Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @yuzi35 ben bir a4 kağıdına tablo olarak olarak, nerelere gideceğimizi, ne kadar ödeyeceğimizi hangi uçakları kullanacağımızı işlemiş, konsolos sorunca da seyahat planımızı sorunca da tabloyu görmek isteyip istemediğini söyleyip hemen vermiştim. Siz de önlem olarak New York'ta hangi gün nereye gideceğinizi ve tahmini bütçeyi yazarsanız iyi olur, hem uzun uzun anlatmazsınız hem de konsolos kağıdı kısa sürede incelerken oğlunuz hakkındaki sevimli detayları araya sıkıştırırsınız.

    Konsolosların büyük kısmı iyi derecede Türkçe biliyor, dil konusunda endişe etmeyin. Size kaçak göçmen muamelesi yapacaklar zira onların görevi kaçak olmayanları ayırt etmek, o yüzden güler yüzle karşılaşmazsanız moralinizi bozmayın, şahsi algılamayın.

    Tekrardan kolay gelsin.


  • Merhaba 25 Mayıs'ta İstanbul'da mülakata girdim. Vizem onaylandı, pasaportumu aldılar. Şuan sorguladığı da Approved olarak görünüyor. Daha önce vize alan arkadaşlara sorum şu, ne zaman issued olarak görünür ve vize basılmış pasaportum elime geçer? Herkese başarılar diliyorum.


  • Merhaba, randevumu öne çekmek adına kontrol etmek için ais'e giriyorum ama bi iki saattir ''Seçtiğiniz lokasyonda mevcut randevu yok. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.'' ibaresi var ve takvim alanı görünmüyor bile. Bu durumun nedeni nedir?

  • ⭐⭐

    @Uğur-Koç ara ara girin bakın. Ankarada genelde yok görünüyor. Hergün kontrol edin açılıyor o.


  • @Uğur-Koç kısa aralıklarla çok sık sayfayı yenilediyseniz ban yiyorsunuz. 3-5 saat girmeyin siteye düzeliyor sonra


  • Babam Ve Ben DS-160 Doldurduk Amerika Seyahati İçin Diyelim Ki Mülakatta Babamın Vizesi Onaylandı Benimki Reddedildi. Öyle Bir Durumda İkinci Vize Başvurumda Babamın Vizesinin Onaylanmış Olması Bana Bir Avantaj Olarak Yansır Mı?

  • ⭐⭐

    @Ekto-Oktan hayır hiç bir avantajı olmaz. ilk görüşmede onay aldığı zaman faydası olması gerekirdi böyle düşünürsek. ortak bir seyahat planınız var ise beraber onay / ret alırsınız zaten. ayrı bir seyahat planınız var ise zaten görüşmeye de beraber gitmenize gerek yok.


  • @tufank Açıkcası Endişelerim Var 19 Yaşındayım Amerika Turları Var Babam Beni Bir Tur İle Göndermek İstiyor Benle Birlikte Gelicek O Da Fakat Benim Şöyle Bir Problemim Var Benim Üstüme Ne Bir Ev Araba Arsa Ne Para Var, Ne Bir İşim Var Liseden'de Bu Ay Mezun Oluyorum Yani Okul Durumumda Bitiyor Şu Noktada Tamamen Boşa Düşüyorum Pasaportum Daha Yeni Zaten Alalı 4-5 Ay Oldu Ya Olmadı Seyahatimin Tüm Masrafları Babamın Cebinden Çıkıcak Hocam Babam EYT Emeklisi Şuanda Yaklaşık Türkiyede 30 Sene Çalıştı Bir İş Yerinde Ailesi Vs Var Falan Dilan Bir De Bankada Para Var Yüklü Olarak. Ama Ben Boşun Tamamen.

    Bunu Zaten DS-160'da Belirttim Korkum Şu Bir Sürü İnsan Red Alıyor Ben Şu Profil İle Nasıl Vize Alacağım Sizce İhtimali Nedir Veya Şansımı Arttırmak İçin Başka Ülkeleri Gidip Gezsem Mantıklı Olur Mu Mesela Mülakattan Önce Bir Japonya Yapıp Gelsem Vs Vs Önerilerinizi Çok Merak Ediyorum Sağ Olun Tekrardan...

  • ⭐⭐⭐

    @Ekto-Oktan dogru düzgün seyahat planı çıkarın, sizi Türkiye’ye geri dönmenize iticek sebepler bulmaya çalışın. Yasınız itibariyle ve okulun bitmesi sebebiyle suan çizdiğiniz profil olumlu gözükmüyor. En önemlisi acele etme, ben aralıkta randevu almıştım iptal ettim red alacağım kesin gibiydi.. maalesef red alırsan 2 yıl bu hayallere veda etmek zorunda kalacaksın cünkü randevu yok..

    Çevremdekiler ve gördüklerim kadarıyla belgeye baktıkları yok bu yüzden cok kasma

    Biraz yurtdışını maddi imkanlar dahilinde gezmeye çalış, kendine güzel bi senaryo uydurmaya çalış ve biraz bu olayın keyfini çıkarmaya çalış. Her ne kadar biz red oranlarını görüp korksakta çoğu kişinin red almasının ilk sebebi doğru düzgün bi planın olmaması oluyor.


  • @waterman Peki Hocam Ben Zaten Randevumu Mart 2024'e Verdiler Ankara'ya Alamadım İstanbul Konsolosluğuna Verdiler Sizce Bu Sorun Yaratırmı Onun Haricinde Bu 17 Haziranda YKS Giriceğim 2 Senelik Bir Önlisans Dusunuyorum En Azından Mülakat Tarihine Kadar Bir Üniversteye Kayıt Yaptırmış Olmam Benim Sürecimi Olumlu Etkiler Mi? Ek Olarak Türkiyede Bir Sevgilim Var 3 Senedir İlişkide Olduğum DS-160'da Other Seçip Bunu Belirtmiştim Kısaca Bunların Bana Faydası Dokunurmu Okuyor Olarak Gözükmem Onun Haricinde Ben DS-160'da Belirttiğim Plan Eylül'deki Tur'a Göreydi Fakat Bana Randevuyu Mart'a Verdiler 2024'e Bu Durumda Ne Yapıcam Yeni Bir Tur Planı Alıp Öyle Mi Gidicem Konsolosluğa Çünkü Ben Tur İle Gitmeyi Düşünüyorum Tekil Gitmeyeceğim...

    Aslına Bakarsanız Amacım Bir ABD Seyahatinden Çok Deneyim Yaşamak Ve Karar Vermek Oranın Kültürel Yapısını Beğenirsem Yani Gördüklerim Hoşuma Giderse F1 Geçip Adjustment Of Status İle EB-3 Süreci Başlatmak İstiyorum

  • ⭐⭐

    @Ekto-Oktan DS-160 formunda marial status seçeneğini "other" seçeneği seçip kız arkadaşı ekleme diye birşey olduğunu düşünmüyorum 🙂 Formdaki maddelere ve soruların anlamına dikkat etmeniz lazım. O alan evlilikle ilgili.


  • @tufank Bilmiyorum Ki Hocam Other Dedim Alta Da Dating... Olarak Yazdim Not Dusuluyor Ya O Sekilde Yolladim 🤷♂

  • ⭐⭐

    @Ekto-Oktan yani bu soru bile elenmenize neden olabilir. size evlilik durumunuzu soruyor. evli değilseniz, bekarı "single" ı seçmeniz lazım. bunun dışındaki cevaplar tamamen evlilik ile bağlantılı. ilk hedefiniz DS-160 formuna odaklanmak ve düzgün doldurmak olsun, çünkü buradaki önemli bir hatanın telafisi olmayabilir.

  • ⭐⭐⭐

    @Ekto-Oktan yani öğrenci olup not ortalaması yüksek olan kişilerde etkili olabilir ama yeni kayıt olmuş biri için pek artısı olacağını sanmıyorum.

    Turla ABD’ye gitmek kesin vize garantisi vermiyor veya bi etkisi de olmuyor diye düşünüyorum. Bence üniversitenin ilk çeyreğinde wat başvurusu yap bu yolla gitmeyi zorla derim.


  • @waterman Yazdım Bunu Bir Kenara Bunu Da Deniyeceğim Mantıklı Bir Seçenek Peki J1 İle Gidersem EB-3'e Geçişte Sorun Yaşarmıyım Çünkü Ben Kafama Yatması Durumunda Adjustment Of Status İstiyorum Hocam O Durumda Nasıl Bir Yol İzleyebilirim


  • @tufank İnşallah Elenmem Hocam Zaten Şüphe Duyduğum Tek Soru Bu Bundanda Elenmem Umarım Geriye Kalan Herşeyi Doldururken Emindim Sorun Yaşamadım 😅


  • Merhaba Arkadaşlar ,

    Öncelikle çok sinirliyim başıma geçenleri anlatayım ben 3 ay önce Jamaika Kingston büyükelçiliğinden turist vizesi aldım cayman adalarında yaşadığım için size bir kâğıt veriyorlar o kağıtla beraber ülkeye döndükten sonra dhl ile kağıdı ve pasaportunuzu geri gönderiyorsunuz ücreti 170 dolar ben gönderdim pasaportumu geri aldığımda vizemde pasaport numaram yerime tc kimlik numaramı basmışlar ds formunda falan pasaport numaram vardı neyse iletişime geçtim tekrar gönderin dediler gene 170 dolar verdim bugün pasaportumu geri aldım hiçbir şey yapmadan geri göndermişler şimdi ben bu vize ile seyahat yapamız mıyım ?

    Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gubaz53 yeniden konsolosluga ulasip problemin cozulmedigini belirttiniz mi?


  • Bugün cuma olduğu için mail attım pazartesi cevap gönderirler sanırım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gubaz53, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Bugün cuma olduğu için mail attım pazartesi cevap gönderirler sanırım

    170 dolari niye istediler, onu da pek anlayamadim, posta/kurye hizmeti mi? yoksa yeni vize icin mi? sizden kaynaklanmayan bir hata oldugu icin ucretsiz yenilemeleri gerekirdi.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 10
  • 3
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum