2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.
Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.
10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once?

Yani bu adam Turist olarak gelip AOS talebinde bulunarak bizi aldattı derlermi diye düşündüm.Malum kurallar ülkesi orası.Eğer sizce bir sakıncası yoksa yarın hemen eksik evraklarımızı tamamlayıp bilet bakacağız.Selam ve saygılarımla

️
Vizeniz iptal olmaz merak etmeyin .
gercekten gittiginiz Klinige Doktora ve yataktan kalkis yonune gore degisebiliyor tecrubelerime gore . Ama yaptirip , getirip , ingilizceye cevirip denemekte mutlaka fayda var . Diger taraftan soyle bir bilgi de vereyim . Tetanoz asisi her 10 senede bir tekrarlanmali diye , onu bir kafadan yapmak istiyorlar . Ortalama ucreti $60 gibi . Diger ikisi ise $120 civari ama saglik ocaklarinda daha dusuk ucrete yada bazen ucretsiz de yapilabiliyor burada .