazı soruların cevaplarını yazdım. 36 yaş, erkek, bekar, uzun süreli bir çalışma geçmişi yok. Mülakat yaklaşık 3-4 dakika sürdü ve sonunda vize onaylandı diyerek bir kağıt verdi. Pasaportu 3 gün içinde teslim alabileceğimi söyledi.

Mülakat Pazartesi sabah gerçekleşti, Salı akşam kargo şirketinden pasaportun hazır olduğuna dair mesaj geldi. Çarşamba sabah pasaportu teslim aldım. Bu arada pasaportsuz sorun olmuyor mu diye merak edenler olabilir. Kuveyt'e girdiğinizde havalimanında size bir vize kâğıdı veriyorlar. Kimlik yerine geçiyor. Onu yanınızdan ayırmayın. Hatta randevuya giderken mutlaka yanınızda götürün. Çünkü onu kimlik olarak sizden emanet alıyorlar. Elçilikten çıkarken tekrar size veriyorlar.

Kuveyt'e e-vize ile girebiliyorsunuz. Vizeyi Kuveyt Büyükelçiliğinin internet sitesinden ücretsiz alabilirsiniz. 1-2 saat içerisinde mail adresinize onay geliyor. Onun çıktısını ülkeye girişte sunmanız gerekiyor.

• @birdimus merhaba değerli bilgiler için çok teşekkürler öncelikle, 2017 yılında alınmış j1 vizem var ancak dün b1/b2 vizesinden çinli hanımefendiden red yedim 2 yıl bekleme kuralı gerçek mi bilmiyorum ama kuveytten yakın dönemde randevu alsam sıkıntı olur mu sizce

• Bu ileti silindi!

• @yinyang net birşey söylemek çok zor, neden ret aldığınıza göre değişir bence.

• @birdimus açıkçası yakın zamanda Türkiye'den iki ret almış bir anne kıza yurtdışından vize aldık. Ocak 2024 de yine Türkiye'den ret almış birisine yine yurtdışından onay aldık. Bunların hepsi mümkün yok diyenlere inanmayın. Önemli olan düzgün bir başvuru ve mülakat hazırlığı.

Benzer Başlıklar

• B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1k
    3 Oy
    1k İleti
    70k Bakış
    ATS16A
    @Akin-Z https://www.ustraveldocs.com/tr/tr/step-2#how-to-apply-for-non-immigrant-visa
  • 0 Oy
    2 İleti
    272 Bakış
    crazycellsC
    @adem1984, içinde söyledi: Ukrayna vatandaşı TR'deki konsoloslukta vize randevusu alabilir mi? ukrayna vatandaşı tr den randevu alabilir mi alırsa ne yapması lazım yardımcı olurmusunuz varmı bir püf noktası Evet, genelde o ulkenin vatandasi olmasaniz da, bir ulkede yasiyorsaniz veya calisiyorsaniz o ulkedeki konsolosluklara vize icin basvuru yapabilirsiniz. Pandeminin basinda seyahat engelleri asilmasin diye konsolosluklar sadece bulunduklari ulkelerin vatandaslarina hizmet vermislerdi ama su an bu acidan eskiye donmusler. Dikkat etmeniz gereken tek sey konsolosluk calisanlarinin Ukraynaca/Rusca bilmeme ihtimalinin yuksek olusu... O nedenle ancak bu kisi Turkce veya Ingilizce biliyorsa Turkiye'deki konsolosluklari kullanmasini tavsiye ederim. Aksi durumda konsoloslarla anlasamayacagi icin vize alma ihtimali oldukca duser. Su an icin basvuru yapanlar icin tek kisitlama, mulakata katilabilmek icin onceki 10 gun Turkiye'de yasiyor olmaniz... ** Due to COVID-19 precautions, access to Mission Turkey facilities is limited to individuals who have been physically present in Turkey for at least 10 days. In addition, if you have had cold or flu-like symptoms in the past 14 days, such as a fever, shortness of breath, or a persistent cough you will need to reschedule. https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/ Genel bilgi ve yonlendirmeler icin su basligi takip etmenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇/
  • 1 Oy
    247 İleti
    61k Bakış
    R
    @celinesy vizeniz geçerli olduğu sürece giriş yapabilirsiniz, sıkıntı olmaz. Dönüş bileti almanızı tavsiye ederim. Dönünce posta yolu ile yenilemeye başvurabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k