Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @selamibasaran merhaba çok teşekkürler. Evet, Biraz araştırdım. Titre testine gerek yokmuş ama mutlaka kuduz aşısı gerekli en az bir ay önceden. Yine uçmadan önce kontrol ederim dediğiniz gibi.


  • Herkese merhaba arkadaşlar.Bu kabinde taşıma çantası bugün beni delirtti hiç biri thy nin verdiği tam olcuye uymuyor.Daha once kedisiyle giden Onur beyin onerdigi bi cantayi almistim ama onun olculeri de uymuyor sorun olmamis demekki diye aynisindan bi tane daha aliyim dedim kizim ona pek sigmadi yan duranlar daha rahat olur diye dusunuyorum ve hala alamadim burdaki linklerden de baktim ama yurt disindan gelecek urunler var onlar icin vaktim yok.Kabinde gidecek 2 kedimiz var rezervasyonları onaylandi buna göre bilet aldım 3 mayıs ucusumuz inşallah.Şoyle birsey var ki uçuştan 2 gün önce pazartesi 1 mayıs resmi tatil ve önceki günlerde hafta sonu haliyle,bu 48 saat kuralı en fazla 48 saat gecm8s olabilir diyemiyorum acaba?Bir gün önce götürsem 2 mayısta yani olur mu?Bununla ilgili thy yi aradım telefondaki kisi bakti baktı dedi ki o tarım orman bakanligi onayı Ankara,van kedileri gibi nesli tukenenler için gerekli tekirler için gerek yok dedi yine de ben bununla ilgili bi mail aticam tlf nunuzu ve mailinizi kaydettim geri dönüş yapicam dedi dönmedi yarın tarım bakanligini arayıp sorcam bi de veteriner de bilmiyor neden bilmiyor onu da bilmiyorum


  • @Tugba54 gecen sene Kasim ayinda kedimi Floridaya getirdim, check in esnasinda ilk sorduklari sey Tarim Bakanligi belgesi oldu ve kedimin cinsi British shorthair ne yazik ki Thy call centerdaki arkadaslar bu konularda yanlis yonlendirmelerde bulunabiliyor. Tecrubeme dayanarak tarim bakanligindan belgeyi alip havalimanina gitmenizi tavsiye ederim. Bu arada tarim il/ilce mudurlugune belgeyi almayi gittiginizde kedilerinizle birlikte gitmeniz gerekiyor, kediyi gormek istiyorlar bilginiz olsun.


  • @itsmebb Teşekkür ederim


  • @Tugba54 evet muhakkak alın tarım belgesi, her belediyenin yeri var, benden 1200 TL aldılar o belge için. Evraklarınıızı da götürün karneler pasaport gibi. Bir de kabin taşıma çantası boyu büyük olursa, kabine almıyorlar diye biliyorum. Onun üst sınırı var, yoksa kabinde gidemiyor

  • ⭐⭐

    @Tugba54 amerikaya gitmedim ama Rusyadan getirirken thy de yazan ölçülere göre aldık sonra koltuğun altına sığmadı.Böyle olunca koltuğa oturmakta zorlandık,uçak boş olursa başka yere geçip devam edersiniz ama doluysa sıkıntı oluyor. Bende de iki kedi var gidersem ben soft taşıma çantalarından alacağım en azından iki ayağım arasına sığsın. Kilogram olarak büyüklük olarak sığarsa soft çantayı alın derim ,ben havalimanında çok soft çanta gördüm.


  • Merhabalar,

    Daha once en cok ozlemini cektigimiz kopek sahibi olmayi ABD'de gerceklestirebildik, 14 aylik dunya tatlisi bir corgi'miz var, Cornelius.

    Bu eylul'de 3 haftaligina Turkiye'ye gitmeyi planliyoruz ilk defa uzun sureden sonra. Cornelius'u da yanimizda goturup getirmek istiyoruz ama internetten arastirdigim kadari ile baya gozumuz korktu.

    Cornelius 16.5 kilo. Govde olarak ortaboylu bir kopek ama bildiginiz gibi kisacik bacaklari var, ekmek somunu gibi gorunuyor yine de cok kucuk bir kopek degil yani.

    Kopegi 10.5 saat kargo kisminda tasimak hic ama hic icime sinmiyor. Bizim de hatamiz belki ama kopegi hic kafes egitimi ile buyutmedik, yine belki bizim hatamiz kopek yetistirmekte negatif birsey ama rahat yetistirdik, cok fazla yanliz birakmadik, yani kisacasi hem simarttik hem de icime sinmiyor (kotu anlamda soylemiyorum, 35 yasimdayim ilk sahip oldugum evcil hayvan.. kuralina gore yetistirmedim iste)

    Neyse demem o ki kargo kismina vermek beni cok tedirgin ediyor. Sanirim bu kilo ve boyutta kabine de alamiyoruz.

    Bir secenek var midir bildiginiz? Daha rahat olan havayolu falan. Valla onun icin ayri bilet parasi vermeye bile raziyim ama biliyorum bu durum oyle parayla marayla cozulen bir durum da degil, havayollarinin kurallari.

    Yukarida biraz daginik oldu maddeleyerek sorayim;

    1. 16.5 kilo agirliginda bir corgi'yi kabin'de tasima sansim var midir? Kopegimiz esimin psikolojik destek kopegi, kaydettirmistik ama servis kopegi degil hani su gorme engelliler, diyabet hastalari falan icin olan. yani cok da bir artisi yok acikcasi.

    2. yok eger kargo kisminda goturmemiz gerekiyorsa mecbur, o 10.5-11 saati kopek nasil geciriyor kargo bolumunde? tuvaletini nasil yapiyor? sakinlestirici falan veriyor musunuz?

    3. Prosedur, yasal zorunluluklar vs seyleri internette bulabilirim kolayca sanirim o konuda vaktinizi almayayim ama olur da suna da dikkat et diyeceginiz bir sey varsa yasalar, gumruk vs ile ilgili cok sevinirim fikir verebilirseniz.

    Cornelius size patisini salliyor, cok tesekkurler cevaplar icin.


  • @eire acaba bir otele bırakabilme şansınız var mıdır ? ya da bir tanıdığınız ücretiyle evinde misafir edebilir.

    10,5 saat olmuyor ,uçma anınızdan hesaplamayın, uçak kalkmadan 2 saat önce alınıyor. bir de uçak rötar yapıyor diyelim 1 saat daha oldu 13.5 saat. iner inmez siz pasaporttan geçmediğiniz için, o inmiş, kabininde bekliyor oluyor.

    köpekler için yayabileceğiniz alt pedleri var, tuvaletini yapsa da o pedler tutuyor. ya da bebeklerin alt açma minderleri oluyor öyle bir şey kullanabilirsiniz. çünkü olur da, bıraktınız diye kızarsa kağıt maddeli bir şeyi yemesin, daha fabric bir ürün kullanabilirsiniz.

    sakinse doğalında bencede ilaca gerek yok, ilaç ile ilgli farklı şeyler okumuştum. uyuşturduğu için, vücut ısısı hızlı düşüyor. uçarken eksi 50 dereceye çıkıldığı için, alt taraf üst taraf ısı farklı illla vardır. ama köpekleri bagajda karanlıkta geliyor diye düşünmeyin. oldukları bölme ışıklı, onlara özel havalandırmalı ve ısılı yapılıyor


  • Yurtdışına ilk etapta evcil hayvan götüremeyip sonrasında tanıdık vs. vasıtasıyla götürmek isteyen ama çipi kendi adına kayıtlı kişiler;

    Gitmeden önce bulunduğunuz ilçenin tarım ve orman bakanlığına gidip yetkilendirme belgesi alacak, orada yazan ilk boşluğa yetkilendirilecek kişinin adı soyadı, alttaki asıl sahibinin imza atılması gereken boşluğa da çipte asıl adı soyadı kayıtlı kişi imza atacak.

    Uçuştan 48 saat önce pet'in aşı karnesi, yetkilendirme belgesi, asıl sahibinin kimlik fotokopisi ve pet'in pasaportuyla tarım ve orman bakanlığına gidip yurtdışına çıkış için belge alınacak.

    Pet'in en az 30 gün, en çok 1 yıl içinde kuduz ve iç dış paraziti yapılmış ve karneye işlenmiş olmalı

  • ⭐⭐

    @Zeynep-Uslu süper bir bilgi.Kedimin birini gönderecektim bu bilgi çok iyi oldu.tşkler


  • Merhaba, beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. İnanın aylardır kedimi Amerika’ya nasıl getirtirim konusunu gece gündüz düşünüyorum. Getirecek kimseyi bulamıyorum. Pet kargolar varmış. Kedim İstanbul’da. Bildiğiniz bir firma var mı, ya da daha önce kargo aracılığı ile gönderen oldu mu?

  • Yasaklı

    @Enfiladissa İnsan kedisini nasıl kargoya verebilir aklım almıyor. Evcil dostunuzun sağlığını riske atmayın. Atlayın uçağa gidin kendiniz getirin kedinizi. Çok mu zor?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • @andac664 sadece bilgi almaya çalışıyorum. Ben de çocuğumu kargoya verme taraftarı değilim. Refakatçi arıyorum, bulamıyorum. Ben şu an burda turist statüsündeyim. Nasıl dönüp getiririm bilemiyorum. Çaresizim. O halde yardımcı olun ve öneri paylaşın.

  • Yasaklı

    @Enfiladissa Anladığım kadarıyla #AOS sürecindesiniz. Eğer öyleyse o zaman lütfen biraz daha sabredin. Evcil dostunuz için en doğru ve sağlıklı öneri bu olur sanırım. ❤


  • Karayolu ile gecenlerde tatil amacli Kanada'ya gidip geldik. Kopegimiz de bizimle beraber arabada seyahat etti. Ne Kanada'ya giriste ne de geriye donerken ABD'e giriste, kopek arka koltukta oturmasina ragmen, hickimse ne kopegi sordu ne de belgelerini! Sadece bizim passportlari computerde scan yaptilar.


  • Merhaba arkadaşlar daha önce muhabbet kuşu götüren oldu mu? 🙂 Bu hayvanlar icin herhangi bir belge vs var mıdır?


  • Selamlar, muhtemelen çok fazla konuşulmuştur ama güncel tecrübesi olanlardan da öğrenebilmek için tekrar yazayım ;

    Ağustos ayında ailece Cincinnati'ye taşınıyoruz ve 11kg ama küçük ırk bir jack rusell kırması köpeğimiz var. Aşıları,çipi herşeyi var ama evraksal olarak neler gerekecek güncel olarak bilgi verebilecek olursa çok sevinirim.

    Bir de ESA (Emotional Support Animal) konusu var, araştırdığım kadarıyla sadece kendim için böyle bir doktor raporu sahibi olmam yeterli gibi ama bu konuda da bilgisi olan var mıdır?


  • @md1987 Seroloji testi yaptırmanız ve gelen sonuçlarla beraber veterinerden alınacak form ile
    ( nasphv_form51_1)beraber pdf yapip cdc ye basvuru yapmaniz lazım.

    Seroloji testini Ankara ya gönderiyorlar 1.5 sürüyor sonuçlar. Cdc ye başvurduğunuz orası da 1.5 ay sürüyor.


  • @AYSY33 teşekkür ederim, buna göre ağustos ayında seyahat için bugünden titre testine numune vermem gerekiyor, direkt veterinere gidiyorum 🙂

    Kabinde bizimle seyahat edebilmesi için yapabileceğim bir uygulama konusunda bilginiz var mıdır?


  • @md1987 maalesef kabinde 7 kg dan büyük olanı almıyorlar.. Ayrıca biletlerini thy nin. Müşteri ilişkileri beceremiyor.Istanbul kiziltoprak subesine bizzat giderseniz hallediyorlar. Bizimkide Jack Russel pincher kırması


Benzer Başlıklar

  • 7
  • 3
  • 1
  • 66
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum