Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, ben biraz spesifik bir durumla ilgili bir soru soracağım. GC kazandım, siyasi sebepten dolayı 6 ay kadar cezaevinde kalmıştım. Geçen hafta mahkemem oldu, 3 ay daha yatmam gerekiyor.

    Sorum şu:

    📌 1. Haziran ayında cezaevine girersem, Eylül ayının 2. Haftası çıkabiliyorum. Bu durumda mülakatı kaçırma ihtimali var mıdır?

    📌2. Çıktıktan sonra, bu cezadan dolayı ret yeme ihtimalim olur mu?

    📌 3. Çıktıktan sonra yurt dışı yasağım kalkacağı için, pasaport başvurumu ondan sonra yapabileceğim. Bu durum benim için sorun oluşturur mu?

    Şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @yxlc
    1.) mülakatı kaçırmazsınız.
    2.) Arşiv kayıtlı sicil kaydınız,mahkeme tutanaklarınızı( ingilizceye çevirterek) evrakların arasına koyup değerlendirmeyi beklemekten başka çare yok. Cinayet , hırsızlık uyuşturucu v.s suçlarından biri değilse ret olmayabilir.Ama yine konsolosun değerlendirmesine göre sonuçlanacaktır. admin arkadaşlar daha detaylı bilgi verebilir.
    3) Pasaport numaranızı sonra bildirebiliyorsunuz bir problem yok.

  • ⭐⭐

    @blackmamba24 Gocmenlik niyeti olan bir vize icin form (DS-260) doldurdugunuz icin ret alma ihtimaliniz cok yuksek (bu sene oyle oldu), bunu bilerek basvurun. Yine de denemekten zarar gelmez. Baskalarinin (akraba gibi) turistik vizesi olmasi olumlu/olumsuz etkilemez sizin basvurunuzu.


  • @lumos Peki turist vizesine başvurmamın DV2024 mülakat tarihi aldığım takdirde bir sorun yaratıp yaratmayacağını biliyor musunuz?

    Teşekkürler.


  • @lumos tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nurbanur-Yìldırım, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells 2024EU00011XXX

    Esiniz Avusturya'da vize aldiktan sonra Ankara Konsolosluguna yazip siz Turkiye'de vize alabilirsiniz. Ama Schengen vize almayi planliyorsaniz, esinizle beraber de mulakata Avusturya'da katilabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @blackmamba24, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar Merhaba,
    Ben DV2024 kazananıyım ama Ankara Konsolosluğunun yavaş mülakat vermesi beni tedirgin ediyor. Bunun için Amerikan Turist Vizesine başvurmayı düşünüyorum. (Amerika'da mülakata girebilmek için) Ablamın ve eniştemin 10 senelik turist vizesi var ve ailemin maddi durumu iyi. (yaşım 19 ve bekarım.) sizce Turist vizesi alabilir miyim? Yoksa şansımı başka konsolosluklarda mı denemeliyim? Bir de dil okulu için Amerika'ya gitmek istesem vize veriliyor mu? Tavsiyelere açığım.

    Teşekkürler.

    Dil okulu icin de turist olarak da vize almaniz mumkun ama geri doneceginize konsolosu ikna edebilirseniz. Dogal olarak gocmenlik surecindeki biri icin bunu kanitlamak normalden daha zor olacaktir. Su basligi inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2909/greencard-a-başvurduktan-sonra-turist-vizesi-alabilir-miyim/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dogibakan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selamlar, dün yapılan açıklama sonrasında form güncelleme konusunu etkileyen bir durum olur mu? Mülakat tarihi maili geldikten sonra formu evli olarak güncelletip, müstakbel eşim için de form ekletmem gerekecek. Bu süreçle ilgili net akışı hala tam olarak bilmemekle birlikte endişeli durumdayız. (Örneğin ilk şuraya mail atılacak, sonra form şu şekilde güncellenecek vb..)

    Bu süreçle alakalı bilgilendirme ve yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi günler dilerim..

    hayir, bu aciklama forumdaki hicbir tavsiyeyi degistirmiyor.

  • ⭐⭐

    @blackmamba24 Yok bir sorun olmaz. Ricalar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @meecittt, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese iyi günler. Aceleyle DS260'i gönderdik, mülakat yeri Ankara yazıyordu, bizde maalesef değiştirmedik, o zaman aklımıza gelmedi. Şimdi ise aklıma geliyor ve sormak istedim size: bizim CN yüksek 27k' lerde. Ankara konsolosluğunun nasıl çalıştığını hepimiz biliyoruz, eşim Kırgızistan vatandaşı olduğu için acaba diyorum mülakat yeri olarak Bişkek'i mi seçseydik?! DS-260 submit ettikten sonra mülakat yeri değiştirme şansımız var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Normalde KCC siz o ulkede yasamadan mulakat yeri guncellemesi yapmiyor, ama KCC'ye email ile ulasip, esinizin vatandasligini bahane ederek, onumuzdeki ay Kirgizistan'a tasinip tum yili orada gecireceginizi dolayisiyla mulakat yeri bilgisinin guncellenmesini talep edebilirsiniz.


  • @crazycells yani mulakata ayri konsolosluklarda girme hakkimiz bulunuyor yanlis anlamadiysam. Peki o zaman esimin mulakat tarihi belli olduktan sonra mi Ankarayla gorusmem gerekiyor cunku onun tarihi viyanaya icin belirlenecek veya form benim icin acildiktan sonra benim de mulakat icin konsolosluk secimim olacak mi ? Cok tesekkurler bu arada yardimci oldugunuz icin..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yxlc, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, ben biraz spesifik bir durumla ilgili bir soru soracağım. GC kazandım, siyasi sebepten dolayı 6 ay kadar cezaevinde kalmıştım. Geçen hafta mahkemem oldu, 3 ay daha yatmam gerekiyor.

    Sorum şu:

    📌 1. Haziran ayında cezaevine girersem, Eylül ayının 2. Haftası çıkabiliyorum. Bu durumda mülakatı kaçırma ihtimali var mıdır?

    📌2. Çıktıktan sonra, bu cezadan dolayı ret yeme ihtimalim olur mu?

    📌 3. Çıktıktan sonra yurt dışı yasağım kalkacağı için, pasaport başvurumu ondan sonra yapabileceğim. Bu durum benim için sorun oluşturur mu?

    Şimdiden teşekkür ederim.

    siyasi suclar genelde agir suc olarak degerlendirilmiyor ve dosyaya olumsuz etki etmiyor, su basligi incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/228/adli-sicil-kaydındaki-suçlar-ve-göçmen-vize-görüşmesi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @blackmamba24, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @lumos Peki turist vizesine başvurmamın DV2024 mülakat tarihi aldığım takdirde bir sorun yaratıp yaratmayacağını biliyor musunuz?

    Teşekkürler.

    Vize basvurulariniz ve redleriniz gocmenlik surecine ne olumlu ne de olumsuz etki etmez. Zaten red alirsaniz "gocmenlik isteginizden dolayi" red almis olacaksiniz, bu isteginiz gocmenlik dosyaniza olumsuz etkisi olabilecek bir neden degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nurbanur-Yìldırım, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells yani mulakata ayri konsolosluklarda girme hakkimiz bulunuyor yanlis anlamadiysam. Peki o zaman esimin mulakat tarihi belli olduktan sonra mi Ankarayla gorusmem gerekiyor cunku onun tarihi viyanaya icin belirlenecek veya form benim icin acildiktan sonra benim de mulakat icin konsolosluk secimim olacak mi ? Cok tesekkurler bu arada yardimci oldugunuz icin..

    Evet, normalde boyle durumlar hic sorun yaratmiyor. Ama son yillarda konsolosluklar yogun oldugu icin bunu kabul edip etmemek konsolosluga kalmis, fakat ben kabul etmemeleri icin bir neden goremiyorum.

    Ben soyle yapin, once tabii ki resmi olarak evlenin, mulakat tarihi aldiktan sonra esiniz dosyayi actirsin ve sizi de dosyaya eklesin, kendi formunu guncellesin, mulakata katilsin ve vizesini alsin...

    Surecin sizin icin ilerleyebilmesi icin oncelikle esinizin vize alabilmesi lazim. Esinizin dosyasi onaylandiktan hemen sonra Ankara Konsolosluguyla iletisime gecip durumu anlatmaniz lazim ve dosyayi kendileri Viyana Konsoloslugundan tasiyip size sonrasinda mulakat tarihi vereceklerdir.


  • @crazycells esim dosyaya beni ekledikten sonra mulakata bensiz gitmesi onun vizesi icin negatif bir durum olusturur mu acaba

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nurbanur-Yìldırım, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells esim dosyaya beni ekledikten sonra mulakata bensiz gitmesi onun vizesi icin negatif bir durum olusturur mu acaba

    hayir, olusturmaz. Esi veya cocugu icin Green Card almayan bir suru kisi var.

    Ama sorabilirler, sorarlarsa kendisi de sizin Turkiye'de oldugunuzu ve dosya onaylandiktan sonra Turkiye'de vize alacaginizi belirtebilir.


  • @crazycells Merhaba KCC ye ds 260 dışında form göndermemek biz 2024 talihlileri için olumlumu yoksa olumsuz bir durummudur


  • @Emre-Oktay Sadece DS260 formunu göndermeniz yeterli. Başka bir doküman göndermemeniz ise ne olumlu ne de olumsuz bir durumdur. Aksine tam da yapmanız gereken şeydir 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emre-Oktay, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells Merhaba KCC ye ds 260 dışında form göndermemek biz 2024 talihlileri için olumlumu yoksa olumsuz bir durummudur

    KCC'nin bu sekilde daha hizli calisip daha cok mulakat tarihi verecegini iddia ettikleri icin daha olumlu bir durum.

    Su an icinde bulundugumuz sartlarda DV2024 icin iyi bir karar ama sonraki yillarda gercekten de devam edecekler mi bilemiyorum, normalde belgelerin onceden gonderilme isleminin tum asamalari daha verimli hale getirip, tum sureci hizlandirmasini beklerdik, fakat KCC nedense beceremedi bunu... Belki KCC'yi elimine edip sureci NVC'ye tasirlar ilerde...Diger tum gocmen vizeleri de daha hizli olsun diye "modernized immigrant visa"ya gecti, su an Ankara'da DV disindakilerin hepsi MIV olarak basiliyor.


  • merhaba ds 260 formunu doldurdum kendim için ve eşim için onay mesajları geldi ama çocuklarımın formlarını doldurduktan sonra onay mesajı gelmedi konrol ettiğimde tamamlanmış olarak gönderilmiş olarak görünüyor sorun çıkar mı


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 642
  • 12172
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

68
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum