Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Alprnylmaz evlilik yıldönümü , tatili doğum günü hediyesi gibi birşeylere bağlayabilirseniz faydalı olabilir.


  • @selamibasaran çok teşekkür ederim bilgiler için. Saydıklarınız bizde haziran ayına denk geliyor daha çok 😃 bunun için bişey düşüneceğim


  • @tufank selamlar size bir şey danışmak istiyorum. kardeşim 2024 dv talihlisi oldu. eğer bir sorun çıkmazsa gelecek sene yerleşeceğini düşünüyoruz. benimde turist vizem var. şimdi 63 yaşındaki annem ve 65 yaşındaki babam için turist vizesine başvurmak istiyoruz. sizce ailemize vizeye başvurmak için en uygun zaman ne zaman olur? ben burda çalışıyorum annem de torununa bakıyor aslında. yani yerleşmek gibi bir düşünceleri yok. kardeşimin GC alması ailemizin vize sürecine etkisi ne olur? bu arada bir aile dostumuz amerikada polis departmanında polis şefi olarak çalışıyor. ondan mektup alma şansımız da var. sizce işe yarar mı? dönüşünüz için şimdiden teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sini-sini çok acil bir işiniz yoksa green kartlı olarak giriş yapsın kendisi davetiye gönderir ozaman çok daha etkili olur. polis de masraflarını ben karşılarım der ancak onun kazancı +2 kişi için yeterli olur mu ona bakıyorlar.

  • ⭐⭐

    @Alprnylmaz Schengen alabilirseniz mülakattan önce gidip dönün. Pasaportlarınızda çıkış ve giriş damgaları olsun.
    Güzel bir seyahat planı yapın. Bir kağıda yazın ve elinizde tutun, konuşurken planım bu şekilde diye gösterirsiniz.
    Sakin ve kendinden emin konuşun, tekleme duraklama yapmayın. Umarım her şey yolunda gider.

  • ⭐⭐

    @Sini-sini tebrik ederim kardeşinizi. öncellikle kardeşinizin green card işlemlerinin tamamlanmasını bekleyin ve vizesini alsın. Sonrasında anne ve babanız vize başvurusu yaparken kardeşinizi ziyarete gideceğini belirtir, DS-160 formunda da bunu düzgün bir şekilde girerseniz o zaman bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Kardeşinizin GC alması vize sürecine etkisi tabi ki büyük çünkü onu ziyarete gidecekler veya onunla birlikte yerleşmesine yardımcı olacaklar gibi bir gerekçe sunulabilir . yoksa ailenizin amerikaya gidiş için başka bir seyahat planı olması gerekiyor. ek olarak başka birinden mektup almanıza gerek olduğunu düşünmüyorum.


  • Arkadaşlar ben vergi levhalı toptan gıda ile uğraşıyorum b
    1 yıl 2 aydır bağkurluyum 4 çocuğum var burada kalacak bana turist vizesi cikarmi red alma ihtimalim nedir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HATICE-KUREYSLI, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaşlar ben vergi levhalı toptan gıda ile uğraşıyorum b
    1 yıl 2 aydır bağkurluyum 4 çocuğum var burada kalacak bana turist vizesi cikarmi red alma ihtimalim nedir

    ABD'ye hangi amacla giris-cikis yapacaksiniz?


  • @crazycells turist olarak ben ve eşim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Randevu aldıktan sonra yeni bir DS-160 formu doldurma ve AIS üzerinden güncelleme ile ilgili önemli duyuru

    Daha önce AIS üzerinden DS-160 application id güncelleme özelliği olmadığı için bu işlemi konsolosluktaki görevliler bizim adımıza yapıyorlardı. Artık 1 kereye mahsus olarak kendimiz yapabiliyoruz. Bu da demek oluyor ki yine istediğimiz kadar DS-160 formu doldurabiliriz ama randevuya girmeden önce son forma ait id'yi AIS üzerinden kendimiz güncellemiz gerekecek. Bunu eskiden olduğu gibi konsoloslukta güncellemeyi talep edersek randevumuz sıkıntıya girebilirmiş.

    https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv/information/announcements#784-important_information_about_your_upcoming_visa_appointment_20230502144041

    alt metni

    bilgilendirme icin tesekkurler. 👍 elinize saglik.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HATICE-KUREYSLI, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @crazycells turist olarak ben ve eşim

    sanirim cocuklarinizin yasi buyuk?

    bu basliktaki iletileri okuyarak hangi noktalarin onemli oldugunu ogrenebilirsiniz.


  • @tufank çok teşekkürler dönüşünüz için biz de o şekilde düşünmüştük belki kardeşimle birlikte girişlerini yaparlar hatta. gerçekten yerşelmesine yardımcı olmak istiyorlar ve sonrasında da dönüş yapacaklar. o halde GC vizesi onaylandıktan sonra vize başvurumuzu yapalım. çok çok teşekkürler


  • @Serap-2

    Merhabalar bizimde pazartesi günü randevu var ve Şengen için sorum olacak merak ettim diğer arkadaşlar veya bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Bizim şimdi Haziranda-Temmuz arası Yunanistandan Şengen vizemiz var. Tabiki biz bayram tatilinde ilk Yunanistana sonra başka avrupa ülkesine belki gidicez. Yani damgalarımız şuan yok bu bir sıkıntı olur mu ? 2017 yılında Hem İtalya hem Yunanistan girişimizde var.


  • @yuzi35 Merhaba, dilim döndüğünce bildiğim kadarıyla yanıt vermeye çalışayım. Vize ücretleri yatırılmadan randevu alınmamaktadır, randevunuz olduğuna göre ücretler yatırılmıştır. Vize danışmanlık şirketinizden çocuğunuz için de ücret yatırıldığını teyit ettirip yanınızda götürebilirsiniz. Ayrıca, 14 yaş altındaki çocukların vize görüşmesine katılma zorunluluğu olmadığı için dilerseniz başka bir yerde de bırakabilirsiniz. Ben aynı yaştaki çocuğumu vize görüşmesine götürmüştüm.

    DS-160 formunuzda ziyaret edeceğinizi belirttiğiniz şehirlere ilişkin iyi bir gezi planı hazırlamanızı tavsiye ederim. Mümkünse gidiş ve dönüş için kullanacağınız uçuş bilgilerini de eklerseniz iyi olur. Vize görüşmesine katılan kişilerin büyük çoğunluğu New York'a özel bir gün için gittiklerini söylemektedirler, siz New York ziyaretine ilişkin başka etkinlikler de eklerseniz iyi olacaktır (Niagara Şelale gezisi, Boston gezisi vb). Yanınızda pasaport, fotoğraf ve adli sicil belgesi zorunlu diğer belgeler ise destekleyici şekilde almanızda fayda var. Banka dökümü isteyeceklerini sanmıyorum; ama yanınızda bulunursa en azından içiniz rahat eder.

    Her ülkeye girerken pasaport kontrolü sırasında geliş amacınız sorgulanır, dolayısıyla elinizde dönüş uçak bileti, kalacağınız otellerin listesi olursa iyi olur. Kısıtlı ingilizce ile yanıtlanabilecek sorular soracaklardır. DS-160 formunda belirttiğiniz yerlere gitmek zorunda değilsiniz.

    Umarım vize görüşmeniz olumlu geçer.


  • @EasternStar Cevap için çok teşekkür ederim bilgileri topladıkca iyi oluyor çok saolun. Çocugumuzu görüşmeye götürücez her ihtimale karşı. New York için coğumuzun doğum günü anısı demeyi dusunuyoruz ki böyle olacak ama genelde okudugum kısa net cevaplar deniliyor. Mesela müzede bir gece filmini izletmiştik çocugumuza orayı çok begenmıstı Amerikan doğa tarihi müzesi bunları belirtirken doğal olarak uzuyor bu kısmı cok kestiremiyoruz neden New York yada ne için gidiyorsunuz dediklerinde kısa cevap olunca acıklayıcı olmuyor uzun oluncada uzun cevaplar vermeyin diyorlar :))

    (Kusura bakmayın yanlış kişiyi etiketlemişim şimdi düzelttim)


  • Hayır hepside küçükler en büyüğü 5 yaşında en küçüğü 8 aylık


  • Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tufank tufank 
  • ⭐⭐

    @yuzi35, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Serap-2

    Merhabalar bizimde pazartesi günü randevu var ve Şengen için sorum olacak merak ettim diğer arkadaşlar veya bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Bizim şimdi Haziranda-Temmuz arası Yunanistandan Şengen vizemiz var. Tabiki biz bayram tatilinde ilk Yunanistana sonra başka avrupa ülkesine belki gidicez. Yani damgalarımız şuan yok bu bir sıkıntı olur mu ? 2017 yılında Hem İtalya hem Yunanistan girişimizde var.

    Vizenizi görecekler en azından. Gidip dönmüş olmak tabii ki daha iyi olurdu ama yapacak bir şey yok. Umarım olumlu sonuçlanır. Kolay gelsin.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   M MoB1881 

  • daha önce bu vizeyi alan arkadaşlara bir sorum var. ben randevu tarihim eylül-ekim gibi olacak diye seyahat tarihimi ds-160 formunda mayıs olarak düşünüp öyle girmiştim. eğer randevuda vizeyi alırsam kasım gibi gitmeyi düşünebilirim. (kasım'da gideceğim eyaletin mevsimi daha uygun) bunun için ds-160 formunun yenisini almalı mıyım? randevuda bunu belirtsem (daha erken gideceğimi) bir sorun olur mı? bilen varsa cevap yazabilirse sevinirim.

  • ⭐⭐

    @bbe DS-160 formundaki bilgiler ve seyahat planı doğru / güncel değilse bu bilgileri güncellemenizde fayda var. Yani planınız ne ise DS-160 formunda da o yazsın. Mutlaka bu tarihlerde giriş yapmak zorunda değilsiniz bu arada. Görüşme anında "DS-160 formuna böyle yazdım ama daha önce / sonra gideceğim" demeniz iyi olmaz.

    Mevcut formdaki bilgileri çağırarak yeni bir form oluşturabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken retrieve application butonuna tıklayarak forma ait güvenlik sorularını cevaplamak ve çıkan popup penceresinden "create a new application" butonuna tıklamak. büyük ölçüde bilgiler yeni formunuza aktarılacaktır.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum