Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmen olmak
-
@black21 Merhaba. Aşağıda linkini attıgım videoyu izleyerek bir önbilgi edinebilirsiniz. Videonun 12:51 saniyesinden başlayan bölüm sizin sorunuzun cevabını içeriyor. O bölümde çalışma izni yok deniyor ama şu an türk pasaportu taşıyan turist vizelerine de 25 eylüle kadar başvurmak şartıyla 3 yıla kadar çalışma izni alınabiliyor. RCIC lisanslı danışmanları tercih etmenizi tavsiye ederim. https://www.youtube.com/watch?v=McJdx8lWk_Y
-
@ibrahimasar Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için🙏
-
@ahmetty Haklısınız, dikkat edeceğiz🙏çok teşekkür ediyorum yorumunuz için🙏
-
@loremipsum Çok teşekkür ederiz yorumunuz ve video için🙏
-
@black21 merhaba çocuğunuz küçük olduğu için eğer ona Vize alabilirseniz sizede verebilirler ama ben sanmıyorum ki çalışma izni verilsin hiç duymadım. Onun yerine şartlarıniz uygunsa siz bir okula kayıt olun siz okurken zaten küçük cocuklarinizda ücretsiz eğitimden faydalanabilir. Eşinizde çalışma izni alabilir.
-
@ecom Türkiye pasaportu taşıyanlara 25 Eylül'e kadar Kanada içinden yapılacak başvurularına 3 yıla kadar açık çalışma izni verilebilecek. Detayları aşağıdaki linklerden inceleyebilirsiniz.
-
@loremipsum teşekkürler ama kanadayla alakam sadece iki yeğenim orada yaşıyor onların süreçlerinden az biraz bilgi sahibi oldum. Bildiğim kadarıyla sadece arkadaşa fikrimi söyledim. Ama verdiğiniz bilgi bu sayfa için cok kıymetli tekrar teşekkürler.
-
@loremipsum Canadaya giriş sonrası " 3 yıla kadar çalışma izni" başvurusu için bir rehber var mı sizin bulduğunuz yada bu konuda forumda bu başvuryu yapmış herhangi birisi var mı tecrübelerinden yararlanmak isteriz.
-
@emrsvt Merhaba yazınızı yeni gördüm. Bu başvuru için nasıl bir rehber sorduğunuzu tam anlayamadım ancak yukarıda verdiğim linklerde hem basvuru hakkında bilgi hem de bu basvuru özelinde degerlendirme yapacak memurlara hitaben manual bulunuyor. Onu okuyarak nelere dikkat edileceğini çözersiniz. Bu basvuru Kanada içerisinden yapılacağı için canada.ca sistemindeki hesaptan kolay bir şekilde yapılabilir.
Bu çalışma iznine danışmanlar aracılığıyla başvurular yapıldığını biliyorum ama ilk sonuçların dönmesi uzun sürebilir (benim tahminim 3-4 ay). Bu forumda başvuru yapan bilmiyorum ama ağustos ayında ben Kanada'ya giriş yapacağım ve bu vizeye başvuracağım. Süreci yine burada yazarım. -
@loremipsum Dediğiniz gibi sistemi takip ederek aslında kolay bir şekilde başvuru yapılıyor doldurulması gereken belgeler vs. sistem yönlendiriyor.
Ama püf noktası varmı demek istemiştim aslında.
örneğin ben canada daymış gibi başvuru esnasındaki sorulara cevap verdim ve benim özelimde benden aşağıdaki görseldeki belgeler istendi .
ama mesela "open work permit" başvurusu için "Client Information" kısmına hangi belgeleri yükleyeceğiz. Bu sekme özelinde Turist vizesi için " adli sicil belgesi" " hesap dökümü" vs vs belgelerini yükledik . "Open work permit" içinde aynısı mı olacak.
Danışmanlar çok çeşitli ücretler istiyor. Bu kadar basit bir işlem için neden bukadar yüksek meblalar istiyorlar onuda anlamadım. Farklı 3 danışman ile görüştüm .
650$, 850$ ,1200$ kişi başı başvuru ücreti isteniyor. Buda beni haliyle bukadar basit değil mi acaba tereddütüne düşürüyor.

-
@emrsvt Bahsettiğiniz alan opsiyonel, doldurulması gerekmiyor. Kafa karıştıran yer, her çıkan yeni başvuru hakkı için ayrı bir ekran açılmamasıdır. Tüm open work permit basvuruları aynı sekilde aynı menüden yapılıyor, basvuran kendine göre gereken yönergeleri takip ediyor. Fee exemption için yararlandığınız kategorinin girilmesi vs. Bu örnekte sadece IMM5710, Türk pasaportu, foto ve profilinize uygun fee exempetion kodunu girmek yeterli bence.
Danışmanlar konusunda da vize basvurunuzu o danısmanla yaptıysanız bu kadar küçük bir işlem için para talep etmezler diye düşünüyorum ama talep ediyorlarsa da ayıp ediyorlar :) Diğer durumda bir fiyat tarifesi olmadığından her danışman kendi kafasına göre fiyat söylüyor. -
@loremipsum Yok Turist vizesi içinde fahiş fiyat istenilince, ben kendim yaptım başvurumu :) . Muhtemelen bunun içinde kendim yapacağım. Siz kendiniz yaptığınızda tecrübelerinizi aktarırsanız memnun olurum.
Teşekkürler
-
@emrsvt Başvuru yaptığımda detayları aktarırım. Yukarıda bahsettiğim gibi open work permit başvuruları biraz ağır ilerliyormuş. 3 yıla kadar olan kısım da netleşmiş, pasaport süresiniz yeterliyse 3 yıl çalışma izni verilecekmiş ve başvuru yapıp Türkiye'ye dönüp beklenebilirmiş. Konu hakkında güncel bilgi şu videoda var. Konuyu takip edenlere yardımı olur umarım. https://www.youtube.com/watch?v=q5RZqIY82Cw
-
-
@loremipsum, içinde söyledi: Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmen olmak
@emrsvt Başvuru yaptığımda detayları aktarırım. Yukarıda bahsettiğim gibi open work permit başvuruları biraz ağır ilerliyormuş. 3 yıla kadar olan kısım da netleşmiş, pasaport süresiniz yeterliyse 3 yıl çalışma izni verilecekmiş ve başvuru yapıp Türkiye'ye dönüp beklenebilirmiş. Konu hakkında güncel bilgi şu videoda var. Konuyu takip edenlere yardımı olur umarım. https://www.youtube.com/watch?v=q5RZqIY82Cw
Bu kategoride (TS2023) yapilan ilk basvurulardan sonuclar gelmeye baslamis. 3 yil calisma izni 56 gunde cikmis. Planlama yapacaklar icin ek bilgi olarak bulunsun.
-
@loremipsum hocam bu bilgiyi videoyada söylüyor mu ben mi duyamadım :) yoksa başka biryerden mi aldınız bilgiyi.
-
@grounddreamer, içinde söyledi: Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmen olmak
@loremipsum hocam bu bilgiyi videoyada söylüyor mu ben mi duyamadım :) yoksa başka biryerden mi aldınız bilgiyi.
Bu videoda söylemiyor, konunun devamı olsun diye alıntılamıştım. Onayı başka bir postta görmüştüm bugün onayın videosunu da eklemişler :)
https://www.instagram.com/p/Ctbt_YjLOZM/ -
@loremipsum süper haber gerçekten umarım bizimkilerde onaylanır.
Bu arada ben şuanda Vancouver dayım . Yarın open work permit başvurusunu göndereceğim.
-
@grounddreamer Pasaport süresi müsait olduğu sürece herkesin başvurusunu onaylayacaklardır diye düşünüyorum. Siz benden önce girmişsiniz Kanada'ya, artık başvuru tecrübesini sizden dinleriz :) Hayırlısı olsun.
-
@loremipsum Tabiki memnuniyetle :) .
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum