Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 176.4k 296

  • @eire acaba bir otele bırakabilme şansınız var mıdır ? ya da bir tanıdığınız ücretiyle evinde misafir edebilir.

    10,5 saat olmuyor ,uçma anınızdan hesaplamayın, uçak kalkmadan 2 saat önce alınıyor. bir de uçak rötar yapıyor diyelim 1 saat daha oldu 13.5 saat. iner inmez siz pasaporttan geçmediğiniz için, o inmiş, kabininde bekliyor oluyor.

    köpekler için yayabileceğiniz alt pedleri var, tuvaletini yapsa da o pedler tutuyor. ya da bebeklerin alt açma minderleri oluyor öyle bir şey kullanabilirsiniz. çünkü olur da, bıraktınız diye kızarsa kağıt maddeli bir şeyi yemesin, daha fabric bir ürün kullanabilirsiniz.

    sakinse doğalında bencede ilaca gerek yok, ilaç ile ilgli farklı şeyler okumuştum. uyuşturduğu için, vücut ısısı hızlı düşüyor. uçarken eksi 50 dereceye çıkıldığı için, alt taraf üst taraf ısı farklı illla vardır. ama köpekleri bagajda karanlıkta geliyor diye düşünmeyin. oldukları bölme ışıklı, onlara özel havalandırmalı ve ısılı yapılıyor


  • Yurtdışına ilk etapta evcil hayvan götüremeyip sonrasında tanıdık vs. vasıtasıyla götürmek isteyen ama çipi kendi adına kayıtlı kişiler;

    Gitmeden önce bulunduğunuz ilçenin tarım ve orman bakanlığına gidip yetkilendirme belgesi alacak, orada yazan ilk boşluğa yetkilendirilecek kişinin adı soyadı, alttaki asıl sahibinin imza atılması gereken boşluğa da çipte asıl adı soyadı kayıtlı kişi imza atacak.

    Uçuştan 48 saat önce pet'in aşı karnesi, yetkilendirme belgesi, asıl sahibinin kimlik fotokopisi ve pet'in pasaportuyla tarım ve orman bakanlığına gidip yurtdışına çıkış için belge alınacak.

    Pet'in en az 30 gün, en çok 1 yıl içinde kuduz ve iç dış paraziti yapılmış ve karneye işlenmiş olmalı


  • @Zeynep-Uslu süper bir bilgi.Kedimin birini gönderecektim bu bilgi çok iyi oldu.tşkler


  • Merhaba, beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. İnanın aylardır kedimi Amerika’ya nasıl getirtirim konusunu gece gündüz düşünüyorum. Getirecek kimseyi bulamıyorum. Pet kargolar varmış. Kedim İstanbul’da. Bildiğiniz bir firma var mı, ya da daha önce kargo aracılığı ile gönderen oldu mu?


  • @Enfiladissa İnsan kedisini nasıl kargoya verebilir aklım almıyor. Evcil dostunuzun sağlığını riske atmayın. Atlayın uçağa gidin kendiniz getirin kedinizi. Çok mu zor?

  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

  • @andac664 sadece bilgi almaya çalışıyorum. Ben de çocuğumu kargoya verme taraftarı değilim. Refakatçi arıyorum, bulamıyorum. Ben şu an burda turist statüsündeyim. Nasıl dönüp getiririm bilemiyorum. Çaresizim. O halde yardımcı olun ve öneri paylaşın.


  • @Enfiladissa Anladığım kadarıyla #AOS sürecindesiniz. Eğer öyleyse o zaman lütfen biraz daha sabredin. Evcil dostunuz için en doğru ve sağlıklı öneri bu olur sanırım. ❤️


  • Karayolu ile gecenlerde tatil amacli Kanada'ya gidip geldik. Kopegimiz de bizimle beraber arabada seyahat etti. Ne Kanada'ya giriste ne de geriye donerken ABD'e giriste, kopek arka koltukta oturmasina ragmen, hickimse ne kopegi sordu ne de belgelerini! Sadece bizim passportlari computerde scan yaptilar.


  • Merhaba arkadaşlar daha önce muhabbet kuşu götüren oldu mu? :) Bu hayvanlar icin herhangi bir belge vs var mıdır?


  • Selamlar, muhtemelen çok fazla konuşulmuştur ama güncel tecrübesi olanlardan da öğrenebilmek için tekrar yazayım ;

    Ağustos ayında ailece Cincinnati'ye taşınıyoruz ve 11kg ama küçük ırk bir jack rusell kırması köpeğimiz var. Aşıları,çipi herşeyi var ama evraksal olarak neler gerekecek güncel olarak bilgi verebilecek olursa çok sevinirim.

    Bir de ESA (Emotional Support Animal) konusu var, araştırdığım kadarıyla sadece kendim için böyle bir doktor raporu sahibi olmam yeterli gibi ama bu konuda da bilgisi olan var mıdır?


  • @md1987 Seroloji testi yaptırmanız ve gelen sonuçlarla beraber veterinerden alınacak form ile
    ( nasphv_form51_1)beraber pdf yapip cdc ye basvuru yapmaniz lazım.

    https://www.cdc.gov/importation/bringing-an-animal-into-the-united-states/apply-dog-import-permit.html

    Seroloji testini Ankara ya gönderiyorlar 1.5 sürüyor sonuçlar. Cdc ye başvurduğunuz orası da 1.5 ay sürüyor.


  • @AYSY33 teşekkür ederim, buna göre ağustos ayında seyahat için bugünden titre testine numune vermem gerekiyor, direkt veterinere gidiyorum :)

    Kabinde bizimle seyahat edebilmesi için yapabileceğim bir uygulama konusunda bilginiz var mıdır?


  • @md1987 maalesef kabinde 7 kg dan büyük olanı almıyorlar.. Ayrıca biletlerini thy nin. Müşteri ilişkileri beceremiyor.Istanbul kiziltoprak subesine bizzat giderseniz hallediyorlar. Bizimkide Jack Russel pincher kırması


  • Tekrar merhaba, sonunda kedimizi yanımıza getirecek bir refakatçi bulduk. Sormak istediğim; bildiğim kadarıyla Amerika kediler için kuduz titrasyonu istemiyormuş. Fakat İstanbul’daki veterinerimiz ısrarla gerekli olduğunu söylüyor. Daha önce Florida’ya titrasyon olmadan getiren oldu mu?


  • @Enfiladissa merhaba 2022 Kasim ayinda kedimle birlikte Miamiye giris yaptik ve titrasyon testi istenmedi.


  • Selam herkese, boyle bir sayfa bulmus olduguma cok memnunum :) Arkadaslar ben gecen sene subat ayinda pomeranian cinsi oglusum icin bu izin macerasina atildim ve izni de aldim ancak Amerikaya gelis tarihime yetistiremedim ve oglusum babasiyla Istanbul'da kaldi. Simdi esim Eylul ayinda oglusumuzla buraya gelecek ancak ingilizcesi pek iyi degil SFO dan kopegiyle giris yapan oldu mu hic? Neler soruyorlar bilgisi olan var midir? Bir de kopegimin her seyi benim adima kayitli sizce esim getirebilir mi ? diye sizlere danismak isterim. Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.


  • @Enfiladissa merhaba, bizim veterinerimiz de ısrarla istiyor. Fakat ben gideceğim eyaletin resmi web sitesinde sadece aşı istiyor olarak gördüm o yüzden test yaptırmayacım. Arizona'ya uçacağız biz.

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • @Adımarabacı Merhaba, Belediyelerde hangi bölüme müracaat etmeliyim teşekkürler


  • @itsmebb çok teşekkür ederim


  • @gok334 ucuz da bir test değil. Bence de yaptırmayın. Yani bir veteriner prosedürleri nasıl bilmez anlamıyorum. İnanın kaç yere sordum gerekli olup olmadığını. Herkes Amerika kediler için titrasyon istemiyor diyor. Demek ki benim de, sizin de veteriner sırf para kazanmak için hem bize hem kedimize eziyet edecek.


Benzer Başlıklar

  • Amerika/Kanada Kalkisli Ucak Bileti Daha Uyguna Nasıl Alırım ?

    Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    113 Bakış
    J
    Merhaba arkadaslar, Bu ayin 17 sinde Turkiye'ye donmek istiyorum ama Turkiye kalkisli ucusken Kanada veya Amerika kalkisli olunca fiyat 2-3 katına cikiyor. Ben su an Montreal'deyim ama uygun uçuş bulursam Amerika'ya da gecebilirim. En uygun 25000 tl ye buldum. Daha uyguna gidip dönüş nasıl alabilirim +-5 gun 17 Ekim-17 Ocak olarak ?
  • Türkiye'den Amerika'ya Tahliye Uçuşları

    Kilitli Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    284 Bakış
    crazycellsC
    Suradan konuyu takip edebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3298/türk-vatandaşların-abd-den-tahliyesi
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

    Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
  • ABD yolculuğunda ilaç götürmek

    Taşındı Yolculuk
    106
    3 Oy
    106 İleti
    27k Bakış
    deebeeD
    @begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek @ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor. Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor. Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum