@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
@cantekin 2.girişlerde yani ABD'ye yerleşmek için yaptığımız girişlerde çok daha toleranslı oluyorlar. Çünkü kıta değiştirip yeni bir hayata başlamak kolay değil. Bunu tahmin edebilirler ve bu konuda anlayışlı olacaklardır, alışık oldukları bir durum bu.
Bir kere siz Türkiye'de 25 gün de kalsanız 5 ay da kalsanız, neden Türkiye'ye gittiğinizi %90 zaten soracaklar. İşte bu süre ayları bulduğunda -yani tatile gittim diye bir sebeple geçiştiremeyeceğimiz durumlarda- neden o kadar uzun süre kaldığınızı sorarlar, bunun için bir sebep sunmalıyız, hepsi bu. Bizim gibi 2.girişinde kesin yerleşmek için gidecek olanların çok geçerli sebepleri oluyor zaten, bu da Türkiye'ye dönüp buradaki iş yerlerimizden ayrılmak, ev araba gibi işler varsa onları halletmek, çocuklar varsa okul dönemlerinin bitmesini beklemek, yarım kalan bir sağlık tedavisi varsa bunları bitirmek, yarım kalan bir akademik dönem varsa (atıyorum masterı bitirmek veya üni.son sınıfı bitirip mezun olmak gibi) gibi bir çok sebebi anlaşılır şekilde anlatıp, bu işlerimizi hallettik ve şimdi artık yerleşmeye geldik derseniz ikna olur, en fazla greencardın amacını hatırlatıp geçirirler, hepsi bu. Yanınızda application'larınıza dair birkaç sayfa bulundurabilirsiniz, içiniz rahat eder.
İyi yolculuklar. -
Merhaba konuyla alakali bilgisi olan lütfen yardımcı olsun,eşim amerikan vatandası amerikaya haziran 2025 te göçmen vizesi ile giriş yaptım .green card ücreti ni ödememe ragmen adresime hiç ulaşmadı . Sistemde postalandı gözüküyör.
Ben amerikada bir hafta kaldıktan sonra turkiye donus yaptım hamilelik dönemi ve cocuk dogum süreci derken yaklasık 1 senedir amerika dısındayım ve greencard ta adrese ulaşmadı. Benim yeniden amerikaya donus yapabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekir -
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
Merhaba, avukat olmadan aos işlemini yapmak göçmenlik ofisi açısından sorun olur mu?
-
@elna10 Sorun olmaz, daha once bircok kisi avukatsiz AOS yapti. Forumda tecrubelerini bulabilirsiniz. Basligin tamamini okumanizi tavsiye ederim.
-
@elna10 Avukatsiz yapabilirsiniz hicbir farki yok . Bir Danisman ile calisabilirsiniz veya yapabileceginize kanaat getiriyorsaniz kendiniz hazirlayabilirsiniz Dosyanizi .
-
@Figen merhaba, cevap için teşekkür ederim. Yapabileceğime inanıyorum fakat bir aksilik olur korkusu var, diğer taraftan daha önce vize uzatma gibi daha basit bir konuda avukat sebebi ile sıkıntı yaşadım. O yüzden forumda sorma ihtiyacı duydum.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
lumos
-
@Figen hanım selamlar. kardeşim 2024 dv talihlisi CN 10binlerde. geçmiş senelerde mülakat tarihi almakla ilgili sorunlar yaşanmış ve hala yaşanıyor. kardeşimin turist vizesi var. acaba AOS u düşünmeli miyiz ya da ne zaman düşünmeliyiz? AOS a başvurduktan sonra sıra gelmemesi gibi bi durum oluyor mu? bekleme süresini nerede geçiricez? amerikada kalmaya devam edebiliyor muyuz yoksa başvurduktan sonra turkiyeye mi dönmek gerekiyor? dosya onayı açısından avantajı ya da dezavanajı var mı? AOS yapmak yerine dosya taşıma sürecini mi değerlendirmek daha iyi? olumsuz bir sonuçlanmada dosya taşıyarak red alındıysa turist vizemi koruyabilecek miyim? Anladığım kadarıyla AOS yapıldıktan sonra olumsuz sonuçlanan GC görüşmelerinden sonra turist vizesi kaybediliyor. eğer vakit ayırıp cevaplarsanız çok seviniriz. şimdiden teşekkürler
-
@Sini-sini Merhaba , Oncelikle Tebrikler . 10K icin sanki panik yapmaya gerek yok gibi diye dusunuyorum . AOS yapmayi dusunmek icin bence Ocak / Subat aylarina kadar durumu gorup , gidishata bakip ondan sonra degerlendirmekte fayda var . B1/B2 ile giris yaptiktan sonra tum surec bitik GC alana kadar Amerikadan cikmamalisiniz AOS sureci boyunca . Gir/Cik yapamazsiniz . Olumsuz sonuclanan AOS um henuz olmadi , RED almak icin ciddi bir sorun yada gecmis olmasi lazim. Genel olarak Dosyalar yetisiyor ve olumlu sonuclaniyor. Ocak/ Subat gibi bana tekrar yazin degerlendirelim 2024 surecini , olur mu ?
-
@Figen hanım dönüşünüz için çok teşekkürler. tamam o halde ocak Şubat ayı gibi dediğiniz gidişata göre tekrar size yazarız
AOS sürecine girecek olursak zaten amerikadan çıkış yapmayız. süreç ne gerektiriyorsa ona göre hareket ederiz. tekrar teşekkür ediyorum hızlı dönüşünüz için 
-
Merhaba,
Genel bir konu olarak açıldığı ve kendi konumu bulmakta zorlanacağım için maalesef sayfayı baştan aşağıya okuyamadım
Kısa özetle benim sorum daha önceden cevaplandıysa eğer şimdiden kusuruma bakmayın
H1-B talihlisiyim inşallah 14 Haziranda da Türkiye de mülakatım var ve Kasım ayı gibi de herşey yolunda giderse Amerikaya geliyor olacağım.H1-B den greencard a geçiş yapmak istiyorum. Bununla ilgili en güzel yol EB-3 gibi duruyor biliyorum. Onun ile ilgili süreci detaylı bir şekilde incelemiştim. Benim sorum şu olacak.
Normal şartlarda baştan sıfırdan başlanırsa EB-3 süreci yaklaşık 2-3 yıl sürüyor ve 3-4 aşamadan oluşuyor biliyorum. Ama H1-B ile olmanın en azından süreç ve zaman açısından bir faydası oluyormu?
Bir diğer sorumda bana şu anda sponsor olan H1-B firmasının sahibi aynı zamanda akrabam. Avukatla görüşmemizde çalışma vizelerinde bunun bir sorun teşkil etmeyeceği fakat sponsorlu greencard larda aile bağı olması nedeniyle sorun yaratabileceğini söylemişti. Ve bu nedenle çalışma vizesinden sonra AOS yapamayacağımı belirtmişti. Farklı bir firmadan deneyecek olursam eğer H1-B yi o firmaya taşımam gerekirmi?
Şimdilik bu sorular ile giriş yapayım

-
@Aleras, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Merhaba,
Genel bir konu olarak açıldığı ve kendi konumu bulmakta zorlanacağım için maalesef sayfayı baştan aşağıya okuyamadım
Kısa özetle benim sorum daha önceden cevaplandıysa eğer şimdiden kusuruma bakmayın
H1-B talihlisiyim inşallah 14 Haziranda da Türkiye de mülakatım var ve Kasım ayı gibi de herşey yolunda giderse Amerikaya geliyor olacağım.H1-B den greencard a geçiş yapmak istiyorum. Bununla ilgili en güzel yol EB-3 gibi duruyor biliyorum. Onun ile ilgili süreci detaylı bir şekilde incelemiştim. Benim sorum şu olacak.
Normal şartlarda baştan sıfırdan başlanırsa EB-3 süreci yaklaşık 2-3 yıl sürüyor ve 3-4 aşamadan oluşuyor biliyorum. Ama H1-B ile olmanın en azından süreç ve zaman açısından bir faydası oluyormu?
Bir diğer sorumda bana şu anda sponsor olan H1-B firmasının sahibi aynı zamanda akrabam. Avukatla görüşmemizde çalışma vizelerinde bunun bir sorun teşkil etmeyeceği fakat sponsorlu greencard larda aile bağı olması nedeniyle sorun yaratabileceğini söylemişti. Ve bu nedenle çalışma vizesinden sonra AOS yapamayacağımı belirtmişti. Farklı bir firmadan deneyecek olursam eğer H1-B yi o firmaya taşımam gerekirmi?
Şimdilik bu sorular ile giriş yapayım

H1B icin tebrikler, H1B cekilisi de tarihinin en yogun donemini yasiyor.
H1B'den sonra genelde kisiler ya EB1 ile is yeri sponsorluguyla devam ediyorlar, ya da kendi kendilerine sponsor olup EB2 ile devam ediyorlar. Akademik bir gecmisiniz veya yayinlariniz (kitap, makale vs.) var midir?
H1B'yi genelde 3 yilligina aliyorsunuz ve 1 kez daha yenileyebiliyorsunuz. Maksimum 6 yil sureniz var, bu sure icinde Green Card'a gecmis olmaniz bekleniyor.
-
@akayavuz Merhaba,
AOS sürecinde olduğunuz için E2 bitse de çok sıkıntı yaşamazsınız ve evet, dosya süreleri tekrar uzadı. O yüzden sorunlu görmedikleri birçok dosyaya interview olmadan onay verdiler bir ara zaten. Benim dosyam da bu şekilde kapandı.
-
@crazycells Merhaba. Cevap için teşekkür ederim. M.B.A yaptım Marketing Management alanında ama herhangi bir akademik yazım felan yok maalesef. EB-2 için uygun gözükmüyor gibiyim

Diğer sorularımın cevapları sizde varmı?
Normal şartlarda baştan sıfırdan başlanırsa EB-3 süreci yaklaşık 2-3 yıl sürüyor ve 3-4 aşamadan oluşuyor biliyorum. Ama H1-B ile olmanın en azından süreç ve zaman açısından bir faydası oluyormu?
Bir diğer sorumda bana şu anda sponsor olan H1-B firmasının sahibi aynı zamanda akrabam. Avukatla görüşmemizde çalışma vizelerinde bunun bir sorun teşkil etmeyeceği fakat sponsorlu greencard larda aile bağı olması nedeniyle sorun yaratabileceğini söylemişti. Ve bu nedenle çalışma vizesinden sonra AOS yapamayacağımı belirtmişti. Farklı bir firmadan deneyecek olursam eğer H1-B yi o firmaya taşımam gerekirmi?
-
@koray2000 Eşim be benim B1/B2 vizemiz var.Fakat Amerika’ya geldikten 3 ay sonra müracaat edebiliyoruz sanıyordum ve o zaman da süreç yetişmeyebilir düşüncesiyle bu fikri ötelemişim bunu sizden öğrendiğim iyi oldu.Peki ,forumda yaklaşık 1200-1300 $ masraftan bahsedildi.Avukat ücretleri konusunda bilginiz varmı? Şimdiden teşekkür ederim
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
crazycells
-
@Berkan-0 Avukatlarin fiyatlari kendi aralarindan degisiyor. Direkt sorarak teklif almanizda fayda var.
-
@koray2000 teşekkür ederim.
-
@koray2000 Koray Bey,24 Mayıs daki yorumunuzda 2-3 ay beklemeden AOS müracaatınızı yaptığınızı belirtmiştiniz.Özel bir durum gibi geldi bana .Yani şimdi işimden ayrılıp evrak şu bu eksikleri tamamlamak ve hadi gidiyoruz demem için bile en az 4-5 gün geçecek o yüzden sordum.Stres ve kararsızlık denizinde yüzdüğümden kafam allak bullak kusuruma bakmayın.
-
@Berkan-0 Oncelikle Tebrikler . 3 ay beklemenize gerek yok , imkaniniz varsa aciliyetle Ulkeye giris yapip suracinizi hemen baslatabilirsiniz . Ne kadar erken o kadar iyi , genel olarak 4 ay suruyor fakat fiscal year bitimine az kaldigi zamanlar USCIS bu islemleri hizlandirarak genel olarak GC lari vermeye yonelik yaklasiyor .
-
@Berkan-0 eğer Türkiye’de cok ciddi bi işe sahip değilseniz bencede hemen işten ayrılın 1-2 güne evrakları toparlar eğer uçuş bulursanız hemen ABD’ye giriş yapıp aos seçeneğini zorlayın.
-
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
crazycells
-
@waterman Merhaba,eğer AOS müracaatımız Red olursa B1/B2 Vizelerimiz de iptal olurmu ? Ardından bu girişimcimiz nedeniyle birdaha vize alamama durumumuz olabilir mi? Buna göre hareket edeceğiz.

-
@Berkan-0, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@waterman Merhaba,eğer AOS müracaatımız Red olursa B1/B2 Vizelerimiz de iptal olurmu ? Ardından bu girişimcimiz nedeniyle birdaha vize alamama durumumuz olabilir mi? Buna göre hareket edeceğiz.

AOS basvurunuzun neden red olacagini dusunuyorsunuz?
Benzer Başlıklar
132
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

🫶