Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @gucarslan Doğru söylüyorsunuz, formumda da kızlık soyadında ve bir kaç yerde daha ufak tefek yanlışlar olunca moralim bozuldu ama sanırım ufak tefek yanlışları mülakat tarihi aldıktan sonra açtırıp düzeltmekte bir sorun olmuyor. Şuanlık tespit ettiğim yanlışlar lise diploması tarihi, doğum tarihim, anne kızlık soyadı.

• @MinimalistBey mulakat aldığınızda [email protected] adresine mail atıp bilgi verin, gerekirse onlar düzeltir.

• Merhabalar
    Ds 260 formu her bir aile bireyi için nasıl dolduruluyor? Numarayı girip formu açtıktan Sonra form içerisinde ayrı ayrı aile bireyleri için sekme mi açılıyor?
    Yoksa tekrar mı aynı numara ile giriş yapıp diğer aile bireyi için mi doldurulmalı?
    Form açıldığı gibi doldurulmalı mı yoksa örneğin bugün birkaç sayfa dolduruldu kayıt edildi kalan sayfalara daha Sonra devam edilebiliyor mu?

• @gucarslan Yanıtınız için teşekkür ederim, bu gibi yanlışlar elenme sebebi midir acaba bu konu hakkında bilginiz var mı , bir yanlış olsa neyse diyeceğim ancak belirttiğim gibi bir kaç yanlış mevcut.

• @MinimalistBey düzeltebildiğiniz hiçbir bilgi elenme sebebiniz değildir.

• @murat1205 öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    sistme girdiğiniz bütün aile bireyleri için formalrı göreceksiniz.
    aynı anda, aynı gün doldurmak zorunda değilisiniz. kaydedip sonra da doldurabilirsiniz.
    ama acele edin, zaten ziyadesiyle geç kalmışsınız.

• Herkes dosya taşıma diyor bizde yabancı dil yok şimdiden vize almalımiyiz başka bir ülkede türkçe mülakata girebilirmiyiz

• Selamlar @gucarslan ve @crazycells cevap verene göre bugün Amerika'da ki bir arkadaşım ile konuştum kendisi greencard almış 2 sene evvel bana kendisi sponsor da olabilircegini ve iş te saglayabilcegini söyledi yani sponsorluk için ve iş kabulü almak için yapmam gereken yönergeleri bana anlatabilir misiniz veya bunun olduğu konulara yönlendirebilirseniz çok sevinirim

• ⭐⭐⭐

@adaderyaela Herkes daha surec baslamadan sadcece 'konusuyor', oturum veya ikinci vatandaslik olasiliklariniz yoksa dosya tasima tamamen sans eseri oluyor, her sene degisiyor ve aslinda her sene de olmadi... kosulsuz (yani resmi ikamet yoksa baska ulkede) dosya tasimak bir DV rutini degildir. Turistik vize almak da oldukca guc, bu konulara ilginiz varsa bizzat arastirmaniz en dogrusu olacaktir, cunku bir cok kisi bu konuda da yaniliyor. Bu surecin en guzel avantaji ABD vizesidir, o varsa iciniz biraz daha rahat edebilir.

Sorunuza cevaben; mulakata konsoloslugun bulundugu ulkenin dillerinde, oncelik Ingilizce olmak uzere, girebilirsiniz. Turkiye disinda Turkce giremezsiniz ama eger konsolosluk musaade ediyor ve imkani varsa, resmi bir tercuman ile ancak girebilirsiniz.

• Y yigitsagun bu başlıktan bahsetti

• @lumos teşekkür ederim

• Arkadaşlar, konsolosluğun mülakat verip vermeyeceği belli olmadığı için Schengen vizesi almak istiyorum fakat süreç şuan benim için başlamadı. Schengen vizesi almak için şimdi başvurup alsam Avrupa ya girip çıksam. Benim sürecim tekrar başladığında Schengen vizesi almam kolaylaşır mı? Bilen varsa yazarsa sevinirim.

• @crazycells cok tesekkur ederim 👍

• Arkadaşlar merhaba. Biliyorum bunları düşünmek için erken ancak herkes gibi ben de özellikle seçimden sonra gelecek senenin Ankara performansından kaygılıyım. Geçen sene 7 Ağustosta amerikada ameliyat oldum ve üst bacağıma platin takıldı. Ameliyatım tedavi sürecim hep orada gerçekleşti. Greencard talihlisi olarak bir vize de alamayacağımın farkındayım ancak konsolosluğa (randevu bulabilirsem tabii ki) turist vizesi için başvurup ameliyat tarihimin üstünde bir yıl geçtiği için bir kontrol sebepli aynı doktoruma gitmek istediği söylesem, ameliyat ve dava ile ilgili tüm dökümanları da götürsem vize alma şansı olur mu diye sormak istedim. Sadece fikirlerinizi almak istiyorum. Geçmiş yıllarda çok çok zor olsa da greencard talihlilerinin de turist vizesi aldığı durumlar olmuş diye okumuştum. İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.

• @Hope-Breaker erken konuşmak istemem veya ümit vermek ama sana garanti gelir seçim bizi etkilemez bankaya koymamız gereken parayı etkiler kasım da gelmez belki ama mart'ta sıra gelir bir sayılar açıklansın önüne bir bak önce bende heyecanliyim ama sabret ağustos a kadar

• @Serap-2 Çok teşekkür ederim cevabınız için DV24 süreci gösterecek kısaca her şeyi öyleyse beklemek çok zor çok

• @karaloyunlar1 @lumos merhaba imza sürecimi yaptım soruma cevap verebilir misimiz rica etsem şimdiden teşekkürler

• @gucarslan cevap için teşekkürler
    Peki bu aile bireyleri için açılan formlar asıl talihli için doldurulan formun aynısı mı olacak? Birini tamamlayıp diğerine mi geçilecek yoksa bir akış halinde mi ilerliyor? Adres ve pasaport işlerini halledip sonradan uğramamak adına biraz geciktirdik, böyle bir yol izledik bakalım hayırlısı diyelim.

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar herhangi bir Avrupa birliği ülkesinde oturumumuz varsa ; oturumumuzun olmadığı diğer avrupa Birliği ülkesine dosyayı taşıyabilir miyiz?

• Vize danışmanlığı için çalıştığım şirket, bir önceki adresimi forma eklememiş. Üstelik bu adres, greencard'a başvururken girdiğim adres ve formumda hiç yer almıyor. Toplamda 3 hata var:

• Greencard'a başvururken belirttiğim adres eksik, hiç eklenmemiş,
    • Şu an oturduğum yerde sanki 1 yıl önce taşındım gibi yazılmış,
    • Bir önceki oturduğum yere, olması gerekenden 2 yıl öncesi yazılmış,

Sizce Kentucky'e mail atmamı gerektirecek kadar ciddi bir sorun var mı? Çok üzgünüm gerçekten, son kontrolü yapmak için çok ısrarcı olmama rağmen maalesef bensiz göndermişler. Burada okuduğuma göre randevuyu aldıktan sonra dosyayı açıp düzelttreiblirim gibi yorumladım ancak başvururken yazdığım adresin eksik olması beni çok tedirgin etti. Deneyimli üstadlardan bir görüş alabilirsem minettar olacağım.

Her zamanki desteğinize çok teşekkür ederim!

Benzer Başlıklar

• DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 33 Oy
    5k İleti
    602k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 8 Oy
    294 İleti
    20k Bakış
    KalpK
    Ben bir soru sorucaktım da ben 16 yasındayım açık lise mezunuyum yani erken bitirdim green carda başvurabilir miyim uygun mudur?
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k