Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @emrsvt Bahsettiğiniz alan opsiyonel, doldurulması gerekmiyor. Kafa karıştıran yer, her çıkan yeni başvuru hakkı için ayrı bir ekran açılmamasıdır. Tüm open work permit basvuruları aynı sekilde aynı menüden yapılıyor, basvuran kendine göre gereken yönergeleri takip ediyor. Fee exemption için yararlandığınız kategorinin girilmesi vs. Bu örnekte sadece IMM5710, Türk pasaportu, foto ve profilinize uygun fee exempetion kodunu girmek yeterli bence.
    Danışmanlar konusunda da vize basvurunuzu o danısmanla yaptıysanız bu kadar küçük bir işlem için para talep etmezler diye düşünüyorum ama talep ediyorlarsa da ayıp ediyorlar 🙂 Diğer durumda bir fiyat tarifesi olmadığından her danışman kendi kafasına göre fiyat söylüyor.


  • @loremipsum Yok Turist vizesi içinde fahiş fiyat istenilince, ben kendim yaptım başvurumu 🙂 . Muhtemelen bunun içinde kendim yapacağım. Siz kendiniz yaptığınızda tecrübelerinizi aktarırsanız memnun olurum.

    Teşekkürler


  • @emrsvt Başvuru yaptığımda detayları aktarırım. Yukarıda bahsettiğim gibi open work permit başvuruları biraz ağır ilerliyormuş. 3 yıla kadar olan kısım da netleşmiş, pasaport süresiniz yeterliyse 3 yıl çalışma izni verilecekmiş ve başvuru yapıp Türkiye'ye dönüp beklenebilirmiş. Konu hakkında güncel bilgi şu videoda var. Konuyu takip edenlere yardımı olur umarım.



  • @loremipsum, içinde söyledi: Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmen olmak

    @emrsvt Başvuru yaptığımda detayları aktarırım. Yukarıda bahsettiğim gibi open work permit başvuruları biraz ağır ilerliyormuş. 3 yıla kadar olan kısım da netleşmiş, pasaport süresiniz yeterliyse 3 yıl çalışma izni verilecekmiş ve başvuru yapıp Türkiye'ye dönüp beklenebilirmiş. Konu hakkında güncel bilgi şu videoda var. Konuyu takip edenlere yardımı olur umarım.

    Bu kategoride (TS2023) yapilan ilk basvurulardan sonuclar gelmeye baslamis. 3 yil calisma izni 56 gunde cikmis. Planlama yapacaklar icin ek bilgi olarak bulunsun.


  • @loremipsum hocam bu bilgiyi videoyada söylüyor mu ben mi duyamadım 🙂 yoksa başka biryerden mi aldınız bilgiyi.


  • @grounddreamer, içinde söyledi: Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmen olmak

    @loremipsum hocam bu bilgiyi videoyada söylüyor mu ben mi duyamadım 🙂 yoksa başka biryerden mi aldınız bilgiyi.

    Bu videoda söylemiyor, konunun devamı olsun diye alıntılamıştım. Onayı başka bir postta görmüştüm bugün onayın videosunu da eklemişler 🙂


  • @loremipsum süper haber gerçekten umarım bizimkilerde onaylanır.

    Bu arada ben şuanda Vancouver dayım . Yarın open work permit başvurusunu göndereceğim.


  • @grounddreamer Pasaport süresi müsait olduğu sürece herkesin başvurusunu onaylayacaklardır diye düşünüyorum. Siz benden önce girmişsiniz Kanada'ya, artık başvuru tecrübesini sizden dinleriz 🙂 Hayırlısı olsun.


  • @loremipsum Tabiki memnuniyetle 🙂 .


  • Başvuruyu yaptık hayırlısı ile . Zaten gerekli tüm dökümanları Türkiye' den gitmeden hazırlamıştım. Kanada da sadece evrakları yükleyip submit etmek kaldı. Submit işlemi sonrası sisteme " Submission Confirmation" isimli bir döküman geliyor. Bu süreden sonrası zaten sadece beklemek .

    Ülkeye Giriş esnasında pasaporta herhangi bir mühür vurmuyorlar. Aslında mühür vurulsaydı bunuda başvuru evrakları arasına koyacaktım. Talep etseydim mühür olurmuydu bilmiyorum belki siz talep edebilirsiniz.

    gelişmeler oldukça yine paylaşırım.


  • Merhabalar, kendisi öğrenci vizesi alıp, 6 yaşından büyük çocuğu olan var mı? Çocuğu için ne vizesi verildi?

    Ben şimdi fark ediyorum ki, eşimin okuluna kayıt yapan eğitim danışmanı, ben ve oğlum içinde vizeye başvurmuştu.

    Eylülde ilkokul 1. sınıfa başlayacak olan oğluma ziyaretçi vizesi olarak başvurmuş. Ona da öğrenci vizesine başvurması gerekmez miydi? Şimdi bu durumda ilkokul kaydını yaptıramayacak mıyız? Nasıl çözebiliriz bu sorunu😔


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • arkadaslar merhaba abdye kacak girdim geri turkiyeye dondum gecen sene ama kanada dilokulu vizesi yapmak kstiyorum sizde direk red mi alirim yada kanadanin bu kacak giristen haberi olur mu


  • Bizim de bu yolla gitmemiz daha uygun ancak gocmen danismani ile on gorusme yaptigimda her okul olmuyormus..40li yaslarda pr almak zormus.daha ieltse girmedim kirilmadim ders çalışacağım dua edecegim bu olmaz baska sey olur gonul ister greencard ciksin gidelim bakalim avel avel etrafa

  • Yasaklı

    @Mine-İpek, içinde söyledi: Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmen olmak

    Bizim de bu yolla gitmemiz daha uygun ancak gocmen danismani ile on gorusme yaptigimda her okul olmuyormus..40li yaslarda pr almak zormus.daha ieltse girmedim kirilmadim ders çalışacağım dua edecegim bu olmaz baska sey olur gonul ister greencard ciksin gidelim bakalim avel avel etrafa

    Ucu açık bir cümle,
    40 lı yaşlarda PR almak zor ne demek.
    Yaş faktöründen puan alamayacağınızı vurgulamak istiyor sanırım.
    Aksi takdirde öyle bir kıstas yok.


  • ielts çalışıyordum motivasyonum kırıldı bıraktım yurtdısına çıkmış olmak lazımmış hiç çıkmadım çalıştım çocuk büyüttüm sanki güllük gülistanlık herşey..ülkene döneceğine ikna omaları lazımmış filan

  • Yasaklı

    @Mine-İpek, içinde söyledi: Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmen olmak

    ielts çalışıyordum motivasyonum kırıldı bıraktım yurtdısına çıkmış olmak lazımmış hiç çıkmadım çalıştım çocuk büyüttüm sanki güllük gülistanlık herşey..ülkene döneceğine ikna omaları lazımmış filan

    Yahu bu kadar net kıstaslar değil bunlar, neden hevesinizi kırıyorsunuz.

    Mesela, şuan İngilizce yerine Fransızca çalışsanız, B2 seviyesinde Fransızcanız olsa direkt PR la gidebilirsiniz. 365 puanla mı ne aldı. 365 puan bile değil. Dil puanı olmadan tutturuyorum ben onu.

    Fransızca fluent dan yürüyebilirsiniz.

    Veya 2 yıl tesisatçılık yapmış gibi sigorta gösterseniz biryerde ve ingilizceniz B2 olsa yine gidebilirsiniz. Daha yeni gittiler.

    Hastayım bu heves kıran insanlara. 😂

    Dünya kadar alternatifi var. Sadece iyi araştırmanız ve düzgün bir danışmanlık almanız lazım. Ben araştırdıkça herkesin beş kuruş bilgisi olmadan konuştuğunu farkettim. Bir çok kendini danışman zanneden dalkavukta dahil. İngilizceniz olsa ve kendiniz araştırsanız, takip etseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

    Saygılar, 🙃


  • @loremipsum merhabalar ;

    başvuruyu yaptınız mı , herhangi bir sonuç var mı. Türkiyede mi yoksa Kanada da mı bekliyorsunuz.

    Bir güncelleme geçerseniz seviniriz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum