Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba! Yoğun ve stresli bir bekleyişin ardından ben de vizemi aldım. Bir gün bu satırları büyük bir mutlulukla yazacağımı hiç düşünmezdim ama çok şükür ki nasip oldu. Bunun en büyük vesilesi @gucarslan . Çok ama çok teşekkür ederim uğur abi! Siz bana , dünyada hala iyi insanların da olduğunu gösterdiniz. Yolunuz hep güzelliklere çıksın!

    Benim serüvenim inşallah herkese umut olur…
    Kazandıgımı öğrendiğimde büyük bir mutlulukla içim içime sıgmamıstı. Bundan sonra ne olacak diye düşünüp duruyordum, kafamda bir sürü soru işaretleri varken forumla karşılaştım. Ben GC kazanınca direk gidiliyor sanıyordum 🙂 ama meğer öyle değilmiş. Asıl mesele bundan sonra başlıyormuş. Forumda Tek tek her şeyi okudum,beni nasıl bir süreç bekliyor onu araştırdım. Telegram grubumuzda ve forumdaki bilgiler o kadar açıkça yazılmıştı ki tekrar bir şey sormama gerek kalmıyordu. Bir anda her şeye hakim olan birisi olmuştum :)önceki yılların exceline baktığımda 17k ya gelmediği hiçbir dönem olmamış. Bu yüzden çok umutluydum. Ama Ankara’nın çok yavaş gitmesi beni telaşa sürüklemeye başlamıştı. Cut off oldum diye sevinirken mülakat bekledikçe bir türlü gelmedi. Ben de alternatifler araştırmaya başladım. Bir çok ülkeye e mail attım ama herkes olumsuz döndü. Afrika ülkelerine bile yazmıştım, neresi olursa giderim yeter ki bana sunulmuş bu hakkı alayım dedim. Çaresizce beklemeye başladım. Daha sonra Excel listesine baktığımda herkes viyanaya taşımaya başlamıştı. Taşıyanların nasıl oturumu olabilir ki diye düşünürken Viyana’nın oturumsuz kabul ettiğini öğrendim. Schengen vizem yoktu çok kararsızdım taşıma konusunda ama riske girmeye değerdi. Ben de hemen Schengen başvurusu için gereken evraklara baktım, hepsini 4 gün içinde hazırladım ve başvurdum. 8 martta başvurdum 14 martta pasaportum elime ulaştı ve vizeyi almıştım. Hemen o gün Viyana’ya e mail attım ve dosyamı taşıyacaklarını söylediler. 24 martta da mülakat aldım. Hemen hazırlıklara başladım Viyana grubumuz o kadar güzeldi ki her şeyi orda öğrendim. Antikor testi yaptırdım , gerekli olan aşıları vuruldum . Çeviri yaptırdım. Grup olmasa halimiz ne olurdu acaba. Durup düşününce, ben bu forumla karşılaşmasaydım hala Ankara’yı bekliyor olacaktım çaresizce. Ama çok şükür ki hepimiz birbirimize yardımcı olduk.
    Ben tamamen hazırdım artık, sırada mülakat vardı 🙂

    11 Mayıs günü sağlık muayenem vardı. @Necla-ÇİFTÇİ ablam ile birlikte gittik. Sorunsuz geçti her şey. Ordan röntgene gittik. Günümüzü tamamladık. 12 Mayıs Cuma günü saat 13de mülakatım vardı. Çok stresliydim. Elim ayağım titriyordu 🙂 @Bartuğ-OLÇUM @Necla-ÇİFTÇİ @moderat13 “sakin ol Esra güzel olacak her şey” diyerek bana moral vermeye çalıştılar Allah razı olsun onlardan 🙂
    Önce belgelerim istendi onları teslim ettim ardından ödeme bankosuna gidip 330$ ödedim ve beklememi söylediler. İsmim okundu ve mülakata başladık.
    (K: Konsolos B:Ben)

    B: Merhaba nasılsınız?
    K: iyiyim teşekkür ederim siz nasılsınız?
    B: ben de iyiyim teşekkür ederim. K:Amerika’da nereye gideceksiniz?
    B: ….
    K: adresteki kişinin yanına mı gideceksiniz? Kim oluyor?
    B: evet , aile dostumuz.
    K: çok iyi. matematik mezunu musunuz?Matematik çok zor bir alan hatta ben çok sevmiyorum ama sanırım siz baya seviyorsunuz.
    B: evet matematik mezunuyum. Ben bölümümü ve Mesleğimi çok seviyorum.:)çocuklar benim hassas noktam 🙂 (o sırada konsolosluktaki beyefendi baya tebessüm etti birlikte güldük. Başarılar diliyorum size dedi hatta 🙂 )
    K: peki amerika’da ne iş yapacaksınız? Öğretmenlik mi yapacaksınız?
    B: evet mesleğimi yapacağım.
    K: Tebrikler, vizenizi onaylıyorum. Sağlık raporu ulaştıktan sonra vizenizi basacağız.
    B: cok ama çok teşekkür ederim.

    Yüzümde derin bir mutlulukla ordan ayrılarak arkadaşlarıma sımsıkı sarıldım. Başarmıştım. Artık sabrın sonu selamet olmuştu ve o anki duygularımı anlatacak kelimeler bulamıyordum.
    Pazartesi günü durumum issued oldu ve Salı günü de pasaportumu teslim aldım.
    Bu süreçte, yaşadıklarımdan çok şey öğrendim. Eğer bir şey nasibinizde varsa o eninde sonunda sizin oluyor arkadaşlar. İnanmaktan ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyin. Siz üzerinize düşeni yapın gerisi zaten mükemmel şekilde ilerliyor.
    Viyana’da çok güzel insanlar tanıdım. Asla yalnız değildim orda. Hep birlikte hareket ettik ve bu heyecanı stresi hep birlikte yaşadık. Green card sayesinde güzel bir ülke de görmüş olduk. Gerçekten herkesin gezip görmesi gereken bir yer.
    Dönerken ağladım diyebilirim 🙂 canım Viyana’m.. sen bizim hayallerimize giden yolda köprü oldun..

    Bu süreçte bana hep destek olan aileme, @gucarslan abiye , arkadaşlarıma, adminlerimize çok ama çok teşekkür ederim.
    Hepimizin yolu açık olsun…


  • @Esrâ-Nur Sizi gönülden kutluyorum Esra hanım, hayallerinize kavuştunuz. Yeni hayatınızda bolca başarılar temenni ediyorum . Ortadoğu'dan kurtulan vatandaşlarımızı gördüğüm zaman ben de onlar gibi seviniyorum, kalın sağlıcakla.


  • @Esrâ-Nur hayırlı olsun vizeniz tebrikler ABD hayatında başarılar dilerim 🙏

  • ⭐⭐

    @Esrâ-Nur tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Amerikadaki yeni hayatınızda başarılar.


  • @Esrâ-Nur Tebrik eder yeni hayatınızda başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @eryass vizeniz hayırlı olsun amerikada bol şanslar

  • ⭐⭐⭐

    @Esrâ-Nur tebrikler yolunuz açık olsun Esra hanım, amerikada bol şanslar


  • @vadili Tebrik ederim yeni hayatınızda başarılar dilerim.Detaylı açıklamalarınız için ayrıca teşekkür ederim.


  • Biraz gec girilen bir mulakat deneyimi olacak ama umarim okuyan ve Viyana'da randevusu olan kisilere bir nebze yardimci olur 🙂
    6 Nisan saglik muayenesi.
    11 Nisan Vize Mulakati

    Velhasil, 6 nisan gunu Viyanada saglik muayenesi icin belirtilen yerde esimle sabah bulunduk. Cok uzun surmeden kan alindi testler yapildi gerekli eksik asilar yapildi ve bizi rontgen icin baska yere gonderdiler. Rontgen icin cok sira bekledik ve nihayetinde onuda halledince bize sonuclari CD olarak verdiler ve sonuclari saglik kurulusuna gonderdiklerini soylediler. 11 nisan gunu gelip catti ve mulakat icin belirtilen adrese gidip ust kata ciktik kucucuk bir ofisimsi konsolosluk yeriydi. Saat gelince bizi aldilar. Once evrak teslimi yaptik. Biraz konustuk. Evraklari alan Hanimefendi Turkce biliyordu biraz. 🙂 Evraklardan sonra ise vize ucretini bankodan odedik ve konsolos beyle gorusmeye cagirilmayi bekledik. Konsolos bey guler yuzlu sicak kanli biriydi. Sagolsun 3-4 dkda neredeyse soru bile sormadan bir kac formalite sorulari sorup vizemizi onayladi pasaportlarimizi teslim edip oradan ayrildik. 13 Nisan gunu, Pack&Weg! Posta ofisinden email geldi ve gidip gun icinde pasaportlarimizi sarimsi zarfimizi teslim aldik. Ve istanbula donduk Viyanadan. Viyana maceramiz alabildigine fazla akrabam oldugu icin orada cok rahat ve guzel gecti. Viyanaya gidicek arkadaslara tavsiyem kesinlikle Kahlenberg Tepesine gitmeleri, Viyana operasi ve olabildikce fazla tarihi yerleri gezmeleri 🙂 haftalik Wiener Linien toplu tasima kartlarindan almanizi tavsiye ederim. Rahat rahat sinirsiz binersiniz. Heryer heryere heryerden ulasilabiliyor Viyanada. Toplu tasimasi harika gelismis bir sehir. Simdiden herkese bol sans ve mulakat bekleyen arkadaslara bol mulakatli gelecek ay dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @FlyingAllAroundWorld vizeniz hayırlı olsun yrni hayatınızda bol şanslar


  • @cebrailoz çok teşekkür ederim, süreçteki desteğiniz için de teşekkürler.


  • @selamibasaran çok teşekkür ederim. Darısı tüm isteyenlerin başına.


  • @selamibasaran çok teşekkür ederim. Darısı tüm isteyenlerin başına.

  • ⭐⭐

    @Esrâ-Nur Yolunuz acik olsun. Tebrikler, sagliginiza da dikkat edin, yeni maceralar basliyor.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

  • @Zeynep-Aydın tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @Necla-ÇİFTÇİ vizeniz hayırlı olsun, tebrikler.


  • @Muharrem1963 biraz uzun sürmüş olsa da mutlu sona ulaşmışsınız vizeniz hayırlı olsun, tebrikler.


  • @eryass tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @Esrâ-Nur tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @FlyingAllAroundWorld vizeniz hayırlı olsun, tebrikler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum