Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

• @Serap-2 30 Haziran'da uçağım var ona yetişse yeter 😊

• Herkese merhaba, bugun saat 9 da istanbulda basvurama gittim. Randevuya tam saatinizde aliniyor erken gitmenize gerek yok. Ust aramasindaki insanlar kaba degildi sonra craydan gecip siraya geciyorsunuz askinda hep siradasiniz dolayisiyla birsey bilmesenizde sirayi takip ediyorsunuz zaten herkes sizin gibi basvuru icin geliyor. Ben bugun red alan gormedim. En azindan benim oldugum saatkerde sadece 1 kisi aldi ve 50 kisi arasindan 1 kisi bence cok degil. Sorulan sorular neden gideceksiniz, ne is yapiyorsunuz, aileniz amerika da mi calisiyor, daha once yurtdisina ciktiniz mi ve onay veriyorum oluyor. O heyecanla aslinda eski pasaportumu verip digerinide istedim 😂 o burada ksliyor ptt den alacaksiniz dedi. O kadar strese degmedi. Burdan sacma sorularima yanit veren herkese ozellikle @tufank tesekkur ederim. Herkese bol sans.

• ⭐⭐⭐⭐

@sima tebrikler vizeniz hayırlı olsun , iyi tatiller 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@sima Kolay geçmiş :) Vizeniz hayırlı olsun

• herkese merhaba ,
    türkiyeden 2015 ve 2021 olmak üzere iki kere b1/b2 vizesine başvurdum red yedim . Almanyada şirketim var . Pasaportumda 7 tane schengen var . Şu an aktif olan vizem 2 yıllık . Frankurt abd konsolosluğundan başvuracağım. Sizce bu sefer verirler mi :D ? Ayrıca pasaportumun süresi 1 sene sonra bitiyor. 10 yıllık vize alsam eski pasaportumu giriş çıkışlarda kullanabilir miyim ?

• @Mehmet-Dilek Merhaba eşim 2 Haziran tarihinde mülakata girdi, vizesi onaylandı. Bugün de pasaport PTT Levent şubesine teslim edildi. Hızlı gerçekleşti diyebilirim.

• ⭐⭐

@sima tebrikler geçmiş olsun.vizeniz hayırlı olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@hmntskn öncelikle neden ret aldığınızı kendiniz analiz edebildiniz mi? 2015 ve 2021 deki başvurularınızda neyi eksik görmüş olabilirler? İş durumunuz, seyahat geçmişiniz uygun değil miydi? Veya görüşmede anlattığınız seyahat planı görevliyi ikna etmedi mi? Bunların cevabını bilmeden yorum yapmak zor. Pasaportunuzu başvurudan önce yenilemeniz faydanıza olacaktır. Eski pasaportdaki vizeyi kullanabiliyorsunuz evet ama ekstra bir pasaport taşımaya gerek var mı? En sağlıklısı vize görüşmesine yenilenmiş 10 yıllık bir pasaport ile girmek. Eski pasaportunuzu görüşmede gösterebilirsiniz. ( pasaporttaki vizeler ve seyahat geçmişi önemli)

• @tufank 2015te hiç yurtdışı ziyaretim yoktu onu anlarım ama 2021 de neden red yedim bugün bile hala anlayamıyorum . Almanya belçika romanya çekya fransa hollanda ülkelerini ziyaret ettim . Şimdi frankfurt konsolosluğundan 29 agustosa randevu verdi ama sorun şu schengen vizem 27 agustosta bitiyor :D her gün kontrol edip randevuyu erkene çekmeye çalışıcam . Eğer olmazsa appointment iptal edip pasaport vize yenileyip eylül sonrasına bırakıcam .

• @Yusuf-Doğru evet baya hızlı olmuş, hayırlısı olsun. Danışman şirket ile mi kendi mi başvurdu acaba

• Merhabalar,

Aralık 2022'de aldığım randevuma bugün 7:30'da gittim. Standart kontrollerden sonra görüşme kısmına ilerledim.

Ne için Amerika'ya gitmek istediğimi sordu. Yıllık iznimin bir kısmını New York'da geçirmek istediğimi belirttim. Daha sorasında ne iş yaptığım soruldu ben de SAP danışmanlığı yaptığımı söyledim. Son olarak Avrupa'ya gittiniz mi dedi ben de Arnavutluk ve Ukrayna dedim. Sonrasında vizem onaylandı. Hepsi 35-40 saniye anca sürmüştür. Ben sadece DS160 onayı, pasaportlarımı ve biyometrik fotoğraf götürdüm. İnsanların elinde klasör klasör belge görünce acaba hata mı yaptım diye düşünmüştüm ama sıkıntı olmadı.

Sıra bana gelene kadar birçok kişi red alınca dedim herhalde ben de alamayacağım. Ama şans yüzüme güldü ve vize onayını aldım :)

Profilimden bahsetmem gerekirse;

27 yaşındayım
    SAP danışmanıyım
    Evli değilim
    Daha önce gittiğim ülkeler : Japonya, Peru, Arnavutluk ve Ukrayna.

Bu foruma yeni üye oldum ama bir süredir okuyordum mülakata gidenlerin deneyimlerini ve onlara gelen cevapları. Herkese buralara yazdıkları için teşekkür ederim. Çok yardımcı bilgiler oluyor gerçekten. Ben de yine herkes yararlansın diye üye olup bu mesajı atarak yarar sağlamak istedim :)

• arkadaşlar ds-160 ı doldurduktan ve parayı yatırdıktan sonra ne kadar sürede randevu sırası geliyor bilginiz var mı haziran sonu gibi b2 için başvuru yapmayı düşünüyorum

• @Cem-Güney şu anda 1 sene sonraya veriyor.Ara ara bakarak geri çekebiliyorsunuz.

• ⭐⭐

@Cem-Güney Şu an mayıs 2024'e sıra vermektedir.

• teşekkürler her gün daha erkene çekmek için uğraşacağız artık

• Ds-160 formuna tekrar ulaşabiliyormuyuz? Veya değişiklik yapabiliyormuyum? Belirttiğim bazı bilgileri net hatırlamıyorum, ds160 deki iyi söylediklerin uyuşması lazım diyince biraz gerildim açıkçası, temmuzda randevum var, profilim zaten redlik profilde yine de şansımı deniyim dedim. Eşim abd de green kartlı eş üzerinden green karta başvuruk göçmen beyanında bulundum yani artık turist vize verme ihtimali çok zor

• ⭐⭐⭐⭐

@thebigs Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏

• ⭐⭐⭐⭐

@kıvanç DS-160 formunun çıktısı son aşamada butona tıklayarak almadıysanız veya her sayfadaki print butonu ile sayfa sayfa kaydetmediyseniz bilgilerin tamamına erişmeniz zor. İmzalanan bir DS-160 formu güncellenemez. Mevcut form bilgilerinin büyük kısmını yeni bir forma aktarmak isterseniz ( seçmeli alanlar ve bazı koşullu alanlar taşınmıyor) DS-160 barkod numaranız ve formu doldurken cevap verdiğiniz güvenlik sorusu ile şu adresten https://ceac.state.gov/GenNIV/Default.aspx retrieve application butonu ile formunuzu çağırabilirsiniz. güvenlik sorularına geçtikten sonra açılan popup ekranından "create a new application" derseniz bilgileriniz büyük ölçüde yeni forma aktarılır. isterseniz bu yeni bilgilerle yeni bir form oluşturup imzalayabilirsiniz. Formdan emin olduktan sonra görüşmeye yakın bir zamanda AIS üzerinden DS-160 barkod numarasını güncelleyebilirsiniz. Unutmayınız bu güncelleme işlemi sadece 1 sefere mahsus.

• @tufank çok teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐

Merhaba diğer konuya yazdım ama belki görmezler diye buraya da oğlumun adına girdiğim mülakatı ekledim.

Dün oğlumun mektupla reddedilen vize talebi için mülakata girdim. İstanbul Ankaradan çok farklı bildiğiniz ramazan pidesi gibi kuyruk var Ankaraya medeniyet gelmiş gibi 20 kişi ya vardı ya yoktu herkes oturuyordu 🙂

Oğlum için tek girdim oğlumu içeri sokmadılar çok kalabalık durmayabilirler dediler eşimin de olduğunu görmüşlerdi annesine bırakın en iyisi dediler.

Vize görüşmesi zorlu geçti

2 ay önce vizenizi almışsınız ve henüz girişiniz yok ayrıca oğlunuzun gelmeyeceğini söylemişsiniz neden başvuruda bulundunuz diye tek seferde sordu.
    Oğlumun ameliyat olduğunu ve artık bizsiz kalmak istemediğini çok korktuğunu söyledim.
    Konsolos kadındı ilk başta çok sert başlamıştı ama ameliyat oldu dedikten sonra yumuşadı ameliyat ile ilgili doktor raporları vardı onları gösterdim ve ilk defa ekstra evrağo benden alıp okudu epey inceledikten sonra, Bir kaç basit soru sordu masraflar ile ilgili ( ben şirket eğitimi üzeirnden başvurmuştum benim masraflarımı şirket karşılayacaktı) benim karşılayacağımı söyledim ve onayladı.

Tahminim ameliyat gibi bir durum olmasaydı iş amaçlı gittiğimi söylediğim ve çok hızlı bir şekilde başvurduğum için daha girş çıkış yapmadan muhtemelen onay vermeyecekti.

Benzer Başlıklar

• DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    258
    0 Oy
    258 İleti
    29k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
  • Yurtdışı Oturumu ve B1/B2 Turist Vizesi Mülakatı

8
    1 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    cetinmutluC
    @dpdemir çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
  • 6 Oy
    50 İleti
    10k Bakış
    Henry bloorH
    @Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k